Wil je een huis alleen kopen?

Een hele grote groep mensen wil tegenwoordig alleen kopen. Er zijn simpelweg nog nooit zoveel singels geweest. Het is dus een belangrijke doelgroep geworden voor menig hypotheekverstrekker. Ben je alleen en wil je een starterswoning gaan kopen? Laat ons dan helpen!

Onze ervaring bij het helpen van alleenstaande is er groot. Zo zijn er bijvoorbeeld regelingen om de maximale hypotheek omhoog te krijgen. Daarnaast zijn er nog eens verschillende regelingen voor starters. Kortom, mogelijkheden genoeg!

Je eerste huis kopen lijkt eng maar het valt reuze mee. Zeker met een stukje begeleiding. De eerste stap is om informatie in te winnen. Dit kunt u doen door een gratis afspraak te maken met één van onze adviseurs. Hij zal alle mogelijkheden en beperkingen met je doornemen.

Als er kansen zijn dan vind hij ze gegarandeerd! Meld je dus gelijk bij ons aan voor een gratis adviesgesprek.

Alleen kopen in een grote stad

Alleen huis kopen onmogelijk? Nee zeker niet! Door de stijgende huizenprijzen en de strengere regels en wetgeving voor het afsluiten van een hypotheek, is het niet gemakkelijk om een huis alleen te kopen.

De problemen waar alleenstaanden tegenaan lopen zijn erger in de grotere steden. En daar is nu juist de grootste behoefte om alleen te kopen; in de stad wonen alleenstaanden het liefst. En dat is niet verwonderlijk.Alleen kopen

Alleen is maar alleen en voor vertier bieden dorpen vaak te weinig mogelijkheden en wordt de stad aldus geprefereerd. Maar hoe werkt een hypotheek afsluiten als starter?

Het aantal starters die alleen kopen op de huizenmarkt daalde in 2015 al flink en met de stijgende huizenmarkt zal die trend zich naar verwachting blijven voortzetten.

Inde steden Amsterdam en Utrecht hebben alleenstaanden het meeste last van de oververhitte woningmarkt.

En het mes snijdt negatief aan twee kanten; steeds minder betaalbare woningen blijken beschikbaar, terwijl het aantal alleenstaanden toeneemt.

Hierdoor worden veel mensen die de wens hebben om alleen te kopen, gedwongen om te blijven huren. En dat is zonde met de huidige lage rentestand.

Heb je iets op het oog? Laat je dan helpen en adviseren door onze aankoopmakelaar.

Maximale hypotheek alleen kopen

Wat is de beste hypotheek alleenstaande? Het maximum hypotheekbedrag dat mag worden geleend, is teruggebracht tot 102% van de marktwaarde van een huis. En in 2018 zal deze zogeheten Loan To Value ratio (LTV) zakken naar 100%.

Dit betekent dat voor hen die alleen kopen, er een aardige som eigen kapitaal moet worden ingebracht om een woning te kunnen kopen. Vooral gezien de bijkomende kosten van bijvoorbeeld makelaars en notarissen, die tot enkele tienduizenden euro’s kunnen oplopen.

Wij kunnen voor u de hypotheek berekenen. Dan weet u direct het maximaal te lenen bedrag om te kopen. Naast de daling van de LTV is ook de woonquote gedaald. De woonquote is het gedeelte van het toetsinkomen dat iemand maximaal aan hypotheeklasten mag hebben.

Ook een starterslening van de gemeente wordt veel minder verleend. En vooral onder starters zitten veel mensen die alleen kopen; ze zijn nog niet ‘gesetteld’ en spenderen graag tijd aan werk en uitgaan.

Een voordeel is dat veel projectontwikkelaars zich begeven op de markt voor mensen die alleen kopen. Denk hierbij aan huizen en appartementen voor alleenstaanden die minder groot zijn, minder kamers bevatten en in een goedkopere prijscategorie vallen.

Wat is de maximale hypotheek alleenstaande? Laat het gratis berekenen door onze hypotheekadviseur.

Maximale hypotheek alleen kopen

Huis alleen kopen kent meer risico’s

Het kan nogal schelen of u samen of alleen een huis koopt. Vooral bij twee inkomens kan natuurlijk een hogere hypotheek afgesloten worden. En dus een duurder, groter huis worden gekocht.

