Heb jij recht op een compensatieregeling?

Een simpele maar heldere uitleg over de compensatieregeling.

Na het lezen van mijn artikel weet u precies hoe de vorm in de steel steekt of vraag gerust een kosteloos adviesgesprek aan.

Hoe werkt de compensatieregeling?

De afgelopen tien jaar is de woekerpolis geregeld onderwerp van gesprek geweest.

Toen bekend werd dat beleggingsverzekeringen zeer riskant zijn en grote schulden met zich mee kunnen brengen, kwamen er duizenden gedupeerden naar voren.

Neem contact op voor advies over uw situatie.

Compensatieregeling beleggingsverzekeringen

Wat is een compensatieregeling?

Dankzij de grote aandacht werden verzekeraars verplicht om actie te ondernemen. De verborgen kosten die niet met de klant werden gecommuniceerd, vallen immers onder de verantwoordelijkheid van de verzekeraar.

Onder andere het aanbieden van een gratis hersteladvies is één van de dingen waar gedupeerden recht op hebben. Daarnaast bieden veel verzekeraars een compensatieregeling aan.

Hoeveel is een compensatieregeling?

De woekerpolis compensatie bedraagt over het algemeen een standaard bedrag. Hoe werkt het precies en wat moet u doen om in aanmerking te komen voor deze vergoeding?

Neem contact op met de woekerpolisexperts van Advies Nederland voor een deskundig en informatief advies! Zij zullen je helpen met de compensatieregeling.

Hoe werkt een gratis adviesgesprek?

Tijdens een vrijblijvende en kosteloze afspraak kunnen wij uw verzekering controleren met behulp van onze woekerpolischeck.

Aarzel niet langer! Schrijf u direct in voor onze gratis woekerpolis check! Wilt u meer weten over uw polis?

Bekijk hoe je van een beleggingsverzekering af komt.

Wat is een compensatieregeling?

Wat maakt van de beleggingsverzekering een woekerpolis? Voor een verzekering betaalt u een maandelijkse premie.

Bij de beleggingsverzekering wordt deze premie gebruikt voor de dekking van het overlijdensrisico, om te beleggen en voor het betalen van allerlei andere kosten.

Verzekeraars rekende teveel aan kosten

Wat is een compensatieregeling

In het verleden is gebleken dat een groter deel van uw premie werd gebruikt om kosten te dekken dan van tevoren met u is besproken.

Om die reden werd er maar een klein deel van uw premie belegd in beleggingsfondsen. Het spreekt voor zich dat ook het rendement van uw beleggingen daarbij laag bleef.

Wanneer werden woekerpolissen verboden?

In 2008 is daarom een grens opgesteld waar kosten niet bovenuit mogen komen. Elke gedupeerde wiens kosten uitkwamen boven deze grens, voldoet aan de eisen van de compensatieregeling premie.

Daarnaast moet uw polis zijn afgesloten voor 1 januari 2008. Deze compensatie is een standaard bedrag dat u krijgt van uw verzekeraar. Additionele compensatie is soms ook mogelijk.

Compensatieregeling beleggingsverzekeringen

De beleggingsverzekering werd tussen 1998 en 2008 vaak afgesloten om kapitaal op te bouwen voor de aflossing van een hypotheek.

compensatieregeling belgie

Gedurende de looptijd van uw hypotheek had u lage maandlasten. Tussenpersonen die de verzekering voor u afsloten, beloofden een groot eindvermogen.

Het leek de manier om met relatief weinig moeite veel geld te sparen. Toch bleek niets minder waar.

Uitleg voor gedupeerde

Door de woekerpraktijken van de verzekeraars wat betreft ingehouden kosten, zullen duizenden mensen met grote schulden achterblijven.

Door het lage rendement wordt er te weinig vermogen opgebouwd, waardoor de hypotheekschuld niet geheel afgelost kan worden.

Compensatieregeling hypotheek

Een restschuld kan voor nare gevolgen zorgen. Daarbij is het zelfs mogelijk dat de woning van een gedupeerde verkocht moet worden om de restschuld te financieren.

