Beleggingshypotheek oversluiten?

Een bestaande beleggingshypotheek oversluiten, is een zeer verstandige beslissing. Over het algemeen wordt de beleggingshypotheek gezien als een gedateerde en riskante hypotheekvorm. Het is niet voor niets dat u deze soort tegenwoordig niet meer kunt afsluiten.

Door hoge kosten en tegenvallend rendement betaalt u meer voor deze hypotheek dan dat deze oplevert. Wilt u uw hypotheek oversluiten? Dan berekenen wij graag het voordeel voor u! Advies Nederland is expert in het ontwoekeren en verbeteren van de beleggingshypotheek.

Hierbij is oversluiten vaak de beste optie! Wilt u weten hoe groot het voordeel voor u zal zijn? Vraag dan meteen een gratis en vrijblijvend consult bij ons aan. Aan de hand van onze hypotheek- en woekerpolischeck kunnen onze specialisten spoedig zien hoe de hypotheek verbeterd kan worden.

Wij hebben een landelijk netwerk van experts. Een afspraak bij u in de buurt is dus zo gemaakt. Neem snel contact met ons op. Schrijf u direct bij ons in voor een gratis adviesgesprek!

Wat is beleggingshypotheek oversluiten?

Moet u uw beleggingshypotheek oversluiten of niet? Vaak is dit wel de beste keuze die u kunt maken! Bij het oversluiten van uw hypotheek wordt deze overgezet naar een andere hypotheekverstrekker dan uw huidige. Vaak wordt dit gedaan om lagere maandlasten te verkrijgen.

Verschillende banken bieden immers verschillende rentetarieven aan.  Vooral bij een beleggingshypotheek is de kans groot dat u elders een lagere rente kunt vastzetten. Daarnaast kunt u kiezen voor een hypotheekvorm die meer zekerheid biedt qua aflossing.beleggingshypotheek oversluiten

De beleggingshypotheek is een aflossingsvrije hypotheek met een gekoppelde kapitaalverzekering eigen woning.

De verzekeraar belegt uw betaalde premie in beleggingsfondsen. Het rendement uit deze beleggingen vormt het vermogen waarmee u aflost.

Hoge kosten die uit uw premie worden gehaald en laag rendement zorgen ervoor dat er weinig kapitaal wordt opgebouwd.

Daarmee komt de aflossing uiteraard in gevaar! Tijdens de looptijd van de hypotheek is er gelukkig verbetering mogelijk.

Wilt u een beleggingshypotheek omzetten? Meld u dan bij ons aan voor een kosteloos gesprek over uw hypotheek.

Extra aflossen en oversluiten beleggingshypotheek

Veel mensen willen af van hun beleggingshypotheek. Er zijn op dat moment meerdere mogelijkheden, zoals extra aflossen, omzetten of oversluiten. Uiteraard is het mogelijk deze middelen te combineren.

Bij het oversluiten van uw hypotheek kunt u namelijk boetevrij aflossen. Dit is vooral een verstandige keuze wanneer uw huis onder water staat. U kunt het verschil in waarde tussen uw woning en de beleggingshypotheek aflossen.

De resterende hypotheekschuld kunt u vervolgens financieren met een nieuwe hypotheek. U kunt bijvoorbeeld uw beleggingshypotheek oversluiten naar lineaire hypotheek. Let erop dat bij de meeste hypotheekverstrekkers maximaal 10% tot 20% van de schuld jaarlijks mag worden afgelost.

Uiteindelijk leidt dit vaak tot een hypotheek met lagere lasten en een lagere totale hypotheekschuld. Het is belangrijk dat u het voordeel in uw situatie eerst laat berekenen. Wellicht is het beter om de gehele hypotheek zonder af te lossen, over te sluiten. Vraag een consult bij ons aan!

Extra aflossen en oversluiten beleggingshypotheek

Beleggingshypotheek oversluiten naar annuïteitenhypotheek

In het verleden heeft u een beleggingshypotheek kunnen afsluiten bij verschillende hypotheekverstrekkers. Is dit voor u het geval en heeft u nog geen actie ondernomen om de hypotheek te verbeteren? Dan wordt het tijd om dit te doen!

