Renovlies

Renovlies behang is ontzettend populair bij nieuwbouw. Dit komt omdat het stucwerk nabootst maak een stuk goedkoper is. Het scheelt op een complete woning al snel duizenden euro’s.

Samen met Bouwsector Nederland en Behangservice Nederland behangen en sauzen wij honderden nieuwbouwwoningen per jaar. Gezamenlijk bieden wij de goedkoopste prijs en de hoogste afwerking.

Wil je renovlies laten behangen en verven? Dan is het verstandig om een gratis offerte aan te vragen. Je krijgt dan vrijblijvend inzicht in de kosten en mogelijkheden.

Renovlies aangebracht op een muur met een fijne textuur, waardoor het oppervlak er glad uitziet. Het behang heeft een lichtbeige kleur en is geschikt om te overschilderen in elke gewenste kleur.

Renovlies behang

Renovlies en glasvezelbehang zijn trend van dit moment en vanwege het tijdloze karakter blijft renovlies dat ook in de toekomst tot de woontrends behoren.

Reno vliesbehang is eigenlijk de afkorting van renovatievlies. Het lijkt er daarom op of dit behang alleen voor renovatie geschikt is. Niets is minder waar.

Renovlies is voor allerlei projecten geschikt om als muurafwerking te dienen. Bijvoorbeeld voor nieuwbouwwoningen, bestaande huizen, oudbouw en voor kantoorpanden.

Wat is renovlies en waar is renovlies van gemaakt? 

Waar is renovlies van gemaakt? Renovlies bestaat uit samengeperste glasvezels gecombineerd met polyester of met een cellulose laag. Of uit een combi van (gerecycled) papier met textielvezels.

Het verschil renovlies en glasvlies is dat het glasvlies over meer glasvezels beschikt dan het oude renovatievlies. Hierdoor is glasvlies wat zachter en renovlies wat steviger en droger.

Het nieuwe renovlies van tegenwoordig heeft als voordeel dat het een verbeterde uitvoering is met extra vezels.

Dit is een type glasvliesbehang dat uniek is door het gladde en strakke uiterlijk. Het is daarom na het aanbrengen en drogen te vergelijken met nieuw stukwerk.

Dat is overigens een reden waarom renovliesbehang in de toepassing van nieuwbouwprojecten enorm populair is.

Kenmerken van renovlies behang 

Renovlies behang ook wel scanbehang genoemd, beschikt uiteraard over een aantal kenmerken. Naast het gladde en strakke uiterlijk is er sprake van een stootvast behang.

Dit behang  heeft bovendien een haarscheur overbruggende werking. Het gaat dus niet om het verbergen van grote scheuren. Dit is wel een behangsoort die net als glasvliesbehang krimprij is.

Het sterke karakter van renovlies behang dat ook nog eens brandveilig is, maakt het tegenwoordig tot een van de populairdere overschilderbare behangsoorten.

 • Krimpt niet
 • Overbrugt haarscheurtjes
 • Sterk en stootvast
 • Geschikt voor muren met kleine oneffenheden
 • Brandveilig
 • 100% strak en vlak
 • Oogt als stucwerk

Renovlies dikte

De renovlies dikte bepaalt hoe zwaar en sterk het behang is. Het gewicht geeft als het ware aan om dun of dik het vlies is.

Het meest gangbaar is renovlies 130 gram, renovlies 150 gram en renovlies 200 gram. Beide zijn ideaal voor een muur met een ruw oppervlak.

Renovlies behang 200 gram is sterk dan renovlies behang 150 gram. Het vlies is dan namelijk dunner en dit type vlies is meer geschikt voor muren met hele kleine oneffenheden.

Dit is het beste renovlies behang dat je kunt kopen.

Renovlies 150 of 200 gram?

Het hangt van de conditie van de muur af of renovlies 150 of 200 gram meer geschikt is. Renovlies 150 gram is wel gemakkelijker aan te brengen.

De dikte van renovlies behang bepaalt namelijk ook de moeilijkheidsgraad van het scanbehang aanbrengen. Dikker renovatievlies van 200 gram is veel zwaarder en lastiger om te plakken.

