RegioBank hypotheek 2022

Waarom een RegioBank hypotheek? De RegioBank is een bank die zich concentreert in kleinere steden en dorpen. In principe zou de naam u genoeg moeten vertellen.

Deze bank wil dat haar klanten hen zien als betrokken en dichtbij. De adviseurs zijn op die manier altijd op de hoogte van wat er speelt in de regio waarin u woont. Sommige mensen vinden dit fijn.

Een bank in de buurt waar u kunt betalen, sparen en een hypotheek kunt afsluiten. Vindt u dit aantrekkelijk klinken? Bekijk hier dan eerst even de RegioBank hypotheekrente.RegioBank hypotheek

Hoe werkt een Regiobank hypotheek afsluiten?

Een hypotheek afsluiten is tegenwoordig redelijk eenvoudig wanneer u ervoor in aanmerking komt. Waarom zou u niet kiezen voor een hypotheekverstrekker die altijd dichtbij is?RegioBank hypotheek

Advies Nederland kan u helpen bij het kiezen van de juiste bank

U zit lange tijd vast aan een hypotheek, waardoor objectieve voorlichting belangrijk is. Ook bij een Regiobank hypotheek oversluiten kunnen wij veel voor u betekenen. Vraag direct een gratis gesprek aan!

Wat is een RegioBank hypotheek?

Een hypotheek is bedoeld om het kopen van een woning te kunnen financieren. Deze is niets meer dan een lening die een bank of verzekeraar aan u verstrekt.

De lening moet u uiteraard terug betalen. De hypotheekverstrekker verwacht dat u in staat bent om dit gedurende afgesproken tijd te doen. Deze wil natuurlijk wel een vorm van zekerheid.regiobank hypotheekrente

Wat zijn de RegioBank hypotheek voorwaarden?

Uw gekochte huis dient daarom als onderpand voor de lening. Kunt u tijdens of aan het einde van de hypotheeklooptijd uw aflossing niet betalen?

Dan heeft de verstrekker het recht om uw huis gedwongen te verkopen. Op die manier zal de opbrengst dienen als aflossing voor uw lening.

RegioBank hypotheek aflossen

Om die reden is het belangrijk na te denken over uw hypotheek. De vorm en manier van aflossen die u kiest, bepalen hoe u uw lening moet afbetalen.

Onze adviseur kan voor u de RegioBank hypotheek berekenen. Hij zal kijken naar de laagste hypotheekrente en beste voorwaarden. Uiteraard zal hij streven naar een combinatie tussen beide. 

Afsluiten RegioBank hypotheek

Wilt u een RegioBank hypotheek afsluiten? Dan moet u kiezen voor een rentevorm en een aflossingsvorm. Tegenwoordig is de keuze beperkt tussen een aantal vormen.

Op die manier wordt het afsluiten van een hypotheek eenvoudig en veilig. U kunt kiezen tussen een variabele of vaste rente.

Variabel betekent veranderlijk

Het is mogelijk dat u elke maand een ander bedrag betaalt. Een vaste rente houdt in dat u langere tijd hetzelfde bedrag aan hypotheekrente betaalt. Deze tijd heet de rentevaste periode.regiobank hypotheek berekenen

Heeft u een Nationale Hypotheek Garantie?

Dan is uw hypotheekrente weer anders. De aflossingsvormen die RegioBank aanbiedt zijn annuïtair, lineair of aflossingsvrij. Kiest u voor annuïtair of lineair?

Dan betaalt u maandelijks een bedrag aan aflossing. Bij een aflossingsvrije vorm hoeft u pas aan het einde van uw hypotheeklooptijd uw schuld terug te betalen. 

U heeft dan geen recht op hypotheekrenteaftrek

De keuzes die u maakt, vormen samen uw hypotheek. Wat zijn de advieskosten hypotheek Regiobank? Deze kunnen erg verschillen. Bekijk waar advieskosten afhankelijk van zijn

Afsluiten RegioBank hypotheek

RegioBank hypotheek berekenen 

De hoogte van uw maandlasten hangt in principe af van de rentevorm en de aflosvorm die u kiest. Over het algemeen zullen een variabele rente en een rente voor een RegioBank hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie lager liggen dan een vaste rente. regiobank hypotheek oversluiten

RegioBank aflossingsvrije hypotheek

Bij een aflossingsvrije hypotheek betaalt u alleen Regiobank hypotheekrente per maand. Dit betekent dat uw maandlasten altijd lager zullen zijn dan bij een annuïtaire of lineaire vorm.

