Lenen met BKR
Lenen met BKR is niet zo eenvoudig als lenen zonder registratie bij het BKR in Tiel. Een registratie staat je vrijwel altijd in de weg, maar zelden in dezelfde mate.
Dit heeft vooral te maken met het feit dat er verschillende BKR-coderingen zijn. Als je wilt lenen met BKR registratie, dan is het dus belangrijk om te weten wat voor registratie je precies hebt.
Wil jij bijvoorbeeld 5000 euro lenen met BKR? Dan zijn je kansen groter als je dit wilt doen met een H-registratie dan met een A-codering. Advies Nederland weet dat BKR-coderingen heel verwarrend kunnen zijn.
Daarom helpen wij je graag verder. Je kunt bij ons een afspraak maken voor een gratis adviesgesprek. Wij kunnen je dan vertellen in hoeverre jij een bedrag kunt lenen bij kredietverstrekkers.
Er zit een verschil tussen geld lenen met bkr en lenen zonder BKR. Bekijk jouw mogelijkheden hier.
Welke BKR-registratie heb je?
Wil je geld lenen met BKR registratie, dan is het goed om te weten wat voor codering je hebt. Er zijn verschillende soorten registraties, namelijk:
- A1 registratie
- A2 registratie
- A3 registratie
- A4 registratie
- A5 registratie
- H registratie
Met enkele van deze registraties is het mogelijk om een geldlening af te sluiten.
Met andere registraties is dit behoorlijk lastig of zelfs onmogelijk. Dan is er ook nog een verschil of het gaat om geld lenen met BKR bij ING of bij een kredietverstrekker die niet onder de grote Nederlandse banken valt.
Nederlandse banken en andere kredietverstrekkers
Als het geld lenen met BKR spoed heeft, dan heeft het in de regel niet heel veel zin om bij een Nederlandse bank aan te kloppen. De banken, zoals ING, Rabobank en ABN AMRO, checken alles grondig na.
Zij hebben dan ook een naam hoog te houden en hebben de taak om ervoor te zorgen dat jij geen onverantwoorde risico’s op financieel gebied neemt. Snel lenen met BKR is sneller mogelijk bij andere kredietverstrekkers, zoals FREO.
Juist omdat Nederlandse banken een grotere verantwoordelijkheid dragen zullen zij minder snel een lening aanbieden aan mensen die geregistreerd staan bij het Bureau Krediet Registratie.
De kans op een geldlening is met een registratie dus per definitie groter bij een kredietverstrekker dan bij een bank.
Kun je geld lenen met BKR en een uitkering?
Mensen die leven van een uitkering hebben het over het algemeen niet breed. Het is dan ook vanzelfsprekend dat deze personen sneller een geldbedrag zullen willen lenen dan mensen die een goedbetaalde baan hebben.
Wij krijgen met regelmaat de vraag of geld lenen met BKR en uitkering mogelijk is. Helaas moeten we dan mededelen dat dit niet eenvoudig is.
Wel moeten we hierbij vermelden dat het ook heel erg afhankelijk is van het soort uitkering dat je ontvangt. Met een WW-uitkering krijg je moeilijker een leenbedrag dan wanneer je een WIA-uitkering ontvangt. Daarnaast is natuurlijk ook de hoogte van je uitkering van belang.
Hoe snel kun je over het geld beschikken?
Veel mensen willen snel geld lenen met BKR. Een geldlening afsluiten doe je in de meeste gevallen niet zomaar.
Dit doe je vaak omdat je onverwacht een grotere uitgave moet doen waarvoor je de middelen op dat moment niet hebt. Onder de meest voorkomende redenen voor het afsluiten van een geldlening vallen:
- Reparatie van een auto
- Vervanging van een auto
- Reparaties en onderhoud aan koopwoningen
- Vervangen of laten repareren van witgoed
- Het doen van de dagelijkse boodschappen
- Het afbetalen van een schuldeiser of een andere lening
Bij sommige partijen kun je snel geld lenen met BKR in kleine bedragen. We hebben het dan over de minilening van enkele honderden euro’s. Er zijn kredietverstrekkers die het bedrag al dezelfde dag naar je overmaken wanneer je aanvraag is goedgekeurd.
Hoe zit het precies met de BKR coderingen?
Zoals we hebben aangegeven is geld lenen met BKR codering H een stuk makkelijker dan wanneer je een andere codering hebt. De H staat in dit geval namelijk voor Herstel. Dit betekent dat je financiële problemen hebt gehad in het verleden, maar dat je nu aan het herstellen bent.
Je hebt je financiën op orde en alle achterstanden en schulden zijn weggewerkt. Een BKR registratie blijft in dit geval nog 5 jaar bestaan, maar er komt een Herstelmelding bij te staan.
Een lening met BKR codering A2 afsluiten is een stuk lastiger. Deze code geeft namelijk aan dat je bij één of meerdere partijen een achterstand op hebt gelopen in de betalingen.
Dit kunnen structurele betalingen zijn, zoals aan je energiemaatschappij, maar ook eenmalige betalingen die je niet binnen de termijn hebt voldaan. De A2 melding geeft daarnaast weer dat het nog niet mogelijk is geweest om een betalingsregeling met jou te treffen.
Lenen met BKR – andere coderingen
Er zijn meer A-coderingen dan alleen de A2-codering. De A staat voor Achterstand. Dit geldt voor alle A-coderingen. Je kunt bijvoorbeeld ook een A1 codering hebben. De A1 codering is goed vergelijkbaar met de A2 codering.
Er is gemeld dat je een achterstand hebt opgebouwd. Er is wel een belangrijk verschil. Bij een A1 codering is het namelijk zo dat er wel al een betalingsregeling met jou is getroffen.
De A4 codering geeft aan dat je een schuld open hebt staan en dat de schuldeiser jou niet kan vinden. Je bent ‘onvindbaar’. Dit geeft eigenlijk aan dat je niet van plan bent de schuld terug te betalen. Lenen met BKR A4 is daarom vrijwel onmogelijk.
Heb je BKR A5? Dit betekent dat er een preventieve betalingsregeling bestaat. Deze codering is maar tijdelijk en staat een geldlening meestal niet in de weg.
Twee soorten van de A3 codering
We hebben de A3 codering even overgeslagen. Deze heeft namelijk wat extra uitleg nodig. Er zijn namelijk twee soorten A3 registraties, namelijk met en zonder datum. Staat er geen datum bij? Dan heeft de schuldeiser besloten om de vorderingen tijdelijk te staken.
Deze zal er naar alle waarschijnlijkheid op een later moment opnieuw mee aan de slag gaan. De schuld blijft dus open staan, waardoor je kans op een geldlening relatief klein is.
Heb je een A3 registratie mét datum? Dan ben je na deze datum vrij van terugbetaling. In de meeste gevallen betekent dit dat de schuld geheel of gedeeltelijk kwijt wordt gescholden door de schuldeiser. Je kansen op een lening zijn in dit geval iets groter.
Kun jij lenen met BKR?
Veel mensen weten zelf niet wat voor BKR registratie zij hebben. Dit wordt dan ook niet medegedeeld door het BKR. We begrijpen dan ook dat je wilt weten of jij kunt lenen met BKR. Wij checken dit graag voor je. Maak online een afspraak voor een gratis adviesgesprek.