Verzekeringen2018-07-10T14:11:02+00:00

Verzekeringen

Welke verzekeringen zijn er eigenlijk allemaal? Genoeg om op te noemen! Sommige zijn zelfs verplicht. Heeft u wel eens stil gestaan bij wat u allemaal heeft afgesloten in de loop der jaren? Weet u wat u jaarlijks aan premie betaald? Passen de voorwaarden nog wel bij uw huidige situatie?

Er zitten vaak grote verschillen tussen de premies en voorwaarden van de diverse maatschappijen. Hoogste tijd om al uw verzekeringen eens kritisch te laten screenen door onze adviseur Maak een vrijblijvende afspraak voor een gratis polis check.

Soorten verzekeringen AFM

Door het afsluiten van een verzekering koopt u zekerheid. Sommige zijn verplicht, bijvoorbeeld de zorgverzekering en de WA-verzekering voor brommers, motoren en auto’s.

Niet verplicht zijn de verzekeringen die u kunt afsluiten om hoge financiële kosten bij schade te voorkomen. Denk hierbij aan de voetbal door het raam of brand. Zoals al eerder aangegeven, alles is te verzekeren als u maar betaalt.

Denk daarom goed na over wat u echt nodig heeft. Check of uw lopende polissen nog bij uw huidige situatie passen. De AFM (Autoriteit Financiële Markten) is verantwoordelijk voor het toezicht houden op alle financiële markten.

De AFM onderscheidt drie soorten polissen:

Verzekeringen

 • Levensverzekering

Hier bouwt u vermogen mee op of voor het financiële risico na overlijden.

 • Schadeverzekering

Alle polissen waarmee u zich financieel kunt beschermen tegen schade, arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. Inclusief de reisverzekering.

 • Zorgverzekering

De verplichte basisverzekering voor ziektekosten. U kunt zich ook aanvullend verzekeren.

Verzekeringen vergelijken

In de Nederlandse wetgeving is een andere verdeling gemaakt, namelijk: schade- en sommenverzekeringen. De meest voorkomende: de schadeverzekering ter bescherming van uw vermogen. Denk hierbij aan alles wat te maken heeft met schade en/of verlies.

Een aantal voorbeelden en de lijst is nog lang niet compleet! Een kleine greep uit verzekeringen die onafhankelijk kunnen vergelijken op premie en algemene voorwaarden: Verzekeringen vergelijken

In tegenstelling tot de schadeverzekering vergoedt deze verzekering niet de opgelopen schade. Een sommenverzekering keert een vooraf afgesproken bedrag uit, met andere woorden: de verzekerde som. Bij een sommenverzekering bent u dus zelf verzekerd.

Het gaat niet om de schade maar om de persoon. Een sommenverzekering is:

 • Levensverzekering/Overlijdensrisicoverzekering
 • Arbeidsongeschiktheidsverzekering (of een schadeverzekering, check hiervoor uw polis)

Verzekeringen ZZP’ers

Voor een ZZP’er is het verstandig om een aantal verzekeringen af te sluiten. Wat u privé heeft afgesloten biedt namelijk geen dekking voor uw werkzaamheden als ZZP’er. Uw privé afgesloten aansprakelijkheids- WA- en rechtsbijstandverzekering biedt dus geen enkele dekking bij eventuele bedrijfsmatige ongelukken.

Vele starters denken vaak, ach …. dat verzekeren komt later wel. Een begrijpelijke gedachte gezien de hoge kosten die een starter vaak heeft. Maar helaas met soms hele vervelend gevolgen.

Sluit als starter in ieder geval wel de volgende polissen af: rechtsbijstand, aansprakelijkheid. Indien het financieel haalbaar is: een arbeidsongeschiktheid verzekering. Let bij het afsluiten ook altijd goed op de voorwaarden en dekking. 

Wilt u goedkoop en volledig gedekt zijn? Schrijf u dan bij ons in voor een kosteloos gesprek!

Zijn verzekeringen verplicht?

Voor veel mensen voelt financiële onzekerheid niet prettig. Wat zijn de gevolgen bij overlijden, een ongeluk of brand? Wees gerust, voor bijna iedere situatie is er wel een verzekering af te sluiten. Als u maar premie betaalt. Er zijn een aantal verplichte dekkingen en een aantal niet verplichte.

Verplicht:

 • De (basis) zorgverzekering voor iedereen van 18 jaar en ouder.
 • Voor huiseigenaren: de woonhuisverzekering.
 • De autoverzekering voor wie een auto bezit.
 • Een motor- of brommerverzekering wanneer u een motor of brommer heeft.

Niet verplicht:

 • Een reisverzekering.
 • Aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren. 

Het afsluiten van verzekeringen

Het afsluiten van verzekeringen

Bedenk allereerst goed: heeft u die verzekering wel echt nodig? Is er geen overlap met een verzekering die u al heeft lopen? Lees ook altijd eerst de voorwaarden goed door. Voorkom dat u later voor verrassingen komt te staan. Denk na over het eigen risico en de dekking.

Indien nodig kan Advies Nederland u hierbij adviseren. Ook beschikken wij over tools om alle aanbieders van verzekeringen met elkaar te vergelijken. En wie wil er nu niet geld besparen met daarbij passende polisvoorwaarden?

Door het afsluiten van een verzekeringsovereenkomst komt de verzekering tot stand. De stappen tijdens het afsluiten:

 • U doet een aanvraag en verstrekt Advies Nederland de benodigde gegevens.
 • Zijn alle gegevens volledig en correct? Dan accepteert de verzekeraar uw aanvraag en is de overeenkomst gesloten.
 • U ontvangt van de verzekeraar de verzekeringspolis. Vanaf dat moment bent u en de verzekeraar aan de overeenkomst gebonden. 

