Bankspaarhypotheek oversluiten

Een bankspaarhypotheek oversluiten kan in sommige gevallen erg interessant zijn.

Vraag een gratis adviesgesprek aan en kom erachter waarom het voor u interessant kan zijn.

Hoe werkt een bankspaarhypotheek oversluiten?

Wij zullen dit verder aan u toe lichten. Een belangrijk punt bij het oversluiten van elke hypotheek is het advies en de onafhankelijke berekening.

Dit biedt vele voordelen die een bank of verzekeraar niet kent.

Door heel Nederland geven wij informatieavonden over de diverse hypotheekvormen.

Zo ook over de bankspaarhypotheek.

Bankspaarhypotheek oversluiten

Zijn alle bankspaarhypotheken te verbeteren?

Er zijn veel huiseigenaren met een bankspaarhypotheek die te verbeteren valt. Elk jaar voeren wij duizenden gesprekken met woningbezitters.

In veel gevallen is een verbetering snel gerealiseerd. Kan ik mijn bankspaarhypotheek omzetten naar annuiteitenhypotheek?

Laat u deskundig en kosteloos informeren door onze adviseur. Schrijf u in voor een persoonlijk adviesgesprek. Onze adviseur komt graag bij u langs voor een berekening.

Bankspaarhypotheek oversluiten naar een andere bank

Om de hypotheekrenteaftrek te behouden geldt de volgende regel.

Een bankspaarhypotheek is uitsluitend beschikbaar voor bestaande woningbezitters die het huis voor 1 januari 2013 hebben aangekocht en al in het bezit zijn van een bankspaarhypotheek.

Deze regel is ook van toepassing voor woningeigenaren met een Spaarrekening Eigen Woning. Deze regels zijn belangrijk bij het nemen van een besluit.

Voordelen bankspaarhypotheek oversluiten

Bankspaarhypotheek oversluiten

Toch zijn er nog diverse redenen om de bankspaarhypotheek wel over te sluiten. Onze hypotheekadviseur kan d.m.v. de nieuwste software alle voor en nadelen tegen elkaar afwegen.

Het overzicht is makkelijk te lezen en geeft een perfect inzicht in de mogelijkheden.

Wilt u goedkoop een bankspaarhypotheek oversluiten?

Na een persoonlijk gesprek met Advies Nederland kunt u een weloverwogen beslissing maken.

Daarnaast zorgen wij altijd voor de laagste hypotheekrente in combinatie met de beste hypotheekvorm.

Bankspaarhypotheek oversluiten berekenen door een financieel expert?

Onze hypotheekadviseurs staan graag voor u klaar. Het betreft altijd een onafhankelijk en vrijblijvend advies. Maak daar zo snel mogelijk gebruik van.

Voordelen van de SEW en BEW bankspaarhypotheek

 • Tijdens de looptijd wordt er bij een bankspaarhypotheek niet worden afgelost. Hierdoor kan maximaal geprofiteerd worden van de hypotheekrenteaftrek. Dit is van toepassing als u voor januari 2013 de bankspaarhypotheek heeft afgesloten.
 • De overlijdensrisicoverzekering is geen standaard onderdeel bij een bankspaarhypotheek. Dit kan een voordeel zijn voor mensen die liever geen orv willen. Bij overlijden zal de partner echter geen geld ontvangen om de hypotheek mee af te lossen. Via Advies Nederland kunt u goedkoop de hypotheek oversluiten!

Nadelen van de bankspaarhypotheek (SEW en BEW)

 • In januari 2013 zijn er nieuwe hypotheekregels van bankspaarhypotheek oversluiten naar annuiteitkracht. Hierdoor is de hypotheekrente bij een bankspaarhypotheek vaak niet meer aftrekbaar. Voor woningeigenaren en starters die een hypotheek willen verhogen is de bankspaarhypotheek vaak niet interessant. Dit is een reden waarom veel consumenten de bankspaarhypotheek oversluiten via een adviseur van Advies Nederland.
 • Er wordt vaak met één en dezelfde instantie gewerkt bij een bankspaarhypotheek voor het lenen en opbouwen van vermogen.
 • De hypotheekrente is vaak lager bij andere hypotheekvormen dan bij de bankspaarhypotheek. Dit komt omdat veel hypotheekaanbieders een opslag rekenen op de hypotheekrente. Wilt u lagere maandlasten? Dan kunt u het beste de bankspaarhypotheek oversluiten naar een andere hypotheekvorm.
 • Een bankspaarhypotheek is niet flexibel. Er zijn vaak strikte regels m.b.t. het fiscale gedeelte.
 • Er zal bij een bankspaarhypotheek niet worden afgelost tijdens de looptijd. Mocht u een maximale hypotheek hebben en de waarde van de woning daalt, dan kan de hypotheekverstrekker verwachten dat u wel een deel van de hypotheek aflost. Het geld zal vast staan en dit kunt hiervoor niet gebruiken. Een reden waarom sommige mensen de bankspaarhypotheek oversluiten. Welke voordelen u kunt behalen berekenen wij graag in een persoonlijk gesprek.
 • Een aantal geldverstrekkers zullen de bankspaarhypotheek niet aanbieden.

Welke voordelen kan de spaarvariant (SEW) bieden:

 • De gehele hypotheek zal bij een SEW zijn afgelost aan het einde van de looptijd.
 • Renteschommelingen zullen gedempt worden door de koppeling tussen de hypotheekrente en spaarrente.
 • Er zal een hoog gegarandeerd rendement zijn als de hypotheekrente hoog is. Voordelen bankspaarhypotheek

Wanneer een bankspaarhypotheek omzetten minder gunstig zijn?

De nadelen worden zichtbaar als de hypotheekrente laag staat. Door de koppeling tussen beide zal het rendement op de spaarrente zeer laag staan.

Een bankspaarhypotheek oversluiten is in dit geval de beste keuze. Op dit moment staat de rente in Nederland zelfs historisch laag. Dit heeft een nadelig effect op op SEW hypotheek.

Wil je een bankspaarhypotheek omzetten naar lineaire hypotheek? Vraag dan een gratis hypotheekgesprek bij ons aan.

Goedkoop een bankspaarhypotheek oversluiten

Mijn bankspaarhypotheek rentevaste periode loopt af. Wat kan ik het beste doen? Wij kunnen tegen een zeer scherp tarief de bankspaarhypotheek oversluiten.bankspaarhypotheek oversluiten berekenen

Hiervoor rekenen wij met een gereduceerd uurtarief. Het eerste gesprek zal te alle tijden kosteloos zijn.

Kan ik mijn bankspaarhypotheek oversluiten?

Deze kunt u gebruiken om inzicht te krijgen in de mogelijkheden en beperkingen. Een hypotheek loopt vaak jaren en een wijziging kan enorm veel opleveren.

Met grote regelmaat kan dit in de tienduizenden euro’s lopen. Zorg daarom altijd voor de best mogelijke hypotheek.

Welke dat is kan bepaald worden op een persoonlijk gesprek met de hypotheekadviseur van Advies Nederland.

Wat staat er in een oversluitrapport?

Hij zal alle denkbare zaken voor u doornemen en vergelijken. Ook de hypotheekrente vergelijken zal altijd onafhankelijk gebeuren.

Onze organisatie valt niet onder een bank of verzekeraar. Wij bepalen onze eigen koers en zijn er voor alle soorten mensen.

Welk inkomen of achtergrond u ook hebt wij geven graag een vrijblijvend advies over verzekeringen, woekerpolis of de hypotheek.

Wilt u een bankspaarhypotheek omzetten?

Neem dan contact met ons op.