Rentemiddeling Direktbank berekenen?

Hier kunt u rentemiddeling Directbank laten berekenen.

Start hier meteen een onafhankelijke berekening. U ontvangt dan meteen de besparingsberekening.

Bent u meer van het persoonlijke contact?

Dan kunt u zich ook onafhankelijk adviseren over de vergaande oversluitmogelijkheden van een Directbank hypotheek.

Is rentemiddeling Direktbank wel voordelig?

Het verkrijgen van lagere maandlasten is een kunst op zich. Veel mensen denken dat dit alleen mogelijk is via oversluiten. Toch is niets minder waar. Rentemiddeling Direktbank

Korte tijd geleden is rentemiddeling als alternatief in het leven geroepen. Middeling is niet alleen een snellere methode dan oversluiten. Vaak wordt het gezien als goedkoper.

Helaas is dit niet altijd het geval

Er moet aan een hoop voorwaarden voldaan worden, wil middeling goedkoper zijn dan oversluiten. Ook bieden niet alle hypotheekverstrekkers deze optie aan.

Kan ik tegenwoordig besparen?

Rentemiddeling Direktbank is tegenwoordig mogelijk! Onze adviseur zal voor u rentemiddeling Direktbank berekenen. Hij kan direct laten zien of de maandlasten verlaagd kunnen worden.

Daarnaast zal hij bekijken of oversluiten ook interessant kan zijn. Wij werken namelijk samen met alle banken. Vaak zorgt een onafhankelijke vergelijking voor gigantische besparingen.

Wilt u een gratis berekening ontvangen?

Maak dan een afspraak met onze hypotheekadviseur.

Hij staat graag voor u klaar. Schrijf u direct in voor een vrijblijvende afspraak.

Hoe werkt rentemiddeling bij de Direktbank?

Dit betreft oud nieuws! Rentemiddeling berekenen aflossingsvrije hypotheek?

Middeling is een manier om uw hypotheekrente gedurende de looptijd van uw hypotheek te verlagen.

U verandert niet van hypotheek of hypotheekverstrekker, maar past simpelweg de rente aan.

Van het rentepercentage dat u met uw bank of verzekeraar heeft afgesproken en de actuele marktrente wordt het gemiddelde genomen.

Kies altijd de juiste rentevaste periode

Dit gemiddelde wordt uw nieuwe percentage gedurende een nieuwe rentevaste periode. Deze methode wordt ook wel een tussentijdse renteherziening genoemd.

Over het algemeen wordt het gezien als tegenhanger van oversluiten. Er komen minder kosten bij kijken en het proces gaat een stuk sneller.

Toch hangt het meer af van uw situatie welke methode het beste zal zijn. Zo biedt niet elke hypotheekverstrekker middeling aan.

Kan ik al gebruik maken van Directbank rentemiddeling?

Rentemiddeling Direktbank is helaas nog niet mogelijk. Direktbank geeft aan dat zij bezig zijn met de ontwikkeling ervan. De verwachting is dat in oktober 2016 middeling zal worden aangeboden. Houdt onze website goed in de gaten.

Rentemiddeling tijdens rentevaste periode

Ook middeling brengt kosten met zich mee. Dit is vooral het geval omdat u deze methode toepast tijdens uw rentevaste periode.

Deze periode heeft u bij het afsluiten van uw hypotheek afgesproken met uw hypotheekverstrekker.

Maak gebruik van de lage rentestand

U betaalt een vaste rente waarbij de bank of verzekeraar van uw verwacht dat u deze een aantal jaren zult gaan betalen. Middelt u uw rente, dan onderbreekt u als het ware deze afgesproken periode.

De inkomsten die uw bank gaat ontvangen, zijn dan lager dan verwacht. Uw hypotheekverstrekker wil dan alsnog deze inkomsten van u ontvangen.

Deze kosten worden geschaard onder de boeterente.

Kosten rentemiddeling Direktbank

Bij middeling betaalt u deze boete verspreid over uw nieuwe rentevaste periode.

U hoeft niet uw spaargeld aan te spreken. Ook zal dit het geval zijn bij rentemiddeling Direktbank.

Het precieze bedrag hangt af van de resterende periode en het verschil in hypotheekrente. Overige kosten die u moet verwachten zijn administratiekosten. Rentemiddeling tijdens rentevaste periode

Direktbank rentemiddeling verstandig?

