Ga ik huren of kopen in 2019?

U bent op zoek naar een nieuwe woning. De afweging huren of kopen komt daarbij vaak kijken. Advies Nederland kan u helpen.

Onze adviseur kan gratis een berekening maken wat in uw geval beter is. In de meeste gevallen is dat kopen. Wilt u ook weten waarom dat vaak beter is?

 

Ja, ik wil weten of kopen in mijn situatie beter is of niet!

 

Een woning kopen als starter op de markt

Vooral voor starters is deze vraag belangrijk. Starters hebben immers nog weinig ervaring op de arbeidsmarkt en minder te besteden. Hier kunt u de hypotheek berekenen.

Het huren van een woning of het kopen ervan hangt dan volledig af van uw inkomen. Laat ons een berekening maken om te kijken wat voor u de beste keuze is.

Huren of kopenBent u financieel voordeliger uit bij kopen of bij huren?

Ook bij deze vraag kunnen wij u van een antwoord voorzien. Wij kijken naar uw persoonlijke situatie en voorkeuren. Op die manier bent u verzekerd van het beste advies.

Maak vandaag nog een afspraak! Wij hebben jarenlange ervaring op het gebied van de hypotheek. Laat uw gegevens achter via het contactformulier.

 


Kan ik beter huren of kopen? Huren of kopen

Wanneer u zich afvraagt of u beter kunt huren of kopen, moet u verschillende afwegingen maken. Een groot verschil wanneer het gaat tussen een woning huren of een huis kopen, zit in de vrijheden die u krijgt.

En hoe werkt een huis verhuren, huren of kopen? 

Een koophuis is van uzelf. Een huurwoning bewoont u tijdelijk. Wanneer u wilt verbouwen, kunt u dit zonder toestemming doen in uw koophuis. Bij een huurhuis is dit vaak niet mogelijk.

Het huren van een woning is een betere keuze wanneer u verwacht snel te moeten verhuizen. U kunt de huurovereenkomst makkelijk opzeggen.

 


Ook moet u denken aan de verschillen in kosten

Qua onderhoud en maandelijkse woonlasten zult u voor een huurwoning minder geld kwijt zijn. U hoeft alleen huur te betalen.

Bij een koopwoning heeft u maandelijkse lasten en moet u spaargeld hebben voor onvoorziene kosten. Dit is vaak het geval bij plotseling onderhoud.

huren of kopen berekenenWaar moet ik allemaal aan denken?

Er zijn genoeg afwegingen die u moet maken! Soms kun je zelfs een huurhuis kopen. En is huren of kopen op oudere leeftijd anders?

Stel al uw vragen kosteloos aan onze adviseur in een persoonlijk gesprek. Wij staan graag voor u klaar om de afweging te maken.

 


Huis huren of kopen

U kunt het beste een afweging maken wanneer u de verschillende voordelen en nadelen weet. Het is immers van belang dat u van alle informatie op de hoogte bent. Lees verder zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Wilt u liever een persoonlijk gesprek met een adviseur? Dan kunt u contact opnemen. Huren of kopen is immers een lastige vraag. Maak gebruik van de laagste hypotheekrente die Nederland ooit heeft gekend!

Kan ik beter huren of kopenVoordelen en nadelen huren

Een overzicht van de huren of kopen voor en nadelen. Wanneer u een huis huurt, kunt u rekenen op huurbescherming.

De eigenaar van de woning mag u niet zomaar op straat zetten. Zonder reden mag de verhuurder uw huurcontract niet opzeggen.

Wat mag ik dan wel?

U mag daarentegen wel op korte termijn uw contract beëindigen. Wanneer u snel moet verhuizen, is dit ideaal. Ook is het mogelijk dat u in aanmerking komt voor huurtoeslag.

Dit zal aanzienlijk schelen in uw maandelijkse lasten. U moet dan wel voldoen aan een aantal voorwaarden. Voor plotseling onderhoud bent u niet verantwoordelijk.

 

Ja, ik wil een gratis hypotheekadvies!

 

U hoeft niet te rekenen op onvoorziene kosten

De woning is echter niet in uw bezit. Dit betekent dat een woning verbouwen er voor u niet inzit. Ook wordt uw huur jaarlijks duurder.

Dit is lastig, omdat het aantal huurwoningen steeds verder daalt. Een goedkoper huurhuis vindt u dus niet zo snel. Hiervoor zult u lang moeten wachten.

Ten slotte investeert u niet in een huurhuis. Het beste kun je een huurwoning kopen.huren of kopen 2018

Voordelen en nadelen kopen

Je wilt natuurlijk bij een koopwoning eerst weten kan ik dit huis betalen of niet? Om te weten of u beter kunt huren of kopen, zijn de voordelen en nadelen van kopen ook belangrijk.

