Hypotheek omzetten2018-06-30T23:41:33+00:00

Hypotheek omzetten

Er zijn allerlei redenen te bedenken waarom uw huidige hypotheek omzetten noodzakelijk kan zijn. Wellicht is uw situatie veranderd en vereist deze nieuwe voorwaarden die beter passen. Denk bijvoorbeeld aan gezinsuitbreiding.

Misschien wilt u uw maandlasten verlagen en heeft u daarvoor een lagere hypotheekrente nodig. Het kan daarom nooit kwaad om uw hypotheek eens te laten controleren door een hypotheekadviseur. Ga ik mijn hypotheek omzetten bij dezelfde bank of een andere geldverstrekker? 

Vaak zijn er aanpassingen mogelijk die uw hypotheek flink kunnen verbeteren. Uw hypotheek aanpassen is echter niet zonder kosten en voorwaarden. Deze verschillen per hypotheekverstrekker. Daarom is het noodzakelijk om advies in te winnen bij een hypotheekadviseur.

Een gesprek met één van de experts van Advies Nederland is zowel kosteloos als vrijblijvend. Wij voeren voor u graag een hypotheekcheck uit, waarna wij u een maatadvies kunnen bieden. Wat let u? Wij komen bij u langs!

Hypotheek omzetten tijdens rentevaste periode 

Wilt u kosteloos uw hypotheek omzetten? Dan moet u ervoor zorgen dat dit gebeurt richting het einde van uw rentevaste periode. Op dat moment kunt u geheel zonder kosten uw hypotheek oversluiten of veranderen.

Tijdens de rentevaste periode moet u rekenen op een fikse boeterente. U breekt immers voortijdig uw hypotheekcontract open. De kans is daarbij groot dat de geldende hypotheekrente lager is dan die u heeft afgesproken met uw hypotheekverstrekker. Gaat u minder betalen, dan loopt deze inkomsten mis. Hypotheek omzetten

Kan ik mijn hypotheek oversluiten zonder boete? De boeterente is bedoeld om deze misgelopen inkomsten te compenseren.

De hoogte van de boeterente hangt af van de resterende rentevaste periode en het verschil in hypotheekrente. 

Wanneer betaalt u geen boete? Dit is het geval wanneer u uw woning verkoopt of een variabele rente heeft.

Ook als de huidige rente van uw verstrekker hoger ligt dan de rente die u betaalt, is een boeterente voor u niet van toepassing.

Hypotheek omzetten van aflossingsvrij naar annuïteit 

Een aflossingsvrije hypotheek omzetten naar annuïteiten is een verandering die vaak doorgevoerd wordt. Daarnaast is dit ten zeerste aan te raden. De aflossingsvrije hypotheek wordt gezien als riskant door de hoge kans op een restschuld aan het einde van de hypotheeklooptijd.

Dit komt omdat men gedurende deze looptijd geen aflossing betaalt. Het volledige bedrag hoeft pas aan het einde terugbetaald te worden. Meestal gebeurt dit door de opbrengst van de verkoop van een woning. Toch eindigen veel mensen met een restschuld.

Het oversluiten van een aflossingsvrije hypotheek naar een annuïteitenhypotheek zorgt ervoor dat deze kans op een schuld weggenomen wordt. Een annuïteitenhypotheek moet maandelijks afgelost worden, tot aan het einde van de looptijd de volledige schuld is afbetaald.

U kunt voor het oversluiten van uw hypotheek extra aflossen. De resterende schuld wordt overgenomen in een nieuwe hypotheek die u binnen 30 jaar moet aflossen. U komt in aanmerking voor hypotheekrenteaftrek. Wat zijn de nieuwe oversluiten hypotheek nieuwe regels? Wij nemen ze in dit artikel stap voor stap met u door. 

Hypotheek omzetten naar ander huis

Een verhuizing betekent een grote verandering, ook voor uw hypotheek. Wellicht heeft u een aflossingsvrije hypotheek en wilt u deze meenemen naar uw nieuwe woning. Is op dat moment uw hypotheek omzetten verstandig? U kunt vrijwel altijd uw hypotheek meenemen.

Er zitten echter een aantal voorwaarden verbonden aan het meenemen van een aflossingsvrije hypotheek. In 2013 zijn er nieuwe regels in werking gegaan die u verplicht stellen een annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek af te sluiten om in aanmerking te komen voor hypotheekrenteaftrek.

Uw woning mag maar voor de helft van het aankoopbedrag aflossingsvrij gefinancierd worden. Wilt u uw aflossingsvrije hypotheek meenemen naar een nieuwe woning? Dan mag dit bij de meeste verstrekkers maar voor de helft van het bedrag. 

