Attens hypotheekrente vaak aantrekkelijk

De Attens hypotheekrente weet van velen de aandacht te trekken. Niet vreemd, want deze hypotheek behoort tot de meest goedkope hypotheken die er te vinden zijn. De Attens hypotheek voorwaarden kunnen omschreven worden als vrij sober, maar anderzijds zijn deze zeker wel marktconform.

De Attens hypotheek kan niet door iedereen worden afgesloten. Het is een hypotheek die uitsluitend kan worden afgesloten door werknemers en voormalig werknemers in de Zorg en Welzijn sector.

Advies Nederland vertelt je in dit artikel alles wat jij moet weten over de Attens hypotheekrente. Daarnaast ben je bij ons zeker aan het juiste adres wanneer je meer wilt weten over deze zogenaamde PGGM hypotheek. Je kunt bij ons een gratis hypotheekafspraak maken.

Wil je meer weten? Bekijk dan alle voordelen en nadelen van Attens hypotheken of lees verder.

5 redenen om voor de Attens hypotheek te kiezen

Zoals we al hebben aangegeven is de Attens hypotheek berekenen zinloos wanneer je niet werkzaam bent (geweest) in de sector Zorg en Welzijn. De Stichting Attens hypotheek is echt uitsluitend bedoeld voor deze doelgroep.

Behoor je wel tot deze doelgroep, dan biedt de Attens hypotheek je de volgende 5 belangrijke voordelen. Attens hypotheekrente oversluiten

  1. De voorwaarden van Attens zijn marktconform.
  2. Een Stichting Attens hypotheek is ook mogelijk met Nationale Hypotheek Garantie (NHG).
  3. De Attens hypotheekrente is voordelig vergeleken met de rente van andere hypotheken wanneer je de hele woning wilt financieren.
  4. Wil je een woning kopen en heb je hiervoor een hypotheek nodig voor maximaal 4/5 deel van de woningwaarde? Dan is de rente extra aantrekkelijk.
  5. Bij een rentevaste periode van minimaal tien jaar is de Attens hypotheekrente één van de laagste hypotheekrenten op de markt.

Wilt u de mogelijkheden weten?

Laat dan onze adviseur gratis uw Attens hypotheek berekenen.

Attens hypotheekrente bij de PGGM hypotheek

De Stichting Attens hypotheek wordt ook wel de PGGM hypotheek genoemd. Dit heeft te maken met het feit dat je lid moet zijn van PGGM om de Attent hypotheek af te mogen sluiten. Ook is het toegestaan om een PGGM-lid te worden voor de hypotheek en het lidmaatschap mag gratis zijn.

Omdat dit lidmaatschap nodig is voor de Attens hypotheek wordt er ook wel naar deze hypothecaire lening verwezen als de PGGM hypotheek.

De Attens hypotheekrente bij deze PGGM hypotheek ligt het meest aantrekkelijk wanneer je zelf 20 procent van de woningwaarde kunt betalen. Dit betekent dat je voor 80 procent een Attens hypotheek afsluit.

De rente gaat aanzienlijk omhoog wanneer je de hele woningwaarde wilt meenemen in de hypotheek. Toch blijft de Attens hypotheekrente ook dan wel aantrekkelijk. Wat is de hypotheekrente op dit moment?

Bekijk het in ons actuele overzicht of maan een gratis afspraak met onze hypotheekadviseur.

Stichting Attens hypotheek is een relatief jonge hypotheek

De Stichting Attens is een hypotheek die nog niet heel erg lang bestaat. Deze hypotheek met de aantrekkelijke Attens hypotheekrente is af te sluiten sinds de herfst van 2015. De zogenaamde PGGM hypotheek is er voor mensen die aan het Pensioenfonds Zorg & Welzijn deelnemen.

Wanneer we kijken naar alle inwoners van Nederland, dan zouden ongeveer 2,5 miljoen personen op basis hiervan in aanmerking komen voor de Attens hypotheek.