Wanneer u een huis bezit, betaalt u hypotheekrente. U kunt erop rekenen dat uw maandelijkse lasten niet omhoog zullen gaan.

Dit is afhankelijk van de stabiliteit van het rentepercentage. De huidige hypotheekrente staat erg laag. De verwachting is dat deze niet snel zal stijgen.

 


U investeert in een koophuis

Dit betekent dat u vermogen opbouwt, wanneer u uw hypotheek aflost. Een ander voordeel is dat u uw huis kunt verbouwen wanneer u dat wenst.

Toch bestaat er een kans dat de waarde van uw huis daalt. Dit kan als gevolg hebben dat u eindigt met een restschuld. De hypotheek is dan vaak meer waard dan uw woning.

wat is goedkoper huren of kopenOok heeft u extra kosten aan bijvoorbeeld onderhoud. Ten slotte is het minder makkelijk om te verhuizen dan bij een huurwoning met huurcontract.

Huren of kopen berekenen

Er zitten nogal wat verschillen wanneer het gaat om de kosten tussen huren of kopen. U heeft zowel bij een huurwoning als een koopwoning maandelijkse lasten.

 


Bij een huurwoning stijgen deze jaarlijks

Bij een koopwoning is deze stijging afhankelijk van het rentepercentage dat u betaalt. Een stijging vindt niet per se plaats.

Uw maandelijkse lasten bij een koophuis, hangen af van uw persoonlijke situatie. Uw inkomen is bijvoorbeeld belangrijk.huren of kopen starter

Wat is goedkoper huren of kopen?

Ook zult u bij een koopwoning moeten rekenen op onvoorziene kosten. Het is belangrijk om altijd geld achter de hand te hebben.

Het is onmogelijk met zekerheid te zeggen welke optie voor u voordeliger zal zijn. Onze adviseurs kunnen dit samen met u berekenen.

 


Een eerste adviesgesprek is altijd kosteloos en vrijblijvend

Wij kunnen kijken naar uw persoonlijke situatie en zo een helder kostenplaatje aan u voorleggen. Een duidelijke berekening is immers van uiterst belang! Neem nu contact met ons op.

Huren of kopen als starter Huren of kopen als starter

Wanneer u een woning wilt huren of kopen als starter, lijkt het een lastige keuze. Het kopen van een huis is immers een dure aangelegenheid.

Het is dus erg belangrijk om een goede afweging te maken. Het is namelijk volledig afhankelijk van uw persoonlijke situatie, welke keuze voor u het beste zal zijn.

Gelukkig is er voor starters de startershypotheek

Deze hypotheek stelt een starter in staat een huis te kopen. Een starter staat aan het begin van zijn of haar carrière. Bij minder werkervaring verdient u minder geld.

Een startershypotheek voor starters kijkt naar de toekomst. Het is aannemelijk dat de starter meer gaat verdienen. Hier houden sommige banken rekening mee.

 

Ja, ik wil mijn hypotheek laten berekenen!

 

Wat is hier het voordeel aan?

Om deze reden wordt u in staat gesteld meer te lenen dan normaal gesproken zou kunnen. In de eerste jaren hoeft u niet af te lossen.

Zo kunt u rustig meer werkervaring opdoen. Wilt u huren of kopen als alleenstaande? Dan zijn er via Advies Nederland volop mogelijkheden.

Geef u direct op voor een kosteloze hypotheekafspraak. Het inschrijven voor een afspraak kunt u doen via het contactformulier.

huren of kopen als alleenstaandeHuren of kopen van een huis

Waar kan ik huren of kopen berekenen? Samen met onze adviseurs kunt u een compleet kostenplaatje laten opmaken.

Een beslissing maken tussen huren of kopen is nu eenmaal niet gemakkelijk. Het huren van een woning lijkt een goede optie.huis kopen of huren 2018

Alles start natuurlijk met een bezichtiging

Toch kan het kopen van een huis soms voordeliger uitvallen. Het ligt aan uw situatie en voorkeuren wat voor u het meest geschikt zal zijn.

Tijdens een eerste gesprek zullen wij alle gegevens inventariseren. Op die manier kunnen wij met een geschikt plan voor u komen.

 


Het gaat immers om uw financiële toekomst!

huren of kopen forum

U wilt natuurlijk dat deze zo veilig en voordelig mogelijk is. Wij geven u altijd onafhankelijk advies. Dit komt omdat wij niet verbonden zijn aan een bank of verzekeraar.

Zo kunnen wij alle opties op een objectieve manier met elkaar vergelijken. Bent u geïnteresseerd in een gesprek? Laat dan nu uw gegevens achter.

Wij komen vandaag bij u terug voor het maken van een afspraak!

 

Aanmelden gratis hypotheekgesprek!