Hypotheekrente verlaging 2018-02-11T17:11:22+00:00

Hypotheekrente verlaging

Een hypotheekrente verlaging zonder boete. Dat is wat veel mensen willen! Zonder al te veel bijkomende kosten kunnen genieten van lagere maandlasten. Maar wist u dat u zelfs met boete zeer voordelig uit kunt zijn? En dat u daarbij meerdere methoden kunt overwegen om uw hypotheekrente te verlagen? Met de huidige lage rente is het niet gek dat ook u erover denkt om uw hypotheek te wijzigen. Elke woningbezitter wil immers zo min mogelijk besteden aan de hypotheek. Op die manier blijft er geld over voor andere leuke zaken. Wij willen u dan ook graag een vrijblijvende hypotheekcheck en berekening aanbieden.

Hoe werkt een renteverlaging? Tijdens een gratis adviesgesprek zullen wij uw hypotheekrente controleren op verbeteringen. Ook wanneer u via Advies Nederland een hypotheek afsluit, zullen wij deze gedurende de looptijd blijven bekijken. Er zijn namelijk al snel besparingen op uw lasten mogelijk. Schrijf u vandaag nog in voor een gratis gesprek met onze adviseur!

Massale verlaging hypotheekrente

Momenteel zijn veel mensen op zoek naar manieren om hun maandelijkse rentelasten te verlagen. Dit komt omdat de rente voor een hypotheek ten opzichte van een aantal jaar geleden erg laag staat. Dat heeft vooral te maken met de financiële crisis die rond 2008 ontstond. Europese banken besloten om de rente op leningen zoals hypotheken te verlagen om de economie te stimuleren.

Hypotheekrente verlaging

Tot op de dag van vandaag blijft de hypotheekrente laag. Het is nu dus het moment om te kijken of uw hypotheekrente verlaagd kan worden. Er zijn meerdere mogelijkheden. U kunt ervoor kiezen uw hypotheek over te sluiten, uw hypotheekrente tussentijds aan te passen of rentemiddeling toe te passen. Daarbij levert oversluiten in de meeste gevallen de grootste besparing op.

Oversluiten houdt in dat uw oude hypotheek wordt afgelost en een nieuwe hypotheek wordt afgesloten bij een andere verstrekker. Zo kunt u bijvoorbeeld een Nationale Nederlanden hypotheekrente verlaging bewerkstelligen. Moet ik een wijziging hypotheekrente doorgeven aan belastingdienst? Ja, dit is verplicht. Dit kunt u doen bij uw jaarlijkse aangifte. Lees meer hierover bij hypotheekrente wijzigen

Wanneer verlaging hypotheekrente

U kunt op verschillende momenten ervoor kiezen uw hypotheekrente te verlagen. Het kan zowel tijdens uw rentevaste periode als aan het einde ervan. Een tussentijdse hypotheekrente verlaging kost wat meer, maar kan ook een hoop voordelen opleveren. Aan het einde van uw rentevaste periode kunt u boetevrij oversluiten of uw hypotheekrente verlagen. U krijgt ongeveer drie maanden voor het einde een nieuw rentevoorstel van uw verstrekker. Deze zal aangepast zijn aan de nieuwe rentestand die de verstrekker aanbiedt. Kunt u ergens een lagere hypotheekrente krijgen? Dan kunt u overwegen over te sluiten naar een andere verstrekker. Uiteraard is dit ook mogelijk tijdens de rentevaste periode.

Ook kunt u bij sommige banken kiezen voor rentemiddeling. In beide gevallen krijgt u te maken met een boeterente als compensatie voor verloren inkomsten. Bij oversluiten betaalt u deze als eenmalig bedrag. Bij middeling wordt de boete verspreid over uw nieuwe rentevaste periode.  Volg onze hypotheekrente verwachting. Hierdoor krijgt u een goed beeld van de toekomst. Hier kunt u dan weer op anticiperen. Wilt u persoonlijk geadviseerd worden? Schrijf u dan bij ons in voor een kosteloos adviesgesprek. 

Verlaging hypotheekrente bij aflossing

Elk jaar kunt u boetevrij een gedeelte van uw hypotheekschuld extra aflossen. Bij de meeste banken mag u tussen de 10% en 20% van uw lening boetevrij aflossen. Ook door extra af te lossen, kunnen uw maandelijkse lasten aan hypotheekrente verlaagd worden. U betaalt immers rente over een kleiner bedrag dan voor de aflossing. Soms is het mogelijk dat u daarnaast recht heeft op een lager rentepercentage. Dit gaat bij veel banken niet automatisch. U zult dus moeten informeren naar de mogelijkheden. Samen met onze hypotheekadviseurs kunt u uitzoeken in hoeverre u uw lasten kunt verlagen.

Een hypotheekrente verlaging bij overwaarde is ook mogelijk. Overwaarde betekent dat uw woning meer waard is dan uw hypotheek. Zowel bij overwaarde als bij extra aflossen kunt u kijken of rentekorting mogelijk is. Dit komt omdat de hypotheekschuld lager is, waardoor de bank minder risico loopt. Uw woning is meer waard dan de lening. Laat uw hypotheekrente verlagen door onze hypotheekadviseur. Hij kan ervoor zorgen dat de maandlasten enorm verlaagd kunnen worden. Wat is momenteel de hypotheekrente ontwikkeling? De rente is stijgende. Vraag dus snel een renteverlaging aan via Advies Nederland. 