Toch is er wel een beperking voor een deel van deze personen die van de lagere Attens hypotheekrente zouden kunnen profiteren. Mensen die al een hypotheek hebben, een spaarhypotheek of een bankspaarhypotheek, kunnen namelijk niet naar de Stichting Attens hypotheek oversluiten.

Lage Attens hypotheekrente ook voor starters Attens hypotheekrente

Ook starters die werkzaam zijn in de Zorg en Welzijn branche komen in aanmerking voor de Attens hypotheek en kunnen dus profiteren van de lagere Attens hypotheekrente.

Een deel van deze jongere generatie is niet in staat om een hypotheek op te brengen.

Voor hen is er de mogelijkheid om de hoofdelijke aansprakelijkheid voor de hypotheek van Attens neer te leggen bij de ouders. Hier zijn wel enkele voorwaarden aan verbonden.

Voorwaarden hoofdelijke aansprakelijkheid bij ouders

Het is toegestaan om de hoofdelijke aansprakelijkheid bij de ouders neer te leggen wanneer er wordt voldaan aan de volgende eisen/voorwaarden:

  • 30 procent van de hypotheeklasten moet door de ouders financieel gedragen kunnen worden wanneer dit nodig is.
  • 70 procent van de hypotheeklasten moet door het kind zelf gedragen kunnen worden.
  • De volledige hypotheeklast moet binnen een termijn van 5 jaar na het afsluiten van de hypotheek voor 100 procent gedragen kunnen worden door het kind.

Wanneer de hoofdelijke aansprakelijkheid bij de ouders komt te liggen, dan staat er in de Attens hypotheek voorwaarden dat het niet mogelijk is om de hypotheek met een Nationale Hypotheek Garantie (NHG) af te sluiten.

Bouwdepot Attens hypotheken

In de voorwaarden wordt er ook gesproken over het bouwdepot. In het bouwdepot bevindt zich het bedrag van de hypotheek dat niet direct wordt gebruikt, bijvoorbeeld omdat de woning wordt betaald in meerdere delen. Dit komt veel voor bij nieuwbouwprojecten.

Het Attens hypotheek bouwdepot heeft aan maximale looptijd van twee jaar. Je ontvangt rente over het bedrag dat in het bouwdepot staat en deze rente is gelijk aan de te betalen Attens hypotheekrente. Dit is heel gunstig. Schrijf je daarom snel in voor een gratis adviesgesprek.

Hoe zit het aflossingsvrij?

Voor velen is het belangrijk om te weten of de Attens hypotheek aflossingsvrij is of niet. In de voorwaarden staat vermeld dat op jaarbasis een maximum van 10 procent. Los je meer dan dat af, dan wordt er boeterente in rekening gebracht.

Als je precies wilt weten hoeveel dit is, dan kun je met Attens hypotheken contact opnemen. Over het algemeen wordt hiervoor de standaard berekening gebruikt, waardoor ook Advies Nederland je inzicht kan geven in de boeterente.

Extra aflossingen moeten bij Attens wel worden aangekondigd, namelijk minimaal een kalendermaand van tevoren. Boetevrije aflossing is wel mogelijk bij een verhuizing.

Wanneer de oude Attens hypotheekrente aantrekkelijker is dan de nieuwe hypotheekrente, dan mag de rente worden meegenomen naar de nieuwe hypotheek wanneer deze binnen een half jaar wordt afgesloten na aflossing van de oude hypotheek.

Wil jij ook profiteren van lage Attens hypotheekrente?

De meeste mensen met een hypotheek van Attens zijn zeer tevreden en laten dit ook vaker weten in een Attens hypotheek review. Dit betekent helaas niet per definitie dat de Attens hypotheek ook voor jou de juiste keuze is.

Advies Nederland controleert graag of ook jij kunt profiteren van de lagere Attens hypotheekrente en of dit daadwerkelijk de meest voordelige optie voor jou is. Maak een afspraak voor een gratis hypotheekgesprek en wij helpen je graag verder.