Hoe werkt een beleggingsverzekering in 2019?

Een beleggingsverzekering is een vorm van een levensverzekering, een sommenverzekering. Een verzekering die niet zoals bij een schadeverzekering de schade vergoed.

Een sommenverzekering keert de vooraf afgesproken “verzekerde som” uit. Een verzekering om personen te verzekeren bij leven of overlijden.

In veel gevallen zijn de kosten van een beleggingsverzekering erg hoog. Dit kan tegenwoordig anders. Mogen wij u hierover onafhankelijk adviseren?

 

Ja, ik wil mijn mogelijkheden weten!

 

Wat is een beleggingsverzekering?

Dit is een vorm waarbij door te beleggen vermogen wordt opgebouwd. Aan het eind van de looptijd wordt het vermogen uitgekeerd.

Een levensverzekering waarbij u vermogen opbouwt door te beleggen dus niet door te sparen. Vanaf 1995 is er veel kritiek op deze verzekeringsvorm.

Vooral op de hoge kosten en hierdoor wordt minder belegd. Uw eindvermogen komt vaak lager uit. Deze verzekeringen staan vanaf 2006 erg onder druk.

Beleggingsverzekering

Heeft u een beleggingsverzekering, ook wel woekerpolis genoemd?

Maak een afspraak met onze adviseur. Laat u tijdens het kosteloze adviesgesprek verrassen door de financiële besparing en mogelijkheden.

En wie wil dat nu niet! Wilt u een nieuwe beleggingsverzekering afsluiten? Er zijn namelijk producten die tegenwoordig een garantiekapitaal kennen.

Schrijf je direct in voor een kosteloos adviesgesprek. Uiteraard helpen wij ook met het ontwoekeren van beleggingsverzekeringen! Er zijn dus meerdere reden om een afspraak aan te vragen.

 

Ja, ik wil een gratis berekening!

 

Wilt u meer weten over beleggingsverzekeringen?

Bekijk dan ook alle 10 nadelen van een woekerpolis bezitten.

Soorten beleggingsverzekeringen 

Er zijn veel mensen die een beleggingsverzekering hebben afgesloten. Helaas zijn er ook mensen die zich niet realiseren dat ze een dergelijk levensverzekering hebben.

Soms is men zich hier helemaal niet bewust van. Het gaat om verzekeringen waarbij het eindvermogen afhankelijk is van de resultaten van het beleggen.

Er zijn op dit moment ongeveer 6,5 miljoen lopende beleggingspolissen. Om het nog wat complexer te maken. Er zijn ook nog honderden verschillende varianten.

Welke beleggingsverzekeringen zijn er in de markt?

De onderstaande lijst geeft een overzicht van verzekeringenBeleggingsverzekering die hieronder vallen. Iedere verzekering kent weer een aantal varianten:

 • Studieverzekeringen
 • Spaarplannen
 • Koopsompolissen
 • Pensioenverzekeringen
 • Beleggingshypotheken
 • Lijfrenteverzekeringen
 • Beleggingspolissen die zijn gekoppeld aan een spaarloonregeling

Beleggingsverzekering lijst

Op de website van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) kunt u de complete Kifid lijst opvragen. Hier vindt u het overzicht van alle polissen met daarbij de namen van verzekeraars.

Kifid staat voor het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening. AFM is de onafhankelijke gedragstoezichthouder financiële markten.

Uw beleggingsverzekering vergelijken met een nieuwe product?

Laat u verrassen met de voordelen van een omzetting. Kan ik dan een nieuwe beleggingsverzekering afsluiten? Het kan wel maar er zijn betere producten op de markt. Deze maken wij u graag inzichtelijk.

 


De kenmerken van een beleggingsverzekering

Dit zijn in eerste instantie flexibele verzekeringen. Geschikt voor mensen die graag een individuele regeling willen om vermogen op te bouwen.beleggingsverzekering afsluiten

Vermogen om een hypotheek af te lossen of als aanvulling op het pensioen. Er worden diverse producten aan elkaar gekoppeld waardoor een complexe verzekering ontstaat.

Zijn deze producten aan verbonden?

De producten zijn onderling van elkaar afhankelijk. De premie is opgebouwd uit een beleggings- en verzekeringsdeel.

Het verzekeringsdeel van de premie wordt gebruikt voor allerlei kosten en de overlijdensrisicoverzekering. Vermogen wordt opgebouwd door te beleggen. Het overlijdensrisico is verzekerd.

Welke invloed heeft de beurs?

U bent qua vermogen dus afhankelijk van de grillen van de beurs. Kijkend naar de economische crisis, zal het eindvermogen meestal erg tegenvallen. Een complexe verzekering die niet iedereen begrijpt qua mogelijkheden en risico’s!

Misschien wel de reden waarom de beleggingsverzekering eind jaren ’80 zo populair was. En pas na jaren duidelijk werd dat het hier om woekerpolissen gaat. 

Is uw beleggingsverzekering een woekerpolis? 

