Private lease

Private lease is een populair alternatief voor het kopen of financieren van een auto. In plaats van de auto te kopen, betaal je een vast bedrag per maand om een auto te leasen voor een bepaalde periode.

Dit betekent dat je geen zorgen hoeft te maken over het onderhoud, de verzekering, of andere bijkomende kosten die bij het bezitten van een auto komen kijken. In deze tekst zullen we dieper ingaan op de werking van private lease en de voordelen die het kan bieden.

Wil je goedkoop een auto leasen? Vraag dan een offerte bij ons aan.

Wat is private lease en hoe werkt het?

Het leasen van een auto heeft een aantal voordelen ten opzichte van het kopen of financieren van een auto. Een van de grootste voordelen van private lease is dat je geen grote investering hoeft te doen om een auto te bezitten.

In plaats daarvan betaal je een vast bedrag per maand, waardoor je financiële situatie stabiel blijft. Daarnaast zijn de maandelijkse kosten van private lease vaak inclusief onderhoud, reparaties en verzekeringen, waardoor je niet voor onverwachte kosten komt te staan.

De voordelen van private lease

Een ander voordeel van private lease is dat je altijd in een nieuwe auto rijdt. Na afloop van het leasecontract kun je een nieuwe auto uitzoeken, waardoor je altijd in een recente auto rijdt die voldoet aan de laatste veiligheidseisen en technologische ontwikkelingen.

Hierdoor rijdt je altijd in een veilige en moderne auto. Een alternatief om de maandlasten laag te houden kan private lease occasion zijn. Ons aanbod op dit moment is groot. Zeker als het gaat om de bekende merken zoals:

 1. Peugeot
 2. Tesla
 3. Skoda
 4. Kia
 5. Audi
 6. BMW
 7. Mercedes
 8. Volkswagen

Deze merken zijn niet alleen tweedehands te leasen maar ook nieuw als private lease elektrisch. Met dat betreft biedt Advies Nederland alle soorten leaseconstructies.

De nadelen van private lease

Naast de voordelen zijn er ook een aantal nadelen verbonden aan private lease. Zo ben je gebonden aan een contractuele verplichting voor een bepaalde periode.

Als je het contract voortijdig wilt beëindigen, kan dit leiden tot hoge kosten. Ook dien je rekening te houden met een maximaal aantal kilometers dat je per jaar mag rijden. Als je hier overheen gaat, betaal je extra kosten per gereden kilometer.

Daarnaast kun je geen wijzigingen aanbrengen aan de auto, zoals het veranderen van de kleur of het toevoegen van accessoires. De auto dient in dezelfde staat te worden ingeleverd als waarin je hem hebt ontvangen.

Als er schade is aan de auto, dien je dit te laten repareren voordat je hem inlevert. Via Advies Nederland kunt u tegen de goedkoopste maandbedragen alle automerken leasen.

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een private leasecontract?

Voordat je een private leasecontract afsluit, is het belangrijk om een aantal zaken goed te bekijken. Allereerst dien je te kijken naar de maandelijkse kosten en wat hierbij is inbegrepen.

Zijn bijvoorbeeld de verzekering, het onderhoud en de reparaties inbegrepen, en zo ja, tot welk bedrag?

Daarnaast dien je goed te kijken naar de voorwaarden van het contract, zoals de looptijd, het maximaal aantal kilometers en de boetes bij voortijdige beëindiging.

Ook dien je te kijken naar het eigen risico bij schade en de hoogte van de borgsom. Tot slot is het belangrijk om de voorwaarden van meerdere aanbieders te vergelijken.

Dit om te kijken naar de voor- en nadelen van elk aanbod. Zo kun je een weloverwogen keuze maken en voorkomen dat je onverwachtse kosten krijgt.

Wat zijn de verschillen tussen private lease en andere vormen van autokosten?

Naast private lease zijn er nog andere manieren om een auto te financieren, zoals kopen of financieren. Het grote verschil tussen deze vormen van autokosten is dat bij private lease de auto niet van jou is en je deze na afloop van het contract weer inlevert.

Bij kopen of financieren is de auto wel van jou en blijft deze na afloop van de financieringsperiode in jouw bezit. Dit is ook zo bij en elektrische auto kopen.

Bij kopen of financieren betaal je vaak een aanbetaling en een maandelijks bedrag om de auto af te betalen. Daarnaast dien je zelf te zorgen voor onderhoud, reparaties en verzekeringen. Bij private lease zijn deze kosten vaak inclusief in het maandelijkse leasebedrag.

Is private lease geschikt voor iedereen?

Private lease kan voor veel mensen een aantrekkelijke optie zijn, maar het is niet voor iedereen geschikt. Zo dien je te beschikken over een vast inkomen en moet je de maandelijkse kosten kunnen dragen.

Daarnaast dien je rekening te houden met het maximaal aantal kilometers dat je per jaar mag rijden en de boetes bij voortijdige beëindiging.

Als je van plan bent om vaak lange afstanden te rijden, is private lease wellicht niet de beste optie voor jou. De kosten voor extra kilometers kunnen namelijk hoog oplopen.

Ook als je graag wijzigingen aanbrengt aan je auto, zoals het toevoegen van accessoires of het veranderen van de kleur, is private lease niet geschikt omdat je de auto in dezelfde staat moet inleveren als waarin je hem hebt ontvangen.

Wat kost private lease?

Dit is afhankelijk van de auto en de looptijd. Het beste kunt u voor de goedkoopste prijs bij ons een offerte aanvragen. Wij kunnen namelijk automatisch alle aanbieders met elkaar vergelijken.

Private lease kan een aantrekkelijke optie zijn voor mensen die niet willen investeren in het bezit van een auto. De maandelijkse kosten zijn vaak inclusief:

 • Onderhoud
 • Reparaties
 • Verzekeringen

Hierdoor kom je niet voor onverwachte kosten komt te staan. Daarnaast rijd je altijd in een nieuwe auto die voldoet aan de laatste veiligheidseisen en technologische ontwikkelingen.

Wel dien je rekening te houden met de contractuele verplichting voor een bepaalde periode, het maximaal aantal kilometers dat je per jaar mag rijden en de boetes bij voortijdige beëindiging.

Ook kun je geen wijzigingen aanbrengen aan de auto en dien je deze in dezelfde staat in te leveren als waarin je hem hebt ontvangen.

Voordat je een private leasecontract afsluit, is het belangrijk om de voorwaarden van meerdere aanbieders goed te vergelijken en te kijken naar de voor- en nadelen van elk aanbod. Zo kun je een weloverwogen keuze maken en voorkomen dat je onverwachtse kosten krijgt.