Hypotheek berekenen en inzicht krijgen kosten?
Een hypotheek berekenen kosten om een helder inzicht in de financiële kant te krijgen: verstandig! Advies Nederland helpt je graag. Schrijf je online in voor een gratis adviesgesprek.
Wil je tegen de laagste kosten een hypotheek afsluiten? Bereken dan eerst je maximale hypotheek. Schrijf je daarna bij ons in!
7 soorten financieringskosten
Je krijgt met meerdere soorten financieringskosten te maken wanneer je een hypotheek gaat afsluiten om een woning te kopen. Hieronder vind je er een aantal:
- Verlengingskosten
- Taxatiekosten
- Advieskosten
- NHG kosten
- Bankgarantiekosten
- Notariskosten
- Administratiekosten
Hypotheek berekenen kosten: welke kosten zijn er?
Je kunt meerdere soorten kosten van elkaar onderscheiden door deze in een afzonderlijke categorie te plaatsen. Op de eerste plaats zijn er natuurlijk je maandlasten voor de hypotheek.
Daarnaast heb je te maken met de kosten die komen kijken bij het kopen van een huis. Dit zijn de bijkomende kosten, waarvan we hierboven al een aantal hebben vermeld.
Dan zijn er ook nog de kosten achteraf, zoals de inrichtingskosten. Je maakt natuurlijk doorlopend ook kosten voor onder meer belastingen en heffingen.
Met alleen de maandlasten ben je er dus niet
Je kunt dus wel de totale maandlasten berekenen, maar je krijgt met veel meer kostenposten te maken, zowel voor de aankoop van de woning als daarna.
Dit is wel een belangrijk iets om rekening mee te houden. Je hebt niet alleen kosten die je uit je hypotheek betaalt, maar ook kosten die je zelf moet betalen.
Eerst de maandlasten vaststellen
Een hypotheek berekenen kosten doe je altijd het best door te starten met het berekenen van de maandlasten. Je kunt bijvoorbeeld de maandlasten hypotheek berekenen ABN.
Dit is natuurlijk slechts een voorbeeld. Je kunt ook kiezen voor de maandlasten hypotheek berekenen SNS, bijvoorbeeld. Er zijn meerdere online tools beschikbaar.
Voor zekerheid ga je naar de hypotheekadviseur
Je kunt online een hypotheek berekenen kosten aan maandlasten, maar je krijgt dan slechts een idee van de maandlasten. Zekerheid kun je hierbij dus niet krijgen.
Ga je de maandlasten hypotheek berekenen Eigen Huis, dan is dit precies hetzelfde geval. Dit is dus zeker niet alleen het geval bij de Nederlandse banken.
Voor zekerheid is het altijd aan te raden om naar een onafhankelijk hypotheekadviseur te gaan voor een berekening van de maandlasten. Je bent bij ons altijd welkom.
Je kunt altijd eerst online starten
Het is goed voor te stellen dat je toch eerst een indicatie wilt voordat je daadwerkelijk een nauwkeurige berekening laat naken. Online maandlasten hypotheek berekenen ING is dan prima.
Ditzelfde geldt voor alle banken en hypotheekverstrekkers. Ga je liever de maandlasten hypotheek berekenen Rabobank, bij de ASR of de Hypotheker, dan kan dat ook.
Laat altijd een nauwkeurige berekening maken
Online berekeningen kunnen gratis worden gemaakt op de websites van hypotheekverstrekkers, banken en onafhankelijke vergelijkingssites.
Wel is het belangrijk om uiteindelijk altijd te kiezen voor een nauwkeurige berekening, zodat je echt zekerheid hebt over je maandlasten.
Rentekosten en aflossingen
Een hypotheek berekenen kosten doe je in principe altijd door het rentedeel en het aflossingsdeel bij elkaar op te tellen. Dit geldt alleen niet voor een aflossingsvrije hypotheek berekenen.
Ga je voor lineair of annuïtair aflossen? Dan betaal je een rentedeel en een aflossingsdeel. Deze twee factoren bepalen uiteindelijk je hypotheek maandlasten.
