Hypotheek berekenen bruto salaris

Een hypotheek berekenen bruto salaris is vaak de eerste stap op weg naar een nieuwe koopwoning.

Je maximale hypotheek wordt namelijk vooral berekend op basis van je bruto inkomen.

Bij wie krijg ik de laagste maandlasten?

Advies Nederland geeft je hier duidelijkheid over. Dit kan telefonisch of via een gratis gesprek.

Hoe kunnen we jou het beste helpen? Wij staan namelijk graag voor je klaar.

Wil jij direct je hypotheek laten berekenen door een onafhankelijk adviseur?

5 kosten die je met eigen geld moet voldoen

Je kunt altijd je maximale hypotheek berekenen bruto salaris, maar houdt er wel rekening mee dat je diverse kosten niet mee kunt financieren.

Je moet dus je eigen geld gebruiken om bepaalde kosten te voldoen. Hieronder vind je 5 kostenposten die vallen onder de bijkomende kosten.

  • Bouwtechnische keuringskosten
  • Kosten voor de woningtaxatie
  • Notaris- en makelaarskosten
  • Advies- en bemiddelingskosten
  • NHG aanvraagkosten

Hypotheek berekenen bruto salarisEen maximale hypotheek berekenen bruto salaris

Voor de berekening van de maximale hypotheek 2018 wordt er vooral gekeken naar je bruto inkomen.

Je kunt een hypotheek berekenen bruto salaris van alleen jou zelf, maar het is natuurlijk ook mogelijk om een bruto salaris van een partner mee te laten rekenen.

Rekenen ze het loon van mijn partner volledig mee?

Nee, je moet er rekening mee houden dat niet allebei de salarissen volledig meetellen. Tweeverdieners mogen geen hypotheek berekenen bruto salaris Hypotheek berekenen bruto salaris 2018op basis van twee volledige salarissen.

Het hoogste salaris van de twee inkomens mag volledig worden meegerekend voor de berekening. Het laagste salaris mag in 2018 voor 70 procent worden meegerekend.

Wel is het zo dat dit percentage elk jaar wordt verhoogd, dus in 2019 kunnen tweeverdieners weer meer lenen dan in 2018.

Maandlasten berekenen doe je ook bruto

Je kunt niet alleen de hypotheek berekenen bruto salaris, maar je kunt natuurlijk ook de maandlasten hypotheek berekenen.

Wanneer je deze berekening online maakt, dan krijg je de bruto maandlasten te zien. Dit betekent dat je belastingvoordeel hier nog afgeteld wordt wanneer je hier recht op hebt.

Wanneer heb je nog recht op renteaftrek?

Eerder waren er meer hypotheekvormen waarmee je recht had op hypotheekrenteaftrek. De aflossingsvrije hypotheek is hier een goed voorbeeld van.

Tegenwoordig is dit niet meer het geval. Ga je een hypotheek berekenen 2018 en wil je het recht op hypotheekrenteaftrek behouden?

Dan moet je in de basis kiezen voor lineair of annuïtair aflossen.

Wordt overal het bruto salaris aangehouden?

Hypotheek berekenen bruto salaris 2020

Het is mogelijk om bij veel verschillende hypotheekverstrekkers een maximale hypotheek te berekenen.

Je moet eigenlijk altijd uit gaan van een hypotheek berekenen bruto salaris in plaats van je netto inkomen.

Een onafhankelijk berekening op maat

Ga je een hypotheek berekenen ABN, bij de ING of bijvoorbeeld bij de Rabobank? Dan wordt er altijd gevraagd om een bruto bedrag aan inkomen in te vullen.

Stel, je wilt een hypotheek Rabobank afsluiten.

Welke inkomsten vallen dan wel onder je bruto inkomen en welke niet?hypotheek berekenen op bruto maandsalaris

Factoren die bij je bruto inkomen horen:

  • Je bruto basisinkomen
  • Vaste fooien en bonussen
  • Toeslagen voor onregelmatig werk of ploegendienst
  • Een vaste dertiende maand
  • Vakantietoeslag

Vrijwel alle vaste bedragen tellen mee

Ga je een hypotheek berekenen Rabobank en wil je zeker zijn dat je de juiste bedragen meetelt? Dan kun je eigenlijk alle vaste bedragen meetellen.