Het is voor de verschillende diktes overigens ook van belang om het juiste renovlies lijm te gebruiken.

Renovlies 200 gram kopen

Wilt u een van de sterkere uitvoeringen? Dan ligt renovlies 200 gram kopen voor de hand met lijm voor renovliesbehang die daarvoor geschikt is.

Het is natuurlijk altijd mogelijk om de muur eerst zo voor te bewerken dat deze geschikt is voor dunner vliesbehang.

Een hele vlakke muur zonder oneffenheden of met een paar kleintjes is prima te behangen met renovlies 130 gram of 150 gram.

 • Zwaarte bepaalt de dikte
 • Dikte bepaalt moeilijkheidsgraad aanbrengen
 • Juiste behanglijm voor de betreffende dikte
 • Ruwe muur: 200 gram
 • Vlakke muur: 130 gram of 150 gram

Tip: vergelijk ook de verschillende merken renovlies. Bijvoorbeeld renovlies merken als Erfurt en Intervos  en renovlies Relius die elk renovlies produceren met unieke eigenschappen.

Renovlies Erfurt

Bijvoorbeeld renovlies Erfurt. Dit merk heeft speciale eigenschappen toegekend aan het behang. Variovlies van Erfurt bestaat uit gerecycled papier met textielvezels.

Dat is dus een ander soort renovlies dat niet bestaat uit glasvezels. De bestanddelen zorgen ervoor dat er sprake is van isolerende eigenschappen.

De innovatieve technologie maakt dat dit type renovlies van Erfurt ook nog eens luchtdoorlatend is. Het is ook geschikt behang voor personen die met allergieën te maken hebben.

Renovlies Intervos

Renovlies van Intervos beschikt eveneens over unieke eigenschappen. Er is een ruime keuze uit verschillende diktes. Bijvoorbeeld Intervos renovlies 200 of Intervos renovlies 150.

Daarbij is er ook keuze uit renovlies behang dat al is gesaust. U hoeft dan alleen nog maar te behangen. Bijvoorbeeld met renovlies behang 50 meter van de rol.

Of met renovlies behang 25 x 1 m 150 grams. Het Renovlies van Intervos is altijd van een hoogwaardige kwaliteit en is scheuroverbruggend en heeft een geluiddempende werking. Daarnaast geeft het een mooie stuclook.

Renovlies ProGold  

Renovlies ProGold voorziet eveneens in een gladde muurbekleding om uw wand strak mee af te werken.

Dit behang van ProGold is te schilderen in iedere gewenste kleur. Daarbij heeft u uiteraard de mogelijkheid om voor kwaliteitsverf te kiezen. Bijvoorbeeld van Sigma.

Een van de kenmerken van renovlies behang van ProGold is dat er sprake is van een haarscheur overbruggende werking. Bovendien is het behang stotend te verwerken.

 • Kwaliteitsmerken
 • Unieke eigenschappen
 • Verschillende dikten
 • Van de rol: bijvoorbeeld 50 meter of 25 meter x 1 meter

Renovlies behang kopen

Renovlies behang kopen om zelf aan te brengen op de muur is mogelijk op allerlei plekken. U heeft natuurlijk de mogelijkheid om naar een behangspeciaalzaak in de buurt te gaan.

Of u kijkt online wat de mogelijkheden zijn om renovlies behang te kopen en thuis te laten bezorgen. Daarnaast is er nog een optie voor renovlies kopen bij de bouwmarkt.

Je kunt renovlies behang kopen bij allerlei bouwmarkten. Ook in uw eigen omgeving is er vast een geschikte bouwmarkt te vinden.

Renovlies behang Praxis

Renovlies behang Praxis is onder meer verkrijgbaar als Sencys renovatievlies 150 gram. Dit renovlies behang van Praxis kenmerkt zich doordat er geen inweektijd nodig is.

Het is behang dat snel te verwerken is en na het drogen van de lijm direct in kleur is te schilderen. U lijmt de muur in en plakt daar het renovlies van Praxis tegenaan.

