Eerder stoppen met werken berekenen?

Wilt u eerder stoppen met werken berekenen? Vervroegd met pensioen gaan is namelijk iets waar veel mensen over dagdromen.

Om dit te kunnen zijn er financiële middelen nodig. U wilt immers nog steeds leuke dingen kunnen doen. Het regelen van uw pensioen is daarom ook erg belangrijk.

Om eerder te kunnen stoppen dienen er financiële middelen te zijn. Maar hoeveel geld heeft u nodig? Laat het kosteloos berekenen. Zullen wij u daarbij helpen?

 

Ja, ik wil graag een gratis pensioenberekening!

 

Op welke leeftijd kan ik op zijn vroegst stoppen met werken?

Sommige mensen kunnen eerder met pensioen gaan. Eerder stoppen met werken berekenen laat zien of dit ook voor u mogelijk is. hoeveel sparen om eerder te stoppen met werken

Meest gestelde vragen:

  • Hoeveel pensioen krijg ik als ik eerder stop met werken?
  • En wat moet ik doen om dit te kunnen bewerkstelligen?
  • Hoeveel geld heb ik nodig om goed te kunnen blijven leven?

Onafhankelijk pensioenadvies

Er komt nogal wat bij kijken. Samen met onze pensioenadviseur kunt u kijken naar de mogelijkhedenOnze informatie is altijd objectief en helder.

Bent u geïnteresseerd? Maak dan meteen een afspraak. Deze is vrijblijvend en gratis! Het kan nooit kwaad om op tijd te beginnen.

Wellicht kunt u ook eerder stoppen met werken! Dat klinkt goed, toch? Wij willen u graag helpen. Vraag direct een pensioen check aan.

Eerder stoppen met werken berekenen

Ja, ik wil een gratis berekening!

Eerder stoppen met werken berekenen en pensioen 

Wat is pensioen precies? Wanneer u met pensioen gaat, zult u een inkomen ontvangen. Dit inkomen is opgebouwd uit AOW, een werkgeverspensioen en een eventueel pensioen dat u zelf heeft opgebouwd.

Wilt u ook eerder stoppen met hard werken berekenen? De AOW is wettelijk geregeld vanuit de Algemene Ouderdomswet.

Eerder stoppen met werken berekenen

Heb ik daar ook recht op?

Iedereen heeft hier recht op. U krijgt uw AOW wanneer u 67 jaar wordt. Het werkgeverspensioen bouwt u op via uw werkgever. Een deel van uw inkomen gaat maandelijks naar dit pensioen.

Als u met pensioen gaat, ontvangt u dit bedrag. Het is mogelijk dat u daarnaast zelf een bedrag voor uw pensioen opzij heeft gezet.

Kan ik ook meer opbouwen?

U kunt dit bedrag uitbreiden door bijvoorbeeld te beleggen. Ook het afsluiten van een lijfrenteverzekering is een optie. Wanneer dit opgebouwde bedrag aanzienlijk is, kan vervroegd pensioen een optie zijn.

Hoeveel moet ik sparen om eerder te stoppen met werken?

Laat vrijblijvend uw pensioen berekenen door één van onze adviseurs. Meld u aan via het contactformulier.

Eerder stoppen met werken berekenen met pensioen

Eerder stoppen met werken hoeveel heb je dan nodig? De pensioengerechtigde leeftijd is 67 jaar. Wanneer eerder met pensioen wilt, moet er een hoop berekend worden.

eerder stoppen met werken hoeveel nodig

Vanaf 55-jarige leeftijd mag u met pensioen. Er zit dus een verschil van 12 jaar tussen deze leeftijd en het begin van uw AOW.

Het is niet zomaar mogelijk om vroeg te stoppen met werken. Allereerst zult u moeten controleren of uw pensioenfonds vervroegd pensioen toelaat.

Stappenplan voor de berekening

Vervolgens kunt u eerder stoppen met werken berekenen. Er zijn verschillende manieren waarop u eerder met pensioen kunt gaan.

Het is om te beginnen belangrijk om te weten hoe u precies kapitaal opbouwt. U moet hier namelijk zo vroeg mogelijk mee beginnen. 

Vraag een kosteloos en onafhankelijk pensioenadvies bij ons via het contactformulier.

Pensioen opbouwen

U krijgt een AOW. Daarnaast bouwt u pensioen op via uw werkgevers. Ook kunt u zelf sparen voor uw pensioen.

Het is mogelijk dat u gedurende uw loopbaan meerdere werkgevers heeft. U heeft dan ook verschillende pensioenoverzichten bij deze werkgevers.

Het is belangrijk regelmatig te controleren of alles nog wel klopt. Ook is het van belang te weten hoe u ervoor staat qua inkomen.

