Private lease elektrische auto

Private lease elektrische auto biedt een duurzame en voordelige manier om te rijden in een moderne en milieuvriendelijke auto.

In deze blog leer je alles wat je moet weten over private lease, zodat je kunt beslissen of deze optie geschikt is voor jou.

Wil je de goedkoopste elektrische auto private lease? Vraag dan direct een offerte aan!

Wat is private lease elektrische auto?

Private lease elektrische auto is een vorm van private lease waarbij je een elektrische auto least voor een bepaalde periode. Bij elektrische auto’s wordt geen gebruik gemaakt van fossiele brandstoffen.

Hierdoor is een elektrische auto milieuvriendelijker dan auto’s die op benzine of diesel rijden. Door te kiezen voor private lease elektrische auto draag je bij aan een duurzamere toekomst.

Enkele populaire merken die vaak worden geleased:

 1. Tesla
 2. Skoda
 3. Peugeot
 4. Kia
 5. Audi
 6. BMW
 7. Mercedes
 8. Volkswagen

De voordelen van private lease elektrische auto

Een van de grootste voordelen van private lease elektrische auto is de duurzaamheid. Door te kiezen voor een elektrische auto verminder je je CO2-uitstoot en draag je bij aan een schoner milieu.

Daarnaast zijn de maandelijkse kosten van private lease elektrische auto vaak lager dan bij private lease voor auto’s die op benzine of diesel rijden. Dit komt doordat elektrische auto’s minder onderhoud nodig hebben en goedkoper zijn in gebruik.

Een ander voordeel van private lease elektrische auto is dat je kunt profiteren van fiscale voordelen. Zo zijn er vaak subsidies beschikbaar voor de aanschaf van een elektrische auto en hoef je geen wegenbelasting te betalen.

Daarnaast zijn er steeds meer laadpalen beschikbaar, waardoor je ook op langere afstanden kunt rijden zonder je zorgen te maken over het opladen van je auto.

De nadelen van private lease elektrische auto

Een nadeel van private lease elektrische auto is dat de aanschafprijs van een elektrische auto nog steeds hoger is dan die van een auto die op benzine of diesel rijdt.

Hierdoor kunnen de maandelijkse kosten van private lease elektrische auto nog steeds hoger zijn dan bij private lease voor auto’s die op benzine of diesel rijden.

Daarnaast dien je er rekening mee te houden dat de actieradius van elektrische auto’s nog beperkt is. Hierdoor moet je vaker opladen dan bij een auto die op benzine of diesel rijdt en is het belangrijk om je route van tevoren goed te plannen.

Elektrische auto private lease

Voordat je een private lease elektrische auto contract afsluit, is het belangrijk om een aantal zaken goed te bekijken. Allereerst dien je te kijken naar de actieradius van de auto en de beschikbaarheid van laadpalen in jouw omgeving.

Het is belangrijk om te weten hoe ver je kunt rijden op een volle accu en waar je de auto kunt opladen. Daarnaast dien je goed te kijken naar de voorwaarden van het contract, zoals:

 • De looptijd
 • Het maximaal aantal kilometers
 • En de boetes bij overschrijding van het aantal kilometers.
 • Laadtijd

Bij private lease elektrische auto’s is het vaak ook mogelijk om te kiezen voor een leasecontract waarbij de batterijhuur is inbegrepen. Dit betekent dat je geen extra kosten hebt voor de batterij van de auto.

Tot slot dien je te kijken naar de laadtijd van de auto. Sommige elektrische auto’s hebben snel laad mogelijkheden, terwijl andere auto’s langzamer opladen.

Het is belangrijk om te weten hoelang het duurt voordat de auto weer volledig opgeladen is en of dit past bij jouw behoeften en ritme.

Private lease elektrische auto occasion

Private lease occasion biedt een duurzame en voordelige manier om te rijden in een tweedehands elektrische auto. Je profiteert van de voordelen van private lease én rijdt milieuvriendelijk.

Het aanbod van elektrische auto’s neemt toe, waardoor er steeds meer occasion modellen beschikbaar zijn. De maandelijkse kosten van private lease elektrische auto occasion zijn vaak lager dan bij private lease voor nieuwe elektrische auto’s.

Bovendien zijn de auto’s al gebruikt, waardoor de afschrijvingskosten al zijn gemaakt. Zo kun je voordelig rijden in een duurzame auto zonder hoge aanschafkosten.

Wat kost private lease elektrische auto?

Private lease elektrische auto is een duurzame en voordelige manier om te rijden in een moderne en milieuvriendelijke auto. De aanschafprijs van een elektrische auto nog steeds hoger is dan die van een auto die op benzine of diesel rijdt.

Toch zijn de maandelijkse kosten van private lease elektrische auto vaak lager dan bij private lease voor auto’s die op benzine of diesel rijden.

Daarnaast kun je profiteren van fiscale voordelen en draag je bij aan een schoner milieu. Voordat je een private lease elektrische auto contract afsluit, is het belangrijk om goed te kijken naar:

 • De actieradius van de auto
 • Beschikbaarheid van laadpalen
 • De voorwaarden van het contract
 • En de laadtijd van de auto.

Door deze zaken goed te bekijken, kun je een weloverwogen keuze maken en genieten van de voordelen van private lease elektrische auto.