Hypotheek berekenen lenen

Een hypotheek berekenen lenen om te ontdekken wat jouw maximale hypotheek is? Deze berekening kun je beter niet online maken met een standaard rekentool.

Hoe dan wel? Dat legt Advies Nederland je graag uit. Natuurlijk kun je ook direct online een gratis hypotheekafspraak maken. Maak daar gebruik van.

Wij maken de berekening volledig onafhankelijk en kosteloos voor je.Hypotheek berekenen lenen

Hoe werkt hypotheek berekenen lenen?

Waarom kun je nu beter geen gebruik maken van online rekentools voor een hypotheekberekening? Wij geven je 5 belangrijke nadelen:

  • Online rekentools houden geen rekening met je persoonlijke situatie
  • Je hebt geen zekerheid dat de rekentool up to date is
  • De online rekenhulpmiddelen kunnen je enkel indicaties geven
  • Een groot deel van de online rekentools werkt niet onafhankelijk
  • Je kunt geen garanties ontlenen aan de berekeningen van online tools

Hypotheek berekenen lenenHypotheekverstrekkers en kredietverstrekkers

hypotheek berekenen ABN

Er is een verschil tussen hypotheekverstrekkers en kredietverstrekkers. Bij hypotheekverstrekkers leen je een bedrag voor een woning, dus

een relatief hoog bedrag.

Kijk je naar ‘hoeveel kan ik lenen’ bij een reguliere kredietverstrekker, dan zie je kleinere bedragen staan. Dit zijn namelijk leningen voor andere uitgaven.

Over het algemeen bieden kredietverstrekkers minileningen, persoonlijke leningen en doorlopend kredieten. Dit betekent niet dat zij niet ook hypotheken kunnen verstrekken.

Een hypotheek berekenen lenen bij de juiste partij

Wil je een maximale hypotheek berekenen, dan kun je natuurlijk bij diverse hypotheekverstrekkers terecht. Uiteindelijk wil je wel lenen bij de juiste partij.

Dit betekent dat je een hypotheek afsluit bij een hypotheekverstrekker die betrouwbaar is, die aantrekkelijke hypotheekvoorwaarden biedt en waar je profiteert van voordeel.hypotheek lening berekenen ing

Online rekentools wijzen deze partij niet aan

Je kunt een hypotheek berekenen lenen om te zien hoeveel je maximaal kunt krijgen aan hypotheek. Een hypotheek berekenen 2018 kan op meerdere websites.

hypotheek berekenen 2018

Het grote nadeel is wel dat een online rekentool jou niet kan vertellen welke hypotheekverstrekker voor jou daadwerkelijk de beste partij is.

Online rekentools blijven slechts programma’s

Je kunt een hypotheek berekenen ABN, bij de ING of bijvoorbeeld Rabobank met een online tool. Dit zijn betrouwbare partijen voor een hypotheek, maar de tools zijn niet nauwkeurig.

Dit heeft alles te maken met het feit dat online rekentools uiteindelijk toch programma’s blijven. Er zitten geen mensen achter die de berekeningen met de hand voor jou maken.

In de praktijk betekent dit ook dat de rekentool niet in staat is om rekening te houden met alle zaken die voor jou wel heel belangrijk zijn.

Kun je dan niet online een hypotheek berekenen lenen?

Natuurlijk kun je wel een hypotheek online berekenen. Je kunt alleen niet met zekerheid uit gaan van de uitkomst. Stel, je gaat een hypotheek berekenen SNS.

De berekening geeft aan dat je 250.000 euro kunt lenen. Vervolgens wil je deze hypotheek daadwerkelijk afsluiten en dan blijkt dat je maar 220.000 euro kunt lenen. Dat is een verschil!hypotheek lenen berekenen rabobank

Het verschil zit in het detailhypotheek berekenen Rabobank

Bovenstaande situatie kan voorkomen bij de SNS, maar ook bij een hypotheek Rabobank of elke andere bank. Het verschil zit namelijk in het detail.