Wilt u weten hoe het eruitziet? Bezoek dan Praxis of vraag online een A4 sample aan van Sencys renovatievlies. Koop ook meteen renovlies lijm Praxis.

Renovlies Hornbach

Renovlies Hornbach is eveneens een prima keuze als deze bouwmarkt bij uw in de buurt is gevestigd. De bouwmarkten verkopen allemaal andere merken renovatievlies.

Renovlies van Hornbach is onder meer verkrijgbaar van het merk Erfurt als Vaiovlies en als schildersvlies van het merk Modulan.

Bij Hornbach is het aanbod groot met renovatievliesbehang. Zo is het ook mogelijk om schildersvlies van LECO aan te schaffen of renovatievlies Rasch. 

Renovlies behang Gamma 

Renovlies Gamma is onder meer ideaal om toe te passen in nieuwbouwwoningen. Het is stootvast, duurzaam en overschilderbaar renovatievlies.

Gamma biedt onder meer renovatievlies aan van het merk Fresco. Het is onder meer mogelijk om renovlies aan te schaffen van 130 gram op een rol van 25 meter.

Of om voor sterker renovlies bij Gamma te kiezen. Bijvoorbeeld in de vorm van 180 gram op een rol van 25 meter. Voordat je begint met behangen moet je wel eerst het oude behang verwijderen.

Een close-up van renovliesbehang met een grove textuur en een witte kleur. Het behang heeft een matte afwerking en is gemakkelijk te overschilderen met elke gewenste verfkleur. Het materiaal voelt sterk en duurzaam aan.

Renovlies Karwei

Renovlies Karwei is in het aanbod verkrijgbaar als voorgeschilderd glasvliesbehang van het merk Fresco renovlies.

Dit type glasvliesbehang 75 gram is uitgevoerd met een volledig vlakke structuur. Renovatievlies is geschikt om scheuren en gaten in muren te bedekken.

Het is wel nodig om na het aanbrengen van renovlies van Karwei een laag verf aan te brengen. Het liefste twee lagen verf om het beste resultaat te verkrijgen.

Renovlies Hubo

Er zijn nog meer bouwmarkten en doe-het-zelf zaken waar renovlies te koop is. Bijvoorbeeld renovlies van Hubo in de vorm van renovatie vliesbehang 150 gram.

Renovatie vliesbehang van Hubo is wit en over te schilderen in iedere kleur. Het krimpt niet en zet niet uit.

Het is renovlies met een glad effect. Bovendien is dit vliesbehang voor renovatie zelfs na jaren nog eenvoudig te verwijderen.

Waar kan je renovlies kopen?

Welk renovlies?

Welk renovlies behang geschikt is voor uw woning is afhankelijk van hoe de wanden eruitzien. Zien deze er zeer slecht uit dan kiest u voor behang met een hogere gramdikte.

Een lagere gramdikte is voldoende als uw wanden er over het algemeen goed vlak en strak uitzien. Kleine oneffenheden vallen hiermee niet op.

Twijfelt u over welk renovlies het meest geschikt is? Vraag dan gerust advies in een bouwmarkt of behangspeciaalzaak.

Welk merk renovlies?

Het is bij de keuze welk merk renovlies u wilt kopen onder afhankelijk van uw wensen. Ook uw budget speelt een rol, want het ene merk is hoger geprijsd dan het andere merk.

Het is verder afhankelijk van de gewenste gramdikte bij welk merk u uitkomt. Of van de voorkeur om al gebruik te maken van voorgeschilderd renovatievlies.

Het is aan te raden om de verschillende merken renovatie vliesbehang eens met elkaar te vergelijken op eigenschappen en prijs. Dan komt u daarna tot de beste keuze.

Waar koop ik renovlies?

Waar u renovlies gaat kopen is onder meer afhankelijk van uw wensen. Bijvoorbeeld voor renovlies Kwantum. Of misschien heeft u wel een voorkeur voor een bepaald merk, zoals voor Meesterhand renovlies.

