Execution only afsluiten?

Is een hypotheek execution only afsluiten verstandig en wat komt er precies bij het proces kijken? Tegenwoordig is het afsluiten van een online hypotheek in veel gevallen redelijk eenvoudig. Dankzij financiële wetgeving die in 2013 werd geïntroduceerd, is iedereen die een nieuwe hypotheek afsluit verplicht om maandelijks af te lossen.

Dit betekent dat er momenteel maar twee hypotheekvormen zijn die u kunt afsluiten. Heeft u daarnaast een vast inkomen en genoeg eigen vermogen in te brengen? Dan is een execution only hypotheek voor u zeer geschikt! Daarbij maakt het niet uit of u starter of doorstromer bent, of uw hypotheek wilt oversluiten.

De unieke software van Advies Nederland maakt het proces voor iedereen eenvoudig! Daarnaast betaalt u alleen voor het afsluiten van de hypotheek. Heeft u toch deskundige begeleiding nodig? Dan kunt u dit op elk gewenst moment bij onze adviseurs aanvragen. U bent daarbij verzekerd van de laagste tarieven.

Uit welke execution only hypotheek aanbieders kan ik kiezen? Schrijf u bij ons in en bekijk de lijst. Wilt u een gratis online testaanvraag doen Schrijf u dan bij ons in of maak een afspraak met onze online helpdesk. Zij zullen uw aanvraag kosteloos begeleiden. Zo worden eventuele fouten voorkomen!

Meer weten? Leer dan meer het over afsluiten van een hypotheek via execution only.

Hypotheek execution only afsluiten

Wat is execution only? Een execution only hypotheek is een goed alternatief wanneer u wilt besparen op de afsluitkosten voor uw hypotheek. Deze hypotheek is geen hypotheekvorm op zich, maar onderscheidt zich op een andere manier. U sluit deze namelijk zelf af.

Daarbij is het voornaamste kenmerk dat u dit volledig zonder advies van een hypotheekadviseur doet. U kunt hierdoor duizenden euro’s besparen. Een goedkoper alternatief is om te kiezen voor een online hypotheek.

Wel bent u zelf verantwoordelijk wanneer er eventuele financiële problemen ontstaan door de keuzes die u maakt. Het is dus belangrijk om op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen op hypotheekgebied en financiële gevolgen.

Execution only afsluiten

Om die reden kunt u via onze website altijd kiezen voor een online begeleidingstraject. Bij twijfel kunt u dus onze adviseurs om raad vragen.

Een eerste gesprek is daarbij altijd gratis! U kunt uw hypotheek vervolgens zelf execution only afsluiten. Onze specialisten zullen vervolgens voor u bemiddelen met de bank van uw keuze.

Waarom execution only afsluiten?

Wanneer u een hypotheek afsluit, betaalt u niet alleen uw hypotheeklasten. Het afsluiten kost geld, maar ook het inschakelen van een notaris en een taxateur brengt kosten met zich mee.

Dit zijn eenmalige bedragen, maar natuurlijk wilt ook u besparen op de kosten. Goedkoop execution only afsluiten, is dan een prima alternatief. De kostenbesparing is dan ook het grote voordeel.

U betaalt niet voor hypotheekadvies, maar krijgt van onze adviseurs online begeleidende hulp wanneer u dat nodig heeft. Een execution only hypotheek is echter niet voor iedereen even geschikt. Een foute beslissing kan nare gevolgen hebben voor uw financiële situatie.

Bekijk alle voordelen en nadelen van een hypotheek online afsluiten. Ga voor uzelf na of u genoeg financiële kennis heeft om zelf de benodigde beslissingen te nemen. Ook is het verplicht een kennis- en ervaringstoets af te leggen. Deze test kan per aanbieder verschillen.

De uitslag is niet bindend, maar geeft aan in hoeverre u genoeg kennis van zaken heeft.

kosten execution only afsluiten

Wanneer execution only afsluiten?

Een execution only hypotheek is niet voor iedereen een geschikte methode. Beschikt u over de benodigde kennis? Dan is het een poging waard. Zowel voor starters als voor doorstromers is execution only mogelijk. Ook wanneer u uw hypotheek wilt oversluiten naar een lagere rente, kunt u dit zelf doen.

