Waar kun jij een hypotheek afsluiten na 65 jaar?

Wij helpen dagelijks senioren met een hypotheek afsluiten na 65 jaar.

Schrijf u hier in voor gratis hypotheekadvies.

De beste hypotheek afsluiten na 65 jaar

Een hypotheek afsluiten na 65 jaar is in de meeste gevallen niet eenvoudig. Het afsluiten van een hypotheek na pensioen wordt vooral moeilijker.

Dit komt omdat het bruto inkomen in de meeste gevallen lager wordt door de pensionering. Daarnaast ben je voor hypotheekverstrekkers al snel ‘oud’.

De hypotheek leeftijd 50 jaar is aan de hoge kant, een hypotheek boven 55 jaar wordt al lastiger en het afsluiten van een hypotheek ouder dan 70 jaar vaak niet mee.

Neem contact met ons op voor advies op maat.

Hypotheek afsluiten na 65 jaarOnmogelijk is het echter niet!

Advies Nederland staat voor je klaar als een hypotheek afsluiten na 65 jaar je aandacht trekt. Ben jij deze leeftijd gepasseerd en wil je weten of jij nog een hypotheek kunt afsluiten?

Wij zoeken het voor je uit

In dit artikel geven we je alvast meer informatie over een hypotheek afsluiten na 65 jaar.

Voor persoonlijk advies ben je bij ons altijd welkom voor een gratis hypotheekgesprek. Meer weten?

Bekijk alle voordelen van goedkoop een hypotheek afsluiten in 2019.

Informatie over een hypotheek afsluiten na 65 jaar

In dit artikel geven we je alvast meer informatie over een hypotheek afsluiten na 65 jaar. Wij gaan dieper in op de volgende onderwerpen: hypotheek afsluiten na 65 jaar

  • Een hypotheek senioren (laten) berekenen
  • Wanneer ben je ‘oud’ voor een hypotheek afsluiten?
  • Op latere leeftijd een overlijdensrisicoverzekering afsluiten
  • Wat is de maximale leeftijd voor een overlijdensrisicoverzekering?
  • In hoeverre is het pensioenbedrag belangrijk?
  • Hoe zit het precies met hypotheekrenteaftrek?
  • Is een hypotheek afsluiten na 65 verstandig?

Een adviseur kan de hypotheek senioren berekenen

De maximale leeftijd hypotheek ING is in de basis hetzelfde als bij de Rabobank of bijvoorbeeld de ABN AMRO bank. Het is namelijk zo dat er officieel geen maximale leeftijd is vastgesteld voor het afsluiten van een hypotheek.

Hoe groot zijn mijn kansen op een akkoord?

Dit betekent dat een hypotheek afsluiten na 65 jaar gewoon mogelijk is, evengoed als een hypotheek oversluiten op oudere leeftijd.

Toch wordt het afsluiten van een hypotheek wel steeds lastiger naar mate je ouder wordt. Meer zekerheid? Kies dan voor een gratis adviesgesprek.

Hoe werkt een hypotheek afsluiten na 65 jarige leeftijd

hypotheek na pensioen

Een online rekentool voor het berekenen van de maximale hypotheek houdt zelden goed rekening met de leeftijd van de aanvrager.

Het is daarom eigenlijk altijd aan te raden om de maximale hypotheek voor senioren te laten berekenen door een hypotheekadviseur.

Hiervoor ben je natuurlijk bij Advies Nederland van harte welkom.

Wanneer ben je ‘oud’ voor een hypotheek afsluiten?

Waarom wordt het nu lastiger om een hypotheek af te sluiten als je ouder wordt?

Tegenwoordig is 80 toch het nieuwe 50?

Het is inderdaad zo dat we allemaal ouder worden en dat we een jongere levensstijl hebben dan tientallen jaren geleden. Er zijn banken die hier rekening mee houden.maximale hypotheek na 65 jaar

Aan welke looptijd moet ik denken?

Het punt is dat je een hypotheek afsluit voor, in de meeste gevallen, 30 jaar. Een hypotheek afsluiten na 65 jaar betekent dus dat de hypotheek pas afloopt na je 95ste.

Dit brengt veel onzekerheden mee voor hypotheekverstrekkers. Je staat er niet zo bij stil, maar banken en hypotheekverstrekkers doen dit wel.

Het risico dat je overlijdt tijdens de looptijd van je hypotheek wordt groter naar mate je ouder bent als je de hypotheek afsluit. Dit zorgt ervoor dat een hypotheek afsluiten na 65 jaar gewoonweg lastig is.