Bijvoorbeeld voor Copagro renovatievlies. Dan is daar rekening mee te houden. Het is bij de vraag waar renovlies kopen van meerdere factoren afhankelijk wat voor u de beste optie is.

De prijs speelt wellicht ook een rol. De renovlies prijs is bij de ene aanbieder lager dan bij de andere. Ook de gramdikte is verschillend net als de lengte op de rol.

Tip: het is vaak mogelijk om een staal renovlies aan te vragen. Maak daar gebruik van om te kijken of het voor u geschikt behang is.

Waarom renovlies? 

Waarom renovlies? Omdat het een type behang is dat in deze moderne tijd een perfecte afwerking voor een al dan niet beschadigde muur vormt.

Als het gaat om renovlies vs stucen in woningen wint renovatievlies het vaak. Vooral ook omdat deze optie voordelig is.

Waarom renovlies behang populair is? Omdat het op een gemakkelijke manier is aan te brengen. Ook omdat het in iedere kleur is af te werken.

Waarom renovlies behang nog meer de voorkeur krijgt?

Renovlies is als het eenmaal is aangebracht na jarenlang dienst te hebben gedaan heel simpel te verwijderen.

Wanneer renovlies gebruiken? Bijvoorbeeld als je een lelijke muur hebt die je niet wilt laten stuken. Dan gebruik je renovlies voor een strak effect.

Wanneer gebruik je renovlies nog meer? Als je graag snel een voordelige oplossing gerealiseerd wilt zien als wandafwerking.

 • Perfecte wandafwerking
 • Modern
 • Strakke look
 • Simpel aan te brengen
 • Gemakkelijk te verwijderen
 • In iedere kleur te realiseren
 • Camoufleert lelijke muur
 • Goedkoper alternatief voor stuken

Uitgebreid stappenplan zelf aanbrengen renovliesbehang

Kiest u ervoor om het behang zelf aan te brengen? Dan voorzien wij u graag van een uitgebreid renovliesbehang stappenplan om het u gemakkelijk te maken.

Om het stappenplan goed te volgen, is het belangrijk om te weten wat u allemaal nodig heeft voor het aanbrengen van renovlies. Daarom eerst even daarvoor een checklist.

Checklist benodigdheden renovlies aanbrengen:

 • Renovlies in gewenste dikte
 • Voorstrijkmiddel indien nodig
 • Waterpas
 • Schietlood
 • Breekmes
 • Meetlint
 • Rolborstel
 • Aandrukrol
 • Spatel
 • Naadroller
 • Trapje

Kijk ook verderop bij de algemene tips en adviezen indien zich er specifieke situaties voordoen.

 1. Bereid de ondergrond voor

Een oude verflaag of oud behang dient u te verwijderen. Zo kun je renovlies verwijderen. Indien u dat nalaat, komt het renovlies wellicht los na het aanbrengen. Grote gaten in de muur werkt u het beste weg met plamuur.

Een zuigende ondergrond is het beste voor te bereiden door voorstrijk aan te brengen. Het is ook belangrijk om een schone en vetvrije muur te hebben voordat u begint met behangen.

 1. Renovliesbehang aanbrengen

Renovlies zit op de rol en het is aan te raden om direct meerdere banen te snijden en daarbij 10 cm extra aan te houden. U strijkt de muur in met lijm en brengt vervolgens een baan aan.

Gebruik niet te weinig lijm, want anders komen er doorgaans blazen. Het schietlood komt van pas om de banen recht te hangen.

Zorg dat de banen elkaar niet overlappen, maar strak tegen elkaar komen. Zo ziet u straks geen naden. Eventuele naadjes zijn met een lichte plamuur naderhand weg te werken.

 1. Renovlies schilderen

Zitten alle banen strak tegen de wand? Dan is het tijd om de boel op te ruimen en het behang te laten drogen voordat u het gaat schilderen. Reken daar ongeveer 24 uur voor. Voor het schilderen van renovlies gebruikt u latexmuurverf.

