Waarom een aflossingsvrije hypotheek oversluiten naar lineaire hypotheek

Het is bij een aflossingsvrije hypotheek oversluiten naar lineaire hypotheek belangrijk dat u een weloverwogen keuze maakt.

Wij kunnen u hierbij helpen, dus vraag gerust een gratis adviesgesprek bij ons aan.

Goed anticiperen

Bereken hier hoeveel omzetten u oplevert.

Een aflossingsvrije hypotheek houdt in dat u met een openstaande schuld te maken krijgt als de looptijd voorbij is. Het is dan ook belangrijk om daarop te anticiperen.

Vooral als u geen spaargeld heeft en niets aflost, doemt er in de toekomst een financieel probleem op. Niets doen is geen optie en het oversluiten van uw hypotheek biedt uitkomst.

Neem gerust contact op wanneer u er niet helemaal uitkomt.

Hoe werkt een aflossingsvrije hypotheek oversluiten lineaire hypotheek?

De aflossingsvrije hypotheek oversluiten naar lineaire hypotheek is een prima keuze als u zekerheid wenst. Het gaat dan om zekerheid met betrekking tot het aflossen van de schuld. Aflossingsvrije hypotheek oversluiten naar lineaire hypotheek

Als u de hypotheek heeft overgesloten, is er iedere maand sprake van het aflossen op de hypotheekschuld.

Bij een lineaire hypotheek bent u aan het einde van de looptijd schuldvrij.

Wil je graag zekerheid hebben?

De zekerheid met betrekking tot het aflossen van de hypotheekschuld is een belangrijke redenen om voor oversluiten te kiezen. Er zijn echter ook nog andere redenen.

Aflossingsvrije hypotheek oversluiten naar lineaire hypotheek voor lagere rente

Er zijn veel woningeigenaren die lange tijd geleden een aflossingsvrije hypotheek hebben afgesloten.

Destijds was de hypotheekrente veel hoger in verhouding tot de rentestand van nu.

De aflossingsvrije hypotheek oversluiten naar lineaire hypotheek is dan ook goed mogelijk om van een lagere rente te profiteren.

Een lage rente levert lagere maandlasten op

De lage rentestand compenseert als het ware het fiscale voordeel van het volledig in mindering brengen van de hypotheekrente.

Dat is bij een aflossingsvrije hypotheek mogelijk.

Tips over het oversluiten van een aflossingsvrije hypotheek naar een lineaire hypotheek

Als u geen hypotheekschuld wenst aan het einde van de looptijd is het belangrijk om keuzes te maken.

Bijvoorbeeld voor de aflossingsvrije hypotheek oversluiten naar lineaire hypotheek.

Het is uiteraard wel van belang dat het financieel ook de juiste keuze is als het gaat om de bijkomende kosten.

U moet er wel beter uitkomen na het oversluiten van de hypotheek.

Aangezien het oversluiten van een aflossingsvrije hypotheek gebonden is aan voorwaarden is advies wenselijk.

Onze hypotheekadviseur is onafhankelijk en staat graag voor u klaar.

Boeterente bij aflossingsvrije hypotheek oversluiten naar lineaire hypotheek

De boeterente is een belangrijk aspect dat onze onafhankelijke hypotheekadviseur meeneemt in het adviesgesprek. De gevolgen van het oversluiten moeten de boeterente compenseren.

U betaalt een boete voor een aflossingsvrije hypotheek oversluiten naar lineaire hypotheek omdat de hypotheekverstrekker inkomsten misloopt.

U lost met de hypotheek oversluiten naar lineaire hypotheek namelijk de bestaande hypotheekschuld in een keer af.

Hoogte van de boete en keuze voor oversluiten

De hoogte van de boeterente is zeer relevant om wel of niet de keuze te maken voor het oversluiten van de aflossingsvrije hypotheek. Is de boete te hoog?

Als de boete te hoog is dan is het minder interessant om de overstap te maken. Onze hypotheekadviseur biedt u gratis inzicht in de financiële gevolgen van de opties.

Overigens is het mogelijk om een aflossingsvrije hypotheek oversluiten naar lineaire hypotheek boetevrij te realiseren. Bijvoorbeeld als de rentevaste periode afloopt.

Boetevrij aflossingsvrije hypotheek oversluiten naar lineaire hypotheek

De meeste ideale situatie is dat u de mogelijkheid krijgt om boetevrij de aflossingsvrije hypotheek naar een lineaire hypotheek.

Boetevrij oversluiten, betekent dat de hypotheekverstrekker u geen boete in rekening brengt in verband met het vervroegd aflossen. Dat biedt uiteraard een extra voordeel.

U profiteert dan van het voordeel dat de aflossingsvrije hypotheek oversluiten naar een lineaire hypotheek financieel voordelig is. Uiteraard zijn er wel kosten als afsluitkosten aan verbonden.

Nadelen huidige aflossingsvrije hypotheek

Er zijn zeker nadelen verbonden aan een bestaande aflossingsvrije hypotheek. Op korte termijn is er het voordeel dat u optimaal van de fiscale renteaftrek gebruikmaakt.

