Wat was de rente in 2018?

De rente 2018 verdient extra aandacht. Als je een hypotheek wilt afsluiten of wilt oversluiten, dan wil je dit uiteraard doen tegen een zo laag mogelijke rente.

Helaas is de rente 2018 niet helemaal te voorspellen. Er zijn immers nooit garanties. Daarnaast is het belangrijk om niet alleen te kijken naar de hypotheekrente.

Hier kijken we ook naar de rentestanden van later, zeker wanneer je nu al een hypotheek hebt en je deze later moet verlengen of oversluiten. Rente advies nodig? Schrijf je bij ons in.

 

 

Uitleg over de rente in 2018

Advies Nederland geeft je in dit artikel meer informatie over de rente 2018, over de ontwikkelingen voor dit jaar en de prognoses voor komende jaren. Wil je weten of nu voor jou het moment is om een hypotheek af te sluiten of over te sluiten?

Dan adviseren wij je graag. Je kunt een afspraak maken voor een gratis adviesgesprek. Meer weten? Bekijk dan de hypotheekrente voor 2018 en de komende 10 jaar.

Wat zegt de ontwikkeling rente 2018 grafiek?

De rente ontwikkeling grafiek kan de toekomst natuurlijk ook niet voorspellen, maar laat wel bepaalde verwachtingen zien. In 2018 hebben we te maken met een belangrijke verandering die invloed heeft op de financiële markt.

De economie is volgepompt met maar liefst 2535 miljard euro door de ECB, ook wel de Europese Centrale Bank. Het koopprogramma van deze bank stopt aan het einde van 2018 en de verwachting is dat dit ervoor zal zorgen dat de rentetarieven zullen stijgen.

 

 

Rente 2018 stond historisch laag

Anderzijds zijn er beleggers die merken dat er veel rumoer ontstaat op de internationale financiële markten, waardoor zij sneller bij ons land uitkomen. Dit zorgt voor een daling van de kapitaalmarktrente. Rente 2018

Op de korte termijn kan dit resulteren voor een kleine verlaging van de rente 2018. Dit zou betekenen dat de rentetarieven nu aantrekkelijker zijn dan tegen het einde van het jaar, maar nogmaals, garantie is er niet.

Waarom is de rente ontwikkeling 2018 belangrijk?

Mensen willen uiteraard weten waar zij aan toe zijn als het gaat om de rente 2018. Ditzelfde geld voor de spaarrente verwachting 2018.

Veel mensen willen dan ook een helder inzicht hebben in de spaarrente ontwikkeling 2018, ondanks dat er geen garanties gegeven kunnen worden.

Waar kon je de laagste 2018 rente afsluiten?

Via onze adviseur kunt u gegarandeerd de laagste hypotheekrente afsluiten. Op dit moment is sparen natuurlijk bijzonder oninteressant door de lage spaarrentes, terwijl je wel goedkoop kunt lenen voor de aankoop van een woning.

De euro is aanzienlijk duurder dan de Amerikaanse dollar en daarnaast is het zo dat de bruto salarissen in ons land achterblijven in groei.

Wie bepaalde de rente in 2018?

Dit zorgt ervoor dat de Europese Centrale Bank de rentetarieven onder druk wil houden in 2018. Dit betekent eigenlijk dat de grote gevolgen voor rentes waarschijnlijk in 2019 zullen plaatsvinden. Deze gevolgen zijn nog niet zo sterk voor de rente 2018.

Vooruitkijken is ook belangrijk

Vooruitkijken is heel belangrijk als het om hypotheken gaat. Stel dat je nu een hypotheek hebt met een resterende looptijd van slechts een paar jaar. Dan wil je toch weten wat de verwachtingen zijn voor de toekomst.

Met alleen de rente 2018 ben je er dan ook niet. Je wilt bijvoorbeeld een prognose rente 2020 of een prognose rente 2025, afhankelijk van je resterende looptijd.

