Glasweefselbehang

Glasweefselbehang, ook bekend als glasvezelbehang, is een duurzame wandbekleding die vooral populair is vanwege zijn sterkte en de mogelijkheid om scheuren en oneffenheden in muren te maskeren.

Hieronder vind je een uitgebreide gids over de eigenschappen van glasweefselbehang en hoe je het succesvol kunt aanbrengen.

Glasweefselbehang

Eigenschappen van Glasweefselbehang

 • Duurzaamheid: Glasweefselbehang is extreem sterk en duurzaam. Het is bestand tegen stoten en scheuren, wat het ideaal maakt voor ruimtes met veel verkeer, zoals gangen en openbare gebouwen.
 • Schimmelbestendig: Dit type behang is vochtbestendig en schimmelbestendig, wat het een goede keuze maakt voor keukens en badkamers.
 • Esthetiek: Glasweefselbehang is verkrijgbaar in verschillende patronen en structuren, die een subtiele, visuele interesse toevoegen aan de muren zonder te overheersen.
 • Overschilderbaar: Het kan meerdere keren worden overschilderd zonder aan kwaliteit te verliezen, waardoor je de kleur van je muren kunt veranderen zonder het behang te vervangen.

Voorbereiding en Toepassing

 1. Muurvoorbereiding: Zorg ervoor dat de muur schoon, droog en vrij van oud behang of losse verf is. Eventuele gaten of scheuren moeten worden gerepareerd en gladgestreken voordat het behang wordt aangebracht.
 2. Primer: Het is aanbevolen om een primer aan te brengen voordat je het glasweefselbehang ophangt. Dit zorgt voor een betere hechting van het behang en maakt het latere schilderproces eenvoudiger.
 3. Lijm aanbrengen: Gebruik een speciale lijm voor glasweefselbehang. Breng de lijm gelijkmatig aan op de muur met een roller.
 4. Behangen: Snijd het behang op maat en breng het voorzichtig aan op de muur. Zorg ervoor dat je eventuele bubbels en plooien eruit strijkt met een behangspatel.
 5. Snijden: Gebruik een scherp mes om overtollig behang langs de randen en hoeken te snijden.

Schilderen

Na het aanbrengen van het glasweefselbehang, laat je het volledig drogen.

Vervolgens kun je het behang schilderen in de gewenste kleur.

Zorg ervoor dat je verf gebruikt die geschikt is voor gebruik op behang, om de beste dekking en resultaten te verkrijgen.

Voordelen van Glasweefselbehang

 • Langdurige bescherming: Beschermt muren tegen verdere schade en slijtage.
 • Veelzijdigheid: Kan worden gebruikt in bijna elke ruimte van het huis of kantoor.
 • Esthetische flexibiliteit: Eenvoudig te schilderen in elke kleur die past bij de inrichting.

Glasweefselbehang is een praktische keuze voor iedereen die op zoek is naar een duurzame en veelzijdige wandafwerking die ook esthetische waarde toevoegt aan de ruimte.

Met de juiste voorbereiding en zorgvuldige toepassing zal het behang jarenlang een mooie en functionele bijdrage leveren aan je interieur.

Wil je een keertje iets anders op je muren? Gebruik dan de tips van https://glasweefselbehangverwijderen.nl/