Hoe kun je eigen middelen aantonen?

Het gebeurt steeds meer dat kopers eigen middelen moeten inzetten om de hypotheek rond te krijgen.

In mijn artikel leg ik uit hoe u dit het beste kunt doen, maar bij ons kunt u ook een gratis adviesgesprek aanvragen.

Wat zijn eigen middelen?

Een hypotheek afsluiten, houdt in dat u geld leent van een bank of verzekeraar om een woning te kopen.

Deze lening moet u gedurende de looptijd van uw hypotheek aflossen.

Veel hypotheken worden daarnaast gedeeltelijk gefinancierd met eigen vermogen.

Dit eigen vermogen wordt ook wel de eigen middelen hypotheek genoemd.

Dit vermogen kan in verschillende vormen voorkomen.

Het inbrengen van eigen geld is niet verplicht, maar scheelt wel in uw maandelijkse lasten.

Neem contact op voor advies op maat.

Eigen middelen

Tips voor eigen middelen

Wilt u laten berekenen of u eigen vermogen kunt missen voor de aankoop van uw nieuwe huis?

Laat dan een vrijblijvende berekening maken door een expert van Advies Nederland. Spaargeld gebruiken kan effectief zijn, maar kan er ook voor zorgen dat u wellicht uw financiële buffer kwijtraakt.

Onze adviseurs berekenen graag de mogelijkheden voor u. Bent u op zoek naar deskundig advies over uw hypotheek? Zoek dan niet verder. Maak meteen een afspraak door uw gegevens achter te laten!

Eigen middelen betekenisEigen middelen

Wat is precies de eigen middelen definitie? Onder eigen vermogen wordt al het geld waarover u beschikt geschaard, waar geen lasten aan vast kleven.

Dit betekent dat uw spaargeld als eigen vermogen wordt gezien, maar ook schenking of lening.

Hoe kom ik nog meer aan eigen middelen?

Daarbij kan het voorkomen dat u uw vorige woning verkoopt met overwaarde. U ontvangt dan meer uit de verkoop dan u nodig heeft voor aflossing van uw oude hypotheek.

Deze overwaarde kunt u gebruiken als eigen middel. Dit geld kunt u niet zomaar gebruiken voor de financiering van uw hypotheek. Laat ons uw hypotheek berekenen!

bewijs eigen middelen ingGratis eigen middelen advies

Om die reden is advies over het inbrengen van eigen vermogen zo belangrijk. Wanneer u geen eigen geld gebruikt, kunt u optimaal gebruik maken van hypotheekrenteaftrek. Voor elke situatie is iets anders geschikt.

Daarbij moet u wel een geldsom achter de hand hebben voor bijkomende kosten die niet kunnen worden meegefinancierd in de hypotheek. Deze zult u zelf moeten betalen.

Eigen middelen aankoop woning

Uiteraard kunt u het volledige bedrag dat u nodig heeft voor de aankoop van uw woning lenen in de vorm van een hypotheek.

In 2017 mag u maximaal 102% van de waarde van uw huis lenen. Het is dus verstandig om spaargeld achter de hand te hebben. In 2018 wordt dit zelfs maximaal 100%.eigen middelen hypotheek

Waarom zijn eigen middelen nodig?bewijs eigen middelen rabobank

Dit zal op dat moment genoeg zijn voor de waarde van de woning. Toch moet u rekenen op verschillende extra kostenposten die waarschijnlijk meer zullen bedragen dan het bedrag dat u leent.

Het is dus logisch dat u extra geld nodig heeft om deze kosten te kunnen dekken. Hoeveel eigen middelen huis u nodig heeft, hangt af van deze kosten.

Welke kosten zijn er bij een hypotheek afsluiten?

De kosten die hieronder vallen zijn bijvoorbeeld bedoeld voor taxatie en hypotheekadvies. Een deel van deze kosten mag u meefinancieren in de hypotheek.

Deze bedragen ongeveer 6% van de waarde van uw woning. Voor dit bedrag zult u eigen geld moeten gebruiken. Laat nu uw maximale hypotheek berekenen!