De compensatie is bedoeld om mensen enigszins in de gemaakte kosten tegemoet te komen. Toch is de compensatie beleggingsverzekering vaak lang niet genoeg om de kosten terug te verdienen.

Compensatieregeling woekerpoliscompensatieregeling berekenen

Om in aanmerking te komen voor de compensatieregeling, zijn er enkele woekerpolis compensatie voorwaarden waar u aan moet voldoen.

Uw polis moet allereerst tussen 1998 en 2008 zijn afgesloten. Door de voorwaarden die in 2008 zijn gesteld aan de kosten die uit uw premie mogen worden gehaald, vallen nieuwere beleggingsverzekeringen buiten de boot.

Moet ik zelf iets doen?

Uw verzekeraar neemt contact met u op wanneer uw verzekering binnen de regeling valt. Heeft u in die tijd een verzekering afgesloten, maar is deze voor 2008 beëindigd?

Dan zult u zelf contact moeten opnemen met uw verzekeraar. Wellicht heeft u alsnog recht op compensatie voor de kosten die zijn gemaakt.

Krijg veel geld terug

Toch moet u verder kijken dan de tegemoetkoming. Deze zorgt er niet voor dat u van uw woekerpolis af bent.

Het is belangrijk dat u uw lopende woekerpolis laat controleren door onze woekerpolisexperts

. Om de kosten stop te zetten, kunt u uw polis afkopen of omzetten.

Compensatieregeling hypotheek

Vooral wanneer uw woekerpolis is gekoppeld aan een hypotheek, is het laten doorlopen van uw beleggingsverzekering een riskante onderneming.Compensatieregeling

De compensatieregeling woekerpolissen is een kleine troost, maar zal u uiteindelijk niet verder helpen.

Onze adviseurs kunnen u helpen bij het afkopen of omzetten van uw polis. Beide opties kunnen voor u de juiste zijn.

Wat kan ik nu het beste doen?

Het ligt aan uw polis en polisvoorwaarden wat het beste is. Afkopen houdt in dat uw verzekering wordt stopgezet en uw vermogen wordt uitgekeerd.

U betaalt inkomstenbelasting over het kapitaal en bent daarna vrij om te doen met het bedrag wat u wilt. Deze methode brengt fiscale nadelen met zich mee.

Lees ook of u eventueel kans maakt op een coulanceregeling.

Wat gebeurd er als ik boven de vrijstellingsgrens kom?

Komt uw vermogen uit boven de vrijstellingsgrens, dan betaalt u vermogensrendementsheffing. Wanneer u uw polis omzet, wordt deze overgezet naar een ander product.

U kunt bijvoorbeeld kiezen om te sparen voor een gegarandeerd eindkapitaal. Deze vorm is een stuk veiliger.

Compensatieregeling woekerpolis belasting

Hoe werkt de compensatieregeling fiscaal? Over de compensatie die u ontvangt van uw verzekeraar, betaalt u inkomstenbelasting. compensatieregeling duitsland

Vergeet deze dus niet op te geven bij uw jaarlijkse belastingaangifte. Deze eenmalige compensatie kan ervoor zorgen dat u in een bepaald jaar in een hogere belastingschijf uitkomt.

Moet ik belasting betalen over een compensatieregeling?

Dit houdt in dat u over uw totaal belastbaar inkomen dus opeens meer belasting gaat betalen. Bij het op deze manier opbouwen van vermogen moet u daarnaast rekening houden met de fiscale vrijstelling.

Komt uw uiteindelijke kapitaal uit boven de grens die door de belastingdienst is gesteld, dan moet u over het gehele bedrag vermogensrendementsheffing betalen.

In welke box valt het?

Deze valt in box 3, waardoor u moet rekenen op een aanzienlijk bedrag aan belasting. Wilt u weten hoe u ervoor zult staan wanneer u compensatie ontvangt?

Laat dan een duidelijke berekening maken door onze experts. Het is mogelijk dat de regeling u voornamelijk nadelen zal brengen.

Berekening compensatieregeling woekerpolis

Alleen wanneer u de adviseurs van Advies Nederland een berekening laat maken, weet u of de compensatieregeling inkomstenbelasting voor u fiscale nadelen zal opleveren.