Wilt u een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten? Dan kunt u via Advies Nederland de laagste premie krijgen! Neem voor meer informatie contact met ons op.

Voorwaarden verzekeringen

Het is hierboven al eerder genoemd. Het belang van de voorwaarden van verzekeringen. Iets wat veel mensen bij het afsluiten van een verzekering vaak vergeten. Voorwaarden behorende bij producten en diensten is normaal.

In de voorwaarden van een verzekering staat exact beschreven wat wel en niet is verzekerd. Maar ook onder welke omstandigheden de verzekeraar wel of niet uitkeert. Denk hierbij weer even aan die verzekerde benen van een voetballer.

Die krijgt namelijk geen uitkering bij het breken van zijn been tijdens een skivakantie. Een extreem voorbeeld maar de boodschap is duidelijk! Het is van groot belang om de polisvoorwaarden van de diverse verzekeraars goed met elkaar te vergelijken. 

Bij verbond van verzekeraars zijn een hoop afspraken over verzekeringen vastgelegd.

Het verlengen en opzeggen van verzekeringen

De verzekeraar is verplicht om u te informeren over de datum van verlenging en de mogelijkheden om uw verzekeringen op te zeggen. Over het algemeen is de termijn van het contract één jaar. Is uw contract al één keer verlengd? Dan heeft u een opzegtermijn van maximaal één maand. 

Teveel of dubbele verzekeringen?

Het is altijd verstandig om regelmatig, na een x aantal jaar, al uw verzekeringen weer even te checken. Teveel of dubbel verzekerd is geld weggooien. Let hierbij op de volgende punten:

 • Heeft u polissen die hetzelfde dekken?
 • Betaald u nog premie voor iets wat misschien helemaal niet meer nodig is? Denk bijvoorbeeld aan de verzekering van uw telefoon van 5 jaar oud. Hoeveel is dat wat u heeft verzekerd nog waard en wat u krijgt uitbetaald?

Twijfel, of heeft u vragen? Maak een vrijblijvende afspraak met één van onze verzekeringsspecialisten. Onze adviseur kan u hierbij adviseren tijdens een kosteloos adviesgesprek. 

Oversluiten van verzekeringen Oversluiten van verzekeringen

Het oversluiten van uw verzekeringen kan u financieel vaak veel besparen. Een besparing tussen de 10 à 20 procent per verzekering is soms mogelijk.

Helaas is niet iedere verzekering daarvoor even geschikt. Wel geschikt en wanneer is oversluiten mogelijk:

 • Zorgverzekering, eind van het jaar.
 • Autoverzekering, hele jaar.
 • Inboedel- opstal en rechtsbijstandverzekering, hele jaar
 • Doorlopende reisverzekering, hele jaar.

Moeilijk oversluiten:

 • Uitvaartverzekering, is wel mogelijk maar tegen hogere kosten.
 • Overlijdensrisicoverzekering, is mogelijk maar vaak tegen hogere kosten.

Advies Nederland biedt u kosteloos het maken van een complete analyse aan. Wij kijken hierbij niet alleen naar de premie maar tevens naar de looptijd, dekking en voorwaarden.

Alleen op de wijze komen wij tot de voordeligste keuze qua verzekering met de juiste dekking en voorwaarden. Wacht niet langer en maak direct een advies afspraak met één van onze adviseurs. 

Alles in één pakket, wel of niet goedkoper?

In sommige gevallen kan het voordelig en verstandig zijn om al uw verzekeringen bij één maatschappij af te sluiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de opstal- en inboedelverzekering.

Stel dat u schade aan uw huis krijgt dan is het direct duidelijk wie de schade moet betalen. Het afsluiten van een pakketverzekering is ook mogelijk. Een combinatie van diverse verzekering in één pakket, afgesloten bij één verzekeraar.

Dat heeft voordelen: altijd contact met één verzekeraar, één vervaldatum, premiekorting en makkelijker bij overstappen.

Dit klinkt allemaal heel aantrekkelijk. Toch is het vaak voordeliger om per verzekering, alle aanbieders met elkaar te vergelijken. Op deze wijze kunt u de goedkoopste aanbieder uitzoeken. Vooral de moeite waard met autoverzekeringen!

Let op: ook de voorwaarden en dekkingen kunnen onderling erg verschillen. Advies Nederland kan u hierbij adviseren. Door onze onafhankelijkheid kunnen wij alle verzekeraars met elkaar vergelijken. 

Wat kan ik besparen op mijn verzekeringen?

Bent u na het lezen van de informatie op deze website al nieuwsgierig geworden? Wat kunt u misschien besparen op al uw lopende verzekeringen? Laat u verrassen door de uitslag van onze gratis verzekeringscheck.

Een speciaal door Advies Nederland ontwikkelde tool waarmee binnen enkele minuten duidelijk is wat u kunt besparen. U krijgt een overzicht van al uw lopende polissen inclusief de besparing door het af- of oversluiten.

Onze adviseurs kijken niet alleen naar de premies maar even belangrijk, ook naar de voorwaarden en dekking. Maak direct een afspraak via het contactformulier rechts op deze pagina. Onze adviseur neemt zo snel mogelijk contact met u op voor het maken van een afspraak.

U bepaalt vervolgens waar, bij ons op kantoor of ontspannen bij u thuis. Ook een afspraak via de webcam is mogelijk. U, de klant, staat bij ons centraal!