Allianz oversluiten

In de meeste gevallen gaat u naar een andere hypotheekverstrekker als u uw huidige Allianz hypotheek gaat oversluiten. Maar dat hoeft niet het geval te zijn. U kunt er namelijk ook voor kiezen om uw hypotheek bij uw huidige hypotheekverstrekker over te sluiten. Allianz oversluiten omdat de actuele rente aantrekkelijker is of omdat u liever een andere hypotheekvorm kiest.

Houd er wel rekening mee dat bij oversluiten kosten komen kijken. Deze vallen vaak in het niets tegen de grote voordelen van een omzetting! Wil je een hypotheek, spaarplan of woekerpolis van de Allianz oversluiten? Schrijf je dan bij ons in voor een kosteloos adviesgesprek.

Lagere rente Allianz oversluiten

Vaak komt het voor dat de actuele rente lager is dan de rente die u destijds heeft afgesloten op uw huidige hypotheek. Uw maandelijkse hypotheeklasten kunnen flink omlaag als u kiest voor Allianz oversluiten.

U moet er wel rekening mee houden dat bij oversluiten of omzetten van uw hypotheek er kosten bij komen kijken. Deze kosten moeten wel opwegen tegen het voordeel. Allianz oversluiten

De Allianz hypotheekrente ligt, net als bij vele andere hypotheekverstrekkers, op het moment vrij laag. Dus een goede zet om uw hypotheek over te sluiten.

Houd er wel rekening mee dat wanneer u nog niet aan het eind van uw rentevaste periode bent, dat u eventuele boetekosten kunt krijgen.

Een hypotheekadviseur van Advies Nederland kan u helpen bij het oversluiten van uw hypotheek. Maak daarom nu nog een afspraak met de adviseur om te kijken naar de verschillende mogelijkheden.

Of lees de Allianz hypotheek ervaringen.

Oversluiten hypotheekvorm

Zoals u al weet zijn er verschillende hypotheekvormen die u kunt kiezen. U kunt een Allianz hypotheek afsluiten voor een maximum van 30 jaar.

Mocht u liever een kortere periode willen dan is het verstandig om de Allianz hypotheek voorwaarden door te nemen samen met een onafhankelijke hypotheekadviseur. Wij hebben de hypotheekvormen even in het kort voor u neergezet.

U kunt namelijk bij Allianz kiezen voor de annuïteitenhypotheek, de lineaire hypotheek, een aflosvrije hypotheek en een overbruggingslening. Wij zijn geen voorstander van de aflossingsvrije hypotheek.

Bij deze hypotheekvorm heeft u het meest kans op een restschuld. Daarom raden wij het iedereen aan, die gebruik maakt van deze hypotheekvorm, om deze over te sluiten. Wat ook prettig om te weten is dat u bij het afsluiten van een hypotheek met NHG kunt profiteren van een rentevoordeel.

Onze hypotheekadviseur vertelt u hier graag meer over in een persoonlijk adviesgesprek.

Boetevrij oversluiten

Het is verstandig dat u zich zo vroeg en zo goed mogelijk informeert aangezien het niet nodig is om een boete te betalen bij het oversluiten. Want boetevrij Allianz oversluiten? Dat kan! Door de juiste timing te kiezen kunt u voorkomen dat u een boete moet betalen.

Hier kunnen onze hypotheekadviseurs u uiteraard ook goed bij helpen. Hoe voorkomt u nu dat u een boete krijgt als u gaat oversluiten? Doordat u uw Allianz hypotheek oversluit aan het eind van de rentevaste periode krijgt u alleen te maken met de kosten maar dan zonder boete.

Wat houdt deze boete eigenlijk in en hoe hoog is die? Indien u uw hypotheek besluit over te sluiten voor het eind van de rentevaste periode loopt de bank de inkomsten mis over de resterende periode waar een afspraak voor is gemaakt.

Laat onze adviseur een onafhankelijke berekening maken voordat u een beslissing neemt.

Allianz oversluiten hypotheek

Hypotheek oversluiten of meenemen bij verhuizing

Bij verhuizen kunt u ervoor kiezen om uw huidige hypotheek mee te nemen. Maar het kan ook zo zijn dat uw huidige hypotheek helemaal niet meer bij uw situatie past. Bijvoorbeeld u koopt een grotere en duurdere woning dan heeft u ook een hogere hypotheek nodig.

Dan kan een Allianz oversluiten een goede oplossing zijn. Het is erg verstandig om u eerst goed de oriënteren voor dat u een nieuwe hypotheek gaat aanvragen. U maakt gebruik van een verhuisregeling als u uw huidige hypotheek meeneemt.

Als de hypotheek nog goed bij uw situatie past dan kan de hypotheek meenemen een goede oplossing zijn. Je neemt de voorwaarden en het rentetarief mee, niet de hypotheek zelf natuurlijk.

En bij oversluiten krijgt u een hele nieuwe hypotheek met nieuwe voorwaarden en een nieuwe hypotheekrente met een nieuwe rentevaste periode. Onze hypotheekadviseurs kijken graag samen met u naar de beste mogelijkheid.

Oversluitkosten berekenen Allianz oversluiten rente

Uw hypotheek oversluiten kan natuurlijk heel aantrekkelijk zijn. Vooral als uw maandlasten hierdoor flink omlaag kunnen gaan. Maar houd er rekening mee dat er bij oversluiten ook kosten komen kijken.

Laat u dus goed informeren zodat u er zeker van bent dat u straks echt beter uit bent met uw nieuwe hypotheek.

U kunt rekening houden met eventuele oversluitkosten. Dit houdt in dat wanneer u Allianz oversluiten kiest u hiervoor zult moeten gaan betalen.

Denk hier aan advieskosten, taxatiekosten, notariskosten en eventuele kosten voor Nationale Hypotheek Garantie.

En om niet te vergeten de boete voor het renteverlies van de bank. Deze boete is vaan de grootste kostenpost van het hele oversluiten. Meestal mag u een deel van de Allianz hypotheek extra aflossen zonder vergoeding voor het renteverlies van de bank. Onze adviseur kan u hier meer over vertellen. Maak daarom nu nog een afspraak voor een gratis adviesgesprek.

Omzettingskosten Allianz fiscaal aftrekbaar

De gemaakte oversluitkosten zoals taxatiekosten, notariskosten, bemiddelingskosten, kosten voor de aanvraag van NHG en de boeterente bij het aflossen van de oude eigen woning schuld zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting.

Deze genoemde kosten zullen in één keer moeten worden opgegeven en zijn alleen aftrekbaar in het jaar van oversluiten. Houdt er wel rekening mee dat de kosten zelf aftrekbaar zijn maar de rente die u erover betaald als u een hogere hypotheek afsluit om de kosten te kunnen financieren is dat niet.

U kunt de omzetkosten op twee manieren aftrekken. Dat is gedurende het jaar met een voorlopige aanslag of na afloop van het jaar in de aangifte van de inkomstenbelasting.

De hypotheekadviseurs van Advies Nederland kunnen u goed helpen bij het berekenen welke kosten u maakt bij Allianz oversluiten. Op die manier weet u goed waar u aan toe bent en wat er mogelijk is.