KEW: Kapitaalverzekering Eigen Woning

Een kapitaalverzekering eigen woning, of kortweg KEW, is een verzekering die veel mensen afsluiten bij het kopen van een huis. Met een KEW kan er gedurende de looptijd van de hypotheek een kapitaal worden opgebouwd.

Deze zal aan het einde van de looptijd gebruikt kan worden om de hypotheek af te lossen. In dit artikel bespreken we de belangrijkste aspecten van een KEW en hoe deze verzekering kan bijdragen aan een stabiele financiële situatie.

Wil je ook een betere hypotheekvorm die past bij je persoonlijke situatie?

Hoe kan een KEW bijdragen aan een stabiele financiële situatie?

Een KEW is een verzekering die fiscaal vriendelijk is. Dat betekent dat de premies die worden betaald aftrekbaar zijn van de belastingen, en dat er geen belasting hoeft te worden betaald over het opgebouwde kapitaal.

Een opgebouwd kapitaal kan alleen worden gebruikt om de hypotheek af te lossen, en niet voor andere doeleinden. Dit soort polissen komen wij vaak tegen als spaarzeker verzekering of spaarzeker hypotheek.

In beide gevallen levert het u meer op om dit aan te passen. Het oversluiten van dit soort verzekeringen zal direct in uw voordeel werken.

Het belang van goed advies?

Het afsluiten van een Kapitaalverzekering Eigen Woning kan dus gunstig zijn voor mensen die een huis willen kopen en op zoek zijn naar een stabiele financiële situatie op de lange termijn.

Een KEW kan ook helpen bij het aflossen van de hypotheek, zodat aan het einde van de looptijd geen schulden meer overblijven.

Bij het afsluiten van een KEW is het belangrijk om goed te kijken naar de voorwaarden van de verzekering. Zo moet er bijvoorbeeld worden gelet op de hoogte van de premie, de duur van de verzekering en het bedrag dat aan het einde van de looptijd wordt uitgekeerd.

Ook is het goed om te weten dat er verschillende soorten KEW-verzekeringen bestaan, waaronder de spaar-, beleggings- en gemengde variant.

Verschillende soorten KEW-verzekeringen: welke past het beste bij jou?

Tot slot is het belangrijk om te beseffen dat het niet voor iedereen de beste oplossing is. Er zijn situaties denkbaar waarin een andere hypotheekvorm, zoals een annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek, beter past bij de financiële situatie van een persoon.

Het is daarom aan te raden om bij het afsluiten van een hypotheek en/of een KEW advies te vragen aan een financieel adviseur. Een beter alternatief die wij kunnen bieden is de levensverzekering.

Fiscale voordelen van een Kapitaalverzekering Eigen Woning

Als je overweegt om een KEW af te sluiten, is het raadzaam om je goed te laten informeren over de mogelijkheden en risico’s. In deze blog hebben we een aantal belangrijke aspecten van de KEW besproken, maar er valt nog veel meer over te vertellen.

Door relevante zoekwoorden te gebruiken en waardevolle inhoud te bieden, kun je ervoor zorgen dat jouw blog hoog scoort in de zoekresultaten en mensen helpt bij het maken van een weloverwogen keuze.