Online hypotheek 2023

Staat u op het punt om een online hypotheek af- of over te sluiten? Beschikt u over voldoende kennis van zaken? Denk aan alles wat te maken heeft met hypotheken en de fiscale wet- en regelgeving.

Hier kunt u zich ook inschrijven voor gratis advies.

Dan is het de moeite waard om eens na te denken of het online hypotheek aanvragen voor u een optie is. Een hypotheek zonder advies van een hypotheekadviseur.

Ook wel execution only hypotheek genoemd.

De voordelen zijn: snel en goedkoop! Bedenk ook wat de eventuele risico’s kunnen zijn. Wilt u meer informatie?

Hoe werkt een online hypotheek?

Zorg dat u onverwachtse veranderingen in de toekomst financieel kunt opvangen! U heeft de regie en neemt de beslissingen. Neem daarom de juiste voorzorgsmaatregelen.

Met de informatie op deze pagina kunt u zich alvast oriënteren en/of voorbereiden. Online uw hypotheek af- of oversluiten bieden wij al aan vanaf € 649,-. Nieuwsgierig geworden?Online hypotheek

Lees verder, over ons aanbod, de kosten en service. Vraag meteen via ons contactformulier inlogcodes aan om een gratis berekening te maken.

Online hypotheek afsluiten, voor wie geschikt?

Er zijn een aantal situaties waarbij een hypotheekadvies wellicht niet nodig is:

 • U beschikt zelf over voldoende kennis.
 • Uw eerste hypotheekaanvraag.
 • Eerder heeft u (tegen betaling) advies gehad.
 • Een kostenbesparing.
 • U wilt zelf de regie behouden en verantwoordelijk zijn.

Wat is een online hypotheek?

Misschien bent u zelf wel werkzaam in de hypotheek- en verzekeringsbranche? U weet wat er te koop is. U weet wat de eventuele gevolgen kunnen zijn.

Uw huidige persoonlijk situatie en toekomstplannen zijn helder. U beschikt over een analytisch vermogen en bent in staat om uw eigen risicoanalyse te maken?

Of gaat u uw eerste woning kopen?

Wilt u in aanmerking komen voor hypotheekrenteaftrek? Dan kunt u op dit moment kiezen tussen twee hypotheekvormen: de annuïtaire en lineaire hypotheek. Geen moeilijke keuze!

Met alle online mogelijkheden is het eenvoudig om zelf de voordeligste geldverstrekker en rente te googelen. Voldoende legitieme redenen voor hypotheek online af te sluiten.

Wilt u meer van onze hypotheek afsluiten tips lezen? Lees dan verder.

Waar moet je op letten bij een online hypotheek?

U heeft kunnen lezen wanneer het zinvol kan zijn om online een hypotheek aan te vragen. Uiteraard zijn er ook situaties waarbij u extra moet opletten.

In sommige situaties is het misschien verstandiger om wel een online hypotheekadvies aan te vragen. We geven enkele voorbeelden waarbij u extra goed moet nadenken en opletten:

 • U bent ondernemer/ZZP’er. Dat betekent: geen vast inkomen en andere regels.
 • Bent u een doorstromer? Dan kan het online hypotheek aanvragen soms lastig zijn. U krijgt te maken met een eerder afgesloten hypotheek.
 • Bij een echtscheiding zijn er meerdere regels. Het kan soms lastig zijn om zelf een hypotheek af te sluiten.
 • Heeft u uw woning met overwaarde of verlies verkocht? Dat kan het afsluiten van een nieuwe hypotheek wat ingewikkelder maken.

Is één van deze situaties op u van toepassing?

Of wilt u de kosten hypotheek afsluiten vergelijken? Maak een vrijblijvende en gratis afspraak voor een adviesgesprek. Onze adviseur kan met zijn software een uitstekende vergelijking maken.

Zo zal hij kijken naar de laagste rentes en beste hypotheekvoorwaarden. Door deze te combineren kunt u de beste hypotheek afsluiten. Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

De voordelen van het online hypotheek aanvragen

De voordelen van het online hypotheek aanvragen

Het is hierboven al even beschreven: snel en goedkoop! U hoeft niet uren te zoeken naar een betrouwbare hypotheekadviseur. Geen adviesafspraken en/of wachten op uw adviseur.