Uit ervaring is gebleken dat uw lopende beleggingshypotheek oversluiten vaak de grootste besparing oplevert. Daarbij is de keuze voor een annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek in veel situaties de juiste.

Bij deze hypotheekvormen lost u maandelijks af op uw schuld, waardoor de lening uiteindelijk geheel is terugbetaald. Allereerst wordt uw hypotheekvorm omgezet, waardoor het opgebouwde vermogen vrijkomt.

Dit kunt u gebruiken om extra af te lossen of om de eventuele boeterente te betalen. Een berekening zal uitwijzen hoe het kapitaal in uw situatie het beste besteed kan worden. Vervolgens kan uw hypotheek overgesloten worden.

Om de beste verstrekker te kunnen kiezen, vraagt onze adviseur bij meerdere banken offertes voor u aan!

Beleggingshypotheek oversluiten naar spaarhypotheek

Wilt u niet maandelijks gaan aflossen, zoals het geval is bij de annuïteitenhypotheek en lineaire hypotheek? Dan is de (bank)spaarhypotheek een alternatief. Dankzij het overgangsrecht dat geldt voor de beleggingshypotheek, kunt u oversluiten naar een aflossingsvrije hypotheekvorm.

Daarbij blijft u recht houden op hypotheekrenteaftrek. Uw beleggingshypotheek oversluiten naar banksparen houdt in dat u premie betaalt waarmee gespaard wordt voor het benodigde vermogen. Daarbij heeft u een gegarandeerd eindkapitaal.

Van tevoren wordt berekend hoeveel u precies zult moeten opbouwen. Aan de hand van dit eindbedrag zullen uw maandlasten vastgesteld worden. Over uw premie ontvangt u elke maand een vast percentage aan spaarrente.

Wilt u meer weten over de hypotheekvormen waarnaar u over kunt sluiten? Wij kunnen u gepast advies geven wanneer u snel een gesprek aanvraagt! Uiteraard berekenen onze specialisten hoeveel geld u zult besparen wanneer u oversluit.

Welke kosten zal het oversluiten met zich meebrengen? Lees meer over een beleggingshypotheek omzetten naar een annuïteitenhypotheek.

Kosten oversluiten beleggingshypotheek

Natuurlijk is het oversluiten van uw hypotheek niet kosteloos. Toch is het dankzij de lage hypotheekrente mogelijk dat u flink zult besparen! Een berekening zal snel uitwijzen of de besparing groter is dan de kosten die u initieel maakt.

Wanneer u tijdens de rentevaste periode oversluit, betaalt u een boeterente. U gaat immers minder aan hypotheekrente betalen dan de bank van tevoren heeft berekend. De boeterente is dan ook bedoeld als compensatie voor dit verlies aan inkomsten.

Sluit u over aan het einde van de rentevaste periode, dan is uw beleggingshypotheek oversluiten boetevrij. Naast de eventuele boeterente zijn er voor het oversluiten zelf ook enkele kostenposten:

• kosten voor advies en bemiddeling;
• taxatiekosten;
• kosten voor een notaris en hypotheekakte;
• eventuele bereidstellingsprovisie voor de aanvraag van de Nationale Hypotheek Garantie.

Wat oversluiten u precies gaat kosten, zullen wij tijdens een adviesgesprek berekenen. Binnen een uur weet u waar u aan toe bent!

Online beleggingshypotheek oversluiten

Ook online kunt u bij ons advies aanvragen. Niet iedereen is immers snel in de gelegenheid om persoonlijk met onze adviseurs in gesprek te gaan. Via onze website kunt u met behulp van onze unieke software zelf aan de slag gaan. Heeft u hulp nodig? Dan kunt u online contact met ons opnemen.

Wij helpen u vervolgens stap voor stap bij het proces. Blijkt aan de hand van uw gegevens dat uw beleggingshypotheek oversluiten verstandig is en zelfs uw maandlasten omlaag kunnen? Dan ondernemen we meteen actie!

Wilt u toch liever eerst een afspraak maken met één van onze specialisten? Dit kan! Wij kunnen zo spoedig mogelijk een gesprek inplannen met onze expert bij u in de buurt. Laat dus snel uw gegevens achter via het formulier rechts op deze pagina.