Hoe werkt een huis kopen na je 50e?

Een huis kopen na je 50e behoort zeker tot de mogelijkheden.

De leeftijd speelt echter wel een rol, maar wij kunnen u hierbij helpen middels een gratis adviesgesprek.

Populariteit huis kopen na je 50e stijgt

De populariteit van een huis kopen na je 50e stijgt. Zelfs tijdens het pensioen zijn er steeds meer mensen die de stap wagen en nog een woning kopen.

Er is uiteraard wel een verschil of u al een koopwoning heeft of vanuit een huurwoning een huis gaat kopen.

In het eerste geval is er doorgaans sprake van overwaarde.

De overwaarde biedt wel een voordeel, omdat het bedrag in het nieuwe huis te steken is.

Dat maakt een huis kopen na je 50e even wat gemakkelijker.

Neem hier contact met ons op.

Huis kopen na je 50e

Lagere maximale hypotheek bij huis kopen na je 50e

Een gevolg van een huis kopen na je 50e is dat de kans groot is dat u een lagere maximale hypotheek krijgt. Vanaf de leeftijd van 55 jaar telt het toekomstig pensioen mee als inkomen.

Naast de AOW van de overheid zijn er andere pensioen, zoals het bedrijfspensioen of overheidspensioen. Misschien is er ook nog sprake van een lijfrente die u heeft afgesloten.

Het totale pensioen is doorgaans lager dan het inkomen tijdens het werkende bestaan. Daarom valt de maximale hypotheek ook lager uit. Uiteraard is het mogelijk om eigen middelen in te brengen.

Hypotheek 50+

Eigen middelen inbrengen bij huis kopen na je 50 ste

Het is tegenwoordig voor iedereen al nodig om eigen middelen in te brengen bij het kopen van een woning. Dat is dus eveneens het geval bij een huis kopen na je 50e.

Eigen middelen vergroten de kans om gemakkelijker een hypotheek af te sluiten als u de 50 bent gepasseerd. Deze komen bijvoorbeeld in de vorm van spaargeld of opbrengst uit beleggingen.

Eigen middelen komen ook voort uit de overwaarde van een woning. Het extra geld dat u inbrengt voor de aankoop van een woning, verlaagt uiteraard de benodigde hypotheek.

Overlijdensrisicoverzekering afsluiten bij huis kopen na 50 jaar oud

Het risico op overlijden tijdens de looptijd van de hypotheek is groter bij een huis kopen na je 50e. Daarom stellen de hypotheekverstrekkers een overlijdensrisicoverzekering verplicht.

Een overlijdensrisicoverzekering voorziet in de dekking van de betaling van de hypotheek na uw overlijden of dat van uw partner. Heeft u eigen middelen?

De premie van de overlijdensrisicoverzekering is hoger vanwege uw leeftijd. Bij aantoonbare eigen middelen is het mogelijk dat de verplichting vervalt. Laat u hierover gratis door ons adviseren.

Hypotheekrenteaftrek na pensioen

De hypotheekrenteaftrek na pensioen is een ander punt om rekening mee te houden. Er zijn na pensioen namelijk andere tarieven voor de inkomstenbelasting van toepassing.

De tarieven voor de inkomstenbelasting zijn na uw pensioen minder voordelig als het gaat om de hypotheekrenteaftrek. U profiteert dus als het ware minder van de fiscale aftrek.

U betaalt na uw pensioen echter ook minder belasting.

Dat compenseert in dit geval weer de vermindering van het voordeel van de aftrek van de hypotheekrente.

Bekijk hier hoe een huis kopen werkt.

Waar kun je een huis kopen na je 50e met NHG

Er is voor een huis kopen na je 50e een mogelijkheid om een NHG-hypotheek af te sluiten.

De Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen vindt dat dit eenvoudig moet zijn.

Deze stichting is voor de Nationale Hypotheek Garantie verantwoordelijk. Senioren krijgen dus ok de gelegenheid om met NHG een eigen woning te kopen.

Het voordeel is dat er voor de vijftigplussers ruimere mogelijkheden beschikbaar zijn om een huis te kopen. Overigens woont 59% van de 55-plussers al in een koopwoning.

Kwart van 55plussers met eigen woning wil verhuizen

Er is uit onderzoek gebleken dat een kwart van de 55plussers met een eigen woning op termijn wil verhuizen. Het huis is vaak te groot als de kinderen de deur uit zijn.

Een huis kopen na je 50e en de eigen woning verkopen, is vaak ingegeven met de gedachte om toekomstbestendig te wonen. Bijvoorbeeld gelijkvloers, zoals in een appartement.