U heeft zelf de regie in handen. U neemt de beslissingen en verantwoordelijkheid. Het invullen van gegevens kost u ongeveer 15 minuten.

Binnen 24 uur ontvangt u bericht of het afsluiten positief is verlopen. Uiteraard hoeft u ook geen advieskosten aan een hypotheekadviseur te betalen. Dat scheelt u zeker een paar duizend Euro.

Online hypotheek afsluiten

De moeite waard om eens serieus na te denken over het online hypotheek aanvragen. Heeft u toch behoefte aan een beetje advies? Lees voor meer informatie de alinea: “ Advies op maat?”.

Waar u uiteindelijk ook voor kiest. Service en ondersteuning bieden wij u altijd aan. Heeft u behoefte aan een vrijblijvend adviesgesprek?

Of wilt u een hypotheek aanvragen ING of welke aanbieder dan ook?

Maak dan gebruik van onze dienstverlening. Bij ons kunt u tegen zeer lage kosten elke hypotheek online afsluiten.

Eis kennis- en ervaringstoets online hypotheek

U heeft, gezien uw kennis en/of ervaring besloten om zelfstandig een hypotheek af te sluiten. Een online hypotheek zonder het advies en de hulp van een adviseur.

Voor het afsluiten bent u verplicht om een kennis- en ervaringstoets te doen. Een eis gesteld vanuit AFM (Autoriteit Financiële Markten). Er is geen standaard toets.

Iedere aanbieder maakt gebruik van andere vragen. Wil je meer weten over kosten van een online hypotheek? Schrijf je dan bij ons in via het contactformulier.

Het is een toets ter bescherming van uzelf

De gevolgen van een verkeerde beslissing kunnen namelijk groot zijn. U krijgt vragen over het afsluiten van een hypotheek en de risico’s. De uitslag is echter niet bindend.

U moet de toets ook meer zien als een bewustwording. Is het voor u wel of niet verstandig om online uw hypotheekrente af te sluiten? Misschien moet u zich eerst nog meer verdiepen in de materie?

Of is het toch verstandiger om een hypotheekadviseur om advies te vragen? Meld u bij ons aan voor een oriëntatiegesprek. Doe dit vandaag nog!

Benodigde documenten bij online hypotheek

Het spreekt voor zich dat ook bij een online hypotheek aanvraag, een aantal documenten nodig zijn. Documenten die nodig zijn om uw aanvraag te kunnen beoordelen en controleren.

Is alles ingevuld en correct?

Uw maximale hypotheek is mede afhankelijk van uw inkomen. Maar uw geldverstrekker wil uiteraard vooraf zoveel mogelijk zekerheid en garantie.Benodigde documenten bij online hypotheek

Welke documenten heeft u nodig tijdens het online aanvragen van uw hypotheek?

 • Paspoort of ID.
 • Meest recente salarisstrook.
 • Pensioenoverzicht
 • Laatste bankafschrift.
 • Meest recente afschrift lening en/of doorlopend krediet.
 • Alimentatie.
 • Lopende polissen, bijvoorbeeld: levensverzekering of arbeidsongeschiktheidsverzekering.
 • Werkgeversverklaring
 • Samenlevingsovereenkomst of trouwboekje.
 • Vermogen? Laatste afschrift spaarrekening.
 • (voorlopige) Koopovereenkomst.
 • Taxatierapport indien u een bestaand huis koopt.
 • Verbouwingsspecificatie indien u gaat verbouwen.
 • ZZP’er: laatste drie jaarrekeningen, belastingaangiftes en aanslagbiljetten

Heeft u alles bij de hand?

Dan bent u over ongeveer 15 minuten klaar met het online aanvragen van uw hypotheek. Meer informatie over het zelfstandig afsluiten van een hypotheek kunt u vinden onder: execution only hypotheek.

Behoort een online hypotheek oversluiten ook tot de mogelijkheden? Zeker. Wij kunnen alle hypotheek oversluiten naar lagere rentes of betere hypotheekvormen. Laat een berichtje achter!

Online hypotheek advies op maat

Waar hypotheek afsluiten? Wij luisteren altijd goed naar de vraag van onze consumenten. Iedere consument heeft op een andere manier behoefte aan advies. Of heeft helemaal geen advies nodig!

