Aegon beleggingshypotheek oversluiten of niet?

Vele Aegon beleggingshypotheek gedupeerden hebben zich de afgelopen jaren bij ons gemeld.

Deze hypotheekvorm zorgt namelijk voor aanzienlijke problemen, vraag daarom direct een gratis adviesgesprek aan.

Waarom is het een woekerhypotheek?

Dit komt door de polis die gekoppeld is aan de hypotheek.

De beleggingsverzekering wordt dikwijls gezien als een riskante woekerpolis.

Lopende hypotheken moeten om die reden gecontroleerd en gewijzigd worden!

Onze woekerpolisexperts kunnen aan de hand van onze effectieve woekerpolischeck al snel zien hoe uw hypotheek verbeterd kan worden.

Advies Nederland heeft jarenlange ervaring met woekerpolissen en het verbeteren ervan.

Wij bieden gedupeerden dan ook graag een gratis en vrijblijvend advies aan.

Neem daarvoor direct contact met ons op!

Aegon beleggingshypotheek

Laat u uw verouderde hypotheekvorm doorlopen?

Aegon beleggingshypotheek

Dan blijft u opgescheept zitten met hoge kosten en vaak tegenvallende beleggingsresultaten.

U kunt zich inschrijven voor een afspraak met onze experts door uw gegevens achter te laten op deze pagina.

Onze medewerkers nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op. Schrijf u direct bij ons in voor een gratis adviesgesprek!

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Bekijk dan alle 10 nadelen van een beleggingshypotheek van Aegon.

Rendement Aegon beleggingshypotheek

De beleggingshypotheek is één van de meest populaire hypotheekvormen uit de jaren ’90. Het is een aflossingsvrije hypotheek waarbij de gehele aflossing plaatsvindt aan het einde van de looptijd.

In de tussentijd wordt met behulp van een beleggingsverzekering vermogen opgebouwd voor deze aflossing.

Hoe werkt de aflossing en wat kan er beter?

Dit gebeurt aan de hand van beleggingen die rendement op moeten leveren.aegon pensioen beleggen Om te kunnen beleggen, betaalt u een periodieke premie.

Deze premie bestaat uit een deel dat wordt belegd en een deel dat gebruikt wordt om verscheidene kosten te dekken. Onder deze kostenposten valt bijvoorbeeld de overlijdensrisicodekking.

Het resterende deel wordt belegd in Aegon beleggingsfondsen die door de verzekeraar worden samengesteld.

Het risiconiveau tussen fondsen kan verschillen

Als klant kunt u zelf kiezen hoeveel risico u wilt nemen qua beleggingen. Het lijkt een eenvoudige manier om kapitaal op te bouwen, maar niets is minder waar.

De Aegon beleggingshypotheek gevaren zorgen ervoor dat een wijziging noodzakelijk is. Wacht niet langer en laat ons uw hypotheekpolis onafhankelijk nakijken!

Woekerpolis Aegon beleggingshypotheek

aegon vrij beleggenDe Aegon beleggingshypotheek levensverzekering is een verpande polis. Dit betekent dat deze beleggingsverzekering gekoppeld is aan de hypotheek.

Deze verzekering bepaalt op welke manier de hypotheek zal worden afgelost. In het geval van de beleggingshypotheek moet er dus belegd worden voor de aflossing.

Het verpanden van een verzekering wordt vastgelegd in de hypotheekakte

In het geval van de beleggingshypotheek blijkt de verpande verzekering vaak een woekerpolis te zijn.

Een woekerpolis is een verzekering waarbij de verzekeraar en tussenpersonen woekerwinsten maken zonder dat de klant daarvan op de hoogte is.

Hoe komt het dat mijn kapitaal elk jaar minder wordt i.p.v. meer?

aegon hypotheekrente ontwikkelingDit komt voornamelijk door de hoge kosten die ingehouden worden op de premie die periodiek betaald wordt.

Het bleek dat onder andere de hoge provisie voor tussenpersonen uit de premie wordt gehaald.

Ook de kosten voor de overlijdensrisicodekking zijn vaak te hoog. Een woekerpolis herkennen, kan lastig zijn!

Beleggingsverzekeringen die zijn afgesloten voor 2008 zijn vaak woekerpolissen.

Compensatieregeling Aegon beleggingshypotheek

Na de ontdekking van de Aegon beleggingshypotheek gevolgen, volgde een grootschalig onderzoek naar de oorzaken.

De gecompliceerde kostenstructuur van de woekerpolis zorgt ervoor dat er maar een klein bedrag wordt belegd.

In combinatie met tegenvallende beleggingsresultaten wordt er niet genoeg vermogen opgebouwd voor de aflossing van de woekerpolis hypotheek.

Hoor ik ook bij alle gedupeerde?

Om gedupeerden tegemoet te komen, werd er door verschillende betrokken banken en verzekeraars een compensatieregeling ingesteld.

