Kan ik een huis kopen zonder vast contract?

Dat kan zeker. Je kunt via sommige geldverstrekkers een huis kopen zonder vast contract. Het aanbod is wel erg beperkt maar er zijn zeker mogelijkheden. 

Dagelijks helpen wij consumenten aan een nieuwe woning. Op deze manier helpen wij ze met het kopen van een huis. Mogen wij jou ook gratis helpen en adviseren?

 

 

Hoe werkt een huis kopen zonder vast contract?

Een hypotheek afsluiten is tegenwoordig een erg populaire onderneming. De hypotheekrente staat laag en daarvan willen veel mensen profiteren.

U heeft genoeg inkomen en kunt momenteel de lasten dragen. Maar, wat als er een kink in de kabel zit? U heeft geen vast contract.

In deze tijden een vaak geziene situatie. Bedrijven bieden immers steeds minder vaak een vast contract aan. Gelukkig kunnen wij u helpen aan een woning!

Huis kopen zonder vast contractWaarom doen sommige banken zo moeilijk?

Hypotheekverstrekkers zien een vast contract als zekerheid voor het aflossen van een lening. Kunt u wel een huis kopen zonder vast contract?

Jazeker! Hoe dat precies zit, kunnen wij u uiteraard haarfijn uitleggen. Voor elke situatie zijn er mogelijkheden. Wilt u liever meteen met ons in contact komen? Dat kan natuurlijk ook. 

Onafhankelijk advies is de sleutel tot uw nieuwe woning

In een persoonlijk gesprek van een uur neemt een hypotheekadviseur van Advies Nederland alles rustig met u door.

Dit gesprek over de hypotheek is vrijblijvend en kosteloos. Laat uw gegevens achter, zodat we een gesprek kunnen plannen. Huis kopen zonder vast contract

Waarom verlenen hypotheekverstrekkers liever een hypotheek aan personen met een vast contract?

Dit heeft vooral te maken met het risico dat een aanbieder loopt door geld aan iemand te lenen. 

Deze wil het liefst zoveel mogelijk zekerheid dat deze lening volledig wordt terugbetaald. Het enige wat banken dus willen is zekerheid. 

Een vast contract biedt zekerheid op een bepaald inkomen

De kans is een stuk groter dat deze personen hun maandelijkse hypotheeklasten zullen kunnen dragen. Toch wordt een vast contract tegenwoordig maar zelden meteen gegeven.

Voor starters is het dus een vicieuze cirkel. Ze kunnen geen vast contract krijgen, terwijl aanbieders van hypotheken dit vaak wel eisen.

Een huis kopen zonder vast contract lijkt daarom soms onmogelijk. Maar dit is het niet. Je moet alleen de juiste weg weten en daar kunnen wij je bij helpen! 

huis kopen zonder vast contract rabobankGelukkig gaan verstrekkers met hun tijd mee

Op die manier wordt een hypotheek afsluiten stukje bij beetje eenvoudiger. Graag leggen we wat situaties aan u voor. Grote kans dat er iets mogelijk is voor u!

Een hypotheek zonder vast contract of intentieverklaring is dat mogelijk? Lees verder of meldt u aan voor een kosteloos adviesgesprek. 

Huis kopen zonder vast contract met intentieverklaring

Heeft u een tijdelijk contract bij uw huidige werkgever? Dan kunt u om een zogenaamde intentieverklaring vragen.

De verklaring is bedoeld als bewijs dat uw werkgever van plan is om u een vast contract te geven. Op dat moment bent u wel verplicht uw werk te blijven uitvoeren zoals u dit nu doet.hypotheek zonder vast contract of intentieverklaring

Wat staat er in zo een verklaring?

Ook is de verklaring alleen geldig wanneer de omstandigheden van het bedrijf niet veranderen. Denk daarbij aan financiële zaken.

Dit vaste contract moet wel direct volgen nadat uw tijdelijke contract afloopt. Veel werkgevers vinden het enkel probleem om deze af te geven.

 

 

Waarom zou ik dan wel een huis kunnen kopen?

Deze verklaring verzekert de hypotheekverstrekker ervan dat u in de toekomst genoeg inkomsten zult hebben om uw lasten te dragen.

Deze loopt dan minder risico en zal u eerder een hypotheek verlenen. Op die manier wordt een huis kopen zonder vast contract toch mogelijk.

Uw huidige inkomen geldt dan als inkomen waarmee de hoogte van uw lening wordt berekend. Wilt u het bedrag weten? Vraag dan een berekening bij ons aan. 

hypotheek partner geen vast contractWat als u geen intentieverklaring kunt krijgen?

En deze situatie: hypotheek vast contract en partner tijdelijk contract. Kan dat wel? Stel al uw vragen kosteloos aan onze adviseur.

Als er ook maar één mogelijkheid dan vind hij deze. Hierdoor vergroot u de kans op een woning enorm. Wacht niet langer en schrijf u bij ons in. 

Huis kopen zonder vast contract of intentieverklaringHuis kopen zonder vast contract of intentieverklaring

Wellicht is uw werkgever niet van plan om u een vast contract aan te bieden. Op dat moment is het aanvragen van een intentieverklaring niet mogelijk. 

