Hypotheek berekenen doorstromer

Een hypotheek berekenen doorstromer is natuurlijk anders dan wanneer je voor het eerst een hypotheek aanvraagt. Advies Nederland vertelt je alles over de verschillen.

Natuurlijk ben je bij ons ook altijd welkom voor een kosteloos hypotheekgesprek wanneer je een persoonlijk en onafhankelijk hypotheekadvies wilt.

Mogen wij misschien een persoonlijke berekening op maat voor je maken?Hypotheek berekenen doorstromer

Hoe werkt een hypotheek berekenen doorstromer?

Veel mensen twijfelen: gaan we het huidige koophuis verbouwen of pakken we onze spullen en gaan we verhuizen. Verhuizen heeft meerdere voordelen ten opzichte van verbouwen.Hypotheek berekenen doorstromer

Hieronder vind je alle vijf redenen:doorstromer hypotheek berekenen

  • Je hoeft niet lang in de rommel te zitten
  • In de meeste gevallen verhuis je naar een woning die beter bij je past
  • Je kunt een frisse start maken in een nieuw huis
  • Verhuizen zorgt voor minder stress
  • Als je vlot kunt verkopen, dan is verhuizen een stuk sneller

Wat is een doorstromer precies?

Een hypotheek berekenen doorstromer is anders dan een hypotheek berekenen als starter.

Maar wat zijn doorstromers?

Een doorstromer is iemand die al een woning heeft, die deze woning wil verkopen en een nieuwe woning wil aankopen.

Veel mensen met een koophuis verhuizen vroeg of laat naar een ander koophuis. Deze groep personen worden dus aangemerkt als doorstromers op de woningmarkt.maximale hypotheek berekenen doorstromer

Staat je huis onder water?

Je koophuis staat onder water wanneer de waarde van de koopwoning lager is dan de uitstaande hypotheekschuld.

Veel doorstromers woningmarkt hebben hiermee te maken en durven daarom niet te gaan verhuizen.

Het is dan ook zo dat verhuizen in dit geval een stuk lastiger wordt. Je blijft immers met een restschuld zitten wanneer je de woning verkoopt.

bereken doorstromer hypotheekKun je de woning wel verkopen?

Je kunt een maximale hypotheek berekenen doorstromer als start om te zien wat je mogelijkheden zijn. Helaas zijn de meeste online rekentools niet geschikt.

Een eventuele restschuld zal niet worden mee genomen in de berekening. Hiervoor kun je beter naar een onafhankelijk hypotheekadviseur gaan.

Wanneer hypotheek berekenen doorstromer?

Een onafhankelijk adviseur kan je helpen om te berekenen in hoeverre verhuizen mogelijk én verstandig is.

Wellicht heb je nog een deel eigen vermogen dat je in kunt zetten, waardoor de situatie weer kan veranderen. Voor onafhankelijk hypotheekadvies kun je natuurlijk bij Advies Nederland terecht.doorstromer hypotheek berekenen

Grote veranderingen vanaf 2013doorstromers hypotheek

Je hebt meerdere mogelijkheden als het gaat om een doorstromers hypotheek. Onze hypotheekadviseur die legt je zo graag uit!

Wel is het belangrijk om te weten dat de hypotheekregels steeds veranderen en de regels die in 2013 zijn aangepast hebben invloed op de doorstromers hypotheek.

Heb jij je hypotheek afgesloten vóór 2013, dan is het mogelijk om je huidige hypotheek mee te nemen. Zullen wij je daarbij helpen?

Heb je een extra hypotheekbedrag nodig?

Wil je misschien een duurdere woning kopen? Dat kan natuurlijk. Dan moet je een annuïtaire of lineaire hypotheek afsluiten.

Sinds 2013 is het namelijk verplicht om direct op je hypotheek te gaan aflossen. Laat je hier over adviseren door een erkende adviseur.hypotheek makkelijk berekenen

hypotheek voor doorstromersHypotheek berekenen doorstromer voor overbrugging

Je kunt niet alleen een nieuwe hypotheek berekenen doorstromer om te zien wat je mogelijkheden zijn.

