Lenen zonder BKR

Particulier geld lenen zonder BKR toetsing: kan dat? Deze vraag krijgen wij vaak gesteld. Dit is ook logisch, want veel Nederlanders hebben een BKR registratie en willen toch een geldlening afsluiten.

De vraag is dan ook vooral of een dergelijke registratie per definitie betekent dat je geen lening kunt krijgen. Dit is niet het geval. Ook met een BKR registratie kun je een lening afsluiten. Je hoeft dus niet altijd te lenen zonder BKR wanneer je een registratie hebt.

Advies Nederland legt je uit hoe het precies zit met leningen en BKR toetsingen. Wanneer kun je nu wel lenen en wanneer niet? Is lenen zonder BKR slim of is lenen zonder BKR risicovoller dan met BKR toetsing? Wij geven je alle informatie.

Wil je meer advies en informatie over lenen met BKR? Dan kun je ook bij ons een afspraak maken voor een gratis adviesgesprek. Wij kunnen dan jouw persoonlijke situatie bekijken.

Lenen zonder BKR – alle informatie

Steeds meer mensen zoeken naar mogelijkheden om te lenen zonder BKR. Dit is natuurlijk niet voor niets. Veel mensen denken – ten onrechte – dat het onmogelijk is om een lening af te sluiten wanneer er een registratie bij het Bureau Krediet Registratie bestaat.

In dit artikel maken wij je duidelijk dat lenen zonder BKR lang niet altijd je enige optie is. Wij vertellen je meer over de volgende topics:

 • Het verschil tussen een minilening en een geldlening
 • Wat moet je aanleveren voor het afsluiten van een geldlening?
 • Waarvoor worden leenbedragen over het algemeen gebruikt?
 • De twee belangrijkste leenvormen voor grotere leningen
 • Waarom lenen zonder BKR vaak niet de enige optie is

Dit is wat je moet weten over geld lenen met bkr en geld lenen zonder bkr.

Het verschil tussen een minilening en een geldlening

Wil je geld lenen zonder BKR toetsing 5000 euro? Dan wordt dit gezien als een relatief groot bedrag. Veel mensen moeten hier minimaal twee maanden voor werken. Het gaat dus in de regel om een behoorlijk bedrag. Er wordt dan ook gesproken over een geldlening en niet over een minilening.

Wil je 2500 euro lenen zonder BKR toetsing, dan gaat het ook om een geldlening. Minileningen zijn leningen voor een paar honderd euro. Vaak wordt 700 euro als maximaal bedrag aangehouden.

Lenen zonder BKR is makkelijker bij een minilening dan bij een grotere geldlening. Dit heeft vooral te maken met het feit dat minileningen een korte looptijd hebben. In de meeste gevallen gaat het om looptijden van enkele weken tot maximaal een kwartaal.

Wanneer is er dan sprake van een geldlening?

Een minilening is in principe natuurlijk ook een geldlening. Je leent immers geld. Wil je 10000 euro lenen zonder BKR toetsing, dan is dit een geldlening omdat het bedrag de minilening ver overstijgt.

In principe is het zo dat leenbedragen tot een maximum van 1.000 euro mogen worden aangeboden als minileningen. Een bedrag van 1.100 euro is daarmee al geen minilening meer, ook niet wanneer de looptijd relatief kort is.

Zowel voor de minilening als voor de grotere geldlening moet je bepaalde zaken aanleveren. Wel is het zo dat de minilening over het algemeen soepeler wordt  geaccepteerd dan de grotere geldlening.

Wat moet je aanleveren voor het afsluiten van een geldlening?

Snel geld lenen zonder BKR en papierwerk is vrijwel niet mogelijk wanneer je de geldlening wilt afsluiten bij een bank of kredietverstrekker. Je moet in principe altijd wel iets aanleveren. Wel zijn er grote verschillen te vinden in de hoeveelheid papierwerk die je aan moet leveren.

Banken zijn de meest strenge kredietverstrekkers. Hier moet je er dus rekening mee houden dat je veel details aan moet leveren, waaronder een ID-kaart of paspoort, een bankrekeningafschrift, een arbeidscontract en een bewijs dat je maandelijks salaris ontvangt.

Kleinere kredietverstrekkers zijn over het algemeen een stuk soepeler. Hier hoef je vaak geen hele papierwinkel aan te leveren voor een minilening. Wil je snel geld lenen zonder BKR en loonstrook overleggen, maar niets meer dan dat?

Dan zijn er zeker mogelijkheden. Andere partijen vragen enkel om een bewijs van identiteit. Voor grotere geldbedragen moet je altijd meer papierwerk aanleveren.

Waarvoor worden geldleningen gebruikt?

We hebben allemaal te maken gehad met de economische crisis. Bij de ene persoon heeft dit er dieper ingehakt dan bij de ander. Toch zijn er als gevolg van deze crisis nog veel Nederlandse huishoudens met een BKR registratie.

Waarom willen zij nu over het algemeen met spoed geld lenen zonder BKR toetsing? Hieronder vind je een aantal belangrijke redenen:

 • Om boodschappen te kunnen doen
 • Om de huisdieren nog te kunnen voeren
 • Voor het voldoen van medische kosten voor mens of dier
 • Om de auto te laten repareren of te vervangen
 • Voor het oversluiten van meerdere andere leningen
 • Om belangrijke rekeningen te kunnen voldoen
 • Voor het voldoen van incasso- of deurwaarderskosten

Mensen die per direct geld lenen zonder BKR toetsing zijn vaak mensen die financieel in erg zwaar weer verkeren.

De twee belangrijkste leenvormen voor grotere leningen

Een minilening is erg populair, maar onder de twee belangrijkste leenvormen vallen de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. De persoonlijke lening wordt vaak afgesloten voor eenmalige uitgaven. Er geldt een vaste rente, een vaste looptijd en vaste termijnbedragen per maand.

Het doorlopend krediet is vooral bedoeld om extra financiële ruimte te creëren, ook wanneer dit niet in het bijzonder direct nodig is. De rente is flexibel, evenals de looptijd.

Je krijgt het bedrag niet gestort, zoals bij de persoonlijke lening. In plaats daarvan wordt er een bedrag ter beschikking gesteld en kun je dit opnemen wanneer het nodig is. Je betaalt alleen rente over het deel dat je opgenomen hebt.

Waarom lenen zonder BKR vaak niet de enige optie is

Lenen zonder BKR toetsing is in veel gevallen niet verstandig. Je raakt makkelijk verstrikt in het web van een onbetrouwbare kredietverstrekker. Lenen zonder BKR hoeft zeker niet je enige optie te zijn.

Heb je een BKR H codering? Dan kun je vaak gewoon lenen. Dan zijn er ook nog bepaalde A-coderingen waarmee je gewoon een lening kunt afsluiten. Veel mensen weten niet wat voor codering zij hebben.

Wil jij weten of je geld kunt lenen in jouw situatie, met jouw specifieke BKR-registratie? Dan kunnen wij je verder helpen. Er staat een onafhankelijk adviseur voor je klaar. Maak online een afspraak voor een gratis adviesgesprek.