Een hypotheekverstrekker ziet u dan als flexwerker. Ook bent u een flexwerker wanneer u bijvoorbeeld werkt als uitzendkracht of een nul urencontract heeft.

Kan ik dan alsnog kopen of niet?

Een huis kopen zonder vast contract of intentieverklaring is dan alsnog mogelijk. U moet kunnen bewijzen dat u nu en in de toekomst genoeg zult verdienen om uw hypotheeklasten te kunnen dragen.

U moet wel een werkgeversverklaring kunnen tonen. In deze verklaring wordt uw inkomen toegelicht en duidelijk gemaakt dat u een flexibel werkverband heeft. 

Voor welke prijs kan ik dan een huis kopen zonder vast contract?

Het te lenen hypotheekbedrag wordt berekend aan de hand van uw inkomen in de afgelopen drie jaar. Het laagste jaarinkomen van die drie jaar wordt gerekend als maximum inkomen voor uw hypotheek. 

Als uitzendkracht moet u bewijzen dat u genoeg werk heeft om uw lasten te dragen. Heeft u alle jaaropgave? Laat ons dan een berekening maken. Meld u ook aan.

huis kopen zonder baanHuis kopen zonder vast contract ZZP’er

Als ondernemer heeft u natuurlijk helemaal niets te maken met vaste contracten. U werkt als zelfstandige voor verschillende werkgevers.

Een huis kopen zonder vast contract als ZZP’er vraagt om specifieke voorwaarden. Bekijk zzp hypotheek voor meer informatie

Ook voor zzp ers zonder vaste contract zijn er mogelijkheden

Er zijn tegenwoordig genoeg verstrekkers die speciale hypotheken voor zelfstandig ondernemers aanbieden. Denk daarbij aan de ING!

U moet wel aan een hoop voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor een hypotheek. Bekijk onze checklist of jij hieraan voldoet.hypotheek vast contract en partner tijdelijk contract

Wat heb ik nodig voor een akkoord?

Uit die jaren moet blijken dat uw onderneming winst maakt en u in de toekomst voldoende kapitaal zult hebben voor de aflossing.

De verstrekker wil immers bewijs zien dat de hypotheek terugbetaald kan worden. Vraag een hypotheekadviseur om onafhankelijk advies.

Op die manier zult u zo goed mogelijk voorbereid zijn bij de hypotheekaanvraag. Kunt u aan deze eis voldoen? Neem dan contact met ons op.

 

 

Zonder vast contract huis kopen nadelen nieuwbouw huis kopen zonder vast contract

  • Niet alle hypotheekverstrekkers bieden hypotheken aan zonder dat u een vast contract heeft.
  • Een huis kopen zonder vast contract brengt risico’s met zich mee. Dit geldt voor zowel u als de verstrekker van uw hypotheek. Er bestaat namelijk een kans dat u uw maandlasten niet kunt dragen.
  • Om zonder vast contract een hypotheek aan te kunnen vragen, moet u erg goed voorbereid zijn. Het neemt daarom meer tijd in beslag dan wanneer u een vast contract heeft. U wordt onderworpen aan een groot onderzoek.
  • Bent u flexwerker of ZZP’er? Bij sommige verstrekkers mag u maar 85% van de woningwaarde lenen. Voor het overige deel zult u eigen geld moeten inbrengen. Zorg er dus voor dat u er financieel goed voorstaat voordat u een hypotheek aanvraagt.
  • Als ZZP’er moet u bij de meeste verstrekkers minimaal drie jaar geregistreerd staan als zelfstandig ondernemer. In die jaren moet u winst hebben gemaakt. 

huis kopen zonder vast contract ingAdvies huis kopen zonder vast contract

Als mijn hypotheek partner geen vast contract heeft kan ik dan kopen? Een huis kopen zonder vast contract is zeker niet onmogelijk.

Helaas is het nog niet zo eenvoudig als wanneer u er qua zekerheid beter voorstaat. Bewijs leveren van voldoende inkomen is lang niet altijd genoeg voor een hypotheekverstrekker. 

Om die reden is het belangrijk dat u uw zaken op orde heeft en goed voorbereid bent. Uw werkverleden en inkomen wordt namelijk onderworpen aan een groot onderzoek.

Waarom zouden ze dit willen doen?

Dit is logisch, want uw verstrekker wil er zeker van zijn dat een lening wordt terugbetaald. Schakel daarom deskundige hulp in!

Advies Nederland kan u helpen wanneer u geen vast contract heeft. Samen bekijken en vergelijken we de mogelijkheden. Ook kunnen wij voor u bemiddelen met hypotheekverstrekker.hypotheek zonder vast inkomen

Binnenkort heeft u een eigen koopwoning!

Het is in deze situaties nu eenmaal wat lastiger om een hypotheek af te sluiten. Samen komen we eruit tijdens een vrijblijvende afspraak. 

U kunt uw gegevens achterlaten bovenaan deze pagina. Wij komen snel bij u terug! Laat uw gegevens achter via het contactformulier.