Er zijn helaas miljoenen mensen met een beleggingsverzekering. Heel vaak is men zich hier niet eens van bewust. Het is financieel zeker de moeite waard om u te verdiepen in uw afgesloten polis(sen).

Beleggingsverzekering woekerpolisHet is van belang om te controleren of uw verzekering een woekerpolis is. Zoals al eerder vermeld, u kunt dit checken op de website van de AFM.

Heeft u een woekerpolis?

Dan volgen er vele vragen. Weet u waar u premie uit is opgebouwd? Heeft u inzicht in uw opgebouwde vermogen? Heeft u compensatie of een hersteladvies ontvangen?

Weet u dat er op dit moment veel betere financiële mogelijkheden en alternatieven zijn? Vele vragen over een complexe verzekering die ook nog eens een woekerpolis blijkt te zijn!

Neem geen risico. Maak een vrijblijvende afspraak met één van onze adviseurs. Tijdens het kosteloze adviesgesprek wordt uw situatie geanalyseerd. En ontvangt u een adviesrapport. 

Hefboomeffect beleggingsverzekering/woekerpolis

Beleggingsverzekeringen hebben de bijnaam: woekerpolissen. Een bijnaam ontstaan door het feit dat er teveel aan kosten is betaald.

Uw premie bestaat uit een beleggings- en kosten deel. Die kosten zijn vaak te hoog, onduidelijk en vaag. De verzekeraars verzwegen ook bepaalde kosten.

Hoeveel betaal ik aan poliskosten?

Ongeveer 50% van uw premie gaat op aan deze kosten. Deze hoge kosten komen ten goede van de verzekeraars. En gaan ten koste van u, de consument!

beleggingsverzekering uitbetalen

Gevolg, het hefboom effect. Het is al eerder genoemd. Dit zijn complexe verzekeringen bestaande uit diverse producten. Alle producten zijn onderling van elkaar afhankelijk.

Misschien kunt u het zelf al verder invullen?

Door de hoge kosten blijft er minder van uw premie over om te beleggen. Dan nog de terugval van de beurs en lage beurskoersen. Resultaat: uw eindvermogen ligt veel lager dan verwacht.

Kan ik ook mijn beleggingsverzekering uitbetalen? Dat kan zeker. Maar wat was de reden waarom u destijds vermogen wilde opbouwen?

Ondanks uw slechte ervaringen is het wel belangrijk om alle spaardoelen niet uit het oog te verliezen. Laat ons u informeren over de nieuwe mogelijkheden.

Compensatie beleggingsverzekering hypotheek

Verzekeraars gaven in eerste instantie niet toe dat men woekerpolissen had verkocht. Men probeerde een schikking te treffen. Overkoepelende organisaties sloegen de handen ineen.

beleggingsverzekering belastingDe overheid ging zich er mee bemoeien. Resultaat: een compensatieregeling van 400 miljoen voor alle gedupeerden.

Een zeer magere compensatie, het CBS had berekend dat de totale schade rond de 100 miljard ligt.

Beleggingsverzekering rechtszaak

Vele gedupeerden met een beleggingsverzekering zijn dan ook doorgegaan met procederen.

Tot vandaag de dag is deze woekerpolis affaire nog niet ten einde. Nog steeds lopen er collectieve en individuele processen.

Beleggingsverzekering compensatieregeling

Het is absoluut de moeite waard om u hierin te verdiepen. Informatie over compensaties kunt u lezen op de website van uw verzekeraar.

Ook komen er steeds meer belangengroepen die doorgaan met procederen. Een lastige materie, onze adviseur kan u hierbij ondersteunen.

Door onze jarenlange ervaring met woekerpolissen weten wij de weg. Maak een afspraak! 

Beleggingsverzekering wijzigen 

U heeft een beleggingsverzekering en wil graag uw verzekering wijzigen. De gevolgen van een woekerpolis zijn duidelijk. U wil van uw woekerpolis af!

Beleggingsverzekering oversluiten

Verzekeraars en de overheid hebben hier een aantal afspraken over gemaakt.

Ook wel flankerend beleid genoemd met aanvullende afspraken:

 • De kostencompensatie bij lopende polissen wordt tussentijds uitgekeerd.
 • Iedere gedupeerde moet kunnen beleggen in goedkopere fondsen.
 • Om de kosten te beperken: minder vaak wisselen binnen de fondsen.
 • Verzekeraars moeten gedupeerden actief benaderen. En een gratis hersteladvies aanbieden. Met andere woorden producten aanbieden met een hogere opbrengst of een aanpassing.

Beleggingsverzekering oversluiten

Dit betekent dat er dus een aantal mogelijkheden zijn om uw woekerpolis te wijzigen. Heeft uw verzekeraar al contact met u opgenomen? Heeft u al een hersteladvies ontvangen? Wij zijn een onafhankelijk adviesbureau.

Gespecialiseerd in het ontwoekeren van woekerpolissen. Wij begrijpen hoe u zich voelt. Maak een afspraak, u ontvangt een kosteloos advies op maat.

U heeft een beleggingsverzekering, hoe nu verder?