Deze werkwijze is daarnaast vooral aan te raden wanneer uw situatie voor de bank zekerheid biedt. Dit is het geval wanneer u een vast dienstverband heeft en dus voor langere tijd een zeker inkomen heeft. Execution only afsluiten als ZZP’er is een stuk minder eenvoudig.

U heeft immers niet per se een vast inkomen. Het berekenen van de mogelijkheden neemt daarom meer tijd in beslag. Ook is het minder vanzelfsprekend dat u bij meerdere banken een hypotheek zou kunnen afsluiten. Hetzelfde geldt wanneer u een tijdelijk contract heeft of uw huis onder water staat. U kunt uiteraard contact met ons opnemen!

Hoe execution only afsluiten?

Met behulp van onze vooruitstrevende software is het voor de kenner eenvoudig om de hypotheekaanvraag te regelen. Om zelf hypotheken te vergelijken en af te sluiten, heeft u enkele gegevens nodig.

• Gegevens over uw inkomen (salarisstrook).
• Informatie over uw eigen vermogen, zoals spaargeld en schenkingen.
• Documenten over eventuele schulden, zoals studieschuld of leningen.

Aan de hand van deze informatie kan berekend worden hoeveel u maximaal kunt lenen en wat u zelf moet inbrengen. Vervolgens zult u een aantal keuzes moeten maken:

• annuïtaire of lineaire aflossingsvorm;
• looptijd van de hypotheek;
• vaste of variabele rente;
• duur van de eventuele rentevaste periode;
• wel of niet aanvragen van Nationale Hypotheek Garantie.

U wilt voor uw situatie de beste execution only afsluiten. Denk daarom goed na over de mogelijkheden. Ook uw toekomstplannen zijn van belang. Kunt u de lasten die u de komende tijd heeft over een aantal jaar nog steeds dragen? Sluit de goedkoopste hypotheek af via Advies Nederland!

Kosten execution only afsluiten

U krijgt geen hypotheekadvies en vermijdt dus de kosten die hiermee gepaard gaan. Helemaal gratis execution only afsluiten, is echter niet mogelijk. U betaalt namelijk gewoon de afsluitkosten voor uw hypotheek. Per aanbieder kunnen deze verschillen.

Over het algemeen betaalt u voor een execution only hypotheek tussen de 300 en 700 euro. Daarbij bent u bij ons verzekerd van altijd lage tarieven. U kunt ervoor kiezen alles geheel zelf te doen, of een online begeleidingstraject bij ons aan te vragen.

De kosten die u heeft, zijn eenmalig fiscaal aftrekbaar. Dit betekent dat u deze mag opgeven bij uw jaarlijkse belastingaangifte. Dit geldt ook wanneer u wel hypotheekadvies bij onze adviseurs wilt inwinnen.

De kosten kunt u vaak niet meefinancieren in de hypotheek die u afsluit. U zult dus eigen vermogen moeten inbrengen! Het hebben van genoeg spaargeld is essentieel. Wellicht kunt u een schenking ontvangen van uw ouders of vrienden.

Wil je een annuïteitenhypotheek online afsluiten tegen een laag tarief? Bekijk dan ons vernieuwde portaal. Deze is door iedereen eenvoudig te bedienen!

Vergelijken execution only afsluiten

Bij Advies Nederland kunt u eenvoudig uw hypotheek afsluiten. Dit kan execution only, maar uiteraard ook met de hulp van onze specialisten. U kunt meteen starten met onze software of juist eerst een gratis en vrijblijvend adviesgesprek bij ons aanvragen.

Er zijn via internet verschillende aanbieders te vinden van de execution only hypotheek. Toch weet u dat u bij ons de laagste tarieven kunt vinden. Ook hoeft u bij ons niet over één nacht ijs te gaan. U kunt u rustig inlezen en nadenken over de keuzes die u moet maken.

U kunt op elk gewenst moment de draad weer oppakken! Wilt u een goedkope hypotheek execution only afsluiten zonder vast contract? Dan kunt u het beste toch online begeleiding aanvragen. U kunt zich meteen inschrijven voor een kosteloze afspraak!