Het is dus vooral ook belangrijk om te kijken naar de lange termijn ontwikkelingen van de rentetarieven voor hypotheken.

Rente 2018 ontwikkeling

Wanneer we kijken naar die specifieke ontwikkelingen, dan zien we dat die vooral gebaseerd zijn op de economie. Voor opkomende markten zijn er goede vooruitzichten voorspeld.rente 2018 oversluiten

Wanneer de economische groei het vertrouwen weet te winnen van beleggers, dan zullen de markrentes gaan stijgen.  Besparen  op  maandlasten?  Schrijf je bij ons in voor een gratis adviesgesprek.

De rente 2018 is bij alle banken anders

De rente 2018 is natuurlijk bij iedere hypotheekverstrekker anders, ondanks dat er ook wel partijen zijn die dezelfde rentetarieven hanteren.

In de regel is het wel zo dat de rentetarieven van elke hypotheekverstrekker stijgen of dalen.

Het komt dus niet snel voor dat de rentetarieven bij de ene hypotheekverstrekker zullen dalen en bij de andere juist zullen stijgen.

Goedkoopste rente verstrekker

Hypotheekverstrekkers moeten zich namelijk aan bepaalde normen houden als het om de rente gaat. De zogenaamde woonquotes zorgen er wel voor dat de rentetarieven van elkaar verschillen.

De rente verwachting Rabobank 2018 zal er dus enigszins gelijk uitzien als bijvoorbeeld die van de ING als het om dalingen en stijgingen gaat, maar dat betekent niet dat de dalingen of stijgingen ook exact gelijk zijn.

Je kunt bij de ene hypotheekverstrekker dus wel een stuk voordeliger uit zijn dan bij de andere hypotheekverstrekker.

Gaat de rente 2018 gegarandeerd stijgen?

Wegens het feit dat de Europese Centrale Bank het koopprogramma staakt aan het einde van 2018 wordt er verwacht dat de rente uiteindelijk zal stijgen.

Dit kan nog in 2018 plaatsvinden, maar ook pas in 2019. Daarnaast kan het zijn dat de verwachtte rentestijgingen helemaal uitblijven.

Hypotheekverstrekkers passen de rentetarieven razendsnel aan wanneer de omstandigheden op de markt veranderen en zij zullen willen blijven concurreren.

Woningmarkt en rente in 2018

Daarnaast is de woningmarkt op dit moment aan de krappe kant en dit zorgt over het algemeen voor meer daling in de rentetarieven. Een dalende rente 2018 is daarmee zeker niet uitgesloten.

De rente 2018 gaat dus zeker niet gegarandeerd stijgen. Betekent dit dat je moet wachten tot er eventueel een daling in de rente 2018 plaatsvindt?

Nee, dat is ook geen optie. Daling van de rente 2018 is een mogelijkheid, maar eveneens geen garantie. Wil je besparen op rente? Schrijf je dan bij ons in.

Wat ga jij doen met de rente 2018?

Zoals je ziet zijn er meer dan voldoende voorspellingen over de rente 2018, maar zekerheden heb je nooit. Zelfs de beste prognosespecialisten kunnen geen garanties afgeven.

Wel kun je je altijd goed laten adviseren over wat jij moet of kunt doen met je hypotheek. Moet je inspelen op eventuele wijzigingen in de rentetarieven of moet je het toch anders aanpakken?

 

 

Welke invloed hebben de renteveranderingen voor jou?

Advies Nederland is er om jou te adviseren wanneer dit nodig is. Als onafhankelijke partij voorzien wij een ieder van een eerlijk en gedegen advies. Hierbij letten wij volledig op jouw specifieke situatie.

Wil jij precies weten wat voor jou de beste opties zijn als het om je (toekomstige) hypotheek gaat? Dan kun je een afspraak maken voor een gratis hypotheekgesprek met onze hypotheekadviseur. Wij maken de zaken graag helder voor je.