Vescom behang aanbrengen

Bij Vescom behang aanbrengen moet je rekening houden met de naden, deze moeten op een speciale techniek verbonden worden.

Vescom behang staat bekend om zijn hoge kwaliteit en duurzaamheid, waardoor het een favoriete keuze is voor zowel commerciële als residentiële projecten.

Hoewel het aanbrengen van Vescom behang het best door professionals kan worden uitgevoerd, is het nuttig om te begrijpen wat het proces inhoudt. Hier volgt een stapsgewijze handleiding voor het aanbrengen van Vescom behang.

Wilt u geen risico lopen met uw behang? Dan kunt u door deze partij Vescom behang laten aanbrengen.

Benodigdheden

 • Vescom behang
 • Geschikte lijm (meestal specifiek aanbevolen door Vescom)
 • Lijmkwast of roller
 • Schone doek of spons
 • Schaar of behangsnijder
 • Meetlint
 • Waterpas of loodlijn
 • Zachte borstel of behangspatel

Stap 1: Voorbereiding van de Ondergrond

 1. Muur Schoonmaken: Zorg ervoor dat de muur schoon, droog en glad is. Verwijder oude behangresten, vul gaten en scheuren, en schuur eventuele oneffenheden weg.
 2. Primer Aanbrengen: Een primer verbetert de hechting van het behang op de muur. Breng een geschikte primer aan en laat deze drogen volgens de instructies van de fabrikant.

Stap 2: Het Behang Klaarmaken

 1. Behang Meten en Snijden: Meet de hoogte van de muur en voeg extra lengte toe voor het afwerken aan de boven- en onderkant. Snijd het behang in banen op basis van de afmetingen.
 2. Lijm Aanbrengen: Afhankelijk van het type Vescom behang, breng je de lijm aan op de muur of op de achterkant van het behang. Volg de aanwijzingen van Vescom voor het beste resultaat.

Stap 3: Behang Aanbrengen

 1. Eerste Baan Plaatsen: Begin in een hoek of naast een deur. Gebruik een waterpas of loodlijn om ervoor te zorgen dat de eerste baan recht hangt.
 2. Het Behang Gladstrijken: Gebruik een zachte borstel of behangspatel om het behang glad te strijken en luchtbellen te verwijderen. Werk vanuit het midden naar de randen.

Stap 4: Vervolgbanen Aanbrengen

 1. Banen Uitlijnen: Zorg ervoor dat het patroon van het behang uitlijnt met de vorige baan. Dit is vooral belangrijk bij patroonbehang.
 2. Randen Afwerken: Snijd overtollig behang langs plafonds, vloeren en rond ramen of deuren nauwkeurig af.

Stap 5: Afwerking en Schoonmaak

 1. Naden Aandrukken: Gebruik een naadroller om de naden tussen de banen aan te drukken. Dit helpt om een naadloze afwerking te bereiken.
 2. Lijmresten Verwijderen: Verwijder eventuele lijmresten onmiddellijk met een vochtige doek of spons.

Tips voor het Aanbrengen van Vescom Behang

 • Zorg ervoor dat je genoeg materiaal hebt voordat je begint, inclusief extra voor patroonaanpassingen of fouten.
 • Werk in een goed verlichte ruimte om nauwkeurigheid te garanderen.
 • Overweeg professionele hulp als je niet zeker bent van je doe-het-zelfvaardigheden, vooral met duurdere materialen zoals Vescom behang.

Door deze stappen te volgen, kun je ervoor zorgen dat je Vescom behang correct en effectief wordt aangebracht, waardoor de ruimte een prachtige en duurzame afwerking krijgt.