Het overige gedeelte moet annuïtair of lineair afgelost worden. Wilt u toch een groter gedeelte aflossingsvrij laten? En kan ik mijn aflossingsvrije hypotheek oversluiten? Ja dat kan zeker! Onze hypotheekadviseur helpt u er graag bij. Meld u direct bij ons aan. 

Kosten hypotheek omzetten 

Uw hypotheek omzetten naar een andere vorm of bank houdt in dat u een nieuwe hypotheek afsluit. Bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek komen dezelfde kosten kijken. Denk daarbij aan notaris- en taxatiekosten, maar ook kosten voor het hypotheekadvies en het laten afsluiten van de hypotheek. 

Meestal verandert u van hypotheek om bijvoorbeeld lagere maandlasten te bereiken. Daarbij is het belangrijk dat u een helder idee heeft van de kosten en de baten. Gaan de lagere maandlasten uiteindelijk opwegen tegen de kosten die u maakt voor het afsluiten van de nieuwe hypotheek? En kun je ook omzetten bij dezelfde bank

Het is belangrijk dat u oversluit aan het einde van uw rentevaste periode. Op die manier kunt u het moeten betalen van een boeterente vermijden. Een boeterente wordt namelijk opgelegd wanneer u voortijdig uw hypotheek openbreekt.

Het verschil in hypotheekrente moet op dat moment aan de hypotheekverstrekker betaald worden. De kosten kunt u bespreken met onze hypotheekadviseur. Hoeveel eigen geld hypotheek heb je nodig bij een omzetting?

Als u alles zelf wilt betalen (zonder het mee te financieren) dan komt u rondt de 4000 euro. Daar zit dan echt alles is. Denk aan de adviseur, bank en alle overige kosten. Deze kunt u nakijken bij aftrekbare kosten eigen woning.

Hypotheek omzetten aftrekbaar

Een hypotheek omzetten is fiscaal aftrekbaar. Dat wil zeggen dat er verschillende kostenposten zijn die u kunt aftrekken van de belasting die u jaarlijks betaalt. Notariskosten en taxatiekosten, maar ook de kosten die u maakt voor het afsluiten van een Nationale Hypotheek Garantie zijn aftrekbaar. 

Dit betekent dat deze voor een groot gedeelte worden afgehaald van uw belastbaar inkomen. U betaalt dus een stuk minder inkomstenbelasting per jaar. Breekt u uw hypotheek voortijdig open en krijgt u te maken met een boeterente?

Dan is ook deze aftrekbaar van uw belastbaar inkomen. Er zijn dus een hoop manieren waarop u tegemoet gekomen wordt in de vorm van deze aftrekposten. Hoe de kosten er voor u uit zullen zien, kunt u laten berekenen door onze professionele hypotheekadviseurs. 

Op die manier kunt u zeker weten of het omzetten van uw hypotheek een verstandige keuze zal zijn.

Omzetten hypotheek gunstigHypotheek omzetten van aflossingsvrij naar annuïteit

Is uw hypotheek omzetten rendabel? Dit ligt volledig af van uw situatie en wensen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen omzetten bij uw eigen hypotheekverstrekker of oversluiten naar een andere bank. 

Daarnaast is het belangrijk te kiezen voor de juiste hypotheekvorm, voorwaarden en hypotheekrente. Uiteraard komen er verschillende kosten bij kijken die moeten opwegen tegen eventuele lagere maandlasten of een boeterente.

U weet pas of omzetten rendabel is wanneer u een helder kostenplaatje laat maken door onze hypotheekadviseur. De adviseurs van Advies Nederland zijn experts op het gebied van hypotheken en hebben al veel mensen voor u geholpen met hun adviezen.

Wilt u uw hypotheek laten controleren? De kans is groot dat wij ook u kunnen helpen met het aanbrengen van verbeteringen! Laat deze kans niet schieten en neem vandaag nog contact met ons op.

Wilt u een hypotheek oversluiten van de ING of een andere bank? Wij komen dan spoedig bij u terug voor het maken van een afspraak bij u thuis!

Hypotheek goedkoop omzetten

Je kunt een hypotheek omzetten zonder te verhuizen. Het kan bijvoorbeeld aan je einde rentevaste periode. Maar ook tussentijds kan een omzetting erg interessant zijn. Voornamelijk omdat de hypotheekrente erg laag staat. 

Een ander punt zijn de nieuwe hypotheekvormen. Voor een hoop oude hypotheken is dat echt een uitkomst. Er zijn veel vormen die beter omgezet kunnen worden:

  • Aflossingsvrije hypotheek 
  • Beleggingshypotheek
  • Levenhypotheek
  • Spaarhypotheek

Al deze hypotheekvormen kunnen over het algemeen verbeterd worden. Zeker de aflosvrije hypotheken verdienen wat extra aandacht. Het is onze missie om woningeigenaren te behoeden voor een restschuld.