Op latere leeftijd een overlijdensrisicoverzekering afsluiten

hypotheek senioren berekenenWil je een hypotheek afsluiten na 65 jaar, dan moet je een overlijdensrisicoverzekering afsluiten. Wanneer je dan voor een bepaalde datum komt te overlijden, dan keert deze verzekering een bedrag uit.

Met dit bedrag kan de hypotheek op je woning geheel of gedeeltelijk worden afgelost. Dit zorgt er ook voor dat er de mogelijkheid bestaat voor eventuele nabestaanden om in de woning te kunnen blijven wonen. De hypotheeklasten worden immers kleiner.

Heb ik op mijn leeftijd nog een overlijdensrisicoverzekering nodig?

Voor een overlijdensrisicoverzekering moet je uiteraard premie betalen. Deze premie wordt hoger naar mate je bij het afsluiten van de verzekering ouder bent.

Wil je een hypotheek afsluiten na 65 jaar en op dat moment een overlijdensrisicoverzekering afsluiten? Dan is dit niet altijd mogelijk.

Als het wel mogelijk is, dan moet je rekening houden met een zeer hoge premie. Laat deze berekenen door onze hypotheekadviseur.Hypotheek na 65 jaar afsluiten.

Wat is de maximale leeftijd voor een overlijdensrisicoverzekering?

Een overlijdensrisicoverzekering is een vereiste als je een hypotheek wilt afsluiten.

Er geldt geen maximale leeftijd voor het afsluiten van een hypotheek, maar er geldt wel een maximale leeftijd voor het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering.

Is er een uiterste leeftijd voor een hypotheek?

Deze maximale leeftijd is niet vastgesteld, dus iedere verzekeraar hanteert hier een eigen standaard in. De gemiddelde maximale leeftijd die wordt gehanteerd is 72 jaar.

De hypotheekverstrekker houdt wel rekening met de hoogte van de premie die je moet betalen voor deze verzekering.

bereken maximale hypotheek na pensioenBij een hypotheek afsluiten na 65 jaar komt een hoge premie voor de verzekering kijken, waardoor je minder geld overhoudt voor de aflossing van je hypotheek.

In hoeverre is het pensioenbedrag belangrijk?

Je pensioenbedrag is heel belangrijk, zeker bij een hypotheek afsluiten na 65 jaar. Je bent dan al met pensioen of je gaat binnenkort met pensioen.

In de meeste gevallen betekent dit achteruitgang in de inkomsten. Hoe hoger het pensioenbedrag, hoe meer hypotheek je kunt krijgen voor de aanschaf van een woning.

Heb ik voldoende inkomen op mijn pensioengerechtigde leeftijd?

Veel mensen hebben te maken met een pensioengat, waardoor het pensioenbedrag erg tegenvalt. De inkomsten gaan door pensionering sterk achteruit en dit kan betekenen dat het niet mogelijk is om een hypotheek af te sluiten.hypotheek ouder dan 70 jaar

Hoe zit het precies met hypotheekrenteaftrek?

Na pensionering wordt je pensioen gezien als jouw inkomen. Je ontvangt AOW en dit betekent dat je minder belasting hoeft te betalen. Dit betekent ook dat je te maken hebt met een lagere aftrekbaarheid van de belasting.

Wanneer je inkomen na je pensionering lager is dan voorheen, dan is het goed mogelijk dat je in een ander belastingtarief terecht komt.

Hierdoor betaal je nog minder belastinghypotheek boven 55 jaar

Dit klinkt natuurlijk heel aantrekkelijk, maar het heeft ook gevolgen voor de hypotheekrenteaftrek.

Als je minder belasting betaalt, dan heb je namelijk ook te maken met een vermindering van de hypotheekrenteaftrek. Je kunt er dus minder je voordeel mee doen.

Waarom hypotheek afsluiten na 65 jaar?

Een hypotheek afsluiten na 65 jaar is voor velen wenselijk. Ook het oversluiten van een hypotheek na deze leeftijd komt veel voor.

De vraag is natuurlijk vooral of het verstandig is en dit is per situatie verschillend. Wil jij een hypotheek afsluiten na 65 jaar en ben je benieuwd naar de mogelijkheden?

Advies Nederland adviseert je graag. Je kunt bij ons een afspraak maken voor een gratis hypotheekgesprek.

Schrijf je direct bij ons in voor een kosteloos adviesgesprek.