Het lukt de vijftigplussers niet altijd om zelf zonder hulp een hypotheek rond te krijgen. Dat lukt wel als u gebruikmaakt van de diensten van onze hypotheekadviseur.

Aanscherping financieringsnormen vaak probleem bij huis kopen na je 50e

De aanscherping van de financieringsnormen in het verleden zorgt nu vaak voor problemen bij een huis kopen na je 50e levensjaar. Het lijkt daarom lastiger om geld te lenen.

De expertise en ervaring van onze hypotheekadviseur maakt een huis kopen na je 50e wel mogelijk. Bovendien bieden wij het voordeel volledig onafhankelijk te zijn.

Het onafhankelijke advies maakt het mogelijk om alle opties voor het afsluiten van een hypotheek te bekijken. Of om alle seniorenhypotheken te vergelijken.

Huis kopen na je 50e met hypotheek bij eigen bank? Vergeet het maar

Een huis kopen na je 50e met een hypotheek van de eigen bank lijkt misschien op het eerste gezicht ideaal. Dat is het echter niet, want daarmee sluit u veel hypotheken buiten.

Bovendien is het nog maar de vraag of uw bank zo happig is om u na uw vijftigste nog een hypotheek te verstrekken. Het advies luidt dan ook om ons onafhankelijke advies in te winnen.

Het onafhankelijke advies is niet het enige voordeel. Wij bieden u ook de mogelijkheid de bemiddeling op ons te nemen. De kans op succes is dan vele malen groter.

Nieuwe hypotheeklasten lager dan huidige maandlasten

Het is opvallend dat een huis kopen na je 50e met het afsluiten van een hypotheek niet eens zo gemakkelijk lijkt te zijn. De leeftijd vormt blijkbaar een risico voor banken.

Het is onder meer opvallend omdat de nieuwe hypotheeklasten voor senioren vaak lager zijn dan de bestaande maandlasten. Bijvoorbeeld door de eigen inbreng van spaargeld.

Of door de inbreng van de overwaarde die voortkomt uit de verkoop van de eigen woning. Wij maken het door ons grote netwerk voor u gemakkelijk om wel een hypotheek af te sluiten.

Tips voor een huis kopen na 50 ste leeftijd

Een huis kopen na je 50e is al gemakkelijker met een toetsing op basis van de werkelijke maandlasten. Het uitgaan van het laagste niveau van het toekomstige inkomen is nadelig.

Een toetsing op basis van de werkelijke maandlasten is daarom voordeliger. Dat is een andere manier van toetsen met als gevolg dat er voor senioren mee hypotheekmogelijkheden zijn.

Het gaat hierbij om hypotheken met NHG die hypotheekverstrekkers in de gelegenheid stellen deze manier van toetsing te gebruiken.

Dat betekent dat u als vijftigplusser meer mag lenen.

Huis kopen na je 50e met NHG voor ouderen

Een huis kopen na je 50e met NHG voor ouderen is een optie. Er gelden wel een aantal voorwaarden. Bijvoorbeeld vanaf 10 jaar voor de ingangsdatum van de AOW.

Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de NHG-norm om een huis te kopen. De norm bestaat uit een kostengrens. Een woning van 325.000 euro komt bijvoorbeeld niet in aanmerking.

De werkelijke maandlasten dienen lager te zijn of gelijk te zijn aan de werkelijke maandlasten van de oude hypotheek. De rentevaste periode dient minimaal 20 jaar te zijn.

Voorwaarden huis kopen 50 plussers

  • Vanaf 10 jaar voor bereiken AOW-leeftijd
  • Niet boven de NHG-kostengrens uitkomen
  • Werkelijke maandlasten zijn lager of gelijk aan oude maandlasten
  • Minimale rentevaste periode van 20 jaar

Wie leent je het geld voor een huis kopen na je 50e

Het afsluiten van een seniorenhypotheek is een van de mogelijkheden bij het kopen van een huis na het 50ste levensjaar. Er zijn steeds meer aanbieders van seniorenhypotheken.

Het ruimere aanbod van seniorenhypotheken is gunstig voor u.

Vooral als u zich laat adviseren door onze onafhankelijke hypotheekadviseur.

Wij werken onafhankelijk en dat is meteen ook onze kracht. Daarom is het mogelijk om u seniorenhypotheken te presenteren met de gunstigste voorwaarden.

Senioren Verhuisregeling

De Senioren Verhuisregeling is een andere benaming voor de toetsing op basis van de werkelijke bruto maandlasten. Een nieuwe hypotheek is in dit opzicht dan ook vaker mogelijk.

