Het Allianz woekerpolis nieuws van 2019

Wanneer er gesproken wordt over de Allianz woekerpolis, hebben we het over een levensverzekering. Een levensverzekering sluit u af op het leven van de verzekerde.

Wanneer deze komt te overlijden, wordt er een bepaald bedrag uitgekeerd. Daarnaast kunt u een levensverzekering ook afsluiten om een bedrag uit te keren wanneer de persoon nog in leven is.

Als de premie onredelijk hoog is door verschillende kosten die gedekt moeten worden, wordt de verzekering gezien als woekerpolis. Heeft u hulp nodig? Schrijf u dan bij ons in voor een gratis adviesgesprek.

 

Ja, ik wil een gratis Allianz woekerpolis adviesgesprek!

 

Allianz woekerpolisHoe groot is de schade die Allianz heeft aangericht?

In Nederland zijn in het verleden ongeveer 7 miljoen woekerpolissen afgesloten. Alle gedupeerden van deze polissen hebben teveel betaald voor hun verzekering.

Heeft u een Allianz beleggingsverzekering en denkt u dat het daarbij gaat om een woekerpolis? Neem dan zo snel mogelijk contact op met Advies Nederland.

Wij hebben meerdere adviseurs in dienst die gespecialiseerd zijn in het ontwoekeren van dergelijke polissen.

Vraag onze gratis Allianz levensverzekering woekerpolis check aan

allianz levensverzekering woekerpolisWil je meer weten over je polis? Bekijk dan alle 10 nadelen van een woekerpolis.

Allianz woekerpolis levensverzekering 

De Allianz woekerpolis is een levensverzekering die wordt gebruikt om op een vooraf afgesproken datum een eindbedrag uitgekeerd te krijgen.

De levensverzekering wordt vooral gebruikt om een pensioen aan te vullen of een hypotheek af te lossen.

Er is niet één soort levensverzekering

De term ‘levensverzekering’ is namelijk een overkoepelende term voor meerdere soorten. U kunt bij een beleggingshypotheek bijvoorbeeld een beleggingsverzekering afsluiten.

Allianz woekerpolis

Door maandelijks een premie te beleggen, kunt u vermogen opbouwen. Ook de overlijdensrisicoverzekering is een vorm die u kunt afsluiten.

Wat is het voordeel van een ORV?

Deze biedt dekking wanneer de verzekerde plotseling komt te overlijden. Nabestaanden kunnen op die manier beschikken over het opgebouwde kapitaal.

Het afsluiten van een levensverzekering leek altijd een verstandige keuze. zijn er veel problematische factoren waarmee u rekening moet houden.

Heeft u bij de Allianz een spaarpolis lopen?  

allianz dinplanDe kans is namelijk groot dat het een Universal Leven woekerpolis is. Deze hoort namelijk ook bij de Allianz.

Laat hem kosteloos door Advies Nederland nakijken! Ook als het een woekerpolis hypotheek betreft. Dit zijn namelijk de ergste woekerpolissen.

Wat is een Allianz woekerpolis?

Een woekerpolis is een term die wordt gebruikt wanneer men praat over verzekeringen waarbij de kosten hoger zijn dan redelijk.

We spreken hier bijvoorbeeld over een kapitaalverzekering of een ASR beleggingsverzekering.

Over het algemeen wordt er een maandelijkse premie betaald voor de verzekering die belegd of gespaard wordt. De Allianz woekerpolis is een vorm van een dergelijke verzekering.

 

Ja, ik wil een gratis hypotheekadvies!

 

Waar wordt mijn inleg voor gebruikt?

De premie die u betaalt, wordt gebruikt voor de dekking van kosten en als inleg voor uw beleggingen. Echter, de kosten die uit de premie worden gehaald, zijn dikwijls veel hoger dan afgesproken zou zijn.

Dit komt onder andere door een hoge overlijdensrisicodekking. Het deel dat vervolgens belegd of gespaard moet worden, is te laag om aanzienlijk kapitaal mee op te kunnen bouwen.

Ook een hoge provisie die als beloning aan tussenpersonen werd betaald, komt veel voor. Deze werd verhaald op de premie die u maandelijks betaalt.

Laat uw woekerpolis direct nakijken! allianz schikking

Bekijk hier de compensatieregeling die met de Allianz is overeengekomen.

Kenmerken Allianz woekerpolis

Maar heb ik een woekerpolis? Er zijn meerdere manieren waarop u een woekerpolis als zodanig kunt herkennen.

Allereerst kunt u op de website van Advies Nederland de lijst van polissen controleren. De Allianz woekerpolis staat ook op deze lijst.

