Renovliesbehang

Renovliesbehang, ook wel bekend als glasvezelbehang, is een veelzijdige en populaire keuze geworden als het gaat om muurbekleding bij renovatieprojecten. Dit type behang biedt niet alleen duurzaamheid en functionaliteit, maar ook esthetische aantrekkingskracht.

Of je nu je huis aan het renoveren bent of gewoon op zoek bent naar een nieuwe manier om je muren te decoreren, renovliesbehang kan een uitstekende optie zijn.

In dit uitgebreide blog zullen we dieper ingaan op wat renovliesbehang precies is, de voordelen ervan, hoe het wordt geïnstalleerd en enkele ontwerptips om het meeste uit deze moderne muurbekleding te halen.

Wat is Renovliesbehang?

Glad renovlies behang is een speciaal soort behang dat gemaakt is van fijne glasvezels die met elkaar zijn verweven en met een bindmiddel zijn samengevoegd.

Het resultaat is een stevige en vlakke textuur die vergelijkbaar is met traditioneel stucwerk of pleisterwerk op de muren. Dit behang is verkrijgbaar in verschillende diktes en structuren, waardoor je kunt kiezen uit een breed scala aan ontwerpmogelijkheden.

Voordelen van Renovliesbehang

 1. Duurzaamheid: Renovliesbehang is bijzonder duurzaam en bestand tegen scheuren en slijtage. Dit maakt het perfect voor ruimtes die veel worden gebruikt, zoals gangen, woonkamers en kinderkamers.
 2. Verbergt onvolkomenheden: Het behang is uitstekend in staat om kleine scheurtjes, deuken en andere oneffenheden in de muur te verbergen, waardoor je muren er glad en strak uitzien.
 3. Overschilderbaar: Renovlies biedt de mogelijkheid om de muur te schilderen in elke gewenste kleur. Dit geeft je volledige vrijheid bij het kiezen van je interieurkleurenpalet.
 4. Gemakkelijke reiniging: Het gladde oppervlak van het behang maakt het gemakkelijk afwasbaar, waardoor vlekken en vuil eenvoudig kunnen worden verwijderd zonder het behang te beschadigen.
 5. Scheuroverbruggend: Door de flexibiliteit van het materiaal kan renovliesbehang kleine bewegingen in de onderliggende muur opvangen, waardoor het risico op scheurvorming in het behang zelf wordt verminderd.
 6. Brandwerend en geluiddempend: Renovliesbehang heeft inherente eigenschappen die bijdragen aan brandwerendheid en geluiddemping in de ruimte.

Renovliesbehang

Installatie van Renovliesbehang

Het installeren van renovliesbehang vereist enige nauwkeurigheid en zorg, maar het kan zeker als een doe-het-zelf-project worden uitgevoerd. Hier is een algemeen overzicht van het installatieproces:

 1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat de muur schoon, droog en vrij van losse verf of behangresten is. Vul eventuele gaten en scheuren op en egaliseer de muur indien nodig.
 2. Lijm aanbrengen: Breng lijm aan op de muur met een roller of kwast. Werk in secties die je gemakkelijk kunt bedekken voordat de lijm opdroogt.
 3. Behang aanbrengen: Plaats het renovliesbehang voorzichtig op de met lijm bedekte muur. Druk het behang voorzichtig aan met een behangroller om luchtbellen te verwijderen en een goede hechting te garanderen.
 4. Afsnijden: Gebruik een scherp mes om het overtollige behang langs de randen van de muur af te snijden.
 5. Drogen en voorbereiden voor schilderen: Laat het behang volledig drogen voordat je begint met schilderen. Dit is het moment om eventuele naden of kleine imperfecties met vulmiddel bij te werken voordat je de verf aanbrengt.

Ontwerptips met Renovliesbehang

 1. Textuur en Patroon: Renovliesbehang is verkrijgbaar in verschillende texturen en patronen. Overweeg een subtiel patroon voor een eigentijdse uitstraling of een meer uitgesproken textuur voor extra diepte.
 2. Kleurkeuze: Kies kleuren die passen bij de algehele esthetiek van de ruimte. Denk aan zowel de vloerbedekking, meubels als de decoratieve elementen.
 3. Accentmuur: Overweeg om renovliesbehang op één muur te gebruiken als accent. Dit kan visuele interesse toevoegen zonder de hele ruimte te domineren.
 4. Contrast met verf: Combineer reno vliesbehang met geschilderde muren voor een interessant contrast. Dit kan ook helpen om de textuur van het behang echt te laten opvallen.
 5. Verlichting: Houd rekening met de lichtinval in de kamer. Het gladde oppervlak van het behang reflecteert licht, waardoor de ruimte helderder lijkt.

Super strakke muren voor nieuwbouw

Renovliesbehang is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar duurzame en stijlvolle muurbekleding. Met zijn duurzaamheid, esthetische mogelijkheden en praktische voordelen is het een populaire optie geworden in renovatieprojecten en interieurontwerpen.

Of je nu kiest voor een subtiel patroon of een opvallende textuur, renovliesbehang biedt een veelzijdige canvas om je persoonlijke stempel op je leefruimte te drukken.

Met de juiste installatie en ontwerptechnieken kun je genieten van gladde, strakke muren die lang meegaan en je huis een frisse uitstraling geven.