Hypotheek voor starters berekenen?

Wat is de beste hypotheek voor starters? Dit is een vraag die men vaak aan ons stelt. Voor starters zijn er maar twee hypotheekvormen interessant. Dit zijn de annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek. Echter, qua voorwaarden en verdere regelingen zijn er nogal wat mogelijkheden.

Dit is belangrijk, aangezien het inkomen van een starter vaak niet hoog genoeg is om voldoende te kunnen lenen. Wilt u als starter binnenkort een huis kopen? Vraag dan snel een adviesgesprek aan bij Advies Nederland.

Vooral voor starters is het afsluiten van een hypotheek een geheel nieuwe onderneming. Onze adviseurs kunnen u helpen bij het bekijken van de mogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld aanvullende subsidie ontvangen wanneer u niet genoeg kunt lenen.

Daarnaast wordt u tegemoet gekomen wat betreft aflossing. Hoe ziet het precies met deze extra leningen en wat moet u ervoor doen? Een hypotheek afsluiten als starter? Laat je dan kosteloos en vrijblijvend informeren door onze adviseur. Meld je direct bij ons aan!

Starterslening hypotheek voor starters

Eén ideale hypotheek voor starters is er niet. Dit komt omdat de juiste startershypotheek voor iedereen anders kan zijn. De twee hypotheekvormen die voor starters aantrekkelijk zijn, zijn de annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek.

Bij deze vormen heeft u voor uw gehele lening recht op hypotheekrenteaftrek. U betaalt hypotheekrente als vergoeding voor de lening aan uw bank. De hoogte van uw lening wordt gebaseerd op uw inkomen en de waarde van uw woning.

Hypotheek voor starters

Het is mogelijk dat uw inkomen te laag is om de benodigde maximale lening af te sluiten. Om die reden is er de startershypotheek.

Deze hypotheekvorm is speciaal bedoeld om het voor starters mogelijk te maken een woning te kopen.

In principe is het een gewone hypotheek waarvoor aanvullende voorwaarden gelden. Ook maakt de Starterslening vaak onderdeel uit van deze hypotheek.

Deze lening is geïntroduceerd om starters in staat te stellen voldoende te lenen voor de aankoop.

Voorwaarden hypotheek voor starters

Wat is een startershypotheek? En wat is de beste hypotheek voor alle starters? Deze hypotheekvorm is vooral speciaal omdat er regelingen gelden waardoor het voor starters gemakkelijker is om een woning te kopen.

De voorwaarden van de beste hypotheek voor starters kunnen per bank verschillen. Over het algemeen is het echter zo dat u gedurende de eerste jaren minder hoeft af te lossen. Daarnaast is het mogelijk om de Starterslening aan te vragen.

Dit is een lening bovenop uw hypotheek die wordt aangeboden door de gemeente. Op basis van uw inkomen als starter kunt u hoogstwaarschijnlijk niet genoeg lenen om een huis te kopen. De Starterslening is bedoeld om het verschil tussen uw hypotheek en de woningwaarde te overbruggen.

U hoeft de eerste drie jaar uw lening niet af te lossen. Aangezien u verplicht bent om af te lossen voor uw hypotheekrenteaftrek, is er de Combinatielening. Uw maandelijkse aflossing wordt vanuit deze lening betaald. U begint met aflossen wanneer uw inkomen dit toelaat.

Voorwaarden hypotheek voor starters

Berekenen hypotheek voor starters

U wilt een hypotheek voor starters aanvragen. Uw maximale startershypotheek berekenen, is afhankelijk van het wel of niet verkrijgen van de Starterslening. Deze brengt namelijk eisen met zich mee wat betreft datgene wat u kunt lenen.

Dit komt omdat de Starterslening een hypotheek met een Nationale Hypotheek Garantie vereist. Aan de Nationale Hypotheek Garantie is een maximum woningwaarde van 247.450 euro verbonden.