Renovlies voor nieuwbouw

Nieuwbouw renovlies is een keuze die de toekomstige bewoners steeds vaker maken. Renovlies nieuwbouw is zelfs populair te noemen.

Vooral ook als het om de keuze gaat tussen renovlies of stucwerk. Renovlies of stucen nieuwbouw heeft eenzelfde effect. Het resultaat is een volledig vlakke muur.

De renovlies nieuwbouw ervaringen zijn erg positief. Renovlies naadloos aanbrengen is in allerlei ruimtes mogelijk. Bijvoorbeeld met renovlies zolder of renovlies badkamer.

Renovlies of glasvlies nieuwbouw is nog een keuze als u voor glad of structuur kiest. Renovatievlies is strak en glasweefsel is bijvoorbeeld met structuur. Het verschil renovlies en glasvezelbehang uit zich in de wijze van productie en de uiterlijke vormgeving.

Verschil renovlies en stucen bij nieuwbouw Cancel

Het verschil renovlies en stucen bij nieuwbouw is de stootvastheid. Stukwerk op de muur is gevoeliger voor beschadigingen

De keuze renovlies schilderen of stukwerk scheelt bovendien in de prijs en in de snelheid. Renovlies plakken is sneller te realiseren dan een muur vlak stuken.

Het schilderen van renovliesbehang is bovendien ook zo gedaan in nieuwbouwwoningen waar nog geen meubels staan. Er zijn dus meerdere redenen om voor renovlies of glasvlies te kiezen.

Renovlies of stucwerk nieuwbouw

Weet u al of u de voorkeur geeft aan renovlies of stucwerk nieuwbouw? Misschien geeft de renovlies ervaring van anderen een extra goed beeld.

Of u zet de renovlies voor en nadelen op een rij. De renovlies voordelen komen waarschijnlijk zwaarder te wegen dan de renovlies nadelen.

Bij stucwerk in nieuwbouw is er bijvoorbeeld het nadeel dat de muren nog werken. Dat zorgt sneller voor scheuren. Bij renovatievlies plakken is dat niet het geval.

 • Renovlies is voordeliger dan stucwerk
 • Stucwerk is gevoeligere voor beschadiging
 • Meer kans op scheuren bij stucwerk in nieuwbouw
 • Renovlies is sneller aan te brengen dan stukwerk
 • Effect is even strak en glad

Renovlies plafond, is dat een goede combinatie?

Renovlies op een plafond aanbrengen in uw interieur behoort zeker tot de mogelijkheden. Met renovlies op plafond is er een strakke look te realiseren.

Renovatievlies plafond is bovendien wit te schilderen of over te schilderen in een andere kleur naar keuze.

Renovlies sauzen op het plafond met renovlies gaat hetzelfde als dat het behang op de muur zit. Kijk wel uit voor spetters tijdens het sauzen.

Muurverf voor renovlies op plafond

Het is mogelijk om gewone muurverf voor renovlies op plafond te gebruiken. Ook voor renovlies voorgesausd geldt dat u muurverf gebruikt om het te schilderen.

Het is afhankelijk van de ondergrond waar het plafond uit bestaat of er extra handelingen nodig zijn. Bijvoorbeeld bij renovlies over gipsplaten.

Bij een renovlies ondergrond in de vorm van gipsplaten is het nodig om een primer voor renovlies te gebruiken. Bij renovlies over stucwerk is voorstrijk eveneens gewenst.

Renovlies voorgeschilderd op plafond

Bij renovlies voorgeschilderd voor op het plafond, maar ook voor de muur geldt dat het altijd over te schilderen is.

Het is zelfs zo dat bij voorgeschilderd renovlies er dikwijls staat vermeld dat een eerste verflaag nodig is. Of dat twee lagen het beste renovlies resultaat geven.

Renovlies overschilderen op het plafond of op de muur behoort altijd weer tot de mogelijkheden. Zo is het mogelijk nog eens met kleur te variëren.