Hoe werkt aantonen herkomst eigen middelen?

Neem contact met ons op voor het overzicht. Daar staan alle voorbeelden van eigen vermogen in. Ook wordt er aangegeven op welke manier u dit moet overleggen.

Eigen middelen aankoop woningEigen middelen hypotheek aantonen

Wanneer u eigen vermogen gaat gebruiken bij een woning kopen, moet u voor uw hypotheek eigen middelen aantonen.

Dit betekent dat u moet kunnen aantonen waar dit geld vandaan komt. Ook moet u kunnen bewijzen dat u daadwerkelijk in het bezit bent van dit vermogen.

Hoe kan ik bewijzen waar mijn geld vandaan komt?eigen middelen hypotheek

U kunt dit bijvoorbeeld doen met een bankafschrift bij spaargeld, een lening overeenkomst bij een lening, of een afschrift wanneer u overwaarde van uw oude woning gebruikt.

Hoeveel geld u daadwerkelijk nodig heeft qua eigen vermogen, kunt u zien in de financieringsopzet van uw hypotheek.

Heeft u niet genoeg vermogen om de kosten te dragen?

Dan kunt u vragen om een schenking van uw ouders. Het geld kunt u gebruiken voor de betaling van de aanvullende kosten, maar ook in de koopsom van uw woning steken.

Minder geld lenen zorgt voor een grote kans op een hypotheek! Hoe u dit het beste kunt doen leggen wij u graag uit in een kosteloos hypotheekgesprek. Meld u aan!

Eigen middelen

Geen eigen middelen hypotheek

Heeft u geen eigen middelen koophuis? Dan is het nog mogelijk om een hypotheek af te sluiten. Let wel op dat dit steeds moeilijker zal worden, aangezien u in 2018 nog maar 100% van de woningwaarde kunt lenen.

Wanneer u geen eigen geld inbrengt, moet deze lening ook gebruikt worden voor de extra kosten voor de aankoop. En dat is uiteraard lastig.

Regels eigen middelen

Daarbij worden de regels voor een hypotheek aanvragen ook steeds strenger. Het lukt dus niet iedereen om in aanmerking te komen voor een hypotheek.

U kunt vragen om een schenking van familie of ervoor kiezen te wachten met het kopen van een huis.

Wat kan ik zelf nog doen?

In de tussentijd kunt u sparen en uw spaargeld later gebruiken voor de aankoop van uw woning. Wanneer u dat doet, komt u sneller in aanmerking voor een hypotheek.

U hoeft minder te lenen waardoor u als klant aantrekkelijker wordt voor de hypotheekverstrekker. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Overzicht eigen middelenbewijs eigen middelen financiering

Overleggen van bewijs eigen middelen. Het is tegenwoordig erg lastig om de aankoop van een woning te financieren met alleen uw hypotheeklening.

U moet zowel de aankoopsom van het huis als de verdere aankoopkosten kunnen betalen. Daarvoor heeft u bijvoorbeeld eigen middelen NHG nodig.

De aanvraag van een Nationale Hypotheek Garantie (NHG) brengt kosten met zich mee die u zelf zult moeten financieren. Daarnaast zult u uw woning ook nog moeten inrichten.

Zijn eigen middelen verplicht of niet?

Het in bezit zijn van spaargeld is momenteel dus essentieel wanneer u een huis wilt kopen. De meeste kosten zijn daarentegen wel fiscaal aftrekbaar wanneer u deze zelf betaalt.

U kunt deze als aftrekposten opgeven bij de jaarlijkse belastingaangifte. Ze worden vervolgens afgetrokken van uw belastbaar inkomen.

U betaalt minder inkomstenbelasting waardoor u wellicht in een lagere belastingschijf terecht kunt komen. Krijg dus altijd eerst uw financiën op orde voordat u besluit een woning te kopen.