Op lange termijn levert dit korte termijn voordeel echter een nadeel op. De schuld blijft namelijk gewoon bestaan. Dat is het allergrootste nadeel van de huidige hypotheek.

Een ander nadeel op lange termijn is dat de kans groot is dat uw inkomsten lager zijn. Dat is het geval als u met pensioen gaat. Dan zijn de maandlasten ineens veel hoger.

Behoud van hypotheekrenteaftrek

Het biedt een voordeel als u de keuze maakt voor de aflossingsvrije hypotheek oversluiten naar lineaire hypotheek. Er is dan namelijk sprake van het behoud van hypotheekrenteaftrek.

Het is na 1 april 2013 toegestaan om voor de optie aflossingsvrije hypotheek oversluiten naar lineaire hypotheek te kiezen. De maandlast stijgt beperkt als er sprake is van een lage rente.

Is oversluiten voor mij de beste keuze?

Of de aflossingsvrije hypotheek oversluiten naar lineaire hypotheek financieel voor u aantrekkelijk is, ontdekt u met behulp van onze hypotheekadviseur.

Het adviesgesprek is volkomen vrijblijvend en bovendien zijn er geen kosten aan verbonden. Laat u daarom adviseren door onze onafhankelijke hypotheekadviseur uit uw regio.

Voordelen aflossingsvrije hypotheek oversluiten naar lineaire hypotheek

Een voordeel van de aflossingsvrije hypotheek oversluiten naar lineaire hypotheek is het volledig aflossen van de hypotheekschuld met zelfs dalende maandlasten.

De lage rentestand maakt het ideaal om nu de keuze te maken voor het aflossen van de bestaande schuld. De schuld lost u af met het omzetten van de hypotheek.

Uiteraard profiteert u met een lineaire hypotheek eveneens van de fiscale aftrek van de hypotheekrente. Zo krijgt u te maken met netto lager maandlasten.

Zijn er ook wel nadelen aan het oversluiten van de aflossingsvrije hypotheek?

Ja, natuurlijk zijn er mogelijk ook nadelen. U lost dan af op de hypotheekschuld en dat betekent dat er een lager rentebedrag voor fiscale aftrek in mindering is te brengen.

Dat nadeel is echter weer te beperken om een zo gunstig mogelijke lineaire hypotheek af te sluiten. Daar komt onze onafhankelijke hypotheekadviseur om de hoek kijken.

Die geeft u gratis advies en bespreekt niet alleen de voordelen van de aflossingsvrije hypotheek oversluiten naar een lineaire hypotheek. Ook de nadelen komen aan bod.

Kenmerken van de lineaire hypotheek

Het is belangrijk om te weten wat een lineaire hypotheek precies is. Dan heeft u een beter beeld van de gevolgen van het oversluiten van de aflossingsvrije hypotheek.

Uiteraard vertelt onze hypotheekadviseur u tijdens het gratis adviesgesprek alles over deze hypotheekvorm. Het is echter handig om vooraf al wat meer te weten over deze hypotheek.

De aflossingsvrije hypotheek oversluiten is tenslotte wel een keuze die gevolgen heeft op lange termijn.

Elke maand hetzelfde bedrag aan aflossing

Een van de kenmerken van een lineaire hypotheek is dat u elke maand hetzelfde bedrag aan aflossing betaalt. De rente wijzigt wel gedurende de looptijd van deze hypotheek.

U betaalt in het begin meer rente en aan het einde van de looptijd het minste rente.

Dat betekent dat er in het begin hogere maandlasten zijn dan aan het einde.

De aflossing blijft namelijk gelijk, maar de rente is uiteindelijk minder.

Dat is met het oog op de toekomst ideaal als u bijvoorbeeld met pensioen gaat. Lagere maandlasten zijn dan een voordeel.

Vaste einddatum en zekerheid van aflossing

Bij de keuze de aflossingsvrije hypotheek oversluiten naar lineaire hypotheek krijgt u zekerheid van aflossing. Er is sprake van een vaste einddatum.

Op de vaste einddatum is de schuld helemaal afgelost bij een lineaire hypotheek. De looptijd van deze hypotheekvorm is doorgaans 30 jaar. Gedurende die tijd heeft u altijd zekerheid.

De bruto maandlast is in het begin van de looptijd hoger dan wanneer de einddatum in zicht komt. De renteaftrek is fiscaal gezien in het begin van de looptijd het meest gunstig.

Voordelen lineaire hypotheek

 • Iedere maand gelijk bedrag aan aflossing
 • Lage rente op het eind van de looptijd
 • Einddatum staat vast
 • Schuld is afgelost op einddatum
 • Bruto maandlasten hoog in begin
 • Bruto maandlasten laag op het einde

Waarom is onafhankelijk advies zo belangrijk?

Bij de keuze voor een aflossingsvrije hypotheek oversluiten onafhankelijk advies van het grootste belang. Dat biedt u alleen maar voordeel en daar is een reden voor.

Gaat u naar uw bank met het verzoek de aflossingsvrije hypotheek over te sluiten naar lineaire hypotheek? Dan is de bank blij met u, maar u later misschien minder met de bank.

