Hypotheek omzetten 2017-09-01T20:26:49+00:00

Hypotheek omzetten

Je kunt een hypotheek omzetten zonder te verhuizen. Het kan bijvoorbeeld aan je einde rentevaste periode. Maar ook tussentijds kan een omzetting erg interessant zijn. Voornamelijk omdat de hypotheekrente erg laag staat.

Een ander punt zijn de nieuwe hypotheekvormen. Voor een hoop oude hypotheken is dat echt een uitkomst. Er zijn veel vormen die beter omgezet kunnen worden:

Al deze hypotheekvormen kunnen over het algemeen verbeterd worden. Zeker de aflosvrije hypotheken verdienen wat extra aandacht.

Het is onze missie om woningeigenaren te behoeden voor een restschuld. Daarom zullen wij stad en land afrijden om mensen onafhankelijk te informeren.

Iedereen die een hypotheek wilt omzetten kan zich kosteloos bij ons aanmelden voor een adviesgesprek.

Hypotheek omzetten bij dezelfde bank

Wij maken bij een hypotheek omzetten verschil tussen twee vormen. Wel te verstaan het intern en extern omzetten van een hypotheek. Bij intern zullen wij de hypotheek omzetten bij de geldverstrekker zelf.

Dat is interessant als je bijvoorbeeld de verkeerde hypotheekvorm hebt. Ook als je hypotheekrente hoog is dan zijn er vaak mogelijkheden. Er is echter wel een klein probleempje. De kans dat jouw hypotheekverstrekker de beste aanbieding kan doen is klein. Daarom zullen wij altijd sturen om een hypotheek vergelijking.

Daar komen de beste hypotheken uit. Het is een snelle hypotheekscan waar men tig jaren profijt van heeft. Overigens is het een kosteloze dienst van Advies Nederland. Hij duurt een klein uurtje en onze hypotheekadviseur komt hem thuis bij u uitvoeren.

Alles zal inzichtelijk gemaakt worden waarom de oversluitkosten. Deze zullen transparant vermeld staan in ons hypotheekadvies.

Hypotheek omzetten berekenen Hypotheek omzetten berekenen

Bij het extern omzetten van een hypotheek kijken wij naar alle hypotheekinstellingen. Dat valt onder een onafhankelijk maatadvies. Op dat vlak ligt onze expertise.

Ook ons systeem is daar helemaal op ingeregeld. Het eerste deel van het gesprek zal gaan over uw hypotheekwensen. Deze zullen zo goed mogelijk geïnventariseerd worden. Daarna zullen deze gegevens ingevoerd worden voor de vergelijking.

Het zal snel duidelijk worden bij welke hypothecaire instelling u het beste af bent. Er zal gekeken worden naar de laagste hypotheekrente, juiste hypotheekvorm en de eindkapitalen.

Voor iedereen is een goede hypotheek anders. Sommige hebben alleen oog voor lage hypotheeklasten. Andere willen graag hypotheekvrij leven op een dag.

Uiteraard is er ook een combinatie mogelijk. Met al deze punten zullen wij bij een hypotheek omzetten rekening houden.

Hypotheek omzetten na scheiding

Het is altijd vervelend als je relatie op de klippen loopt. Zowel financieel als emotioneel. In veel gevallen is er ook nog eens een koopwoning in het spel. Wie blijft er wonen? De maandlasten worden namelijk niet meer gedeeld.

De gene die weg gaat zal toch uitgekocht moeten worden. Op zijn minst moet de hypotheek omgezet worden qua tenaamstelling. Dat is niet zomaar even gebeurd. Daar zit toch een heel traject aanvast. Het belangrijkste is dat u zelfstandig de hypotheek moet kunnen dragen. Daar is op zich wel een goede richtlijn voor. Deze wijzigt overigens jaarlijks. Doe het bruto jaarinkomen keer 4,2.

Dan weet je ongeveer de maximale hypotheek. Dat is echter een indicatie want er speelt bij een hypotheek omzetten veel meer. Denk bijvoorbeeld aan lopende schulden of alimentatieverplichtingen. Zo zijn er nog wel een aantal belangrijke dingen.

Laat u in dit traject begeleiden door één van onze adviseurs.

Aflossingsvrije hypotheek omzetten naar spaarhypotheek Aflossingsvrije hypotheek omzetten naar spaarhypotheek

Steeds meer woningeigenaren zien in dat aflossingsvrije hypotheken niet al te best zijn. Echter horen zij wel goede verhalen over de spaarhypotheek. Maar is dat wel terecht?

Op zich is er niets mis met spaarhypotheken als de rente hoog staat. Maar dat is op dit moment niet het geval. Dus het zou verstandiger zijn om de hypotheek om te zetten naar een annuïteitenhypotheek. Deze hypotheekvorm kan veel meer voordelen bieden.

Wellicht dat het op een dag weer anders is. Dat is een volledig afhankelijk van de komende rentestanden. Zodra deze weer aanzienlijk stijgt dan kan een hypotheek omzetten weer zinvol zijn. Mits je een spaarhypotheek wilt.

Voor alle andere hypotheekvormen is het te hopen dat de rente laag blijft. Welke keuze u moet maken is voor ons vrij duidelijk. Het kan zijn dat u nog enige twijfel heeft. Bij twijfel kunt u zich ook bij ons aanmelden!