 • Renovlies primer afhankelijk van de ondergrond
 • Renovlies voorgesausd
 • Plafond altijd weer over te schilderen
 • Renovlies niet voorgeschilderd

Renovlies zelf behangen

Gaat u renovlies zelf plakken? Het is natuurlijk belangrijk dat u weet hoe u dat moet doen en wat er voor nodig is. U wilt een strak resultaat met renovlies zonder naden.

Ook is het belangrijk te weten of u moet voorstrijken bij renovlies. In het verlengde daarvan ligt de vraag welke voorstrijk voor renovlies u nodig heeft.

Dat geldt ook als het gaat om welke lijm voor renovlies nodig is. Er zijn namelijk verschillende soorten lijm voor verschillende soorten behang.

Aandachtspunten bij renovlies aanbrengen

Het is dus niet alleen belangrijk om te weten bij renovlies welke lijm u moet gebruiken. Of voor renovlies welke verf of voorstrijk. Het is eveneens van belang om op de dikte te letten.

Bij de vraag renovlies welke dikte geschikt is, hangt het af van de staat van de muur. Een hogere gramdikte is gewenst bij slechte muren.

Een lagere gramdikte volstaat bij een goede muur met bijvoorbeeld enkele gaatjes of kleine haarscheurtjes.

Behanglijm voor renovlies en beste verf voor renovlies

Het is bij de keuze voor behanglijm belangrijk om lijm te kopen dat speciaal geschikt is voor renovlies.

Er zijn onder meer universele soorten behanglijm voor glasvezelbehang verkrijgbaar. Die lijm is eveneens geschikt voor renovlies.

De beste verf voor renovlies is muurverf ofwel latexmuurverf. Daar is een ruime aanbod voor beschikbaar. Kies wel kwaliteitsverf als Flexa, Sigma, Wijzonol of Sikkens.

 • Renovlies voorstrijk afhankelijk van ondergrond
 • Houd rekening met de gramdichtheid
 • Kies behanglijm voor renovlies
 • Gebruik kwaliteitsverf
 1. Renovlies glad aanbrengen

Het is belangrijk om renovlies glad aan te brengen. Het lijm brengt u op de muur aan om daarna het renovlies er tegenaan te plakken.

Snijd de banen af met 10 cm extra ruimte en gebruik een schietlood om het behang recht te plakken. Strijk met een behangroller om het renovlies glad te strijken. Mocht je er niet uitkomen vraag het dan aan onze behanger.

 1. Renovlies hoeken doorlopen en overlappen of doorplakken

Bij het plakken van renovlies in inwendige hoeken laat u het behang ongeveer 2 cm doorlopen. Bij uitwendige hoeken is het aan te raden om naad tegen naad door te plakken.

Uiteraard is renovlies kitten mogelijk voor een strakke afwerking van renovlies en hoeken.

 1. Neem de tijd voor renovlies trapgat behangen

Het is bij renovlies in het trapgat behangen belangrijk om daar ruim de tijd voor te nemen. Het is niet altijd even gemakkelijk om hoog in de hoeken of bij het plafond te komen.

Neem de veiligheid dus wel in acht bij renovlies op de muren rond de trap plakken.         

 1. Houd rekening met de renovlies droogtijd

Renovlies en sauzen is uiteraard met elkaar verbonden, maar er is wel een wachttijd. Het is belangrijk om rekening te houden met de renovlies droogtijd.

De lijm achter het behang moet drogen voordat u gaat sauzen. Het drogen van het lijm duurt ongeveer 24 uur.

 1. Voorkomen renovlies naden tijdens het behangen

Het lijkt natuurlijk niet mooi als u na het behangen ziet dat er grote naden te zien zijn. Dit is dus tijdens het behangen al belangrijk dat u de banen strak tegen elkaar plakt.

Op deze manier zijn naden te voorkomen. Renovlies naadloos aanbrengen vergt natuurlijk wel enige oefening. Een renovlies cursus volgen is niet nodig, maar wel handig als u het best resultaat wilt.

 1. Renovlies naden plamuren

Zijn er toch naden te zien na het behangen die erg opvallend aanwezig zijn? Het is mogelijk om renovlies naden te plamuren. Bijvoorbeeld met Red Devil.