Vandaar dat wij een aantal mogelijkheden aanbieden. U vraagt en wij draaien! Aan u de keuze afhankelijk van waar u behoefte aan heeft. De kosten zijn uiteraard in balans met uw uiteindelijke keuze.

Wat bieden wij:

 • Een vrijblijvend en kosteloos persoonlijk adviesgesprek is en blijft altijd mogelijk.
 • U heeft ervoor gekozen om zelfstandig een online hypotheek aan te vragen. Toch heeft u nog behoefte aan wat advies. Via een webcam kunnen wij u online adviseren. U stelt de vragen en wij geven antwoord!
 • De goedkoopste optie: zelfstandig zonder advies uw hypotheek aanvragen of verbeteren. In nog geen 15 minuten beantwoord u online een aantal vragen. Uw gegevens worden digitaal geanalyseerd. U ontvangt direct voor uw situatie de beste en voordeligste hypotheek.

Onafhankelijkheid, ook bij een online hypotheek aanvraag

Advies Nederland is een onafhankelijk adviesbureau. Een bewuste keuze. Wij willen voor iedere klant “alle” geldverstrekkers met elkaar kunnen vergelijken.

Nee, wij werken niet op provisiebasis en hebben met geen één aanbieder een contract afgesloten. Onafhankelijkheid, de enige manier waardoor wij de juiste hypotheek voor u kunnen vinden.

Een hypotheek die past bij uw huidige en toekomstige situatie. De meest geschikte hypotheekvorm met een aantrekkelijke rente.

Gunstige voorwaarden en een passende looptijd

Ook uw wensen en eventuele risico’s worden hierin meegenomen. Denk aan de wens om eerder te stoppen met werken of een extra aanvulling op uw pensioen. Het risico van een scheiding of overlijden.

En ja. Ook ons digitale systeem vergelijkt al die verschillende factoren met elkaar. Kiest u voor het online hypotheek afsluiten?

Dan bent u dus eveneens verzekerd van een onafhankelijk maatwerk advies. Al nieuwsgierig geworden? Vraag een offerte aan.

Kosten online hypotheek aanvragen Kosten online hypotheek aanvragen

Naast de snelheid is een groot voordeel van het online aanvragen: de kosten. U sluit zonder het advies van een hypotheekadviseur uw hypotheek af.

U beslist zelf welke hypotheek het meest geschikt is voor uw situatie. Door deze keuze kunt u duizenden euro’s besparen! Let op, het is niet helemaal gratis.

U moet wel de afsluitkosten aan de bank betalen. Dat kan een paar honderd euro zijn. Sluit u nog andere producten bij uw hypotheek af?

Waar moet ik dan aan denken?

Denk bijvoorbeeld aan een overlijdensrisicoverzekering. Ook hier brengt men uiteraard de kosten voor in rekening. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie, kunnen wij u een online hypotheek aanbieden vanaf € 649,-.

Geen advieskosten maar kosten voor het afsluiten van uw hypotheekaanvraag. Meld u aan via het aanmeldformulier rechts. Geef hierbij aan in hoeverre u wel of geen gebruik van onze adviesmogelijkheden wilt maken. U ontvangt zo snel mogelijk een passende offerte.

Gratis online hypotheek advies

Wij hopen dat u door het lezen van de informatie op deze pagina een helder beeld heeft gekregen van een online hypotheek aanvraag. Natuurlijk heeft het een meerwaarde en voordelen.

Denk aan de kosten en snelheid. Of het tijdstip van aanvragen, u bepaalt wanneer en waar. U bent de regisseur die beslist. Maar er is ook een risico.

Schrijf je nu in voor gratis online hypotheekadvies.

Kunt u bijvoorbeeld een goede risicoanalyse maken?

U beschikt absoluut over voldoende zelfkennis om tot de juiste keuze te komen. Wel of niet online een hypotheek aanvragen? Denk goed na over de eventuele gevolgen van de keuze die u maakt.

Gelukkig denken wij met u mee. Vandaar de vele adviesmogelijkheden. Geen, een beetje of zoals gebruikelijk is. Indien nodig willen wij u graag ondersteunen en adviseren bij het maken van uw keuze.

Wij bieden u een gratis adviesgesprek aan. Door onze landelijke dekking, kan dat gewoon bij u thuis. Schrijf u nu meteen bij ons een gesprek.