Gratis en direct een hypotheek berekenen?

Een hypotheek berekenen direct afsluiten. Kan dat? Zeker! Ben je al klaar voor de verhuizing? Wij kunnen je namelijk helpen om alles snel en goedkoop rond te krijgen.

De eerst stap is om je hypotheek hier direct te laten berekenen door onze expert!

Interesse in een onafhankelijk hypotheekadvies?

Maak dan online een afspraak voor een gratis adviesgesprek.

Mogen wij je helpen met een berekening?

5 beste Nederlandse banken voor een hypotheek

Verreweg de meeste mensen gaan naar de Nederlandse banken voor een hypotheek, ondanks de grote hoeveelheid andere hypotheekverstrekkers.

Onderstaande Nederlandse banken worden het meest aangesproken voor een hypotheek.

  • ABN AMRO
  • Rabobank
  • ING Bank
  • SNS Bank
  • Regiobank

hypotheek berekenen directEen hypotheek berekenen direct afsluiten

Stel, je gaat een hypotheek berekenen Funda via de website, omdat je daar een woning hebt gezien die je wilt kopen.

hypotheek direct berekenen

Kun je dan de hypotheek berekenen direct afsluiten en volgende maand al in je nieuwe woning wonen? We moeten je teleurstellen. Zo snel gaat dat niet.

In sommige gevallen kun je een hypotheek berekenen direct afsluiten bij de hypotheekverstrekker en doorgaan met de aankoop van een huis, maar het hele proces van een woning kopen neemt wel altijd tijd in beslag.

Wat moet er dan allemaal geregeld worden?

Een hypotheek berekenen en vervolgens direct afsluiten via een chat is niet de beste weg om te bewandelen.

Wanneer je hebt besloten dat je een woning wilt kopen, dan doorloop je een heel proces op weg naar de daadwerkelijke aankoop van de woning.

Op de eerste plaats ga je je op hypotheekadvies oriënteren, je voert een adviesgesprek en je kiest de hypotheekvorm die bij je past.

Wat is de volgende stap?

Vervolgens ga je de nodige verzekering regelen en ontvang je een renteaanbod. Deze moet je binnen 14 dagen terugsturen.

Vervolgens heb je een maand de tijd om de nodige documenten aan te leveren, waarna je uiteindelijk de definitieve offerte ontvangt. Deze moet je ondertekenen.

Er moet een afspraak worden gemaakt bij de notaris en de daadwerkelijke overdracht moet worden afgesproken.

De kleine handelingen tussendoor

Zoals je kunt zien is een hypotheek berekenen direct afsluiten niet echt een optie. Er moet meer geregeld worden, want hoe weet je bijvoorbeeld welke hypotheekvorm het best bij jou past?

Stel, je gaat een hypotheek berekenen ABN en je hebt de keuze uit een annuïtaire hypotheek en een lineaire hypotheek. Je wilt starten met lage nettolasten voor je hypotheek.

Welke hypotheekvorm kies je dan?

Annuïtair of lineair aflossen

Je gaat een hypotheek berekenen ING, Achmea of bijvoorbeeld Canon en je kiest uit annuïtair aflossen of lineair aflossen.direct hypotheek berekenen

Je hebt eigenlijk geen idee wat het verschil precies is, dus je kiest maar iets. Dit brengt de nodige risico’s met zich mee, zeker voor de toekomst.

Bij een annuïtair hypotheek Rabobank, of een andere hypotheekverstrekker van jouw keuze, start je met lage maandlasten.

Ga je voor lineair aflossen? Dan start je met hoge maandlasten. Het gaat in beide gevallen om de netto lasten die je moet betalen.

Een hypotheek berekenen direct afsluiten is zelden positief

Je wilt een hypotheek berekenen Hypotheker en je ziet een berekening die je bevalt. Na het hypotheek berekenen direct afsluiten dan maar? Het is begrijpelijk dat dit heel verleidelijk is, maar verstandig is het niet.

Misschien ben je bij een bank, zoals ING of ABN, wel veel voordeliger uit. Een hypotheek berekenen bij een enkele hypotheekverstrekker is nooit verstandig.

Ga bijvoorbeeld ook een hypotheek berekenen Rabobank, ING en ABN AMRO, zodat je voldoende materiaal hebt om de mogelijkheden te vergelijken.

Staar je niet blind op de afsluittijd

Je hebt een woning gezien die je wilt kopen en dus wil je zo snel mogelijk een hypotheek hebben. Je gaat een hypotheek berekenen direct online afsluiten en je maakt alles zo snel mogelijk rond. Logisch, want je wilt zeker weten dat het huis van jouw wordt.

bereken direct hypotheek

Hoe voorkom ik problemen?

Toch is het risico hier vrij groot dat je verkeerde keuzes maakt. Je kiest voor een verkeerde hypotheekvorm, voor een hypotheek met veel te hoge rente of voor de verkeerde hypotheekverstrekker.

Helaas, je kunt nu niet meer terug en je zit er voorlopig aan vast.

Ook als je een creditcard hebt dan kunnen wij gewoon de hypotheek berekenen!

Dit wil je voorkomen!

Door de snelheid waarmee je een hypotheek wilt afsluiten zie je belangrijke dingen over het hoofd. Je moet altijd voorkomen dat je vast komt te zitten aan de verkeerde hypotheek.

Dit kan namelijk betekenen dat je kosten veel hoger liggen dan nodig, bijvoorbeeld. Er zijn hypotheekverstrekkers die je een snelle hypotheek garanderen.

Houd er hierbij altijd rekening mee dat dit vaak ten koste gaat van iets anders dat ook heel belangrijk is. Daarnaast is het hypotheekverstrekkers verboden om mensen te lokken met snelle hypotheken.

hypotheek berekenen direct 2018De hypotheek binnen een week

Waarschijnlijk ken je de hypotheek binnen een week wel. Veel mensen gingen daar vliegensvlug op af, want je wilt snel een hypotheek op zak hebben.

De Autoriteit Financiële Markten heeft inmiddels verboden om mensen met dit soort uitspraken te lokken.

Het afsluiten en rond krijgen van een hypotheek is vrijwel onmogelijk binnen een week wanneer je alle activiteiten meerekent.

In de meeste gevallen kost het je zeker 4 tot 8 weken om alles rond te krijgen.

Haastige spoed…

Hoe vaak heb jij jezelf al op de vingers moeten tikken, omdat haastige spoed je in de problemen had gebracht? Iedereen krijgt hier wel eens mee te maken.

Dit is natuurlijk nog vervelender als dit het geval is met een hypotheek waar je voor lange tijd aan vast zit. Maak je keuzes voor een hypotheek altijd bewust.

Een hypotheek berekenen direct afsluiten klinkt aantrekkelijk, maar de kans dat je de meest voordelige hypotheek voor jou afsluit is bijzonder klein.

Laat je goed adviseren door een onafhankelijke partij

Het is altijd verstandig om je goed te laten adviseren. Laat een onafhankelijke hypotheek berekenen om te zien wat jouw mogelijkheden zijn en neem de tijd om de juiste keuze te maken.

hypotheek berekenen direct 2019

Je zal jezelf hier op een later moment dankbaar voor zijn.

Wil jij zeker weten dat je de juiste keuzes maakt onderweg naar je eerste of tweede hypotheek?

Meld je dan online bij Advies Nederland aan voor een gratis hypotheekgesprek met onze hypotheekadviseur.

Wij adviseren je altijd op onafhankelijke basis.