U kunt het beste met een hypotheekadviseur overleggen of rentemiddeling Direktbank voor uw aflossingsvrije hypotheek veel voordelen zal opleveren.

Het is namelijk sterk afhankelijk van de situatie en enkele andere factoren, of de lagere maandlasten opwegen tegen de kosten.

Er is maar een kleine periode binnen de rentevaste tijd, waarbij middeling genoeg financiële voordelen zal brengen. U moet namelijk over de helft van uw rentevaste periode zijn.Direktbank rentemiddeling verstandig

Toch moet er ook nog een aanzienlijke tijd te gaan zijn

De hypotheekrente moet flink gedaald zijn, wil middeling lonen. Ook als de verwachting is dat deze binnenkort weer gaat stijgen, is middeling goed om te overwegen.

U moet wel laten berekenen of bijvoorbeeld oversluiten u niet meer voordelen zullen opleveren. Bij oversluiten kunt u kiezen voor een nieuwe verstrekker met de laagste hypotheekrente.

Ook kan extra aflossen de afweging waard zijn. Laat een berekening maken en licht uzelf goed voor over de beste keuze. Meld u meteen bij ons aan voor een kosteloze hypotheekcontrole.

Voordelen Directbank rentemiddeling

 • De kosten die bij rentemiddeling Direktbank komen kijken, zijn relatief laag. Dit komt door de spreiding van uw boeterente over uw nieuwe rentevaste periode.
 • Wanneer u middeling aanvraagt, kan het proces redelijk snel ingezet worden. U kunt dus sneller genieten van lagere lasten.
 • U hoeft niet uw hele hypotheek over te sluiten. Bent u tevreden over uw hypotheek bij de Direktbank? Dan kan dit een fijne bijkomstigheid zijn!
 • U hoeft geen tijd te besteden aan het vinden van een nieuwe hypotheekverstrekker. Deze blijft hetzelfde.
 • De boeterente en bijkomende kosten zijn fiscaal aftrekbaar tot maximaal uw eigenwoningschuld.

Nadelen rentemiddeling Directbank Nadelen rentemiddeling Directbank

 • Uw nieuwe maandlasten zijn hoger dan wanneer u uw hypotheek oversluit. Uw hypotheekrente is namelijk een gemiddelde, niet het laagste.
 • Door extra kosten die bovenop de gemiddelde rente komen, wordt deze nog hoger.
 • Rentemiddeling Direktbank is nog niet mogelijk. De verwachting is dat dit binnenkort wel het geval zal zijn.
 • Middeling is niet voor iedereen even verstandig. Uw situatie moet aan specifieke voorwaarden voldoen. Deze kunt u het beste bespreken met onze hypotheekadviseur.
 • Rentemiddeling is niet voor elke hypotheekvorm een geschikte methode. Denk bijvoorbeeld aan de spaarhypotheek!
 • U blijft bij uw eigen hypotheek en hypotheekverstrekker. Deze heeft niet altijd het beste aanbod voor u!
 • Op de lange termijn is oversluiten qua geldbesparing vaak meer lonend dan middeling.
 • Bij oversluiten kunnen uw kosten vaak meegefinancierd worden in een nieuwe hypotheek.
 • U kunt tijdens uw rentevaste periode niet boetevrij aflossen. Dit kan wel wanneer u oversluit aan het einde van deze periode.

Rentemiddeling Direktbank aftrekbaar

Ja, dat is het. Zoals gezegd, kan oversluiten wellicht toch een beter alternatief zijn voor rentemiddeling Direktbank. Bij een hypotheek oversluiten verandert u van hypotheekverstrekker.

Dit vergt wat meer tijd en kost wat meer, maar u profiteert wel meteen van de laagste hypotheekrente. En dit is een groot voordeel. Bij middeling zult u nooit de laagste kosten hebben.

Zullen op de lange termijn de lage maandlasten na oversluiten opwegen tegen de initiële kosten? Dan is het mogelijk dat dit veel beter voor u en uw hypotheek zal zijn.

Advies rentemiddeling Directbank

De enige manier waarop u dit zeker kunt weten, is door het inschakelen van Advies Nederland. Onze hypotheekadviseurs kunnen op accurate wijze voor u uitrekenen hoe de situatie er voor u uit zal zien.

Hier betaalt u ook nog eens helemaal niets voor! Een eerste afspraak is namelijk geheel kosteloos. Bent u tevreden over uw advies en berekening? Dan kunnen wij u uiteraard meteen verder helpen!