Behang verwijderen

Het verwijderen van behang kan een tijdrovende klus lijken, maar met de juiste aanpak en een paar handige tips kun je het proces aanzienlijk vereenvoudigen.

In deze gids delen we alles wat je moet weten over het verwijderen van behang en hoe je dit project succesvol kunt voltooien.

Ontdek ook de beste manier om behang te verwijderen.

Behang verwijderen

Stap 1: Verzamel de Benodigde Materialen

Voordat je begint, zorg ervoor dat je alle benodigde materialen hebt verzameld. Dit omvat een plamuurmes, een behangafstomer of een mengsel van water en afwasmiddel in een spuitfles, een spons, een emmer en schuurpapier.

Stap 2: Voorbereiding van de Ruimte

Bescherm de vloer en meubels door plastic zeilen neer te leggen. Schakel de stroom uit en verwijder schakelplaten en andere obstakels die het proces kunnen hinderen.

Stap 3: Maak het Behang Nat

Gebruik een behangafstomer of een spons om het behang grondig nat te maken. Laat het water of de stoom enkele minuten inwerken om de lijm los te maken.

Stap 4: Verwijder het Behang

Gebruik een plamuurmes om het behang voorzichtig van de muur te schrapen. Werk van boven naar beneden en trek het behang langzaam weg. Als sommige delen moeilijk te verwijderen zijn, herhaal dan de bevochtigingsstap.

Stap 5: Behandel de Lijmresten

Na het verwijderen van het behang, blijven er vaak lijmresten achter. Maak een mengsel van water en afwasmiddel en breng dit aan op de lijmresten. Laat het even intrekken en schraap vervolgens voorzichtig met het plamuurmes.

Ontdek ook de beste manier om te leren behangen.

Stap 6: Schuur de Muur

Zodra alle behang en lijm zijn verwijderd, schuur de muur lichtjes om eventuele oneffenheden glad te maken. Dit zorgt voor een goede basis voor het aanbrengen van nieuw behang of het schilderen van de muur.

Wil je behang laten verwijderen?

Het verwijderen van behang vereist geduld en de juiste tools, maar met deze gids ben je goed op weg naar een frisse, schone muur. Vergeet niet om voorzichtig te zijn en methodisch te werken voor de beste resultaten.

Door deze stappen te volgen, maak je het proces van behang verwijderen een stuk eenvoudiger en kun je met vertrouwen aan de slag gaan. Veel succes met je project!