Private lease occasion

Private lease occasion is een populaire manier van autorijden waarbij je een gebruikte auto leaset voor een bepaalde periode.

Private lease is een interessante optie voor mensen die niet de hoge kosten van het kopen van een nieuwe auto willen betalen, maar toch willen genieten van een comfortabele en moderne auto.

Zoek je een goedkope private lease occasion? Vraag dan eerst een offerte aan.

Wat is private lease occasion?

Bij private lease occasion lease je een gebruikte auto voor een bepaalde periode. Dit betekent dat je niet hoeft te investeren in de aanschaf van een nieuwe auto, maar een vast bedrag per maand betaalt om een auto te leasen die al gebruikt is.

Bij private lease occasion zijn de maandelijkse kosten vaak lager dan bij private lease voor nieuwe auto’s omdat de auto al gebruikt is en de afschrijvingskosten al zijn gemaakt.

De meest geleasde occasions op dit moment zijn:

  1. Tesla
  2. Skoda
  3. Kia
  4. Peugeot
  5. Audi
  6. BMW
  7. Mercedes
  8. Volkswagen

Ook zien wij bij Advies Nederland een grote toename in private lease eclekrtische auto’s. Dit komt omdat de maandlasten van elektrische auto’s van laag ligt vanwege de fiscale voordelen.

De voordelen van private lease occasion

Een van de grootste voordelen van private lease occasion is de prijs. Een gebruikte auto is vaak goedkoper in aanschaf dan een nieuwe auto, waardoor de maandelijkse kosten van private lease occasion ook lager kunnen zijn.

Daarnaast hoef je geen rekening te houden met afschrijvingskosten omdat de auto al gebruikt is. Een ander voordeel van private lease occasion is dat je kunt kiezen uit een breed aanbod van auto’s.

Omdat je niet beperkt bent tot nieuwe modellen, kun je ook kiezen voor een model dat niet meer geproduceerd wordt of juist een ouder model dat je graag wilt rijden. Hierdoor kun je vaak een auto leasen die je anders niet had kunnen veroorloven.

Daarnaast zijn de maandelijkse kosten van private lease occasion vaak inclusief onderhoud, reparaties en verzekeringen, waardoor je niet voor onverwachte kosten komt te staan.

Bovendien heb je geen zorgen over de restwaarde van de auto omdat je deze na afloop van het leasecontract gewoon weer inlevert.

De nadelen van private lease occasion

Een nadeel van private lease occasion is dat de auto al gebruikt is en dus meer kans heeft op defecten en reparaties. Hierdoor kun je te maken krijgen met onverwachte kosten.

Daarnaast kan het lastiger zijn om een gebruikte auto te vinden die voldoet aan jouw wensen en eisen. Ook dien je er rekening mee te houden dat er vaak een beperkter aanbod is van private lease occasion in vergelijking met private lease voor nieuwe auto’s.

Hoe werkt private lease occasion?

Voordat je een private lease occasion contract afsluit, is het belangrijk om een aantal zaken goed te bekijken. Allereerst dien je te kijken naar de staat van de auto en de kilometerstand.

Het is belangrijk dat de auto in goede staat verkeert en niet te veel kilometers heeft gereden. Hierdoor voorkom je onverwachte kosten voor reparaties en onderhoud.

Daarnaast dien je goed te kijken naar de voorwaarden van het contract, zoals de looptijd, het maximaal aantal kilometers en de boetes bij voortijdige beëindiging. Ook dien je te kijken naar het eigen risico bij schade en de hoogte van de borgsom.

Tot slot is het belangrijk om de voorwaarden van meerdere aanbieders te vergelijken en te kijken naar de voor- en nadelen van elk aanbod. Zo kun je een weloverwogen keuze maken en voorkomen dat je onverwachte kosten krijgt.

Voor wie is private lease occasion geschikt?

Private lease occasion is geschikt voor mensen die willen profiteren van de voordelen van private lease, maar niet de hoge kosten willen betalen van het kopen van een nieuwe auto.

Daarnaast is het ook geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een specifiek model dat niet meer geproduceerd wordt of juist een ouder model dat niet meer nieuw verkrijgbaar is.

Wel dien je er rekening mee te houden dat de auto al gebruikt is en dus meer kans heeft op defecten en reparaties.

Hierdoor kunnen onverwachte kosten ontstaan. Daarnaast is het belangrijk om te letten op de staat van de auto en de kilometerstand voordat je een contract afsluit.

Occasion private lease

Occasion lease private kan een aantrekkelijke optie zijn voor mensen die niet de hoge kosten willen betalen van het kopen van een nieuwe auto, maar toch willen profiteren van de voordelen van private lease.

De maandelijkse kosten zijn vaak lager dan bij private lease voor nieuwe auto’s omdat de afschrijvingskosten al zijn gemaakt. Wel dien je er rekening mee te houden dat de auto al gebruikt is en dus meer kans heeft op defecten en reparaties.

Het is daarom belangrijk om goed te kijken naar de staat van de auto en de kilometerstand voordat je een contract afsluit.

Door de voorwaarden van meerdere aanbieders te vergelijken en te kijken naar de voor- en nadelen van elk aanbod, kun je een weloverwogen keuze maken en voorkomen dat je onverwachte kosten krijgt.