U heeft echter geen recht op hypotheekrenteaftrek. Dit is bij de andere vormen wel het geval. Daarnaast wordt gekeken naar de verhouding tussen uw lening en de marktwaarde van uw woning.

Leent u een groot percentage van de marktwaarde?

Dan betaalt u meer hypotheekrente. De bank loopt dan namelijk meer risico door voor u een hypotheek af te sluiten. De berekening van uw maandlasten hangt dus af van de keuzes die u maakt.

Ook tellen bijvoorbeeld uw inkomen en gezinssituatie mee. Vraag een gratis berekening aan. Onze adviseur komt bij u thuis om alles gratis na te rekenen.

RegioBank hypotheek oversluiten

Wellicht kunt u ook besparen en/of verbeteren op uw hypotheek. Wilt u een aflossingsvrij hypotheek Regiobank wijzigen in een andere hypotheekvorm? Dan kunnen wij u daarbij helpen.

Aan de aflossingsvrije hypotheek zitten namelijk een aantal nadelen. Het is belangrijk dat u deze weet. Dit kan problemen in de toekomst voorkomen.regiobank hypotheek gesprek

Voordelen hypotheek RegioBank Voordelen hypotheek RegioBank

 • RegioBank is benoemd tot de meest klantvriendelijke bank van Nederland.
 • De rentetarieven die RegioBank aanbiedt zijn scherp.
 • U kunt uw eigen hypotheek samenstellen bij deze bank. Dit betekent dat u zelf kunt kiezen voor de vorm en aflosmethode.
 • RegioBank heeft 12 tariefgroepen waarbinnen uw hypotheekrente kan vallen. Zij kijkt naar de openstaande hypotheekschuld en de marktwaarde van uw woning. Daalt deze verhouding? Dan valt u in een lagere tariefgroep.
 • Wanneer deze verhouding daalt, kunt u tijdens uw rentevaste periode uw hypotheekrente aan laten passen. U krijgt hiervoor geen boete.
 • Uiteraard de mogelijkheid tot rentemiddeling Regiobank.
 • Wilt u tussentijds verhuizen? Dan kunt u uw huidige lage hypotheekrente in sommige gevallen meenemen.
 • Heeft u een rekening bij RegioBank? Dan krijgt u korting op uw hypotheekrente.
 • U kunt jaarlijks 20% van uw hypotheekschuld boetevrij aflossen.

Nadelen hypotheek RegioBank

 • Kiest u voor een aflossingsvrije hypotheek? Dan heeft u geen recht op hypotheekrenteaftrek. Tegenwoordig is het nog maar voor 50% van uw hypotheek mogelijk om deze vorm af te sluiten.
 • De aflossingsvrije hypotheek is zeer riskant omdat de kans op een restschuld vrij groot is. U moet namelijk zelf zorgen voor een manier om uw hypotheek af te lossen.
 • Is uw aflossingsvrije RegioBank hypotheek gekoppeld aan een kapitaalverzekering? Dan is de kans dat u een woekerpolis heeft groot. Neem meteen contact met ons op over uw beleggingshypotheek! Samen met u kunnen wij een plan maken.
 • De RegioBank is niet voor iedereen een geschikte keuze. Laat alle hypotheekverstrekkers onafhankelijk met elkaar vergelijken door onze hypotheekadviseur.

RegioBank hypotheek aanpassen

U kunt uw hypotheek om verschillende redenen en op meerdere manieren laten aanpassen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een verbouwing of verhuizing.

Ook het verlagen van uw maandelijkse lasten is een hele goede reden waar zeker wat aan gedaan kan worden. Voor een RegioBank hypotheek is rentemiddeling mogelijk.

Middeling is een alternatieve manier voor oversluiten om uw RegioBank hypotheekrente te verlagen. U past alleen uw hypotheekrente aan en blijft bij uw oude hypotheek.

Tips RegioBank hypotheek wijzigen

Een RegioBank hypotheek oversluiten houdt een hoop meer in. U verandert van hypotheek en bank. Op de lange termijn zult u met oversluiten minder kosten hebben dan na rentemiddeling. 

Toch is het afhankelijk van uw eigen situatie wat voor u zal gelden. Daarvoor is een correcte berekening nodig. De kosten moeten tegen de baten worden gezet.

Het enige wat u hoeft te doen, is uw gegevens achterlaten! Onze adviseur helpt u. Wat zijn uw RegioBank hypotheek ervaringen? Deel deze met andere lezers. Laat een comment achter. 

Schrijf u meteen in voor een gratis adviesgesprek.regiobank hypotheek contact