Hypotheek berekenen kosten aan rente
Iedereen betaalt een eigen rentetarief voor de hypotheekvorm die zij hebben afgesloten. Jouw hypotheek is specifiek en heeft voorwaarden die alleen bij jouw hypotheek passen.
Hierdoor kun je de rentetarieven en rentebetalingen van andere hypotheken nooit vergelijken met de rentebetalingen die jij voor je hypotheek zal moeten doen.
Hypotheek berekenen kosten aan aflossing
Bij een hypotheek berekenen kosten zijn de betalingen aan aflossing natuurlijk ook belangrijk. Niet alleen moet je weten hoeveel je hier per maand aan betaalt.
Het is natuurlijk ook belangrijk om te weten met hoeveel euro’s je hypotheekschuld door deze betalingen elke maand zakt.
Wij berekenen je rente en aflossing
Advies Nederland kan alle berekeningen voor je maken. Wij kunnen je hypotheek berekenen kosten op het vlak van aflossingen en rentebetalingen.
Hiervoor moet je eerst weten wat voor hypotheekvorm je af wilt sluiten. Hier adviseren wij je natuurlijk ook graag bij, zodat je zeker weten de juiste keuze maakt voor je toekomst.
Bekijk alle kosten die je bij een hypotheek berekenen kunt tegenkomen.
De financieringskosten voldoen
Je kunt te maken krijgen met diverse soorten financieringskosten, welke je in veel gevallen zelf moet voldoen. Je kunt deze kosten namelijk niet in je hypotheek meefinancieren.
Hieronder vind je enkele van deze financieringskosten, zodat je een beetje weet waar je rekening mee moet houden.
De advieskosten
Bij Advies Nederland krijg je het eerste hypotheekgesprek, of adviesgesprek, altijd gratis.
Ga je echt samenwerken met een ervaren adviseur, zoals die van Advies Nederland, dan betaal je hier een vergoeding voor.
Deze kosten worden ook wel de advieskosten genoemd, ofwel de kosten die je maakt voor het verkrijgen van een onafhankelijk en uitgebreid hypotheekadvies.
Eventuele administratiekosten betalen
Lang niet alle hypotheekverstrekkers doen het, maar er zijn er bij die administratiekosten in rekening brengen voor het behandelen van je aanvraag van de hypotheek.
Ook voor het opstellen en / of verlengen van de hypotheekofferte kunnen deze kosten in rekening worden gebracht.
De kosten voor bankgarantie
Je hebt de mogelijkheid om een waarborgsom te storten, maar dit is niet verplicht. In plaats daarvan kun je ook kiezen voor de bankgarantie.
Wanneer hier je voorkeur naar uit gaat, dan moet je hier ook een bepaald bedrag voor betalen.
NHG kosten
Wil je een hypotheek afsluiten met een Nationale Hypotheek Garantie, NHG? Dan moet je hiervoor uiteraard ook een bedrag betalen.
Het bedrag dat je hiervoor betaalt wordt ook wel de borgtochtprovisie genoemd.
Notaris- en taxatiekosten
Notaris- en taxatiekosten zijn kosten waar je zeker ook mee te maken krijgt. Ga je een hypotheek berekenen kosten, dan moet je deze kostenposten dus zeker ook meenemen.
De notaris moet worden betaald voor het zogenaamde passeren van de hypotheekakte. In de meeste gevallen is taxatie nodig of wenselijk. De taxateur brengt hier een bepaald bedrag voor in rekening.
De offerte verlengen
Wil je de hypotheekofferte verlengen? Dan moet je je beseffen dat dit in de meeste gevallen ook niet gratis is. Je moet hiervoor bereidstellingsprovisie betalen.
Advies Nederland brengt alle hypotheek kosten helder voor je in kaart en berekent wat je zelf nodig hebt voor de eigen inleg. Ook geven wij je inzicht in fiscale aftrekbaarheid.
Wil jij er alles over weten? Meld je dan direct via onze website aan voor een gratis hypotheekgesprek met onze onafhankelijke hypotheekadviseur.