Lening op afbetaling 2022

Een lening op afbetaling afsluiten klinkt misschien wat vreemd. Een lening is toch altijd op afbetaling? In zekere zin natuurlijk wel, maar op het gebied van afbetaling zijn er wel regels.

Schrijf je hier in voor gratis advies.

Er zijn immers verschillende soorten leningen, van groot tot klein en van duur tot goedkoper. Wij geven je meer informatie over de lening op afbetaling.

Zo geven wij uitleg over wat het is en met welke zaken je rekening moet houden. Lees deze tekst dan ook goed door. Bekijk hier ook de belangrijkste dingen bij het lenen van geld.Lening op afbetaling

Heb je toch nog vragen?

Geen probleem. Onze financieel adviseur helpt je graag verder. Wij werken op onafhankelijke basis en voorzien je graag van een gedegen advies als jij zoekt naar een goedkope lening op afbetaling.  Lening op afbetaling

Contact ons! Onze leenexpert kan dan ook veel voor je betekenen. Het is namelijk ons vak. Ontdek hier alle voordelen van geld lenen op een maandelijkse afbetaling.

Lening op afbetaling berekenen

Laten we beginnen met het geven van de lening op afbetaling betekenis, zodat je goed weet wat het precies inhoudt.

Een lening op afbetaling is een lening die je nu aangaat en die je in meerdere termijnen aan de kredietverstrekker terugbetaalt.lening op afbetaling auto

Dit kun je vergelijken met een smartphone abonnement

Je krijgt de nieuwe smartphone nu en gedurende de looptijd van je abonnement betaal je deze aan de provider terug door middel van een vast abonnementsbedrag per maand.  Lening op afbetaling betekenis

Je kunt natuurlijk op meerdere manieren geld lenen. De looptijden van deze leningen zijn niet gelijk.

Voorwaarden lening op afbetaling

  • 1, 2 of 3 maanden voor de minilening
  • Relatief korte looptijd tot maximaal 5 jaar voor de persoonlijke lening
  • Relatief lange looptijd tussen de 5 en 10 jaar voor de persoonlijke lening
  • Flexibele looptijd voor leningen in de vorm van een doorlopend krediet

Lening op afbetaling aanvragen

Zoals je ook in bovenstaand overzicht kunt zien zijn er verschillende looptijden bij verschillende leningen. Je wilt natuurlijk een lening aanvragen die goed bij je past.

Daarvoor is het belangrijk om goed te letten op de gewenste looptijd. Daarnaast zijn de mogelijkheden natuurlijk ook onder te verdelen op basis van het bedrag dat je wilt lenen.

Het is altijd goed om van tevoren te bedenken hoeveel je wilt lenen en wat voor lening je hiervoor kunt en wilt aanvragen. Laat je hierover informeren door onze expert.lening op afbetaling simulatie

Maandlasten lening op afbetaling

Je kunt een lening op afbetaling simulatie gebruiken om de maandlasten te berekenen. Deze online berekeningen zijn bij meerdere aanbieders te maken.

Het is dan ook zo dat er grote prijsverschillen zijn. Vergelijken van de lening op afbetaling is dan ook altijd aan te raden. Wilt u hier advies over? Schrijf u dan bij ons in.

Lening op afbetaling vergelijken

De minilening heeft een korte looptijd en je weet van tevoren wat je hiervoor betaalt. Je leent een kleiner bedrag, vaak tot maximaal 1.000 euro.

Je betaalt dit binnen een korte looptijd van maximaal drie maanden terug. Bij het maken van de berekening zie je direct hoeveel je terug moet betalen, dus je weet dat de lening je kost.

Bij de persoonlijke lening krijg je het leenbedrag, dat groter is dan bij de minilening, op je rekening gestort. Via ons kun je dit soort leningen met spoed aanvragen. Doe dat dan ook.

