Sociaal krediet

Sociaal krediet aanvragen? Laat je gratis adviseren over het sociaal kredietsysteem in Nederland. Dit zal de aanvraag versnellen en kans op een akkoord vergroten.

Wil je ook gebruik maken van het sociaal kredietsysteem? Of zoek je een lening die misschien beter past bij jouw persoonlijke situatie?

Wat is een sociaal krediet?

Een sociaal krediet is hetzelfde als een sociale lening. Het is een vorm van een zakelijke lening. Voor bedrijven is dit een makkelijke manier om geld te lenen voor o.a. apparatuur.

Sommige commerciële geldverstrekkers verstrekken geen leningen aan ondernemingen. Om die reden is het sociaal kredietsysteem in werking gezet. Ontdek ook hoe een doorlopend krediet werkt.

Zonder winstoogmerk

Het wordt uitgegeven zonder winstoogmerk, want zo zeggen de kredietverstrekkers: “We doen dit om armoede te bestrijden in Nederland”.

Het sociaal kredietsysteem Europa is niet alleen bedoeld voor bedrijven, maar ook voor mensen die hun woonomstandigheden willen verbeteren of voor mensen die een opleiding (gaan volgen).

Sociaal krediet aanvragen

Het kan niet worden aangevraagd wanneer je al een bedrijf hebt. Het is dus alleen aan te vragen door particulieren.

Er gelden voorwaarden voor het aanvragen van een sociale lening. Leer meer over een doorlopend krediet afsluiten.

Deze voorwaarden zijn:

  • Inkomen van maximaal 130% van bijstandsnorm
  • Er kan geen krediet worden uitgegeven bij een commerciële kredietverstrekker

Looptijd sociaal krediet

De gemiddelde looptijd van een sociaal krediet is ruim 30 maanden (2,5 jaar). De maximale looptijd is 60 maanden.

Vanuit de kredietverleners wordt er een regeling getroffen wanneer er sprake is van betalingsachterstand. Advies Nederland zorgt ervoor zorgen dat u het beste sociaal krediet ontvangt.

Advies nodig?

Wij helpen u hier graag bij, want het aanvragen van een sociaal krediet gaat niet altijd even makkelijk.

Maakt u zich geen zorgen, ook wanneer u weinig budget heeft of lage maandelijkse lasten wil, kunt u bij ons terecht!

Ook kunnen wij persoonlijk bij u langskomen of via de webcam.

Italië trapt af met sociaal kredietsysteem in Europa

Het land Italië is de eerste in Europa die het sociaal kredietsysteem heeft geïntroduceerd.

Dit sociaal kredietsysteem is hetzelfde als wat zij in China wilden introduceren.

Score voor goed gedrag.

Doorlopend sociaal krediet

Een doorlopend sociaal krediet is een financieringsvorm waarbij een kredietlimiet geldt. Het is een bedrag wat maximaal geleend mag worden, een bedrag als €50.000 bijvoorbeeld.

Dit bedrag kan in één keer worden gestort op uw rekening. Zo kunt u als startende ondernemer direct aan de slag! Lees gerust verder over het verschil tussen een zakelijk krediet en zakelijk krediet.

Verbouwen

Sommige mensen gebruiken het sociaal krediet wanneer ze moeten verbouwen. Hiervoor kan een groene lening worden aangevraagd wanneer u uw huis gaat verduurzamen. Wellicht heeft u overwaarde, deze kunt u hiervoor ook gebruiken. 

Sta je in het rood?

Ook dan is het mogelijk om een sociaal krediet aan te vragen. Doe dit via ons. Wij zorgen voor lage maandlasten en een hoog leenbedrag.

Sociale lening gemeente

De sociale lening kan in iedere gemeente worden aangevraagd. Hierbij heeft iedere gemeente eigen voorwaarden. Zo moet u bijvoorbeeld minimaal 18 jaar oud zijn en moet u een inkomen hebben.

Heeft een melding staan bij het BKR? Niet getreurd, want ook dan kunt u gebruik maken van een sociale lening.

Sommige gemeenten vereisen dat u minimaal 2 financiële instellingen bent afgewezen voor een lening. De snelste manier is een online krediet afsluiten.

Rente

Wanneer u een hypotheek afsluit of een lening aanvraagt, u krijgt altijd te maken met het rentepercentage.

Wij kunnen u helpen bij het verlagen van uw hypotheekrente van uw huis of u kunt besparen om uw maandlasten.

Hoeveel bedraagt de rente?

De rente is afhankelijk van de hoogte van uw sociaal krediet en de looptijd. Hoe hoger de hoogte van het krediet en/ of de rente, des te hoger is de rente die u ervoor moet betalen.

Wanneer u een laag inkomen heeft, kunt u profiteren van een rentekortingstarief van 3 procent. Dit kan een behoorlijk verschil maken in uw maandlasten.

Sociaal krediet verhogen?

Wilt u het sociaal krediet verhogen? Dat kan alleen voordat u het aanvraagt! Wanneer u het geld gestort heeft gekregen kunt u dit niet meer verhogen.

Dit zou betekenen dat u een extra lening moet aanvragen. Of u toegang krijgt tot een tweede sociaal krediet is geheel afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

Minimumbedrag

Naast een maximaal bedrag voor het sociaal krediet is er ook een minimumbedrag.  Dit is voor de gemeente Amsterdam €300,-.

Voor andere gemeenten kan het minimumbedrag anders zijn.  Laat u daarom geheel kosteloos adviseren over de beste voorwaarden.

Sociaal krediet online aanvragen

Vroeger kreeg men de mogelijkheid om bij een gemeentehuis of bank het aan te vragen.  Vandaag de dag kan dit (helaas) niet meer en kan het alleen online aangevraagd worden.

Sociaal lening auto

Gaat u uw sociale lening voor uw auto gebruiken? Dat valt onder de mogelijkheden! Dit soort kredieten vraagt u aan bij de plaatselijke Kredietbank.

Advies sociaal krediet

Weet u niet hoe of wat u met het sociaal krediet doet?  Laat u persoonlijk (en gratis!) adviseren bij Advies Nederland. Wij hebben jarenlange ervaring en kennen daarbij alle kneepjes van het vak.