Autolening afsluiten: de aandachtspunten

Een autolening afsluiten kan bij meerdere partijen. Je kunt kiezen voor een bekende Nederlandse bank, zoals de autolening ING of de autolening Rabobank.

Daarnaast kun je ook kiezen voor een andere geldverstrekker, zoals de Freo autolening. Veel mensen zoeken zelfs over de grens naar de goedkoopste autolening, bijvoorbeeld een autolening België, en het is mogelijk om een lening bij de dealer af te sluiten.

Wil je een autolening aanvragen, dan heb je dus heel veel mogelijkheden. Je kunt zelf de autolening vergelijken, maar een autolening berekenen valt niet mee als er zo veel aanbieders zijn.

Dan kan het ook nog zijn dat je specifiek zoekt naar een autolening zonder BKR check. Kortom, veel vragen en weinig antwoorden. Advies Nederland helpt je graag. Je kunt bij ons terecht voor een gratis adviesgesprek als je een autofinanciering zoekt die bij je past.

Wilt u besparen? Hier kunt u namelijk de goedkoopste auto lening van Nederland afsluiten!

De autolening: waar op letten?

Een lening berekenen en de autolening aanvragen als je de goedkoopste hebt gevonden klinkt heel makkelijk. Toch is het in de praktijk vaak helemaal niet zo makkelijk.

Autoleningen vergelijken doe je op basis van rentepercentages, looptijd, leenvorm en voorwaarden. Er zijn dus veel dingen waar je op moet letten als je een lening wilt afsluiten.

Wij geven je graag duidelijkheid over waar je op moet letten bij het afsluiten lening voor een auto. Hieronder vind je de 6 aandachtspunten die we met je door gaan nemen in dit artikel: autolening

  1. Looptijd autolening
  2. Verschillende vormen autolening
  3. Autolening en afschrijving
  4. Verstrekker van de autolening
  5. Autolening en verzekering
  6. Dealer autolening

Looptijd van de lening

De looptijd van je financiering is belangrijk, zeker wanneer je geen nieuwe auto koopt. Wil je een lening voor een tweedehands auto?

Dan moet je er rekening mee houden dat je voor de autofinanciering blijft betalen voor de duur van de looptijd, terwijl het risico dat de auto kapot gaat bij een tweedehands auto groter is.

Heb je een looptijd van 60 maanden en moet je de auto na 24 maanden naar de sloop brengen? Dan betekent dit dat je nog 36 maanden moet betalen voor een auto die je niet meer hebt.

Probeer daarom altijd de looptijd van de lening zo kort mogelijk te houden. Dit voorkomt dat je langer voor een auto betaalt dan dat je er plezier van hebt.

Verschillende vormen autolening

Je hebt verschillende vormen van de auto financiering. Kies je bijvoorbeeld voor een auto lening Rabobank, een auto lening ING of een Freo auto lening? Dan heb je de keuze uit een persoonlijke lening en een doorlopend krediet.

Bij een doorlopend krediet kun je afgelost geld weer opnemen en kan de rente stijgen of dalen. Bij een persoonlijke lening krijg je een vast leenbedrag en dit los je in vaste termijnen over een bepaalde looptijd af.

Ook de rente staat voor deze periode vast en einde looptijd is je lening afgelost. Kies altijd je financiering bewust. Je kunt de auto lening berekenen voor beide vormen.

In de meeste gevallen is een persoonlijke lening aanvragen voordeliger en beter dan een doorlopend krediet. Je weet bij deze leenvorm immers precies waar je aan toe bent.

Auto financiering en afschrijving

Je kunt een lening vergelijken zonder te weten wat voor auto je koopt, maar dit is meestal niet verstandig. Het is namelijk belangrijk om ook rekening te houden met de afschrijving en de auto afschrijving hangt samen met het soort auto, met de autowaarde, de staat van de auto, de autogeschiedenis en de leeftijd van de auto. autolening

Een Volkswagen Golf uit 2001 met 380.000 km op de teller is eerder afgeschreven dan een Suzuki Swift uit 2013 met 88.000 km op de teller.

Het is niet erg om een oudere auto te kopen waarvan de afschrijving vrij snel gaat, maar houd hier wel rekening mee bij het afsluiten van je auto financiering.

Het kan zeker in dit geval heel verstandig zijn om aan het begin van de looptijd zo veel mogelijk extra af te lossen. 

Verstrekker van de autolening

Leningen zonder BKR toetsing afsluiten is in de meeste gevallen niet verstandig, maar het is ook zeker niet onmogelijk. Het kan zijn dat je een lening zonder BKR check wilt, omdat je een BKR-codering hebt van enkele jaren terug.

Als je nu financieel gezond bent, zoals dat heet, dat kun je wel een leenbedrag aanvragen. De geldverstrekker moet hier dan wel in mee willen gaan.

Freo autoleningen, autoleningen ING, autoleningen Rabobank of autofinancieringen van andere grote en betrouwbare partijen is eigenlijk nooit af te sluiten als je een BKR-registratie hebt.

Je moet altijd autofinancieringen vergelijken van meerdere aanbieders. Rentepercentages kunnen sterk uiteenlopend zijn, waardoor dezelfde autofinanciering bij de ene geldverstrekker veel duurder is dan bij de andere partij.

Autolening en verzekering

Als je zelf een auto koopt, van je eigen spaargeld, dan ben je natuurlijk vrij in je keuze voor een autoverzekering. Je kunt WA verzekeren, maar natuurlijk ook beperkt casco of bijvoorbeeld allrisk.

Ga je een auto lening aanvragen om de auto te kunnen kopen, dan is het altijd verstandig om de auto allrisk te verzekeren. Mocht er iets met de auto gebeuren, dan krijg je de schade (gedeeltelijk) vergoed.

Stel dat je de auto total loss rijdt, en je lening van je auto looptijd loopt nog een paar jaar, dan heb je in elk geval nog de vergoeding om óf je financiering deels van te betalen óf een vervangende auto te kopen.

Je loopt dan niet het risico dat je met lege handen staat, terwijl je nog jaren voor je auto betaalt aan de geldverstrekker.

Dealer autolening

Je kunt een auto lening berekenen bij diverse bekende partijen. Je kunt kiezen voor het afsluiten van een dealerkrediet, ofwel een leenvorm die door de autodealer aan wordt geboden.

Houd er bij dealer autoleningen altijd rekening mee dat deze in de meeste gevallen een stuk duurder zijn dan autofinancieringen bij banken en andere betrouwbare geldverstrekkers. Kies dus nooit zomaar voor een dealer autolening, omdat de dealer zo vriendelijk is.

Afspraak voor een gratis adviesgesprek

Wil je een lening voor een auto aanvragen, maar kom je er echt niet uit en wil je wel zeker weten dat je voor de goedkoopste autolening met de beste voorwaarden kiest? Maak dan een afspraak voor een gratis adviesgesprek bij Advies Nederland. Wij helpen je graag verder.