Lineaire hypotheek oversluiten?

Uw lineaire hypotheek oversluiten naar een andere bank kan flinke voordelen opleveren. De voornaamste beweegreden waardoor mensen kiezen voor oversluiten, is het verlagen van de maandlasten.

Vooral nu de hypotheekrente zo laag staat, is oversluiten naar een lagere rente voor veel hypotheken aan te raden. Waar moet u precies op letten? Juist! De aangeboden hypotheekrente en de bijbehorende voorwaarden.

Een hypotheek moet immers bij uw situatie blijven passen wanneer u oversluit. Het inwinnen van deskundig advies op maat is dus vaak wenselijk. Voor de adviseurs van Advies Nederland is het de uitdaging om de hypotheek te vinden die zo goed mogelijk bij de klant past.

Uiteraard zijn lagere lasten daarbij essentieel. Bij ons adviesbureau is een eerste gesprek helemaal gratis en vrijblijvend. U kunt zich op elk gewenst moment bedenken. Wij hebben echter al voor veel tevreden klanten bemiddeld.

Wij kunnen elke hypotheek oversluiten tegen een ongekend scherp tarief. Schrijf u dus snel bij ons in voor een gratis adviesgesprek!

Waarom lineaire hypotheek oversluiten? Lineaire hypotheek oversluiten

Uw lineaire hypotheek oversluiten, hoe werkt dat? Kiezen voor oversluiten, wordt meestal gedaan om een bepaald doel te bereiken.

U kunt nieuwe voorwaarden nodig hebben of een lagere rente willen. Het is u wellicht opgevallen dat de laatste jaren de hypotheekrente erg laag staat.

Het is niet voor niets dat zoveel mensen momenteel een hypotheek willen afsluiten. Die lage rente, heeft u daar wat aan wanneer u een lopende hypotheek heeft? Zeker weten!

Banken bieden namelijk verschillende manieren aan om tussentijds uw rente te verlagen.

Daarbij kunt u uiteraard kijken naar verstrekkers met voorwaarden die bij u passen. Zo slaat u twee vliegen in één klap.

Natuurlijk is het ene moment om over te sluiten gunstiger dan het andere. We vertellen u daarom graag wat meer over de gevolgen en kosten waarop u in verschillende situaties moet rekenen. U kunt ook meteen een gratis adviesgesprek bij ons aanvragen.

Hoe werkt een hypotheek oversluiten zonder boete? Dit heeft alles te maken met de rentevaste periode. Deze moet afgelopen zijn om boetevrij aanpassingen te maken. Is uw looptijd nog niet voorbij? Ook dan kunt u zich bij ons aanmelden voor een besparing.

Boetevrij lineaire hypotheek oversluiten

Kun je een hypotheek omzetten bij dezelfde bank zonder boete? Er zijn een aantal momenten aan te wijzen waarop u boetevrij kunt oversluiten. De belangrijkste is aan het einde van uw rentevaste periode. Dit is de periode waarin u een bepaald percentage aan hypotheekrente betaalt.

Ongeveer drie maanden voor het einde ontvangt u van uw hypotheekverstrekker een nieuw rentevoorstel. Deze hoeft u uiteraard niet te accepteren. Op dat moment is het belangrijk om eens te kijken naar andere banken en verzekeraars.

De kans is groot dat u een lagere rente kunt afsluiten. U kunt vervolgens boetevrij oversluiten. Natuurlijk betaalt u voor het oversluiten kosten. Het is daarom essentieel om door onze adviseur te laten berekenen of u deze kosten terugverdient met de lagere rente. 

Is dit het geval, dan is uw lineaire hypotheek oversluiten interessant. Zelfs met boeterente kan oversluiten zeer voordelig uitpakken. Wat is de boeterente precies en wanneer krijgt u hiermee te maken? Lees verder over de oversluiten hypotheek nieuwe regels. 

Lineaire hypotheek oversluiten boetevrij

Boete lineaire hypotheek oversluiten

De boeterente komt om de hoek kijken wanneer u oversluit tijdens uw rentevaste periode. Misschien heeft u uw rente vastgezet voor 20 jaar en is na verloop van tijd de rente gedaald. Natuurlijk wilt u dan tussentijds kunnen profiteren van deze lagere rentes. 