Zorg dan wel om plamuur te isoleren door eerst een primer te gebruiken. De ondergrond krijgt hierdoor een egaal zuigend oppervlak.

Renovlies naden schuren moet wel heel voorzichtig gebeuren als het plamuur is aangebracht. Verder is de muur weer over te schilderen.

 1. Renovlies repareren

Het komt wel eens voor dat er golven komen in renovlies of dat het behang loslaat. Renovlies repareren is in dat geval gewoon mogelijk.

Bij golven in een hoek als gevolg van luchtcirculatie is het bijvoorbeeld mogelijk om de strook te verwijderen. Vervolgens plakt u een nieuwe strook met vijf centimeter overlapping.

Daarna snijdt u het behang door naar beneden. Zo ontstaat er een nette nieuwe aansluiting en zijn de golven verdwenen. Bij het loslaten van behang is het mogelijk om wat behanglijm te gebruiken om het vast te maken.

 1. Renovlies behang verwijderen

Wilt u om de een of andere reden renovlies verwijderen? Dat neemt even wat tijd in beslag maar is niet heel moeilijk. Maak het behang goed nat met een spons en gebruik een plamuurmes om het behang af te steken.

Of maar gebruik van een stoomapparaat. Blijven er restjes achter dan is het handig om daarvoor een krabber te gebruiken.

 1. Renovlies stucen, wel of niet mogelijk?

Het is niet mogelijk om te stucen over renovlies. Dit is niet gebruikelijk om te stucen over behang en ook niet over renovlies. Het is daarom aan te raden om het renovlies eerst te verwijderen als u de muur wilt stucen.

 1. Renovlies op hout aanbrengen

Als u renovlies op hout wilt aanbrengen of mdf behangen met renovlies is het nodig om voorstrijk te gebruiken. De houten ondergrond bij renovlies mdf absorbeert namelijk nogal en er is dus sprake van een zuigende werking.

 1. Renovlies katten, gaat dat samen?

Er zijn katten die wel eens aan het behang krabben. De kans dat katten aan renovlies gaan krabben, is echter kleiner dan bijvoorbeeld bij glasweefselbehang met structuur.

Het is overigens altijd aan te raden om in de krabbehoefte van katten te voorzien. Bijvoorbeeld door een krabpaal neer te zetten.

 1. Ondergrond van muur glasweefselbehang of putz? Cover up renovlies!

Cover up renovlies biedt uitkomst als uw muur voorzien is van spachtelputz of structuurbehang. Cover up is speciaal geschikt om de ondergrond weer egaal te maken.

Daarna is het mogelijk om het af te werken met behang of met verf. Cover up bestaat uit acrylschuim, waarbij de toplaag uit renovlies bestaat. Een andere benaming ervoor is egaliseerbehang.

 1. Renovlies laat los, zo lost u dat op

Het is natuurlijk een probleem als renovlies loslaat. Bijvoorbeeld als het loslaat na geverfd te zijn met latex. Het is dan mogelijk om het weer vast te plakken met behanglijm.

Renovlies uitleg over de kosten

De renovlies behang kosten vormen een van de onderdelen van de totale renovlies kosten. De lijm en andere benodigdheden als renovlies muur kosten eveneens geld.

Wat kost renovlies plakken dan? Bij de keuze voor renovlies laten behangen is er een renovlies prijs per m2. Dan komt de volgende vraag wat kost renovlies per m2?

De renovlies prijs is dan afhankelijk van het aantal m2. Een groter oppervlak is bij renovlies laten aanbrengen in dat geval voordeliger. De renovlies prijs daalt naarmate het oppervlak toeneemt.

Wat kost renovlies behang?                       

Er is geen eensluidend antwoord te geven op de vraag wat kost renovlies. Dat is namelijk geheel afhankelijk van onder meer het merk. Renovlies verven brengt bovendien extra kosten met zich mee.