Rabobank hypotheekrente verlaging

De Rabobank is één van de grootste hypotheekverstrekkers van Nederland. Het is dan ook geen wonder dat veel klanten op zoek gaan naar manieren om de Rabobank hypotheekrente te verlagen. Wat is er bij deze grote bank allemaal mogelijk op het gebied van hypotheekrente? De Rabobank biedt rentemiddeling aan als optie om uw rente te verlagen. Hierbij zou het gaan om de zogenoemde zuivere rentemiddeling. Een hypotheekrente middelen houdt in dat uw oude hypotheekrente wordt gemiddeld met de actuele rente die de Rabobank aanbiedt. Dit gemiddelde zou zuiver moeten zijn. Echter, dankzij verschillende opslagen is uw rente nooit een precies gemiddelde.

Hoe zit het met de hypotheekrente verlaging kosten in dit geval? U moet rekenen op een boeterente. Deze betaalt u als opslag over uw nieuwe rentevaste periode. De kans is groot dat u meer kunt besparen door uw hypotheek bij ons over te sluiten. Graag bieden wij u een berekening aan! Ook als het gaat om hypotheekrente wijzigingen Rabobank. Wij kunnen voor alle hypotheekverstrekkers een wijziging doorvoeren. Kan ik mijn hypotheekrente verlagen zonder boete? Laat u onafhankelijk informeren door onze adviseur. 

ING hypotheekrente verlaging

Ook de ING is een grote hypotheekverstrekker die meerdere methoden aanbiedt om uw rente te verlagen. Maar is het nu wel de juiste tijd om één van deze methoden te laten toepassen? Op dit moment staat de hypotheekrente op een zeer laag punt. Het gaat steeds beter met de economie, waardoor ook de rentestanden licht stijgen. De maatregelen die Europese banken hebben genomen, zullen echter verlengd worden. Dit betekent dat de rentes laag zullen blijven staan. Natuurlijk is het altijd mogelijk dat er een plotselinge stijging plaatsvindt. Dit wilt u niet riskeren!

Om die reden is het verstandig eens advies bij onze adviseurs in te winnen. Wij maken regelmatig een voorspelling wat betreft de hypotheekrente. Op die manier kunnen wij onze klanten altijd voorzien van het juiste hypotheekrente advies. Is vervolgens een hypotheekrente verlaging verstandig? Wij berekenen dit voor u!

Verlaging aftrekpercentage hypotheekrente

Er is jaarlijks sprake van een teruggave hypotheekrente verlaging. Dit houdt in dat de komende jaren het percentage van uw hypotheekrente dat in aanmerking komt voor hypotheekrenteaftrek verlaagd wordt. In 2017 staat het percentage op 50%. Uiteindelijk zal het percentage verlaagd worden naar 38%. Het afsluiten van een hypotheek wordt daarmee steeds duurder en lastiger. Nu is dus het moment gekomen om een hypotheek af te sluiten of over te sluiten. Uiteraard helpen we u hier bij! De eisen voor het afsluiten van een hypotheek zijn namelijk streng.

Daarnaast is elke hypotheek anders. De juiste hypotheek vinden, is dan ook maatwerk waar u deskundig advies bij kunt gebruiken. Advies Nederland is het juiste adviesbureau. Op onafhankelijke wijze gaan wij voor u op zoek naar de beste en goedkoopste hypotheek. Benieuwd wat we voor u kunnen doen? Of wilt u de hypotheekrente 10 jaar vast verlagen? Neem dan snel contact met ons op voor het maken van een gratis afspraak!

Hypotheekrente verlaging door rentemiddeling

Er zijn twee mogelijkheden om een hypotheek te verbeteren. Een hypotheekrente verlaging kan door rentemiddeling en door het oversluiten van de hypotheek. Onze hypotheekadviseur kan hiervoor een deskundige berekening maken. De beste optie zal transparant vermeld staan in het adviesrapport. Het is onze passie om hypotheken aanzienlijk te verbeteren. Wij bezoeken elk jaar duizenden consumenten. In de meeste gevallen behalen wij prachtige resultaten. 

Denk hierbij aan het verlagen van de hypotheekrente, omzetten van de hypotheekvorm, of het verzorgen van een totaalpakket. Als uitgangspunt nemen wij altijd de wensen van de klant. Deze zullen dan ook in ons advies centraal komen te staan. Hierdoor ontvangt u altijd een maatadvies van het hoogste niveau.

Hypotheekrente verlaging door oversluiten

Advies Nederland volgt de hypotheekmarkt op de voet. De ene aanbieding na de andere passeert de revue. Een hypotheekrente verlaging ligt binnen handbereik. Dat komt voornamelijk door de laagste rentestand ooit. Er is in de afgelopen tien jaar geen beter moment gekomen om een hypotheek over te sluiten. Ook de nieuwe hypotheekvormen zijn geweldig te noemen.

Er zijn voor aflossingsvrije of beleggingshypotheken, prachtige alternatieve gekomen. Het is onze missie om iedereen hier vrijblijvend over te informeren. Maak korte metten met peperdure hypotheken en doe een aanmelding via ons contactformulier. Ons team kan helpen om de rente verlaging te realiseren. Wilt u uw nieuwe hypotheekrente berekenen? Binnen 1 werkdag heeft u drie offertes per mail. Meer van het persoonlijke contact? Vraag dan een kosteloos hypotheekadvies aan!