Wat kan ik lenen?

Als je op zoek bent naar een lening, is de eerste vraag die waarschijnlijk bij je opkomt: “Wat kan ik lenen?” Het antwoord op deze vraag hangt af van een aantal factoren, zoals je inkomen, je uitgaven en je kredietgeschiedenis.

Hieronder vind je meer informatie over wat je moet weten als je een lening wilt afsluiten. Wil je liever meteen duidelijkheid? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan met onze adviseur.

Wat kan ik lenen met mijn inkomen?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat er verschillende soorten leningen zijn. Zo kun je bijvoorbeeld een persoonlijke lening afsluiten, waarbij je een vast bedrag leent dat je in termijnen terugbetaalt.

Je kunt ook een doorlopend krediet afsluiten, waarbij je tot een bepaald bedrag kunt lenen en dit bedrag telkens weer kunt aanvullen. Daarnaast zijn er nog andere soorten leningen, zoals hypotheken en autoleningen.

Je kunt ook een persoonlijke lening berekenen via onze online rekentool. Zie je een goede aanbieder? Dan kun je ook een persoonlijke lening aanvragen.

Verschillende soorten leningen om uit te kiezen

Als je wilt weten wat je kunt lenen, is het belangrijk om eerst je financiële situatie goed in kaart te brengen:

  • Hoeveel verdien je per maand?
  • Wat zijn je vaste lasten, zoals huur of hypotheek, gas, water en licht, en verzekeringen?
  • Hoeveel houd je per maand over om aan een lening te besteden?

Vraag advies aan over wat kan ik lenen hypotheek en wat kan ik maximaal lenen.

Bepaal je leenmogelijkheden: een overzicht van factoren

Vervolgens kun je online berekenen hoeveel je kunt lenen. Bij veel kredietverstrekkers kun je op hun website een simulatie maken van de lening die je wilt afsluiten.

Hierbij geef je aan hoeveel je wilt lenen en in hoeveel termijnen je dit bedrag wilt terugbetalen. Vervolgens krijg je een indicatie van de maandelijkse kosten en het totale bedrag dat je moet terugbetalen.

Online lening simulaties: hoe werken ze?

Let wel op: het bedrag dat je online kunt berekenen is slechts een indicatie. De kredietverstrekker zal bij het aanvragen van de lening nog een aantal gegevens van je vragen, zoals je inkomen en je kredietgeschiedenis.

Op basis daarvan bepaalt de kredietverstrekker of je de lening kunt krijgen en hoeveel je kunt lenen. Wij kunnen je helpen met een lening aanvragen en een hypotheek afsluiten.

Kosten van een lening: wat zijn de belangrijkste aandachtspunten?

Houd er ook rekening mee dat het afsluiten van een lening altijd geld kost. Je betaalt niet alleen rente over het geleende bedrag, maar vaak ook administratie- en afsluitkosten.

Bekijk dus goed welke lening het beste bij jouw financiële situatie past en wat de kosten zijn voordat je een lening afsluit.

Hoe kies je de juiste lening voor jouw situatie?

Kortom, als je wilt weten wat je kunt lenen, is het belangrijk om je financiële situatie goed in kaart te brengen en online een simulatie te maken.

Houd er wel rekening mee dat het bedrag dat je online kunt berekenen slechts een indicatie is en dat de kredietverstrekker nog meer gegevens van je zal vragen voordat je de lening kunt afsluiten.