De kosten die boven de gestelde grens uitkwamen, werden door de bank gecompenseerd. Toch is deze regeling vaak niet voldoende om de hypotheek te verbeteren.

aegon hypotheekrente historieMomenteel zijn er talloze hypotheken die blijven doorlopen

De kans op een restschuld is reëel en groot! Het is dan ook zaak om uw lopende polis te ontwoekeren. Schrijf u direct bij ons in voor een gratis Aegon adviesgesprek.

Dit kan op meerdere manieren:

  • de woekerpolis afkopen;aegon hypotheek aflossen
  • het beleggingsproduct bij uw huidige verstrekker omzetten;
  • de beleggingshypotheek naar een andere verstrekker oversluiten.

Wat geschikt is voor uw Aegon hypotheek zal blijken uit onze woekerpolischeck. Schrijf u meteen in voor een gratis hypotheekafspraak.

Omzetten Aegon beleggingshypotheek

De woekerpolis die gekoppeld is aan uw Aegon beleggingshypotheek afkopen, is vaak niet de meest gunstige optie.

Dit komt omdat het opgebouwde vermogen na de afkoop in zijn geheel wordt vrijgegeven. Om dit te voorkomen adviseren wij u graag over alle alternatieve.

Betaal ik bij afkopen een hoop belasting?

Tegenwoordig hoeft u bij het afkopen niet meer te rekenen op grote belastingheffingen voor het voortijdig stopzetten.

U zult op dat moment echter wel over het hele bedrag belasting moeten betalen in box 1. Wilt u dit niet? Schrijf u dan vrijblijvend bij ons in voor gratis advies.

Wat is fiscaal geruisloos oversluiten?

Een beleggingshypotheek omzetten is een mogelijkheid die vaak beter uitpakt. U kunt uw verzekering namelijk vaak fiscaal geruisloos voortzetten naar een veiliger spaarproduct.

De meeste spaarproducten hebben tegenwoordig een gegarandeerd eindkapitaal. Hiermee weet u zeker dat uw hypotheek met het gespaarde kapitaal kan worden afgelost.

Hoe kan Advies Nederland mij helpen?

Samen met onze adviseur kan gekeken worden naar de mogelijkheden bij uw huidige verstrekker. Vaak is het echter ook mogelijk om uw maandlasten flink te verlagen.

Dit kan bijvoorbeeld door uw hypotheek over te sluiten. Laat onze adviseren voor u berekenen hoeveel dit oplevert. Meld u vandaag nog aan.

aegon hypotheek ervaringenOversluiten Aegon beleggingshypotheek

Uw Aegon beleggingshypotheek stoppen en oversluiten naar een andere hypotheek kan een grote besparing opleveren.

Daarnaast zorgt oversluiten naar een annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek voor een hypotheek die een stuk veiliger is.

Oversluiten houdt in dat uw oude hypotheek wordt afgelost

U bent vervolgens vrij om een andere lening af te sluiten bij een verstrekker van uw keuze. U betaalt daarbij gedurende de rentevaste periode een boeterente voor het voortijdig wijzigen van uw hypotheek.

De hypotheekrente staat momenteel echter zo laag dat u ook met een boeterente uw maandlasten kunt verlagen. De lagere hypotheekrente kan dus de kosten voor het oversluiten, compenseren.

Een berekening kan uitwijzen of oversluiten de juiste keuze is in uw situatie. Onze adviseurs willen u zo goed mogelijk helpen bij het ontwoekeren van uw hypotheek.

Wij bieden u daarom een gratis en vrijblijvend advies aan!

Tijdens dit gesprek voeren wij onze woekerpolischeck voor u uit. Daarnaast kunnen wij goedkoop uw beleggingshypotheek oversluiten naar een betere hypotheekvorm.

Hersteladvies Aegon beleggingshypotheek aegon beleggen

Iedere gedupeerde van de woekerpolis heeft recht op een gratis hersteladvies. Deze moet normaal gesproken afkomstig zijn van de tussenpersoon die de verzekering heeft afgesloten.

Toch vinden deze hersteladviezen maar weinig plaats. Dit komt omdat tussenpersonen hun provisie moeten afstaan wanneer de verzekering wordt gewijzigd of stopgezet.

Om die reden kunt u het beste een onafhankelijk adviesgesprek aanvragen bij Advies Nederland. Wij werken niet op basis van provisie en kunnen u dus een objectief advies op maat aanbieden.

Wilt u uw Aegon beleggingshypotheek wijzigen?

Dan kunnen wij zeer voordelig voor u bemiddelen. U wilt uiteraard niet nog meer op kosten gejaagd worden dankzij de woekerpolis.

Inschrijven voor een adviesgesprek is eenvoudig. U kunt uw gegevens achterlaten via het contactformulier! Onze medewerkers plannen dan snel een afspraak in met één van onze adviseurs bij u in de buurt.

