Hypotheek meenemen naar duurdere woning?

Een hypotheek meenemen naar duurdere woning: wat zijn de mogelijkheden en wat is verstandig? Bekijk hier hoe het meenemen van een hypotheek werkt.

Advies Nederland is er om het nodige advies te bieden over het meenemen van de hypotheek. Maak online een afspraak voor een onafhankelijk en gratis adviesgesprek.

 

Check hier 10 voordelen van een hypotheek meenemen!

 

5 redenen om voor ons hypotheekadvies te kiezen

Advies Nederland adviseert iedereen over allerhande hypotheekzaken, dus ook over een hypotheek meenemen naar volgend huis. Wij geven je 5 redenen om voor ons hypotheekadvies te kiezen:

  • Het eerste gesprek is altijd gratis
  • Wij werken onafhankelijk
  • Je hele situatie wordt nauwkeurig in kaart gebracht
  • Wij voorzien je van een persoonlijk, maatwerk advies
  • Je krijgt altijd duidelijkheid over jouw hypotheekzaken

Hypotheek meenemen naar duurdere woningEen hypotheek meenemen, kan dat?

Een makkelijk antwoord: ja, dat kan. Je kunt een hypotheek meenemen naar duurdere woning, maar je kunt ook een hypotheek meenemen naar goedkopere woning.

Wel is het zo dat er verschillen zijn te vinden in beide situaties. We zullen je ook kort vertellen wat er gebeurt als je een goedkopere woning wilt kopen.

 

Ja, ik wil een gratis adviesgesprek over mijn hypotheek meenemen!

 

Hypotheek meenemen naar goedkopere woning

Stel, je hebt een aflossingsvrije hypotheek en je wilt je aflossingsvrije hypotheek meenemen naar goedkopere woning. Waar moet je dan rekening mee houden?

In dit geval is het de bedoeling dat je de overwaarde van je woning gebruikt voor de aankoop van je nieuwe, goedkopere woning. Je hebt dan dus minder hypotheek nodig.

Wil je niet de totale overwaarde van je woning gebruiken voor de aankoop van je volgende woning? Dan heeft dit negatieve gevolgen voor je hypotheekrenteaftrek.

Kun je een aflossingsvrije hypotheek meenemen naar nieuwe woning 2018?

De aflossingsvrije hypotheek mag sinds 2013 niet meer worden verstrekt, maar het kan zijn dat je jouw hypotheek al voor die tijd hebt afgesloten.

In dit geval kun je in principe je aflossingsvrije hypotheek meenemen naar nieuwe woning in 2019. De hypotheek mag niet meer verstrekt worden, maar bestaande hypotheken mogen wel worden voortgezet.hypotheek meenemen naar volgend huis

Het is lang niet altijd mogelijk

Bij een aantal hypotheekverstrekkers is het niet toegestaan om een volledige aflossingsvrije hypotheek mee te nemen. Vaak mag je dan slechts 50 procent aflossingsvrij meenemen.

Dit betekent dat je voor de tweede helft van je hypotheek een nieuwe hypotheek moet afsluiten. In dit geval gaat het dan dus om een lineaire of een annuïtaire hypotheek.

Aflossingsvrij is niet voor niets afgeschaft

De regel dat je slechts de helft van je aflossingsvrije hypotheek mee mag nemen heeft natuurlijk ook te maken met het feit dat de aflossingsvrije hypotheek is afgeschaft.

hypotheek meenemen naar goedkopere woning

Deze hypotheekvorm levert gewoonweg te veel financiële risico’s op voor de toekomst. Je wordt dus als het ware met deze nieuwe regel in bescherming genomen tegen het risico.

Is dit dan wel een verstandige keuze?

Dit is een heel belangrijke vraag. De aflossingsvrije hypotheek mag niet meer worden verstrekt door de hoge financiële risico’s. Hier moet je dus wel rekening mee houden.

Wil jij weten of het slim is om je aflossingsvrije hypotheek mee te nemen of dat je beter een nieuwe hypotheek kunt afsluiten? Vraag online een gratis adviesgesprek aan.