Inbreng eigen middelen hypotheek

Wilt u berekenen hoeveel aanvullende kosten u zult hebben en wat u qua eigen vermogen kunt inbrengen?Inbreng eigen middelen hypotheek

Op onafhankelijke wijze zullen onze hypotheekadviseurs uw spaargeld, schenkingen, leningen en mogelijke overwaarde betrekken in hun berekening.

Een berekening is nodig om de inbreng eigen middelen hypotheek te kunnen bepalen.

Blijkt dat u te weinig kunt lenen en kunt inbrengen?

Dan zal het advies zijn om nog even te wachten met het aanvragen van een hypotheek en het kopen van een huis. In welk stadium van het proces u zich ook bevindt, onze experts staan altijd voor u klaar.

Een vrijblijvende berekening wordt gemaakt tijdens een gesprek van een uur. Wij geven u vervolgens een kosteloos eerste advies.

Wilt u met ons verdere stappen ondernemen?

Dan kunnen wij uiteraard tegen lage tarieven een hypotheek voor u afsluiten. Vul uw gegevens in via het contactformulier zodat we snel een afspraak kunnen inplannen!

Eigen middelen inzetten

Al het geld wat je vrij kunt investeren in een hypotheek of nieuwe woning, valt onder eigen middelen. Spaartegoeden of overwaarde uit een eerdere woning vallen hier ook onder.

Een woning overwaarde moet verplicht aangewend worden, voor de financiering van een nieuwe koopwoning. Het is niet verplicht om dit te doen.

De consequentie is dat de rente over het hypotheekdeel ten grote van de overwaarde, niet aftrekbaar is. Spaargeld kun je op meerdere manier inzetten.

aantonen eigen middelen nhgWaar moet ik dan aan denken?

Denk hierbij aan de financiering van je toekomstige woning. Er zijn dus een aantal mogelijkheden m.b.t. het inzetten van eigen middelen.

Om deze goed te gebruiken is een onafhankelijk advies raadzaam. Meldt u daarom aan voor een kosteloos adviesgesprek.

Eigen middelen bouwrentebewijs eigen middelen abn amro

Er wordt altijd rente in rekening gebracht tijdens de bouw van een nieuwbouwwoning. Beter bekent onder de naam bouwrente.

Over de meegefinancierde hypotheekrente en uitstelrente, zijn geen fiscale voordelen te behalen.

Eigen middelen bouwrente

Zit er een belastingvoordeel op?

Hij is namelijk niet aftrekbaar bij de belastingdienst. Bij voldoende eigen middelen, is het fiscaal voordeliger om de bouwrente zelf te betalen.

Uiteraard zal onze hypotheekadviseur hier een volledige berekening van maken. Deze kunt u ook terugvinden in ons maatadvies.

Wat kan Advies Nederland voor ons betekenen?

Onze expertise ligt op het gebied van de hypotheek. Laat u dus helpen door een adviseur van Advies Nederland.

Een persoonlijk gesprek kunt u vrijblijvend met ons aangaan. Hoeveel eigen geld heb je nodig voor een hypotheek? Laat het uitrekenen door onze adviseur! Meldt u meteen aan.

Eigen middelen hypotheek

Wil je binnenkort een hypotheek afsluiten? En heb je eigen middelen? Dan zijn je kansen tegenwoordig erg groot. Er zijn namelijk een aantal prachtige voordelen behalen.

Denk hierbij aan de laagste hypotheekrente ooit, en verschillende hypotheekvormen. Probeer deze twee de combineren.

Heeft dit invloed op mijn maandlasten?verklaring herkomst eigen middelen

Het inzetten van eigen middelen zorgt voor een lagere maandlast. Advies Nederland adviseert je graag over de vergaande mogelijkheden.

Elke bank of verzekeraar zullen wij nalopen. Een zoektocht naar de best mogelijke hypotheek.

Dat doen wij onafhankelijk en vrijblijvend. Bekijk onze video over dit onderwerp.

Dan krijgt u een goed beeld van onze organisatie. Wilt u meer weten over onze dienstverlening?

Neem dan contact met ons op via het contactformulier.