Hypotheek berekenen eigen huis

Een hypotheek berekenen eigen huis kan natuurlijk op verschillende manieren. Je kunt online een berekening maken, maar dan krijg je geen exacte bedragen te zien.

Wil jij wel precies weten wat je kunt lenen voor een huis en wat je maandlasten zullen zijn?

Schrijf je dan in voor een gratis adviesgesprek. Mogen wij je helpen?

Eigen huis hypotheek berekenen

Je kunt een hypotheek berekenen eigen huis met behulp van een tool. Vrijwel alle hypotheekverstrekkers hebben een rekentool online staan.Hypotheek berekenen eigen huis

Hier kleven meerdere nadelen aan:

  • Je krijgt geen exacte bedragen uit een berekening
  • De berekening kan niet worden gebaseerd op al jouw gegevens
  • Rekentools werken in veel gevallen afhankelijk
  • Een deel van de online rekentools is verouderd
  • Online rekentools kunnen je in geen geval zekerheid bieden

Een maximale hypotheek berekenen met een tool

Je kunt je maximale hypotheek berekenen met een online tool die je aantreft op een website van een hypotheekverstrekker.maximale hypotheek berekenen

Dit kan bijvoorbeeld de ING, de ABN AMRO of de Rabobank zijn. Je krijgt dan een indicatie te zien.

Wat betekent dit precies, een indicatie?

Dit betekent dat je alleen een inschatting te zien krijgt van de maximale hypotheek. Het kan zijn dat je een bedrag van 200.000 euro te zien krijgt en in werkelijkheid maar 175.000 kunt lenen.

Het kan ook zijn dat je in werkelijkheid 225.000 euro kan lenen. Je kunt er dus niet volledig op vertrouwen.

Wij helpen je met het berekenen van de maximale hypotheek.

Berekeningen bij banken zijn beter

Je kunt altijd beter een hypotheek berekenen ABN, bij de ING of bijvoorbeeld bij de Rabobank dan bij een vergelijkingssite. Hier is een logische verklaring voor. Vergelijkingssites zijn niet altijd helemaal up to date.

Wil je de maximale hypotheek berekenen, dan heb je niet zo veel aan een rekentool die nog is gebaseerd op de hypotheekregels van 2016 bijvoorbeeld. De uitkomst is dan namelijk compleet anders.

Waar kun je dan wel een hypotheek berekenen eigen huis?

Wil je echt online eerst je hypotheek berekenen eigen huis? Dan kun je toch het best bij de grotere hypotheekverstrekkers, waaronder de Nederlandse banken, terecht.

maximale hypotheek berekenen 2018

Kijk bijvoorbeeld ook eens bij de Vereniging Eigen Huis hypotheek om een berekening te maken. Deze is ook altijd up to date.

Let er wel altijd op dat de berekening volledig onafhankelijk wordt gemaakt. Je wilt immers zeker zijn dat je bij de meest voordelige partij terecht komt voor je hypotheek.

Onafhankelijke hypotheek berekenen

Een onafhankelijke hypotheek berekenen eigen huis is heel belangrijk.

Wanneer je de berekening laat maken door een afhankelijke partij, dan weet je zeker dat je een product aangeboden krijgt van uitsluitend die partij.

Er wordt dan niet gekeken naar goedkopere opties bij andere hypotheekverstrekkers. Advies Nederland biedt altijd onafhankelijk hypotheekadvies.

Wanneer je bij ons komt voor de berekening van jouw maximale hypotheek, dan bekijken wij alle hypotheekverstrekkers om direct voor jou de voordeligste optie te vinden.

Laat je niet leiden door een online berekening

Een maximale hypotheek berekenen eigen huis kan natuurlijk op veel verschillende websites.

Je kunt natuurlijk best een hypotheek berekenen Rabobank, ING of een andere hypotheekverstrekker, maar laat je niet leiden door de uitkomsten van deze berekeningen.

Zijn rekentools te vertrouwen?

De uitkomsten van online rekentools geven je een indicatie. Soms wijkt deze indicatie nauwelijks af van de werkelijkheid, maar het verschil kan ook aanzienlijk zijn.

