Wat is renovlies behang?

Renovlies behang, ook bekend als renovliesbehang of glasvezelbehang, is een type behang dat wordt gebruikt om muren te renoveren en te versterken.

Het bestaat uit een laag fijn geweven glasvezel, die wordt ingebed in een lijmachtige pasta en vervolgens op de muur wordt aangebracht.

Dit type behang wordt vaak gebruikt om oppervlakteonvolkomenheden te verbergen, zoals kleine scheurtjes, deuken of andere beschadigingen aan de muur.

Ontdek wat is renovlies behang in een uitgebreid blog!

De voordelen van renovlies behang zijn onder andere:

 1. Duurzaamheid: Het glasvezelmateriaal is duurzaam en sterk, waardoor het de muur beschermt en voorkomt dat kleine scheurtjes opnieuw verschijnen.
 2. Versterking: Het behang versterkt de muur en kan helpen bij het voorkomen van verdere scheurvorming of beschadiging.
 3. Egaliseren van oppervlakken: Renovlies behang kan oneffenheden en onregelmatigheden op de muur verbergen, waardoor een glad oppervlak ontstaat dat klaar is om te schilderen.
 4. Overschilderbaar: Na het aanbrengen kan het behang worden geschilderd in de gewenste kleur, waardoor je een mooie afwerking krijgt die bij je interieur past.
 5. Brandwerendheid: Glasvezel heeft van nature brandvertragende eigenschappen, wat de veiligheid van je huis kan verbeteren.

Wil je ook renovlies behang laten schilderen? Ontdek dan de kosten van een schilder.

wat is renovlies behang

Wat is renovlies behang en waar gebruik je het voor?

Renovlies behang, ook bekend als renovliesbehang of glasvezelbehang, is een speciaal type behang dat voornamelijk wordt gebruikt voor het renoveren en versterken van muren. Het bestaat uit een fijn geweven laag van glasvezels die in een lijmachtige pasta zijn ingebed en vervolgens op de muur worden aangebracht. Dit type behang heeft verschillende toepassingen en voordelen:

 1. Verbergen van onvolkomenheden: Renovlies behang wordt vaak gebruikt om oppervlakteonvolkomenheden op muren te verbergen, zoals kleine scheuren, deuken, of andere beschadigingen. Het gladde en gelijkmatige oppervlak dat het behang biedt, kan helpen om deze imperfecties te camoufleren.
 2. Versterking van muren: De glasvezellaag in het behang zorgt voor extra stevigheid en stabiliteit van de muur. Het kan helpen om kleine scheuren te voorkomen of om te voorkomen dat bestaande scheuren zich verder ontwikkelen.
 3. Egalisatie van oppervlakken: Renovlies behang kan een ongelijkmatige of ruwe muuroppervlakte egaliseren, waardoor een gladde basis ontstaat voor verdere afwerking, zoals schilderen.
 4. Overschilderbaarheid: Nadat het renovlies behang is aangebracht, kan het worden overschilderd met de gewenste verfkleur. Dit biedt een breed scala aan mogelijkheden voor het aanpassen van het interieur.
 5. Duurzaamheid en brandwerendheid: Het glasvezelmateriaal is duurzaam en heeft van nature brandvertragende eigenschappen, wat de veiligheid van de woning kan verhogen.
 6. Voorkomen van vochtproblemen: Renovlies behang kan helpen bij het reguleren van vocht, wat kan bijdragen aan het voorkomen van vochtgerelateerde problemen zoals schimmelvorming.

Het aanbrengen van renovlies behang kan enige vaardigheid en voorbereiding vereisen, maar het kan een effectieve en duurzame manier zijn om muren te renoveren en te verbeteren.

Het wordt vaak gebruikt in zowel residentiële als commerciële ruimtes waar de muren wat extra zorg en versterking nodig hebben.