Dit zal op dat moment het maximale bedrag zijn dat u kunt lenen. Het daadwerkelijke bedrag is echter afhankelijk van de waarde van uw woning. Komt u niet in aanmerking voor de Starterslening en kunt u op basis van uw inkomen niet genoeg lenen?

Dan kunt u wellicht vragen of uw ouders een belastingvrije schenking kunnen doen. Dit kan ook in de vorm van een hypotheek zijn. U betaalt over deze schenking rente die fiscaal aftrekbaar is.

Bespreek de mogelijkheden wat betreft financiering met onze adviseur! Meld u aan via het contactformulier voor een gratis adviesgesprek.

Eigen geld hypotheek voor starters

Elke persoon die een hypotheek afsluit, heeft eigen geld nodig. Het maximumbedrag dat u kunt lenen ligt op 101% van de woningwaarde. Bij een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie is dit 247.450 euro.

Naast uw hypotheek moet u rekenen op ongeveer 6% van het hypotheekbedrag aan extra kosten. Dit zijn kosten voor advies en bemiddeling wat betreft uw hypotheek. Ook overdrachtsbelasting en kosten voor een notaris vallen hieronder.

Deze kosten zult u dus moeten financieren vanuit eigen middelen. Het is belangrijk dat u genoeg spaargeld heeft om deze kostenposten te kunnen betalen. De meeste gelden daarbij als aftrekposten voor uw inkomstenbelasting. Dit betekent dat ze eenmalig fiscaal aftrekbaar zijn.

Op die manier wordt u dus gecompenseerd. De overheid wil namelijk woningbezit van een starterswoning stimuleren en komt u tegemoet. Wilt u verdere hypotheek voor starters advies?

Vraag dan één van onze adviseurs om hulp! Zij zijn op de hoogte van alle regelingen. Bekijk de mogelijkheid tot koopsubsidie. Lees ook meer over de startershypotheek voorwaarden.

Afsluiten hypotheek voor starters

Tegenwoordig is het hebben van een vast contract als starter een uitzondering. De meeste mensen kunnen hooguit rekenen op een tijdelijk contract dat verlengd kan worden. Een hypotheek voor starters zonder vast contract afsluiten, is wat lastiger maar mogelijk.

U neemt als klant voor de bank meer risico met u mee. U heeft immers geen zekerheid wat betreft uw inkomen in de toekomst. De hypotheeklening moet wel terugbetaald worden. Om die reden kan het zijn dat u meer moet betalen qua hypotheekrente.

Ook zult u vaak een intentieverklaring van uw werkgever moeten aanleveren. Hierin wordt aangegeven dat uw werkgever van plan is u een vast contract aan te bieden. Is dit niet mogelijk? Dan kunt u met onze hypotheekadviseur overleggen over de flexwerker hypotheek.

Deze kan wellicht uitkomst bieden. Er wordt op dat moment gekeken naar uw inkomen in de afgelopen drie jaren. Uw hypotheeklening kan dan wel lager uitvallen. Wil je meer weten over de hypotheek voor starters zonder vast contract? Vraag dan een gratis gesprek bij ons aan.

2017 hypotheek voor starters

De regelingen voor starters kunnen elk jaar veranderen. Ook op het gebied van hypotheken zijn de voorwaarden en hypotheekrentes sterk aan verandering onderhevig. Om die reden is het altijd verstandig deskundig hypotheekadvies in te winnen.

Onze hypotheekadviseurs zijn altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Wilt u meer hypotheek voor starters informatie? Neem dan contact op met Advies Nederland!

Wij kunnen vrijblijvend met u in gesprek gaan, zowel online als offline gedurende een persoonlijke afspraak. Aan de hand van uw situatie maken wij een berekening en stellen we een advies op maat op. Beide zijn geheel gratis! Wilt u dat we een hypotheekaanvraag voor u starten?

Dan doen we dit tegen zeer lage tarieven. Laat dus snel uw gegevens achter zodat we contact met u kunnen opnemen. Wilt u liever als zelf doen? Dan bieden wij ook de startershypotheek online. Een vorm van afsluiten die tegen lage kosten kan gebeuren.