Het kan zijn dat je de nieuwe woning al hebt verkocht, terwijl je nog niet in staat bent geweest om je vorige woning te verkopen.

Dan kun je een overbruggingshypotheek nodig hebben. In dit geval kun je een hypotheek berekenen doorstromer voor overbrugging.

Verkoop je de vorige woning, dan is het de bedoeling dat je de overbruggingshypotheek aflost met het bedrag dat je voor de woning hebt ontvangen.

Hoe zit het met de aflossingsvrije hypotheek voor doorstromers?

De aflossingsvrije hypotheek is niet meer zo aantrekkelijk als deze ooit geweest is. Wil je een hypotheek berekenen doorstromer, dan is aflosvrij in verreweg de meeste gevallen niet de beste keuze.

De aflossingsvrije hypotheek doorstromer is een hypotheekvorm waarbij je niet hoeft af te lossen. Hierdoor heb je geen recht op hypotheekrenteaftrek.

Daarnaast is het zo dat je met het welbekende aflossingsvrije hypotheek probleem te maken kunt krijgen.hypotheek maximale berekenen

Wat is dat dan voor probleem?hypotheek berekenen voor doorstromers

Stel, je wilt een hypotheek berekenen verhuizen voor doorstromers en uiteindelijk sluit je een aflossingsvrije hypotheek af voor je nieuwe woning.

Vervolgens los je niets af gedurende de hele looptijd

Tegen het einde van de looptijd ben je met pensioen en moet je het met minder inkomen doen. Je moet dan weer een nieuwe hypotheek afsluiten, want je hypotheekschuld is er nog steeds.

Omdat je inkomen nu gedaald is, is het risico vrij groot dat je geen hypotheek meer kunt krijgen voor dit bedrag.

Je kunt dus geen nieuwe hypotheek afsluiten voor deze woning, waardoor je de woning verplicht moet verkopen. Dit is het aflossingsvrije hypotheek probleem.

doorstromer hypotheek berekenenKun je wel online een hypotheek berekenen doorstromer?

Een online hypotheek doorstromer berekenen is wel mogelijk, maar lang niet bij alle hypotheekverstrekkers. De meeste rekentools die online staan zijn bedoeld voor het berekenen van een eerste hypotheek.

Als je niet alleen een nieuwe woning wilt kopen, maar je wilt ook een andere woning verkopen, dan komt er veel meer kijken bij het regelen van een hypotheek. Je hebt immers al een hypotheek.

Dit is iets waar veel online rekentools geen rekening mee kunnen houden. Daar zijn ze eenvoudigweg niet op ingesteld.

Laat de mogelijke hypotheek vergelijken

Je kunt natuurlijk zelf een hypotheek berekenen doorstromer om te zien wat je mogelijkheden zijn. Uiteraard wil je zo voordelig mogelijk uit zijn met je hypotheek voor je nieuwe woning.

Laat daarom altijd de mogelijke hypotheek vergelijken met andere hypotheken. In veel gevallen kan er toch nog een voordeligere hypotheek worden gevonden voor jou.

Een onafhankelijk hypotheekadviseur, zoals die van Advies Nederland, kan dit natuurlijk voor je uitzoeken. Wij controleren graag of jouw hypotheek voor doorstromers goedkoper kan.

Meld je aan voor een hypotheekgesprek

Je kunt zelf een hypotheek berekenen doorstromer, maar zekerheid van de correctheid van de berekening heb je nooit.

doorstromer hypotheek 2018

In vrijwel alle gevallen gaat het om indicaties bij online berekeningen. In bepaalde gevallen wijken de indicaties ver af van de werkelijkheid.

Advies hypotheek berekenen doorstromer

Het is verstandig om een onafhankelijk adviseur eens te laten kijken naar jouw situatie en mogelijkheden.

Je kunt je online aanmelden voor een hypotheekgesprek met onze onafhankelijke hypotheekadviseur.

Dit eerste gesprek is gratis en geheel vrijblijvend. Je bent altijd welkom.Doorstromers op de woningmarkt