Wellicht is het in uw situatie beter om de beleggingsverzekering geheel stop te zetten of om te zetten naar een ander product.

Stappenplan

Het is van belang dat u tijdig aanklopt voor een vrijblijvend adviesgesprek. We zullen voor u een woekerpolischeck uitvoeren, waaruit duidelijk zal worden of en hoe uw polis verbeterd kan worden.

Helemaal wanneer u spaart voor uw hypotheekaflossing, moet er een veilige oplossing komen. Dit kan alleen als u zelf zo snel mogelijk aan de bel trekt.

Laat uw riskante kapitaalverzekering niet langer doorlopen! Er zijn genoeg alternatieven die voor u beter zijn. Laat uw gegevens op deze pagina achter zodat er zo snel mogelijk een afspraak gemaakt kan worden!

Compensatieregeling aanvragenCompensatieregeling woekerpolis

Veel mensen willen een compensatieregeling op hun spaarplan of hypotheek. In veel gevallen hebben polisbezitters ook recht op een compensatieregeling.

Advies Nederland helpt iedereen met een gratis woekerpolis check. Er moet eerst geconstateerd worden of uw polis of hypotheek, aan verbetering toe is.

Het oversluiten van een woekerpolis

Wij kunnen u helpen met het oversluiten van alle woekerpolissen. Mocht blijken dat u recht hebt op een compensatieregeling, dan zullen wij u doorverwijzen.

Er zijn namelijk diverse initiatieven die wij steunen. Deze hebben prima resultaten behaald door collectief te procederen.

Hebt u al een compensatie ontvangen?

Dan kunnen wij nog steeds veel voor u betekenen. Een gecompenseerde woekerpolis is niet per definitie een goede polis.

Er zijn namelijk alternatieve waarvan wij u graag op de hoogte stellen. Meldt u daarom kosteloos aan voor een persoonlijk adviesgesprek.

Compensatieregeling spaarpolis

Het is schandalig hoeveel mensen er op dit moment gedupeerd worden. Sommige polissen blijven maar lopen omdat consumenten minimaal geïnformeerd worden.berekening compensatieregeling grensarbeiders

Tussenpersonen staan ook niet te springen om oude klanten te voorzien van een woekerpolis hersteladvies.

Aangezien veel mensen hulp nodig hebben, zullen wij landelijk iedereen bezoeken en informeren.

Ook woningeigenaren hebben rechten

Ook als de polis is gekoppeld aan de hypotheek, dan kunt u recht hebben op de regeling. Dit zien wij veel gebeuren bij de wel bekende woekerhypotheek.

Dat is een beleggingshypotheek met een gekoppelde woekerpolis. Het is tijd om in actie te komen en ook een compensatieregeling te eisen.

Professionele hulp

Onze specialist zal u helpen om alle stappen door te lopen. Hierdoor kan iedereen aanspraak maken op compensatieregeling of een hersteladvies.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Meldt u vrijblijvend aan!

Compensatieregeling advies

Een compensatieregeling kan gegeven worden op een beleggingsverzekering. Dit komt omdat de kosten bij een beleggingsverzekering, vaak erg hoog zijn.

bijzondere compensatieregelingVooral gekoppelde polissen aan een hypotheek, zijn in veel gevallen erg risicovol. Er bestaat bij sommige hypotheek een kans op een restschuld, vanwege tegenvallende beleggingsresultaten.

Compensatieregeling beleggingshypotheek

Wij raden dan ook iedereen met een beleggingshypotheek aan, om contact op te nemen met Advies Nederland.

Het kan bovenstaande situatie voorkomen en de hypotheek verbeteren. Een mogelijkheid waar iedereen van op de hoogte moet zijn.

Maak altijd gebruik van de regeling

Een regeling is eigenlijk maar een stap in de goede richting.

Het is in de meeste gevallen niet toereikend om alle geleden schade te dekken.

Om maximaal gebruik te maken van de mogelijkheden vandaag de dag, dient u de hypotheek of spaarpolis, over te sluiten.

Hierbij kunnen wij advies en begeleiding bieden.

Dit allemaal tegen een zeer scherp tarief.

Wacht dus niet langer en schrijf u direct bij ons in voor een gratis gesprek.