Kenmerken Aegon beleggingshypotheek

Aegon beleggingshypotheek oversluiten

Sommige Nederlanders houden wel van een beetje risico. In dat geval is de Aegon beleggingshypotheek een optie.

Toch is er wel een probleem dat steeds naar voren blijft komen. In dit geval hebben wij het natuurlijk over de kostenstructuur.

Deze zijn bij de gekoppelde Aegon beleggingsverzekering veel te hoog. Dat zorgt ervoor dat bijna alle beleggingshypotheken van de Aegon zo spoedig mogelijk moeten worden omgezet.

Waarom ben ik hier niet over geïnformeerd?

Een taak die Advies Nederland de afgelopen jaren op zich heeft genomen. Landelijk bezoeken wij enkele duizenden mensen per jaar.

Deze informeren en adviseren wij over de alternatieve op hun huidige hypotheekvorm. Het betreft een kosteloos hypotheekgesprek die door letterlijk iedereen is aan te vragen.

Ben ik verplicht om mijn beleggingshypotheek aan te passen?

Nee, zie het als een vrijblijvende controle op je lopende hypotheek. Wil je daar ook gebruik van maken? Schrijf je dan snel in via het contactformulier. Onze binnendienst neemt zo spoedig mogelijk contact met je op.

Wat is een Aegon beleggingshypotheek?

Het is een hypotheekvorm waar tijdens de looptijd niet zal worden afgelost. Je spaart in de beleggingen om uiteindelijk de hypotheekschuld af te lossen.

De maandelijkse premie die u betaald zal belegt worden in een Aegon beleggingsverzekering. De gemiddelde looptijd van een Aegon beleggingshypotheek is dertig jaar.

In deze periode zult u beleggen om een zo hoog mogelijk eigen vermogen op te bouwen. Er is over het algemeen geen tot weinig garantie op het eindkapitaal.

Deze voorwaarden zijn afhankelijk van de vorm hypotheek die u destijds heeft afgesloten.

beleggingshypotheek AegonDe nieuwe regeling voor beleggingshypotheken

Iedereen die zijn beleggingshypotheek bij de Aegon voor 1 januari 2013 heeft afgesloten, zal maximaal blijven profiteren van de hypotheekrenteaftrek.

Na deze periode kunt u geen gebruik meer maken van de regeling. Er zal gekeken moeten worden naar een annuïteiten of lineaire hypotheek aflossing.

Bij Aegon beleggingshypotheken kunt u soms kiezen in welke staatsobligaties of aandelenfondsen u wilt beleggen.

Aegon beleggingshypotheek nadelen

Je ziet dat de meeste woningbezitters met een Aegon beleggingshypotheek, kiezen om de hypotheek over te sluiten naar een andere hypotheekvorm.

Zij willen bepaalde beleggingsrisico’s niet lopen. Ook schrikt iedereen van de huidige kosten die de Aegon berekend.

Die combinatie zorgt ervoor dat de hypotheek vrij gemakkelijk is om te zetten naar een beter product. Iets waar onze hypotheekadviseur je meer over kan vertellen.

Simpel en snel een volledig inzicht

Hij heeft namelijk de software om een onafhankelijke vergelijking te maken. Iets wat je als gedupeerde een transparant inzicht zal geven in de huidige situatie en mogelijke alternatieve.

De check is wat ons betreft een echte aanrader. Ook zal er gekeken worden naar de gekoppelde hypotheekpolis. Deze kan namelijk zo slecht zijn dat hij wobeleggingshypotheek aflossen bij verkooprdt gezien als Aegon woekerpolis.

Een polis controle is dat ideaal om de situatie te analyseren. Wacht niet langer en laat gratis uw Aegon beleggingshypotheek nakijken door Advies Nederland.

Aegon beleggingshypotheek aflossen of niet?

Wij vinden het aflossen van een beleggingshypotheek niet erg verstandig. Daar zijn de kosten bij de Aegon veel te hoog voor.

Je kunt beter een Aegon beleggingshypotheek oversluiten naar een annuïteitenhypotheek. Bekijk hiervoor ons artikel hypotheek aflossen. D

aar staan alle voordelen en nadelen verder gespecificeerd. Daar zult u ook lezen dat het altijd verstandig is om te proberen hypotheekvrij te worden.

Het is wel aan te raden om dit zorgvuldig te doen

Beleggingshypotheek omzetten

Het zou zonde zijn om jarenlang in te leggen en daar niets voor terug te krijgen.

Maak deze fout dan ook niet.

Zorg dat onze adviseur uw Aegon hypotheek onder ogen krijgt.

Hij kan u raadzame tips en uitleg geven over de juiste stappen die ondernomen moeten worden.

Wat vind u eigenlijk zelf als het jaaroverzicht binnenkomt?

Daar staan namelijk de kosten en beleggingsresultaten op.

Deze zullen u een goed beeld verschaffen qua ernst van de zaak.

Vraag direct een gratis adviesgesprek bij ons aan.