Hierdoor kun je voor vervelende teleurstellingen komen te staan wanneer je een huis wilt kopen.

Waarom kun je alleen een indicatie krijgen?

Berekenen maximale hypotheek na pensioen werkt anders dan het berekenen van de maximale hypotheek na afronding van de studie.

Voor doorstromers zijn er weer andere zaken belangrijk bij de berekening. Online rekentools kunnen geen rekening houden met al deze verschillende situaties. Daar zijn zij eenvoudigweg niet voor ontworpen.

Hierdoor kunnen zij geen rekening houden met alle persoonlijke factoren waar een hypotheekverstrekker uiteindelijk wel rekening mee houdt.

Wat kun je dan wel met een online rekentool?

Een online rekentool kan je wel inzicht geven in de eventuele maandlasten waar je mee te maken krijgt. Op basis van de indicatie van de maximale hypotheek kan er een schattig van de maandlasten worden gemaakt.

vereniging eigen huis hypotheek

Deze maandlasten worden vrij nauwkeurig berekend, maar worden vanzelfsprekend wel berekend op basis van een indicatief bedrag aan maximale hypotheek.

Hoe kun je dan wel je hypotheek berekenen eigen huis?

Wil je een hypotheek berekenen eigen huis en zeker zijn dat alle bedragen echt kloppen? Dan is het verstandig om de berekening te laten maken door een hypotheekadviseur.

Deze kan de berekeningen nauwkeurig voor je maken op basis van alle actuele informatie. Als een hypotheekadviseur jouw maximale hypotheek 2018 berekent, dan kan er ook direct worden berekend wat je maandlasten zullen zijn.

Deze zijn natuurlijk onder meer afhankelijk van de hypotheekvorm die je kiest. Op de hoogte blijven van alle nieuwtjes? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Verschillende soorten hypotheekadviseurs

Er zijn verschillende soorten hypotheekadviseurs. Wil jij echt advies krijgen op basis van jouw situatie? Wil je zeker zijn dat er gezocht wordt naar de hypotheekvorm die bij jou past en naar de meest voordelige hypotheek?

Hier leggen wij uit hoe je een hypotheek kunt berekenen met lage maandlasten.

Dan heb je een onafhankelijk hypotheekadviseur nodig

Afhankelijke hypotheekadviseurs werken voor een hypotheekverstrekker. Een Rabobank hypotheekadviseur is bijvoorbeeld een afhankelijk adviseur.

Deze zal alleen de Rabobank hypotheken voor jou vergelijken. Dit terwijl je wellicht bij ING veel goedkoper uit bent.

Door de gunstige economie kun je een goedkope hypotheek bij ons berekenen.

Alle hypotheekverstrekkers controleren

Een hypotheek berekenen eigen huis doe je altijd het best met een open blik. Alle hypotheekverstrekkers moeten worden nagelopen om daadwerkelijk de beste optie voor jou te vinden.

Dit moet uiteraard worden gecombineerd met de juiste hypotheekvorm. Een onafhankelijk hypotheekadviseur kan samen met jou gaan bepalen welke hypotheekvorm het best bij jou past.

Op basis daarvan kan er worden gekeken naar de mogelijkheden van verschillende hypotheekverstrekkers, zodat deze kunnen worden vergeleken op basis van jouw situatie.

Advies Nederland biedt onafhankelijk hypotheekadvies

Wil jij een hypotheek berekenen eigen huis en zeker zijn van een onafhankelijke berekening in jouw voordeel?

maximale hypotheek 2018

Dan zit je bij Advies Nederland zeker goed. Wij werken namelijk op onafhankelijke basis en controleren alle hypotheken en hypotheekverstrekkers voor jou.

Onafhankelijke berekening op maat

Zo kun je bij ons altijd rekenen op een eerlijk en betrouwbaar hypotheekadvies dat 100 procent in jouw voordeel ligt.

Heb jij interesse in een adviesgesprek met onze onafhankelijke hypotheekadviseur? Maak dan direct online een gratis afspraak.