Staat uw Allianz polis er niet bij?

Dan kunt u aan de hand van onderstaande kenmerken uw polis bekijken.

  • De woekerpolis is vaak een verzekering waarbij u door te sparen of beleggen, kapitaal kunt opbouwen. Dit doet u om een pensioengat aan te vullen of hypotheek af te lossen.
  • Kosten die via uw premie worden betaald, worden vaak niet op de offerte gezet.
  • De overlijdensrisicodekking is een veel gehoord probleem. Deze is vaak onredelijk hoog.
  • De provisie die uw tussenpersoon ontvangt van uw verzekeraar, wordt betaald middels uw premie.
  • De resultaten wat betreft uw beleggingen vallen vaak tegen door de lage inleg. Dit komt door voorgenoemde hoge kosten.

Compensatie Allianz woekerpolis Compensatie Allianz woekerpolis

Uw allianz levensverzekering afkopen of omzetten? Een aantal jaar geleden is er een actiegroep gestart door de vele gedupeerden van de Allianz woekerpolis.

Deze actiegroep is uitgegroeid tot de stichting Allianz DinPlan Dupe.

Er wordt door de leden gezamenlijk geld ingelegd om rechtszaken en claims te kunnen indienen. Actie ondernemen kan namelijk veel geld kosten.

Wat is de conclusie?

Het blijkt dat Allianz slecht samenwerkt met haar klanten om de problemen op te lossen. De kwestie komt dan ook veelvuldig aan bod in televisieprogramma’s als Tros Radar.

Pas in 2015 is Allianz in gesprek gegaan met de stichting. Nog steeds is er geen concrete oplossing. Vele andere verzekeraars zijn inmiddels met oplossingen wat betreft compensatie gekomen. Helaas is dit bij Allianz nog niet het geval.

Heeft u een woekerpolis bij deze verzekeraar afgesloten? 

Dan kunt u zich nog steeds aansluiten bij de stichting. Wellicht komen er in de toekomst afspraken voor een compensatieregeling. Wacht dus niet te lang af! Wij helpen u met Allianz oversluiten. Schrijf u in. 

Woekerpolis Allianz omzettencompensatieregeling woekerpolis allianz

Heeft u een dergelijke levensverzekering of Allianz woekerpolis en loopt deze door? Dan kunt u het beste meteen contact opnemen met een expert.

Het gevaar is namelijk dat u blijft vastzitten aan de onnodig hoge kosten. Dat terwijl er tegenwoordig genoeg aan gedaan kan worden. 

Zowel afkopen als omzetten zijn mogelijkheden. Het ligt echter aan uw soort polis of afkopen of omzetten verstandig zal zijn.

Is uw levensverzekering gekoppeld aan een hypotheek? 

U kunt deze dan niet afkopen. Uw polis kan bijvoorbeeld omgezet worden naar een product dat meer zekerheid geeft. Denk daarbij aan een (bank)spaarhypotheek met banksparen.

Wilt u uw pensioen aanvullen?

Ook dan is afkopen geen verstandige zet. Bij een polis waarvoor u in box 3 belasting moet betalen, kan afkopen juist wel een gunstige optie zijn. U kunt daarna oversluiten naar spaarproduct.

De kosten bij dit soort veilige alternatieven zijn een stuk lager en transparanter. Liever uw Allianz beleggingsverzekering afkopen? Ook daarbij kan onze specialist u helpen. Laat berekenen wat voor u de beste optie is. 

lijst woekerpolissenHersteladvies Allianz woekerpolis

Bent u de dupe geworden van de Allianz woekerpolis? Dan heeft u recht op advies! Het is immers niet uw schuld dat de polis niet het beloofde rendement oplevert.

De kans is groot dat u jarenlang misleid bent door uw verzekeraar. Dit is een grote schande! Om die reden wil Advies Nederland u graag een vrijblijvend advies aanbieden.

Aan de hand van onze woekerpolischeck kan bekeken worden hoe uw polis veiliger gemaakt kan worden. Dat is belangrijk, want u wilt niet nog langer teveel betalen.

allianz futureSamen gaan we op zoek naar de juiste oplossing

Een eerste gesprek is daarnaast altijd gratis. Een adviseur komt bij u langs, zodat u geen moeite hoeft te doen. U staat bij ons namelijk altijd op nummer 1. 

Het klantbelang staat binnen ons bedrijf dan ook hoog in het vaandel. Laat meteen uw contactgegevens achter zodat we snel een afspraak kunnen plannen!

Onze dienstverlening is voor zowel losse polissen als de woekerhypotheek geschikt.

 

Aanmelden gratis hypotheekgesprek!