Daarom zullen wij stad en land afrijden om mensen onafhankelijk te informeren. Iedereen die een hypotheek wilt omzetten kan zich kosteloos bij ons aanmelden voor een adviesgesprek.

Hypotheek omzetten bij dezelfde bank

Wij maken bij een hypotheek omzetten verschil tussen twee vormen. Wel te verstaan het intern en extern omzetten van een hypotheek. Bij intern zullen wij de hypotheek omzetten bij de geldverstrekker zelf. Dat is interessant als je bijvoorbeeld de verkeerde hypotheekvorm hebt.

Ook als je hypotheekrente hoog is dan zijn er vaak mogelijkheden. Er is echter wel een klein probleempje. De kans dat jouw hypotheekverstrekker de beste aanbieding kan doen is klein. Daarom zullen wij altijd sturen om een hypotheek vergelijking.

Daar komen de beste hypotheken uit. Het is een snelle hypotheekscan waar men tig jaren profijt van heeft. Overigens is het een kosteloze dienst van Advies Nederland. Hij duurt een klein uurtje en onze hypotheekadviseur komt hem thuis bij u uitvoeren. 

Alles zal inzichtelijk gemaakt worden waarom de oversluitkosten. Deze zullen transparant vermeld staan in ons hypotheekadvies. Een hypotheek oversluiten ABN AMRO? Wij helpen u met alle hypotheekverstrekkers!

Hypotheek omzetten berekenen Hypotheek omzetten berekenen

Bij het extern omzetten van een hypotheek kijken wij naar alle hypotheekinstellingen. Dat valt onder een onafhankelijk maatadvies. Op dat vlak ligt onze expertise. 

Ook ons systeem is daar helemaal op ingeregeld. Het eerste deel van het gesprek zal gaan over uw hypotheekwensen.

Deze zullen zo goed mogelijk geïnventariseerd worden. Daarna zullen deze gegevens ingevoerd worden voor de vergelijking.

Het zal snel duidelijk worden bij welke hypothecaire instelling u het beste af bent. Er zal gekeken worden naar de laagste hypotheekrente, juiste hypotheekvorm en de eindkapitalen. 

Voor iedereen is een goede hypotheek anders. Sommige hebben alleen oog voor lage hypotheeklasten. Andere willen graag hypotheekvrij leven op een dag. Uiteraard is er ook een combinatie mogelijk. Met al deze punten zullen wij bij een hypotheek omzetten rekening houden.

Hypotheek omzetten na scheiding

Het is altijd vervelend als je relatie op de klippen loopt. Zowel financieel als emotioneel. In veel gevallen is er ook nog eens een koopwoning in het spel. Wie blijft er wonen? De maandlasten worden namelijk niet meer gedeeld. De gene die weg gaat zal toch uitgekocht moeten worden.

Op zijn minst moet de hypotheek omgezet worden qua tenaamstelling. Dat is niet zomaar even gebeurd. Daar zit toch een heel traject aan vast. Het belangrijkste is dat u zelfstandig de hypotheek moet kunnen dragen. Daar is op zich wel een goede richtlijn voor. Deze wijzigt overigens jaarlijks.

Doe het bruto jaarinkomen keer 4,2. Dan weet je ongeveer de maximale hypotheek. Dat is echter een indicatie want er speelt bij een hypotheek omzetten veel meer.

Denk bijvoorbeeld aan lopende schulden of alimentatieverplichtingen. Zo zijn er nog wel een aantal belangrijke dingen. Laat u in dit traject begeleiden door één van onze adviseurs.

Aflossingsvrije hypotheek omzetten naar spaarhypotheek Aflossingsvrije hypotheek omzetten naar spaarhypotheek

Steeds meer woningeigenaren zien in dat aflossingsvrije hypotheken niet al te best zijn. Echter horen zij wel goede verhalen over de spaarhypotheek.

Maar is dat wel terecht? Op zich is er niets mis met spaarhypotheken als de rente hoog staat. Maar dat is op dit moment niet het geval.

Dus het zou verstandiger zijn om de hypotheek om te zetten naar een annuïteitenhypotheek. Deze hypotheekvorm kan veel meer voordelen bieden.

Wellicht dat het op een dag weer anders is. Dat is een volledig afhankelijk van de komende rentestanden. Zodra deze weer aanzienlijk stijgt dan kan een hypotheek omzetten weer zinvol zijn. Mits je een spaarhypotheek wilt. 

Voor alle andere hypotheekvormen is het te hopen dat de rente laag blijft. Welke keuze u moet maken is voor ons vrij duidelijk. Het kan zijn dat u nog enige twijfel heeft. Bij twijfel kunt u zich ook bij ons aanmelden!