Vliesbehang: De Perfecte Wandbekleding voor Jouw Interieur

Wandbekleding is een belangrijk aspect van het interieurontwerp dat de sfeer en stijl van een ruimte kan transformeren. Vliesbehang is een populaire keuze geworden voor veel interieurontwerpers en huiseigenaren vanwege de vele voordelen die het biedt.

In dit blogartikel zullen we je alles vertellen over vliesbehang, van wat het precies is tot de voordelen ervan en hoe je het kunt aanbrengen.

Wat is Vliesbehang?

Vliesbehang is een type behang dat bestaat uit twee lagen: een bovenste decoratieve laag en een onderste laag van vlies (non-woven). In tegenstelling tot traditioneel behang, vereist vliesbehang geen inweektijd van het papier voordat het wordt aangebracht.

In plaats daarvan wordt de lijm direct op de muur aangebracht en wordt het behang er vervolgens op aangebracht. Het is deze eigenschap die vliesbehang gemakkelijk te hanteren maakt, zelfs voor mensen zonder ervaring in renovlies behangen.

Voordelen van Vliesbehang

 1. Eenvoudige installatie: Vliesbehang is een van de gemakkelijkste behangsoorten om aan te brengen. Het heeft geen inweektijd nodig, en door de rechte snijkanten en het ontbreken van papier dat kan scheuren, is het aanbrengen vrijwel naadloos.
 2. Duurzaamheid: Het vliesmateriaal van het behang maakt het sterker en scheurbestendiger dan traditioneel behang. Hierdoor is het minder vatbaar voor beschadigingen en heeft het een langere levensduur.
 3. Makkelijk te verwijderen: Als je ooit besluit om je wanden opnieuw te bekleden of te schilderen, is vliesbehang eenvoudig te verwijderen. Trek het behang voorzichtig van de muur af, zonder het te hoeven weken, en er blijft geen papierrest achter.
 4. Verbergt onvolkomenheden: Vliesbehang heeft de eigenschap om kleine scheurtjes en oneffenheden in de muur te verbergen. Dit maakt het ideaal voor oudere huizen met muren die niet helemaal perfect zijn.
 5. Ademend en vochtregulerend: Het vliesmateriaal laat lucht en vochtigheid door, wat helpt om condensatie op de muren te voorkomen. Dit is vooral handig in ruimtes zoals de keuken en badkamer.
 6. Diverse ontwerpmogelijkheden: Vliesbehang is verkrijgbaar in talloze designs, patronen en texturen, waardoor je eindeloze mogelijkheden hebt om je interieur te personaliseren.

Zoek je nog een goedkope aanbieding? Kijk dan op: https://vliesbehangkopen.nl/

Hoe Vliesbehang aan te Brengen

Het aanbrengen van vlies behang is een relatief eenvoudig doe-het-zelf project. Hier zijn de basisstappen die je kunt volgen:

Benodigdheden:

 • Vliesbehang
 • Behanglijm voor vliesbehang (volg de instructies van de fabrikant)
 • Behangtafel
 • Behangborstel of roller
 • Stanleymes
 • Waterpas

Stappen:

 1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat de muur schoon, glad en droog is. Verwijder eventuele oude behangresten en vul gaten of scheuren op. Gebruik een waterpas om lijnen te tekenen als leidraad voor het behangen.
 2. Lijm aanbrengen: Meet de hoogte van de muur en knip het behang op maat, waarbij je rekening houdt met een beetje extra aan de boven- en onderkant. Breng de behanglijm gelijkmatig aan op de muur met een behangborstel of roller.
 3. Behang aanbrengen: Plaats het bovenste deel van het behang tegen de bovenkant van de muur en laat het behang langzaam op de muur zakken terwijl je het gladstrijkt met een behangborstel of een zachte doek om luchtbellen te verwijderen.
 4. Afsnijden: Snijd overtollig behang aan de boven- en onderkant voorzichtig af met een stanleymes. Gebruik een liniaal als leidraad om rechte sneden te maken.
 5. Herhaal: Herhaal de bovenstaande stappen totdat de hele muur is bedekt met vliesbehang.
 6. Droogtijd: Vliesbehang droogt vrij snel, maar het is raadzaam om de droogtijd te respecteren volgens de instructies van de fabrikant voordat je eventueel gaat schilderen.

Conclusie

Vliesbehang is een veelzijdige en gemakkelijke wandbekledingsoptie die zowel praktische voordelen als esthetische aantrekkingskracht biedt.

Of je nu een beginner bent of een ervaren renovlies behanger, vliesbehang is een uitstekende keuze om je interieur een frisse en moderne uitstraling te geven.

Voordat je aan de slag gaat, is het altijd raadzaam om de instructies van de fabrikant te lezen en de juiste behanglijm te kiezen voor het specifieke vliesbehang dat je hebt gekozen.

Met een beetje oefening en geduld kun je jouw huis transformeren met deze prachtige wandbekledingsoptie. Veel plezier met behangen!

Bron: https://watisvliesbehang.nl/