Je hebt een vaste looptijd en ook de rente staat vast

Hierdoor weet je wat je uiteindelijk terugbetaalt en dus betaald hebt voor de lening op afbetaling. Je weet ook precies wanneer je de lening weer hebt terugbetaalt.

Het doorlopend krediet heeft een flexibele looptijd en rente. Je weet dus nooit van tevoren wat je betaalt. Het bedrag wordt ter beschikking gesteld en kun je opnemen wanneer je het nodig hebt.

Lening op afbetaling

Goedkoop lenen op afbetaling – let op de rente

Je kunt natuurlijk bij veel verschillende kredietverstrekkers een lening aanvragen. Dit kan bij een Nederlandse bank, zoals de ING, de Rabobank of bijvoorbeeld de ABN AMRO.

Je kunt ook bij verschillende andere kredietverstrekkers terecht. Freo is hier een heel bekende van, maar er zijn er eindeloos veel.

Wil je een goedkope lening op afbetaling, dan is het belangrijk om de rentetarieven te vergelijken. Laat een onafhankelijke rente vergelijking maken door onze adviseur.lening op afbetaling kbc

Laten we nog even bij Freo blijven

Hier kun je een persoonlijke lening aanvragen tegen een rentetarief vanaf 3,9 procent. Rentetarieven verschillen wel per leenbedrag en looptijd.

Je kunt dan diverse andere kredietverstrekkers, waaronder ook banken, nalopen om te zien of je daar een goedkopere lening op afbetaling kunt krijgen.

Loop altijd zelf de partijen na die jij als goede opties beschouwd. Online vergelijkingssites zijn namelijk niet aan te raden.

Wij kunnen de lening op afbetaling voor je vergelijken 

Er zijn online natuurlijk erg veel vergelijkingssites te vinden, ook voor de lening op afbetaling. Waarom zijn deze nu niet voordelig om te gebruiken? Op de eerste plaats kun je nooit zeker zijn dat de betreffende website onafhankelijk werkt. Goedkoop lenen op afbetaling

Het is dus mogelijk dat je alleen kredietverstrekkers krijgt aanbevolen waarmee de website afspraken heeft gemaakt.

Daarnaast is het zo dat je nooit zeker kunt stellen dat de gegevens op deze websites up to date zijn.

Hierdoor kun je makkelijk alsnog de verkeerde keuze maken

Wil jij een lening op afbetaling én zeker zijn dat je de voordeligste keuze maakt? Laat de financieel adviseur van Advies Nederland je dan helpen.

Wij adviseren je op onafhankelijke basis en gaan altijd uit van jouw voordeel. Ontdek ook onze mogelijkheden van een mini lening.lening op afbetaling belfius

Is de lening op afbetaling in België goedkoper?

Stel, je wilt een lening op afbetaling KBC afsluiten. Dit is een Belgische kredietverstrekker waar je voor een persoonlijke lening 4,85 procent rente betaalt (augustus 2018).

Deze optie is dus aanzienlijk duurder dan de meest voordelige optie van Freo. Dit geeft aan dat lenen in België niet per definitie voordeliger is dan lenen in Nederland.

Wil je een lening op afbetaling Belfius, eveneens een Belgische kredietverstrekker? Dan betaal je een rente vanaf 5,45 procent.Dit is dus nog iets duurder.

Wil jij een lening op afbetaling in België afsluiten om regels te omzeilen?

Dan moeten we je teleurstellen. Ook in het buitenland vindt er een kredietcheck plaats, op internationaal niveau, waardoor je kansen in het buitenland niet direct groter zijn dan in Nederland als je financieel niet gezond bent.

Gratis lening op afbetaling advies

Ben jij van plan om een lening af te sluiten, maar kom je er niet helemaal uit welke lening bij je past en wat de goedkoopste opties zijn?

Advies Nederland helpt je graag verder. Maak direct online een afspraak voor een gratis adviesgesprek.lening op afbetaling vergelijken