Maar alleen kopen wordt een stuk moeilijker omdat alleen op basis van één inkomen gefinancierd kan worden. Uiteindelijk gaat het erom dat de vaste lasten betaalbaar zijn en blijven en natuurlijk zijn er genoeg mensen die voldoende inkomen hebben om alleen te kopen.

Maar voor alleenstaanden waarvan het inkomen (nog) niet toereikend is, zit er vaak niets anders op dan voorlopig nog even van alleen kopen af te zien. Ook alleenstaanden kunnen werkloos of arbeidsongeschikt raken.

Daarom is het verstandig om die risico’s af te dekken met een verzekering. Denk hierbij ook aan een verzekering in geval van overlijden, waarvoor een overlijdensrisicoverzekering kan worden afgesloten. Een verzekering die soms zelfs moet worden afgesloten.

Een hypotheek alleenstaande starter kent vele voordelen. Ontdek eens de grote voordelen van een startershypotheek. Wij leggen precies uit wat de mogelijkheden zijn. Liever een persoonlijk adviesgesprek? Schrijf u dan bij ons in.

Alleen kopen met NHG

Dat is het geval indien u uw woning financiert met Nationale Hypotheek Garantie en de hypotheeklening meer dan 80% van de woningwaarde bedraagt. Wat daarboven komt moet worden afgedekt met een overlijdensrisicoverzekering.

Dat betekent dat, na overlijden, de hypotheek wordt afgelost met de uitkering uit die verzekering. En wel tot 80% van de waarde van de woning toen die alleen werd gekocht.

Naast bovenstaande risico’s is op grond van de Gedragscode Hypothecaire Financieringen het aflossingsvrije gedeelte van de hypotheek beperkt: tot maximaal 50% van de marktwaarde van de woning voor hypotheken die werden afgesloten vóór 1 januari 2013.

Ooit zal een hypotheek natuurlijk afgelost moeten worden, maar voor dát deel van de lening kunt u zelf bepalen hoe u dat doet. Dit kan met behulp van een aflossingsschema bijvoorbeeld. Of u kunt zelf vermogen opbouwen om de lening af te kunnen lossen.

Maar het moge duidelijk zijn dat alleen vermogen opbouwen, minder snel gaat dan met een partner die ook inkomen binnenbrengt. Start met uw maximale hypotheek berekenen via onze hypotheekadviseur. Daarna zal duidelijk worden welke financiële mogelijkheden je hebt.

Laat ons de single hypotheek berekenen. Welk inkomen u ook heeft wij vinden een passende lening. De kansen op een nieuwe woning zijn nog nooit zo groot geweest.

Zijn er speciale hypotheken bij alleen kopen?

U kunt vaak wel een huis alleen kopen, maar het vinden van een geschikt, leuk en ook nog eens betaalbaar huis op basis van één enkel inkomen, is niet gemakkelijk. Helaas bestaan er nog geen speciale hypotheken voor alleenstaanden of in ieder geval voor hen die alleen willen kopen.

Wellicht moeten hypotheekverstrekkers zich daar eens in verdiepen. Er zijn echter wel een paar dingen die wij kunnen doen om voor u alsnog de hypotheek voor alleenverdiener te regelen.

Naast bovengenoemde financiële facetten komt bij alleen kopen nog een soort van sociaal aspect kijken. U staat er gevoelsmatig ook letterlijk alleen voor. Bij grote keuzes over het huis, de financiering en de hypotheek heeft u geen partner om mee te sparren.

Maar gelukkig staat u er bij Advies Nederland niet alleen voor!U schakelt bij ons een betrokken adviseur in, die er samen met u voor zorgt dat de juiste keuzes gemaakt worden.

Bent u van plan alleen een huis te kopen en zoekt u steun en advies? Dan kunnen onze adviseurs veel voor u betekenen. Uw financiële plaatje wordt in kaart gebracht, hypotheekleningen worden vergeleken en de risico’s bij alleen kopen worden besproken.

Advies Nederland is uw steun in de rug! Vraag direct een kosteloos en persoonlijk adviesgesprek bij ons aan!