Rekentools vragen enkel standaard gegevens en maken op basis daarvan een berekening. Jouw situatie is helemaal niet standaard en daarom kan een standaard berekening misleidend zijn.

Wil je berekenen hoeveel je kunt lenen? Hier zijn namelijk 19 websites voor. Toch raden wij u aan om bij ons een aanmelding te doen. Dit is volledig kosteloos.

Tips hypotheek berekenen lenen

Dan heb je ook nog te maken met de keuzes die je moet maken bij het laten opstellen van de berekening door een online tool. Je moet bijvoorbeeld kiezen tussen lineair en annuïtair.

Wat moet je kiezen als je niet precies weet wat de verschillen zijn? Dan kies je eigenlijk op goed geluk, terwijl de hoogte van de maandlasten hierdoor wordt beïnvloed.

onafhankelijke hypotheek berekenenLineaire hypotheken zijn het goedkoopst

Ga je een hypotheek berekenen lenen en kies je voor een lineaire hypotheek? Dan kies je voor de goedkoopste hypotheek wanneer je naar de volledige looptijd kijkt.

Je betaalt bij deze hypotheekvorm namelijk over de hele looptijd gezien de minste rente. Wel is het zo dat je maandlasten in het begin hoger zijn dan bij de annuïtaire hypotheek.hypotheek hoeveel kan ik lenen ing

Hoe zit dat dan precies?

Dit heeft alles te maken met het aflossingsdeel en het rentedeel. Bij de annuïtaire hypotheek betaal je in het begin weinig aan aflossing en heel veel aan rente.

De rente kun je fiscaal aftrekken. Je hebt dus belastingvoordeel over een groter deel van je maandelijkse betaling, waardoor je maandlasten in het begin lager liggen.

De maandlasten lopen op bij annuïtair lenen

Bij de annuïtaire hypotheek wordt het rentedeel steeds kleiner en het aflossingsdeel steeds groter. Je hebt dus steeds minder belastingvoordeel, waardoor de maandlasten steeds hoger worden

Je kunt immers een steeds kleiner deel van de belasting aftrekken en dit zie je aan de maandlasten.

Bij de lineaire hypotheek is dit andersom

De lineaire hypotheek start juist met hogere maandlasten en deze maandlasten worden steeds lager. Je betaalt namelijk direct meer aflossing dan bij de annuïtaire hypotheek.

hypotheek Rabobank

Doordat je direct veel af gaat lossen betaal je elke maand over een kleiner bedrag rente. Dit levert je voordeel op, want uiteindelijk betaal je dus minder aan rente voor je hypotheek.

Dus een lineaire hypotheek berekenen lenen is beter?

Nee, dit hoeft niet per definitie zo te zijn. Als je kiest voor lineair, dan kun je namelijk wel minder lenen. Dit komt doordat je start met hogere maandlasten en die moet je kunnen betalen.

Ga je een lineaire hypotheek berekenen lenen, dan zie je dus dat je een lagere hypotheek kunt krijgen dan wanneer je kiest voor een annuïtaire hypotheek.

Laat een onafhankelijke hypotheek berekenen

Het beste laat je een onafhankelijke hypotheek berekenen door een hypotheekadviseur. Deze kan je namelijk direct adviseren over de hypotheekvorm die het best bij je past.

Je hebt namelijk niet alleen de keuze uit lineair of annuïtair, maar het is ook nog mogelijk om deze twee hypotheekvormen met elkaar te combineren. Dan liggen de zaken weer anders.hypotheek hoeveel kan ik lenen abnhypotheek berekenen SNS

Gratis berekening hypotheek en lenen

Een hypotheek berekenen lenen hoef je niet zelf te doen. Advies Nederland kan de berekeningen voor je maken en adviseert je graag.

Wil jij weten welke hypotheekvorm het best bij je past en hoeveel je precies kunt lenen? Maak dan online een afspraak voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.hypotheek lening berekenen belgie