Een hypotheek meenemen naar duurdere woning: hoe werkt dat?

In veel gevallen verhuizen mensen naar een grotere en / of duurdere woning. Je kunt dan je hypotheek meenemen naar duurdere woning. Je komt vaak alleen wat geld te kort.

Stel, je wilt je hypotheek meenemen Rabobank en je komt 100.000 euro te kort voor de nieuwe woning. Dan moet je dus voor dat deel een extra hypothecaire lening afsluiten.aflossingsvrije hypotheek meenemen naar nieuwe woning

Geldt dat alleen bij de Rabobank?

Nee, dit geldt niet alleen bij de Rabobank. Wil je je hypotheek meenemen ABN AMRO of denk je over je hypotheek meenemen ING? Dan gelden dezelfde regels.

Dit is per hypotheekverstrekker hetzelfde. De banken die wij noemen zijn in dit geval slechts bedoeld als voorbeeld.

 

Ja, ik wil een gratis hypotheekadvies!

 

Hypotheek meenemen naar duurdere woning en bij lenen 

Je kunt dus je hypotheek meenemen naar duurdere woning en een extra deel bij lenen bij je hypotheekverstrekker. Dit betekent dat je een tweede hypotheek gaat afsluiten.

Dit kan zeker heel interessant zijn wanneer de hypotheekrente erg laag is, zoals op dit moment (november 2018) het geval is. De hypotheekrente staat historisch laag.

aflossingsvrije hypotheek meenemen naar goedkopere woningKan ik mijn hypotheek meenemen naar een andere hypotheekverstrekker?

Veel mensen willen eigenlijk hun hypotheek meenemen naar duurdere woning, maar wel overstappen naar een andere hypotheekverstrekker. Is dit mogelijk?

Nee, dit is helaas niet mogelijk. Je hypotheek meenemen naar duurdere woning betekent dat je de huidige hypotheekvoorwaarden meeneemt tijdens de verhuizing.

Deze hypotheekvoorwaarden zijn vastgelegd met jouw eigen hypotheekverstrekker. Een hypotheek meenemen is niet mogelijk als je van hypotheekverstrekker wilt wisselen.aflossingsvrije hypotheek meenemen naar nieuwe woning 2018

Vaak een beperkte keuze bij tweede hypotheek

Als je een tweede hypotheek wilt afsluiten om een duurdere woning te kopen, dan zijn er niet eindeloos veel opties, zoals dit voor een eerste hypotheek wel het geval is.

Verreweg de meeste hypotheekverstrekkers zien grote risico’s met de tweede hypotheek en worden daarom niet vrolijk van het verstrekken van een tweede hypotheek.

Dit kan resulteren in een hogere rente

Is een tweede hypotheek echt nodig om de duurdere woning te kopen? Dan ga je dus op zoek naar een hypotheekaanbieder die jou de tweede hypotheek wil verstrekken.

hypotheek meenemen rabobank

Als je hierin succesvol bent, dan kan het zijn dat je op andere vlakken merkt dat het niet de eerste keuze van de hypotheekverstrekker is. Het kan bijvoorbeeld resulteren in een hogere hypotheekrente.

Soms is een nieuwe hypotheek interessanter

Je kunt een hypotheek meenemen naar duurdere woning, maar dit is natuurlijk niet verplicht. Je kunt ook een nieuwe hypotheek voor de duurdere woning afsluiten.

In bepaalde gevallen is dit, zeker ook financieel gezien, de betere keuze. Dit controleren wij graag voor je.

Meld je aan voor een adviesgesprekhypotheek meenemen abn

Wil jij gaan verhuizen en ben je benieuwd of het verstandig is om je huidige hypotheek mee te nemen of dat je toch beter kunt kiezen voor een nieuwe hypotheek?

Advies Nederland beoordeelt het graag voor je. Meld je online aan voor een gratis en onafhankelijk adviesgesprek met onze hypotheekadviseur.

 

Aanmelden gratis hypotheekgesprek!