We hebben het dan over bedragen die je altijd uitbetaald krijgt en die ook altijd even hoog zijn.

Krijg je het ene jaar een bonus van 100 euro en het andere jaar een bonus van 5.000 euro, bijvoorbeeld omdat de bedrijfswinst toen veel groter was? Dan mag je deze 5.000 euro niet meerekenen.

maximale hypotheek berekenen bruto salarisWelke hypotheekverstrekkers zijn wat makkelijker?

Het is zo dat bepaalde hypotheekverstrekkers soepeler zijn dan andere partijen.

Ga je bijvoorbeeld een hypotheek berekenen bij ons, dan kan de uitkomst anders zijn dan bij de Rabobank.

Er zijn bijvoorbeeld partijen die overwerk gedeeltelijk mee willen laten wegen, terwijl andere hypotheekverstrekkers overwerkuren helemaal niet mee laten tellen. Dit is ook afhankelijk van je algemene financiële situatie.

Wat wordt er dan niet meegerekend?

Bij een hypotheek berekenen bruto salaris kun je dus niet alle bruto inkomsten daadwerkelijk mee laten weten in de berekening.

Een aardig deel van de bonussen en toeslagen mag gewoon worden meegenomen in de berekening, maar er zijn ook bedragen die er standaard buiten worden gelaten.

Tellen mijn reiskosten ook mee?

Ga je een hypotheek berekenen bruto salaris en ontvang je een bedrag aan reisvergoeding? Dan mag dit niet worden meegenomen in de berekening.

Overwerkgeld wordt door verreweg de meeste hypotheekverstrekkers niet meegenomen in de berekening van je maximale hypotheek.

Dit heeft ook te maken met het feit dat hier nog belastingen en premies over worden ingehouden. Ook eindejaar- en winstuitkeringen worden over het algemeen niet meegerekend.

Een hypotheek berekenen bruto salaris: kun je een hypotheek betalen?

Voor veel mensen is het een belangrijke eerste stap om te berekenen welk bedrag zij maximaal kunnen lenen voor een Maandlasten hypotheek berekenen bruto salariswoning.

Hierbij wordt vaak te weinig rekening gehouden met het feit dat de maandlasten ook omhoog gaan naar mate de hypotheek hoger is.

Zeker wanneer er meer financiële verplichtingen zijn kan het lastig zijn om de hogere maandlasten op te brengen.

Wat is draagkracht en kunnen mijn ouders mij misschien helpen?

Wij zullen altijd berekenen of je de hypotheeklasten daadwerkelijk kunt dragen. Staan je ouders garant voor je hypotheek? Dan heb je als starter natuurlijk wat meer lucht.

Toch moet je wel aan de bak, want na maximaal 5 jaar moet je financieel in staat zijn om de hypotheeklasten volledig zelfstandig te dragen. Ook dit wordt regelmatig vergeten.

Hypotheek berekenen met bruto salarisWij helpen je graag verder

Kom jij er niet goed uit met je bruto salaris, bijvoorbeeld omdat je niet goed weet wat je allemaal bij elkaar op mag tellen of omdat je meerdere salarissen ontvangt?

Het kan al snel verwarrend worden. Advies Nederland kan voor jou een onafhankelijke hypotheek berekenen op basis van al jouw gegevens.

Wat kunnen je dan voor mij betekenen?

Wij kunnen niet alleen voor je berekenen hoeveel jij maximaal kunt lenen voor een woning, maar wij kunnen ook de maandlasten berekenen.

Zo heb je altijd een helder inzicht in de stand van zaken. Uiteraard kunen wij je daarbij helpen. Kosteloos en vrijblijvend. Schrijf je bij ons in!

Wil je vervolgens een hypotheek afsluiten?

Dan kunnen wij je natuurlijk adviseren bij welke hypotheekverstrekker jij het voordeligst uit bent. Wil jij ook duidelijkheid over een hypotheek?

Maak dan direct online een afspraak voor een gesprek met onze hypotheekadviseur.

Ontdek hier de voordelen van ons hypotheekadvies.