De Senioren Verhuisregeling heeft overigens ook de blik verruimd als het gaat om het oversluiten van een hypotheek door senioren.

Bij het oversluiten van een hypotheek lopen senioren tegen dezelfde problemen aan als bij een huis kopen na je 50e stijgt. Ook daar moet natuurlijk verandering in komen.

Niet alle banken passen toetsing werkelijke maandlasten toe

Hoewel het is toegestaan, maken lang niet alle banken gebruik van de mogelijkheid om te toetsen op de werkelijke maandlasten. Onze onafhankelijke adviseurs weten echter de weg.

Wij weten welke hypotheekverstrekkers wel de toetsing op basis van de werkelijke bruto maandlasten toepassen. Daarom is het verstandig dat u ons inschakelt voor advies.

U hoeft niet zelf op zoek te gaan naar de hypotheekverstrekkers die u willen helpen bij een huis kopen na je 50e levensjaar. Wij doen dat namelijk graag voor u.

Adviesgesprek bij u thuis voor een huis kopen na je 50e

Waarom zou u geen gebruikmaken van de mogelijkheid om gratis en onafhankelijk advies te krijgen. Een huis kopen na je 50e is een belangrijke stap in uw levensfase.

Het gratis en onafhankelijk thuis advies van onze hypotheekexpert geeft u inzicht in de mogelijkheden en in de onmogelijkheden. Het gesprek vindt in uw eigen omgeving plaats.

Onze hypotheekadviseur komt namelijk bij u thuis langs om op uw gemak en in een rustige omgeving alles te bespreken.

Vrijblijvend adviesrapport van onze hypotheekexpert

U krijgt van onze hypotheekexpert naar aanleiding van het gesprek bij u thuis een adviesrapport uitgereikt. Het advies is geheel vrijblijvend en zoals gezegd gratis.

Wilt u naar aanleiding van het adviesrapport verder gebruikmaken van onze diensten? Dan is de volgende stap de stap van bemiddeling om een huis kopen na je 50e concreet te maken.

U heeft het heft in handen als het gaat om de hypotheekkeuze. Wij leggen u de beste opties voor om uit te kiezen. Uiteraard met de voor uw situatie meest gunstige voorwaarden.

Passeren van de hypotheekakte

Ook bij een huis kopen na je 50e is er sprake van het passeren van een hypotheekakte bij het afsluiten van een hypotheek.

Deze stap vindt bij de notaris plaats. Vanaf het eerste gratis advies tot het passeren van de hypotheekakte gaan er ongeveer twee maanden overheen. Of zes weken als het snel gaat.

Het belangrijkste is echter dat u bij de notaris de beste hypotheekakte ondertekent. Daarom is ons onafhankelijke advies vooraf ook zo belangrijk.

  • Gratis advies
  • Beste hypotheekopties
  • Bemiddeling
  • Passeren van hypotheekakte
  • Nieuw huis op je 50ste

Vrijblijvend een afspraak maken

Het is heel gemakkelijk om vrijblijvend een afspraak te maken met onze hypotheekadviseur. U hoeft alleen maar de keuze voor een hypotheekadviesgesprek te selecteren.

Daarna vult u uw gegevens in en neemt onze onafhankelijke hypotheekexpert in uw eigen regio contact met u op. Tijdens dat contact maakt u in overleg een afspraak voor het gesprek.

Onze hypotheekexpert komt thuis bij u langs voor een vrijblijvend en gratis adviesgesprek. U bent ook na het gesprek tot niets verplicht.

Succesvol een huis kopen na je 50e

Succesvol een huis kopen na je 50e is mogelijk. Vooral als u van onze deskundigheid op het gebied van seniorenhypotheek en hypotheken voor ouderen gebruikmaakt.

Er zijn veel vijftigplussers die eerst zelf aan de slag gaan om te kijken wat de mogelijkheden zijn. De kans is groot dat u tegen een dichte deur aanloopt. Of tegen een deur die dichtgaat.

Onze hypotheekadviseurs openen de deuren voor u. Dat is het verschil en meteen ook onze onderscheidende kracht.

Gratis advies huis kopen na je 50e

Laat u adviseren en begeleiden om het kopen van een huis na je vijftigste ook leuk te maken. Er zijn u al velen voorgegaan die nu met plezier in hun nieuwe woning wonen.

Wilt u ook verhuizen en succesvol een huis kopen na je 50e dan is het aan te raden om nu de eerste stap te zetten.

Vraag vrijblijvend en gratis een hypotheekadviesgesprek aan.