Renovlies inclusief sauzen vormt de basis voor het berekenen van de totaal prijs. Het is mogelijk om alleen de renovlies behanger in te schakelen voor het behangen.

De renovlies laten behangen kosten zijn wat dat betreft alleen op het behangdeel van toepassing. U heeft dan zelf de mogelijkheid om na renovlies laten plakken zelf te sauzen

Renovlies offerte aanvragen          

Wilt u een concreet inzicht in de kosten? De snelste manier om daar achter te komen, is door bij ons een offerte aan te vragen.

Het is altijd mogelijk om een indicatie te krijgen van renovlies met behang. U hoeft daarvoor alleen maar naar de m2 prijs te kijken. Dan berekent u het oppervlak in m2.

Het oppervlak maal de m2 prijs geeft al een goede indicatie van de kosten aan van het laten behangen van renovlies. Eventueel inclusief het verven ervan.

Renovlies Nederland

Onze professionals plakken renovlies in Nederland in alle steden en dorpen. Het gaat hierbij niet om renovlies met print of renovlies met structuur.

Dat is een ander type behang waar onze behangers overigens ook voor in te zetten zijn. Nederland vormt in het kader van renovlies versus glasvlies het complete werkterrein.

Dat geldt uiteraard niet alleen voor het behangen, maar voor de combinatie van renovlies verf. Daarmee zijn de muren van uw woning in één keer weer nieuw.

Een muur die bedekt is met renovlies behang en vervolgens geschilderd in een lichtblauwe kleur. Het behang heeft een fijne textuur en zorgt voor een egale afwerking van de muur. Het eindresultaat is een rustige en sfeervolle ruimte met een modern tintje

Renovlies Duitsland

Het importeren renovlies Duitsland is een van de mogelijkheden waar onze renovlies specialisten gebruik van maken.

Er zijn in Duitsland meerdere fabrikanten die renovlies van een uitstekende kwaliteit produceren. Onze vakmannen gebruiken uitsluitend kwaliteitsmateriaal.

In Duitsland gebruikt men overigens de term renovlies tapete of renovlies tapezieren om deze behangsoort aan te brengen.

Waarom een vakman inhuren voor het aanbrengen van renovlies?

 U ziet dat onze vakmannen overal in Nederland werkzaam zijn. Als u nog twijfelt over het inhuren van een renovlies specialist laten wij u graag nog het volgende weten.

Een kwalitatief resultaat met strak afgewerkte muren is de garantie die u krijgt bij het inhuren van een vakman. U bent in principe alleen kosten kwijt voor de arbeid.

U hoeft zelf helemaal geen aankopen te doen, zoals renovlies, behanglijm en andere benodigdheden.

Laag btw tarief voor huizen ouder dan 2 jaar

Er is bovendien een reden waarom het inhuren van een vakman helemaal niet zo duur is. Het lage btw tarief van 9% is namelijk van toepassing als uw woning ouder is dan 2 jaar.

Met betrekking tot de aanschaf van het behang net als van lijm geldt dat onze specialisten bij fabrikanten of groothandels inkopen. U profiteert in dat geval uiteraard van een lagere prijs.

Of beter gezegd, u bent verzekerd van het gebruik van de beste kwaliteitsproducten als het gaat om renovlies. Dat geldt uiteraard ook voor lijm en voor het verf om mee te schilderen.

Renovlies laten aanbrengen en verven

Het is gewoon prettig als u klussen als het aanbrengen van renovlies en het schilderen niet zelf hoeft te doen.

Of u moet het natuurlijk al geweldig leuk vinden om zelf aan de slag te gaan. In dat geval is het wel mogelijk dat u niet het beoogde resultaat krijgt.

Vooral als er sprake is van een gebrek aan ervaring. Het lijkt heel simpel om renovlies aan te brengen, maar dat is het niet.

 • Garantie op strak resultaat
 • Laag btw tarief voor woningen ouder dan 2 jaar
 • Beste kwaliteitsproducten
 • Zelf niets hoeven doen

Kies daarom voor het inhuren van een renovlies specialist en vraag meteen een vrijblijvende offerte aan.