Pensioen opbouwen

Kun je op elke leeftijd pensioen opbouwen?

U kunt immers niet vroeg genoeg beginnen met het opbouwen van pensioen. Daarnaast zijn deze gegevens belangrijk wanneer u eerder stoppen met werken berekenen wilt.

Samen met onze adviseurs kunt u kijken hoe u ervoor staat. Ook geven wij aan of vervroegd pensioen er voor u in zit. Wij geven altijd eerlijk en objectief advies.

Wij willen immers dat u van een veilig pensioen kunt genieten. Om uzelf ervan te verzekeren dat u genoeg kapitaal heeft, kunt u uw pensioen aanvullen. Dit kan op meerdere manieren.

Hoe werkt een pensioen aanvullen?

Uw pensioen aanvullen kan door banksparen, beleggen of het afsluiten van een pensioenverzekering. Met banksparen spaart of belegt u voor deze aanvulling.

eerder stoppen met werken hoeveel geld nodig

U betaalt maandelijks een premie waarover u rente ontvangt. Deze rente wordt gespaard of belegd. U kunt alleen banksparen wanneer een pensioentekort is vastgesteld.

Een lijfrenteverzekering sluit u af bij een verzekeraar. U betaalt premie gedurende de eerste periode. Vervolgens wordt uw lijfrente uitgekeerd.

Wanneer wordt dat uitbetaald?

Dit kan na uw pensioen zijn, maar ook eerder of later. De uitkering kan plaatsvinden in delen of eenmalig. Wanneer u onverhoopt komt te overlijden, is het mogelijk dat de premie terug naar de bank gaat.

Het kan daarom aan te raden zijn een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Op die manier gaat de premie naar uw nabestaanden. Wat voor u de beste optie zal zijn, hangt af van uw situatie en voorkeuren.

Onafhankelijk pensioenadvies

Samen met onze adviseurs kunt daarna eerder stoppen met werken berekenen. Kan ik met 62 jaar stoppen met werken?

Zeker. Er zal alleen berekend moeten worden hoeveel u daarvoor moet sparen. Vraag om advies via het contactformulier.

 

Ja, ik wil graag een gratis pensioenberekening!

 

Eerder stoppen met werken berekenen opties

Wanneer u met vervroegd pensioen wilt, zijn er een aantal opties waarvoor u kunt kiezen. Het moet mogelijk voor u zijn om vervroegd te stoppen.

Eerder stoppen met werken berekenen, kunt u uiteraard samen doen met onze adviseurs. U kunt vervolgens kiezen voor een deeltijdpensioen, een vroegpensioen of een hoog-laagconstructie.

Hoe werkt dat met een deeltijdpensioen?

In het geval van een deeltijdpensioen, gaat u minder werken. Over de uren die u minder zult gaan werken, ontvangt u in plaats van salaris een pensioen.

U moet wel minstens 50% van uw voormalige uren blijven werken. Helaas bouwt u wel veel minder pensioen op. Bij een vroegpensioen gaat u letterlijk vroeger met pensioen.

Doen alle pensioenfondsen daar aan mee?

U moet controleren of uw pensioenfonds dit toelaat. Voor elk jaar dat u eerder met pensioen gaat, verliest u 6% aan pensioen.

Een hoog-laagconstructie houdt in dat u voor uw 67ste levensjaar een hoger pensioen krijgt. Daarna zult u een lager pensioen krijgen.

Onafhankelijk advies over eerder stoppen met werken berekenen 

Aan de hiervoor genoemde opties zitten veel risico’s vast. De kans bestaat dat u op een gegeven moment niet genoeg geld ontvangt.

Dit komt omdat u uw kapitaal moet verspreiden over een langere periode. Eerder stoppen met werken berekenen van tevoren is dus zeer belangrijk.

Heb ik een pensioengat?

Advies eerder stoppen met werken berekenen

Mensen komen er steeds vaker achter dat zij een pensioengat hebben. Dit is zeer riskant. Wij willen samen met u de mogelijkheden langsgaan.

De kans bestaat dat er iets aan uw pensioen gedaan kan worden zodat vervroegd stoppen met werken tot de mogelijkheden behoort!

Ons advies is altijd onafhankelijk

Wij zijn niet verbonden aan een bank of verzekeraar, waardoor wij alle verzekeringen objectief met elkaar kunnen vergelijken. U bent dus altijd verzekerd van een gesprek waarbij u centraal staat.

U kunt meteen uw gegevens achterlaten via deze pagina. Wij komen dan vandaag nog bij u terug voor het maken van een vrijblijvende en kosteloze pensioencheck!

 

Aanmelden gratis eerder stoppen met werken berekenen!