Het is van belang dat u zich verdiept in uw beleggingsverzekering vergelijkenpolisvoorwaarden, de mogelijkheden en consequenties. Dit om nog meer financiële tegenslag te voorkomen.

Een aantal beleggingsverzekering tips

 • Neem contact op met de verzekeraar waar u de polis heeft afgesloten.
 • Check uw voorwaarden. Wat is wel/niet mogelijk? Kunt u uw beleggingsverzekering aanpassen, afkopen of omzetten? Zo ja, is dat verstandig?
 • Het wijzigen of afkopen van uw polis kan negatieve financiële gevolgen hebben. Vraag altijd eerst advies aan een adviseur van Advies Nederland.
 • Controleer het vermogen wat u tot op heden heeft opgebouwd in uw jaaroverzicht. Wat is de huidige prognose qua eindvermogen?
 • Heeft u al een compensatie ontvangen? Heeft u misschien nog recht op meer compensatie?
 • Maak een vrijblijvende en kosteloze afspraak met één van onze onafhankelijke adviseurs.

Hoe eerder u actie onderneemt, hoe eerder u uw financiële situatie kunt verbeteren! 

 

Ja, ik wil een gratis adviesgesprek!

 

beleggingsverzekering reaalDe opgebouwde waarde van uw beleggingsverzekering

Het opgebouwde bedrag van uw beleggingsverzekering valt tegen. Het is absoluut de moeite waard om te onderzoeken of uw situatie nog te verbeteren is.

En in de meeste gevallen is er altijd een financiële verbetering mogelijk. Hoe eerder u nu in actie komt hoe meer tijd om vermogen op te bouwen.

 • Controleer het opgebouwde vermogen en de verwachte waarde op de einddatum. Dit kunt u vinden op het waarde overzicht. U ontvangt dat jaarlijks van uw verzekeraar.
 • Is er een doelkapitaal vastgesteld? De offerte die u heeft ontvangen bij het afsluiten, vermeld het doelkapitaal. Is het doelkapitaal nog haalbaar?
 • Is de verwachte waarde minder dan uw doelkapitaal? Kom dan snel in actie. Maak een vrijblijvende en kosteloze afspraak met een adviseur van Advies Nederland. Bekijk met elkaar welke mogelijkheden er zijn om uw financiële situatie te verbeteren. 

Alternatief beleggingsverzekering 

Verzekeraars zijn verplicht om gedupeerden actief te benaderen met een beter alternatief. Dat kan binnen de afgesloten verzekering of een ander product zijn.

Men moet dit minimaal twee keer schriftelijk doen en daarnaast telefonisch. Indien men in gebreke blijft dan kan men hiervoor een boete van de AFM krijgen.

Hoe zit het met de zorgplicht op beleggingsverzekeringen?

Beleggingsverzekering omzetten

Ook moeten de verzekeraars jaarlijks de klanten informeren over de ontwikkelingen van de polis.

Wat zijn de gevolgen als een polis eerder stopt of wijzigt. Het overstappen op een betere polis is door het flankerend beleid eenvoudiger geworden.

Beleggingsverzekering omzetten

Er zijn dus absoluut alternatieve mogelijkheden voor uw beleggingsverzekering. Een aantal situaties/argumenten waardoor u tot het besluit komt om een afspraak met ons te maken:

 • Uw verzekeraar of tussenpersoon weigert u een hersteladvies te geven.
 • De verzekeraar of tussenpersoon is onvindbaar.
 • U heeft geen vertrouwen meer in uw verzekeraar.
 • De onafhankelijkheid van onze adviezen.
 • Een speerpunt van onze organisatie: ontwoekeren. 

 

Aanmelden gratis hypotheekgesprek!

 

Kosteloos adviesgesprek beleggingsverzekering

Wat kunnen jullie voor mij betekenen? Wij zijn een onafhankelijk adviesbureau. Bij ons staat de klant centraal en er spelen geen andere belangen mee.beleggingsverzekering asr

Geconfronteerd worden met het feit dat u een woekerpolis heeft, kan voor slapeloze nachten zorgen. Heb ik voldoende compensatie ontvangen?

Hoe nu verder met de opbouw van mijn vermogen? 

Neem geen risico en maak zo snel mogelijk een afspraak voor een kosteloos adviesgesprek. Ook als u een beleggingshypotheek of levenhypotheek heeft!

Tijdens dit gesprek zal onze adviseur het volgende met u bespreken en controleren:

 • Het screenen van uw polis: de woekerpolis check.
 • Uw huidige financiële situatie.
 • Een analyse van uw situatie.
 • Bespreken van verbetermogelijkheden.
 • Fiscale gevolgen bespreken.
 • U ontvangt een adviesrapportage inclusief de kosten voor het ontwoekertraject.
 • Beantwoorden van eventuele vragen.
 • Een aanbod om uw polis te ontwoekeren.

Kom nu in actie! Voorkom dat u straks uw hypotheek niet kunt aflossen of moet leven van een te laag pensioen.