Aangezien de rentevaste periode er niet voor niets is, kunt u deze niet zonder gevolgen wijzigen. U heeft immers afspraken gemaakt met uw verstrekker. De boete is bedoeld als compensatie voor deze voortijdige wijziging.

Het bedrag wordt bepaald aan de hand van uw oude hypotheekrente en de rentetijd die nog resteert. Er wordt van u verwacht dat u deze boete in zijn geheel betaalt uit eigen middelen. U kunt deze meestal niet meefinancieren in een nieuwe hypotheek. 

Voor een groot deel is uw lineaire hypotheek oversluiten aftrekbaar. Dit betekent dat u veel van de kosten, waaronder de boeterente, als aftrekpost kunt aangeven bij uw belastingaangifte. Onze adviseur kan de hypotheek oversluiten berekenen.

U weet dan meteen de voordelen. In de berekening wordt alles meegenomen. Zo zal er ook onafhankelijk gekeken worden naar de hypotheekrentes tussen banken. Bekijk ook wat je kunt doen als de rentevaste periode van een lineaire hypotheek afloopt

Verhuizen lineaire hypotheek oversluiten

Bent u van plan over te gaan naar uw volgende koopwoning en heeft u een bestaande lineaire hypotheek? Dan zult u uw oude hypotheek moeten aflossen. Voor uw nieuwe woning sluit u in de meeste gevallen een nieuwe hypotheek af.

U kunt op dat moment dus boetevrij oversluiten naar een andere verstrekker. Fiscaal gezien is dit het ideale tijdstip om te kijken of uw maandlasten verlaagd kunnen worden. Vooral voor hypotheken die rond 2007 zijn afgesloten, ligt de huidige rente aanzienlijk lager.

Zelfs als u naar een duurder huis verhuist, bent u momenteel qua maandlasten vaak goedkoper uit. Een simpele berekening kan al snel laten zien of een verbetering mogelijk is. Uiteraard krijgt u te maken met extra kosten voor het verhuizen en het oversluiten.

Maar tegenwoordig kunnen de voordelen zeker opwegen tegen deze kosten. Wilt u uw lineaire hypotheek oversluiten bij verhuizing? Of wilt u een aflossingsvrije hypotheek oversluiten? Dat is vaak het eerste deel van de hypotheeklening.

Neem dan snel contact met ons op voor een kosteloze afspraak.

Huis onder water lineaire hypotheek oversluiten

Uiteraard is het mogelijk dat u wilt oversluiten maar uw huis onder water staat. Dit betekent dat de waarde van de hypotheek hoger ligt dan de waarde van uw woning. U kunt met de opbrengst van een eventuele woningverkoop niet de hypotheek aflossen.

Er zal op dat moment een restschuld ontstaan. Dit brengt problemen met zich mee, voornamelijk omdat een nieuwe hypotheekverstrekker huiverig zal zijn om u een lening te verstrekken. Toch zijn er banken en verzekeraars die speciale voorwaarden hiervoor hebben.

U moet dan wel maar net de goede treffen. Uw lineaire hypotheek oversluiten met restschuld is dus lastig. Maar het kan wel! Voordat u daadwerkelijk kunt oversluiten, kunt u bijvoorbeeld het verschil tussen de woningwaarde en hypotheekwaarde extra aflossen.

U kunt hiervoor spaargeld of een schenking gebruiken. Door uw restschuld af te lossen, wordt oversluiten eenvoudiger. De eventuele lagere rente die u afsluit, kan de kosten vervolgens weer compenseren.

Berekenen lineaire hypotheek oversluiten

Op dit moment is het aan te raden uw hypotheek op verbeteringen te laten controleren. Dankzij de lage rentestanden kan oversluiten namelijk al snel zorgen voor lagere maandlasten. Natuurlijk krijgt u te maken met verschillende kosten, maar deze kunnen zeker gecompenseerd worden.

Advies Nederland biedt u een vrijblijvende berekening aan. Deze kan al snel uitwijzen hoe en wat u kunt besparen. Bent u van plan binnenkort te verhuizen? Dan is dit het moment om alvast op onderzoek uit te gaan.

Er zijn steeds meer hypotheekverstrekkers die zeer concurrerende rentes aanbieden. Op die manier kan uw lineaire hypotheek oversluiten voordelig voor u uitpakken. Vraag dus snel een gratis adviesgesprek en berekening aan bij onze adviseurs.

Tegen zeer lage tarieven kunnen wij uw hypotheek oversluiten!