Uw eigen bank onderzoekt niet alle mogelijkheden die er zijn. Uw eigen bank kijkt naar de eigen hypotheekproducten en prijst deze aan. Een onafhankelijke adviseur bekijkt alle opties.

Voordelen onafhankelijk hypotheekadvies voor oversluiten hypotheek

Bij de aflossingsvrije hypotheek oversluiten naar lineaire hypotheek profiteert u van meerdere voordelen met onafhankelijk advies. Onze hypotheekadviseur heeft een brede horizon.

Dat betekent dat de hypotheekverstrekkers met de beste voorwaarden naar voren komen.

Uiteraard met de beste voorwaarden die op uw persoonlijke situatie zijn afgestemd.

U krijgt naar aanleiding van het gratis advies gesprek meerdere mogelijkheden voorgelegd. Dat is de kracht van de onafhankelijkheid van onze hypotheekadviseurs in uw regio.

Hoe werkt het allemaal?

U wilt weten of de aflossingsvrije hypotheek oversluiten naar lineaire hypotheek voor u de beste keuze is.

Of u heeft zelf deze keuze al gemaakt. Dan is het tijd om de eerste stap te nemen.

Dat is het maken van een afspraak met onze onafhankelijke hypotheekadviseur in uw regio.

U geeft gewoon aan dat u een gratis gesprek wenst en voert u gegevens in.

Daarna neemt een hypotheekadviseur uit uw regio contact met u op om een afspraak te maken.

De adviseur voert het hypotheekadviesgesprek bij u thuis of via de webcam als uw voorkeur daarnaar uitgaat.

Hypotheekadviesgesprek bij u thuis

De hypotheekadviseur komt bij u thuis om het eerste gesprek te voeren dat overigens helemaal gratis en vrijblijvend is. Na een korte kennismaking komen uw wensen aan bod.

De aflossingsvrije hypotheek omzetten naar lineaire hypotheek is het uitgangspunt van het gesprek. Uw financiële situatie is daarbij van belang net als uw toekomstplannen.

U krijgt uitgebreide informatie over de algemene gang van zaken van het oversluiten van een hypotheek. U krijgt specifieke informatie over het oversluiten naar een lineaire hypotheek.

Persoonlijke situatie en veranderende omstandigheden

De aflossingsvrije hypotheek oversluiten naar lineaire hypotheek is een uitstekend moment om aandacht te besteden aan veranderende omstandigheden.

De persoonlijke situatie van dit moment hoeft niet altijd zo te blijven. Daar gaat onze hypotheekadviseur dan ook met u over in gesprek. Bijvoorbeeld als u te maken krijgt met werkloosheid.

Werkloosheid is niet te voorzien, maar wel een veranderde omstandigheid die invloed heeft op uw inkomen. Dat geldt ook voor arbeidsongeschiktheid, overlijden en pensioen.

Hier besteedt de adviseur dan ook aandacht aan:

 • Gratis adviesgesprek bij u thuis
 • Kennismaking en toelichting werkwijze
 • Inventarisatie wensen en financiën
 • Uitleg verschillende opties
 • Toelichting fiscale gevolgen
 • Bespreken voordelen en nadelen
 • Aandacht voor veranderende omstandigheden

Adviesrapport voor aflossingsvrije hypotheek oversluiten naar lineaire hypotheek

Er is nu even in het kort geschetst wat de aandachtspunten zijn in het gratis adviesgesprek. Deze punten vormen de basis voor het opstellen van een onafhankelijk adviesrapport.

U krijgt het onafhankelijke adviesrapport vrijblijvend aangeboden en ruim de tijd om erover na te denken. Onze hypotheekadviseur zet u dan ook op geen enkele wijze onder druk.

Wij hebben er net als u baat bij dat u tevreden bent met de keuzes die u maakt. Het adviesrapport vormt daarom een basis om al dan niet een vervolgstap te nemen.

Vervolg na adviesrapport

Het adviesrapport biedt uitgebreide informatie. Zo krijgt u een goed inzicht in alle gevolgen van de aflossingsvrije hypotheek oversluiten naar lineaire hypotheek.

Indien u akkoord gaat met het voorstel in het adviesrapport gaat het werkproces van onze adviseur over in bemiddeling. De eerste stap van het geven van advies is dan achter de rug.

In het proces van bemiddeling krijgt het voorstel concreet vorm. Het afronden van het proces vindt plaats bij de notaris waar u de hypotheekakte ondertekent.

Gratis advies over de oversluitmogelijkheden

Het is de beste keuze om u van gratis en 100% onafhankelijk advies te laten voorzien.

De onafhankelijkheid is in de wereld van hypotheken een krachtig instrument.

Dat wij gratis adviseren heeft alles te maken met de service die wij bieden.

U wilt in eerste instantie alleen maar weten wat de beste optie is.

Pas als u daarvan overtuigd bent, is een vervolgstap naar bemiddeling nodig.

Wij bieden u nu de kans om van een gratis en 100% onafhankelijk hypotheekadvies te profiteren.

U vraagt hier een gratis hypotheekadviesgesprek aan.